Star Trek: Discovery [Paramount+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 8 13.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 26 44.1%
  • Καλή

Votes: 9 15.3%
  • Μέτρια

Votes: 6 10.2%
  • Κακή

Votes: 10 16.9%

• Total voters
    59
Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Κοίταξα το σημείο στο επεισόδιο και μάλλον θα συμφωνήσω με την εξήγηση που δίνει ο εκφωνητής.
Κι εγώ υποθέτω ότι γυρίζει το phaser στο kill mode, εν θερμώ, για να εκδικηθεί για το χτύπημα που μόλις δέχτηκε η Γεωργίου.
Πιο πριν έλεγε κάπου (στο 1ο επεισόδιο ήταν; ) ότι πρώτη της προτεραιότητα στα πάντα είναι το πλήρωμα (+ ότι η Γεωργίου μοιάζει να σημαίνει πολλά γι' αυτήν).
Έχει κι ένα θέμα με τους Κλίνγκονς, γενικώς, μιας και έσφαξαν τους δικούς της.

Για μεγαλωμένη στους Βολκάνιους έχει πολύ "παρόρμηση" μέσα της, όντως, και φαντάζομαι για αυτό συμπεριέλαβαν την σκηνή από το παρελθόν, ώστε να φανεί ότι το θέμα με τους Κλίνγκονς τη στοιχειώνει και την κυνηγάει από παιδί, θέλοντας να δικαιολογήσουν το τι έκανε στο τέλος του επεισοδίου.

(Από τα "προσεχώς", στο τέλος του 2ου επεισοδίου, έχω την αίσθηση ότι θα φανεί κι άλλες φορές στη σειρά αυτό το δίπολο "παρόρμηση-λογική".)

Τώρα αν είναι επιτυχημένο ως εύρυμα, θέλει συζήτηση.

Υποθέτω ότι κύριο μέλημα στη σειρά ήταν η Burnham να φορτωθεί στη συνείδησή της τη δραματικότητα ενός πολέμου (εξαιτίας των παραπάνω).
Θα μπορούσε από την άλλη να προλάβει η Γεωργίου να βαρέσει με κανένα φέηζερ, αλλά δεν νομίζω αυτό να ήταν γυρισμένο σε "kill" mode...

(Χώρια που θα έχανε αρκετά σε δραματικότητα η κατάσταση. Έτσι η Burnham δεν θα θεωρούσε τον εαυτό της απολύτως υπεύθυνο ότι η ίδια έκανε μάρτυρα τον T´Kuvma -ώστε να κάνει, μάλλον, στα επόμενα επεισόδια, ακραία πράγματα για να εξιλεωθεί η ίδια στη συνείδησή της.
Εκτός κι αν δούμε σε κανένα επεισόδιο, να λέει ότι, τον σκότωνε-δεν τον σκότωνε, ο πόλεμος ήταν πια αναπόφευκτος μετά από τέτοια σφαγή, γιατί κάποιος άλλος θα συσπειρώσει τους Κλίνγκον απέναντι από την αδύναμη ομοσπονδία, τον φαινομενικά εύκολο στόχο για πλιάτσικο και δόξα).

Απ' την άλλη, γυρίζοντας πιο κοντά στη ρίζα της κατάστασης, να μαζέψει ο T'Kuvma τους νεκρούς και να μην πάρουν είδηση με scan τι ανεβαίνει πάνω στο σκάφος μαζί με τα πτώματα... αυτό είναι που με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο σωστό φαίνεται. Να είναι οι Κλίνγκονς τόσο απρόσεκτοι; Στιγμή θριάμβου τους είναι βέβαια, αλλά κανείς δεν πήρε είδηση τίποτα; Ή μήπως λόγω του Next Generation έχω παραεκτιμήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες μιας και η σειρά εκτυλίσσεται πολύ πιο πίσω χρονικά;

Γενικώς, για τώρα, αφήνω ότι το σύνολο των καταστάσεων στέκει ικανοποιητικά και βλέπουμε τι ακολουθεί!

Είδα το 1ο.. οκ καλό ήταν μπορώ να πω για αρχή..
Καλή η παραγωγή και τα CGI!

Περισσότερα μόλις δω και το 2ο..
θα διαβάσω τότε και αυτά που γράψατε..

Απάντηση: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Είναι ξεκάθαρο ότι γυρνάει το φειζερ σε kill mode υπό το βάρος της εξέλιξης του θανάτου της Γεωργίου....Αλήθεια..πώς προέκυψε άραγε το Γεωργίου...Στην αρχή νόμιζα ότι το μεταφράζανε λάθος...χαχα

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To δευτερο επεισοδιο ηταν 10 φορες καλυτερο.

Σπανια στιγμη να βλεπεις τετοιες μαχες μαζικες .

Δεν μπορουσαν να στειλουν μεσα στο σκαφος ενα μεγαλυτερο αποσπασμα , επρεπε να πανε μονον 2 ?

Οι ιδιες κουταμαρες μια ζωη .

Αμ αυτό πού το πάς;!

Μου φαίνεται πια τόσο δεδομένο για Star Trek,
(non spoiler)
746c70a257b55b2771ae876c3a342d89.jpg
που δεν το πρόσεξα! :laugh:

Λοιπόν.. όντως καλύτερο το 2ο.. είχε αρκετή δράση!
Και από το trailer για τα επόμενα είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα να έρχονται!!

Φαίνεται θα έλεγα ότι θα είναι καλή η σειρά! :cool:

Από το 1ο λοιπόν όντως είχαμε έντονα μία σύγκρουση απόψεων μεταξύ των αξιωματικών,
για κάποια θέματα..

.. ενώ και η τελευταία σκηνή φάνηκε αρκετά αντικρουόμενη με την ουσία της αποστολής,
και τα όσα προηγήθηκαν σε έντονο ύφος..
(Και όντως είχε και μία αίσθηση "χαζομάρας"..)

Να δούμε τώρα τι θα αποζητήσει στην πορεία η πρωταγωνίστρια..

* Το δικαστήριο και η σκηνή μετά μου θύμησε λίγο Dredd 1.. :p

Κρίμα πάντως που φάγανε τόσο γρήγορα την Michelle Yeoh..

Αλλά.. ωπ!! τι λέει το Imdb.. την έχει για 15 επεισόδια!

Για να δούμε τι παίζει! :cool:

Συνεχίζουμε με ενδιαφέρον! ;)

Eίδα το 2ο και δεν με ενθουσίασε. 36 λεπτά διάρκεια χωρίς τα "πριν" και τα "προσεχώς"... Αν αφαιρέσουμε και 5-6 λεπτά απο τις μπούρδες περί δόξας και Κέυλες που λένε οι Κλίνγκονς πάμε σε ακόμα μικρότερη διάρκεια.
Δεν με ενθουσίασε η δράση. Πολύ ψεύτικη η μάχη και πολύς ο "νεκρός" χρόνος για κουβέντες. Δεν δημιουργούσε σε καμμία περίπτωση αγωνία ή άγχος του οτι κάτι "πρέπει να γίνει γρήγορα"...
Οι κλίνγκονς απογοήτευση. Θα μας βασανίσουν σ'όλη την διάρκεια με αυτόν τον αργόσυρτο τρόπο ομιλίας τους.

εντιτ

Αυτό με τους κλίνγκονς δεν το κατάλαβα ποτέ - ούτε στις προηγούμενες σειρές ST. Οι κλίνγκονς φαίνονται να ζούν έξω απο οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνολογία ζώντας μια ζωή πχ. σαν των αρχαίων Σπαρτιατών. Παρ'όλ'αυτά, έχουν αναπτύξει cloaking τεχολογία και οι άνθρωποι όχι...Οξύμωρο.

Last edited:

Τα ξανά είδα σήμερα τα 2 επεισόδια και νομίζω ότι είμαι πιο απογοητευμένος από πριν. Για παραγωγή 2017 περίμενα παραπάνω, πιο επικές μάχες καλύτερα γραφικά κλπ. Ακόμα δεν καταλανβενο γιατί επιμένουν σε timeline πριν το original. Αυτό τους περιορίζει νομίζω σημαντικά. Τα διαστημόπλοια τα όπλα τα gadgets τους γενικά φαίνονται πολύ ξεπερασμένα. Το ίδιο και h διαμάχη με τους κλίνγκονς. Δεν ξέρω αν ήταν το budget που τους περιορίζει αλλα θα ήθελα να δω κάτι που χρονικά να ήταν μετά το the next generation με πιο advanced τεχνολογία και πιο μοντέρνο εχθρό..

Ανέβασε πάντως βαθμολογία στο Imdb..
πήγε 7.2 τώρα.. :cool:

Είναι η ώρα που γράφουν τα πιτσιρίκια στην Αμερική... :)))
Mόνο αυτών η λογική θα δικαιολογούσε οτι κυβερνήτης και συγκυβερνήτης πήγαν μόνες τους 2 γυναίκες να αιχμαλωτίσουν τον αρχηγό των κλίνγκονς κι όχι κάποιο swat team...:)

Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

...Θα του δωσω βεβαια κι αλλες ευκαιριες. Ελπιζω να βελτιωθει γρηγορα και σε πολλους τομεις.

To έχουμε ανάγκη - υπάρχει έλλειψη space-fi...

Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

To έχουμε ανάγκη - υπάρχει έλλειψη καλου space-fi...

σου το διορθωσα...
Για την ακριβεια μονο το Expanse θα ελεγα καλο space-fi απο τα υπαρχοντα.
Τα τελευταια χρονια τιποτα αλλο καλο. Απογοητευση.
(Εξαιρειται φυσικα ο Doctor Who που εχει παντα ενα αλφα επιπεδο. Αλλα αυτος ειναι μια κατηγορια μονος του. Δε μπορω να τον βαλω με τα υπολοιπα... )

Oταν έχει κανείς στερητικά, ότι βρεί πίνει, βλέπει και καπνίζει... Ας ελπίσουμε οτι το Orville δεν θα βγεί πιο σοβαρό απο το ST - δεν είναι αυτός ο σκοπός του...

Star Trek brought up to speed. Το 3ο επεισόδιο απλά κορυφαίο. Επιτέλους real blood and guts και ας μην έλειψε το κλισέ "πεθαίνει ο νέουπας του boarding party". Εάν το συνεχίσουν έτσι, θα τους συγχωρήσω πολλά.
Και, ναι, είναι Star Trek. Σκοτεινό μεν, αλλά ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για την εποχή μας.

ελληνικους υποτιτλους μπορει αν μην εχει, εχει ομως αγγλικους, τουρκικους και.... κλινγκον :)

Star Trek brought up to speed. Το 3ο επεισόδιο απλά κορυφαίο. Επιτέλους real blood and guts και ας μην έλειψε το κλισέ "πεθαίνει ο νέουπας του boarding party". Εάν το συνεχίσουν έτσι, θα τους συγχωρήσω πολλά.
Και, ναι, είναι Star Trek. Σκοτεινό μεν, αλλά ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για την εποχή μας.

Όσοι είναι fan των Alien σίγουρα θα τους αρέσει. Εμενα όχι. Και το cast επίσης δεν μου λέει πολλά..