Star Trek the movie

Απάντηση: Re: Star Trek the movie

Ένα skoda με μοντιφιές που το έκαναν να μοιάζει με το Enterprise ποιός το είχε?

To boldly go where noone has gone before.

attachment.php

Και φυσικά και πολλές άλλες δημιουργίες.

Μπάνιο

attachment.php

Ανοιχτήρι

attachment.php

Περνάω την ώρα μου στο γραφείο

attachment.php

Attachments

• startrekcar_athensgreece2.jpg
    startrekcar_athensgreece2.jpg
    24.3 KB · Views: 98
  • aquapeudicsshower.jpg
    aquapeudicsshower.jpg
    32.2 KB · Views: 94
  • star-trek-star-ship-enterprise-model-1.jpg
    star-trek-star-ship-enterprise-model-1.jpg
    8.2 KB · Views: 92
  • enterprise-bottle_opener.jpg
    enterprise-bottle_opener.jpg
    21 KB · Views: 93
Last edited:
Την είδα το Σάββατο.

Trekkie δεν είμαι ούτε κατά διάνοια. Θυμάμαι ότι έβλεπα συστηματικά την πρώτη σειρά όταν ήμουν στο δημοτικό, αλλά έκτοτε δεν έχω παρακολουθήσει τίποτα, ούτε τις ταινίες. Αυτό το "reboot", αν μπορώ να το πω έτσι, ήταν ό,τι πρέπει για να βρω ένα σημείο εκκίνησης.

Από την αίθουσα βγήκα ευχαριστημένος. Όντως, το cast είναι το δυνατότερο σημείο του. Πέραν των προαναφερθέντων, εγώ θα σημειώσω και τον Simon Pegg (Scotty), τον οποίο συμπαθώ ιδιαίτερα από το Shaun of the Dead. Ο Chris Pine (Kirk) μου φάνηκε ελάχιστα νεότερος από όσο θα έπρεπε.

Το σενάριο είναι... μεγάλη κουβέντα. Νοιώθω πώς, όσο περνούν οι μέρες, τόσο λιγότερο το θυμάμαι. Το sci-fi μου φαίνεται λίγο πιο πρόχειρο από ό,τι θα το ήθελα και η δράση μου είναι ούτως ή άλλως αδιάφορη. Το μόνο που μένει είναι η εξέλιξη των χαρακτήρων, η οποία θέτει τις βάσεις για τη συνέχεια.

Άρα λοιπόν, η ταινία δεν λάμπει για την αρτιότητά της. Ικανοποιεί τον θεατή γιατί του δίνει μία καλά εγγυημένη υπόσχεση για το τι θα επακολουθήσει. Προφανώς, ο κινηματογράφος γνωρίζει μεγάλες δόξες, ώστε να θεωρείται θεμιτό ως project ένας... "πιλότος" και να σχεδιάζει με ορίζοντα 3 ή και περισσότερων ταινιών.

"Thumbs up" και από εμένα, λοιπόν, - με την ελπίδα ότι στην επόμενη ταινία όντως θα πάμε "where no man has gone before".

Εσύ άσε τις θύμισες και πές μας.....

Τα είδες τα TNG?????-bye--bye-

Γιάννη βλέπω 2-3 κάθε βράδυ, απο την αρχή! σκεφτόμουν να σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε λίγο!
ξέρεις πονηρά σκεπτόμενος ως Έλλην, λέω από μέσα μου, (λες να έχει και τίποτα από τα επόμενα?) :flipout:

Ένα skoda με μοντιφιές που το έκαναν να μοιάζει με το Enterprise ποιός το είχε?

Ένα μέλος της λέσχης Περηφάνης, πολύ καλο παιδί, δάσκαλος στο σκάκι στο επάγγελμα.

Το σεναριακό εύρημα στο οποίο βασίζεται η ιστορία της ταινίας το βρήκα εγώ ιδιέτερα πετυχημένο. Η ιδέα δλδ οτι όσα έχουν συμβεί πλέον αλλάζουν και το όλο έπος του Enterprize ξεκινάει απο την αρχή.

Συμφωνω.

Αφηνει απειραχτα σαν μνημειο στους φανς εκεινο το συμπαν και ξεκινα απο την αρχη. Εγω το θεωρω ευφυεστατο και με αρκετο σεβασμο.

Το σεναριακό εύρημα στο οποίο βασίζεται η ιστορία της ταινίας το βρήκα εγώ ιδιέτερα πετυχημένο. Η ιδέα δλδ οτι όσα έχουν συμβεί πλέον αλλάζουν και το όλο έπος του Enterprize ξεκινάει απο την αρχή.

Συμφωνώ απόλυτα. Κρίμα που δεν μπορούν να το κάνουν το ίδιο με τα Bond:D

Συμφωνω.

Αφηνει απειραχτα σαν μνημειο στους φανς εκεινο το συμπαν και ξεκινα απο την αρχη. Εγω το θεωρω ευφυεστατο και με αρκετο σεβασμο.

Ναι τελικά αυτό είχαν στο μυαλό τους! τώρα εάν πιάση είναι άλλο θέμα, θα το δούμε στο μέλλον!

Δεν ξέρω και αδιαφορώ παντελώς για αυτά που γράφουν οι επικριτές τις ταινίας αλλά εγώ που γράφω αυτές τις αράδες αυτή τη στιγμή έχοντας μόλις γυρίσει σπίτι απο τα Village Cinemas και την VMAX αίθουσα ένα έχω να πω για την ταινία Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι ΚΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ χίλιες φορές στον JJ ABRAMS για μια καταπληκτική ταινία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ STAR TREK , γιατί ας μην ξεχνάνε οι δήθεν φανατικοί τρέκις οτι αυτό ακριβός πρεσβεύει ( κατά τον GENE R. ) το ανοιχτό μυαλό και την φαντασία και την περιπέτεια και παρόλο που δεν ακολούθησε πιστά τα όσα ξέραμε , κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο γνωρίζαμε στο ORIGINAL......
ΔΕΝ τα γράφω και πολύ κατανοητά ενδεχομένως αλλά είναι απο τη σαστιμάρα αυτού που μόλις είχα τη χαρά να ΑΠΟΛΑΥΣΩ .
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προβληματίστηκα αρκετά με το πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γράψω, καθώς ήθελα να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από την στιγμή της προβολής (Κυριακή βράδυ), ώστε να μπορώ να έχω μεγαλύτερη καθαρότητα και αντικειμενικότητα, τα απανωτά χτυπήματα από τον Αλέξη, τον Ναθαναήλ, τον engel85 και τον Ηλία όμως, με αναγκάζουν να απαντήσω... :p

ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΕΥΡΗΜΑ";!
:flipout::flipout::BDGBGDB55::flipout::flipout:

Εμένα ήταν το μοναδικό πράγμα που με χάλασε στην ταινία (εντάξει, και η γκρίζα διαφήμιση, ειδικά της ΝΟΚΙΑ, ήταν απαράδεκτη)...

Κατά τ' άλλα η ταινία μου άρεσε και βρήκα ιδιαίτερα αναζωογονητική αυτή την εναλλακτική προσέγγιση της ιστορίας των Κερκ, Σποκ, Μακόυ & ΣΙΑ... Οι νεαροί ηθοποίοι και οι σεναριογράφοι αποδίδουν περισσότερο πιστά απ' όσο θα περίμενα για ένα rethink, τους χαρακτήρες, οι σκηνογράφοι πράττουν το ίδιο για το Enterprise και η πλοκή σε κρατάει σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια του έργου, ενώ δεν της λείπει η πανηγυρική διάθεση, αρμόζουσα σε ένα blockbuster, αλλά ταυτόχρονα παραπέμπουσα και στην "διαστημική ευφορία" της δεκαετίας του '60. Την ίδια στιγμή, η σκηνοθεσία, με τις συχνές τηλεοπτικές αναφορές της σου κλείνει πονηρά το μάτι.

Η ανανέωση κρίνεται επιτυχημένη και ήταν απαραίτητη, όσο κι αν επιμένουν μερικοί φανατικοί trekkies πως το ήδη υπάρχον σύμπαν είχε και άλλες ιστορίες να δώσει. Σίγουρα είχε, αλλά ένα μεγάλο μέρος της γοητείας και της δυναμικής του Star Trek, είναι η αφήγηση των ιστοριών από την άποψη των αγαπημένων μας χαρακτήρων που ταξιδεύουν με το διάσημο αστρόπλοιο... Δεν θα μου κάνει την παραμικρή εντύπωση, αν παράλληλα με τις κινηματογραφικές περιπέτειες των Κερκ και Σποκ κάνουν την εμφάνισή τους οι τηλεοπτικές περιπέτειες των "rebooted" Πικάρντ και Ντέιτα... :D

Ο όλος μύθος του Star Trek, μοιάζει να έχει ξαναγεννηθεί και είναι έτοιμος να σερβιριστεί σε μια νέα γενιά, με νέα μέσα και υπό το σύγχρονο τεχνολογικό πρίσμα, ώστε οι θεατές να αποσβένουν τη δυσπιστία τους μόνο για τις ανάγκες της υπόθεσης κι όχι και για να προσπεράσουν εφφέ και αφηγηματικές νόρμες άλλων εποχών...

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, η όποια αφηγηματική συνέχεια με τον προϋπάρχοντα μύθο του Star Trek, όχι μόνο είναι περιττή, αλλά και μη επιθυμιτή. Οι κ. Abrams, Orci και Kurtzman όμως φαίνεται να διαφωνούν και αποφασίζουν να κάνουν τη "σύνδεση", εισάγοντας το περίφημο "εύρημα" με τον Σποκ... Κατά τα λεγόμενά τους, από σεβασμό στην "παλιά γενιά", ουσιαστικά όμως με τον βλακώδη τρόπο που επέλεξαν καταλήγουν σε άκομψο φτύσιμο της προηγούμενης "κανονικότητας" του Star Trek.

Για τους νέους θεατές, ίσως να περνάει και απαρατήρητο, αλλά για όποιον έχει δει τα 726 επεισόδια και τις 10 ταινίες που έχουν προηγηθεί, το "ιστορικό" και το "επιστημονικό" υπόβαθρο του ευρήματος της αλλαγής της χρονικής γραμμής φαίνεται τουλάχιστον αστείο. Γιατί πολύ απλά, με ό,τι έχει ειπωθεί σε αυτά τα 726 επεισόδια και 10 ταινίες, δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο με αυτόν τον τρόπο στο σύμπαν του Star Trek. Γιατί, όταν σε καμμιά 200αριά επεισόδια και 3 ταινίες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην αλλάξει η χρονική γραμμή, η παραίτηση του Σποκ φαντάζει πιο εξωγήινη και από τα αυτιά του...

Από πότε ένας υπερκαινοφανής δημιουργεί ένα ωστικό κύμα επ' άπειρον εξαπλούμενο;

Πόσο καιρό μετά την καταστροφή του Ρώμυλου σταμάτησε ο Σποκ το ωστικό κύμα του υπερκαινοφανούς, ώστε να προλάβει ο Νέρων να μετατρέψει το Νεράδα από σκάφος εξόρυξης σε πολεμικό;

Αν πέρασε τόσος καιρός, ήταν αρκετή μία μαύρη τρύπα για να το σταματήσει;

Γιατί η μαύρη τρύπα ήταν διαβατή και οδηγούσε πίσω στο χρόνο σε πολύ βολικό σημείο για την πλοκή;

Γιατί η μαύρη τρύπα που κατέστρεψε τον Βάλκαν δεν είχε αντίστοιχες ιδιότητες;

Γιατί από ολόκληρη ομοσπονδία αποφάσισαν να στείλουν έναν υπερήλικα Βουλκάνιο μόνο του να αντιμετωπίσει το ωστικό κύμα;

Γιατί ο Σποκ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να επαναφέρει τη χρονική γραμμή και παρά την κολοσσιαίων διαστάσεων καταστροφή γελάει σαν μ@κ@κ@ς;

Πού είναι οι Q και η Time Agency; Ειδικά οι δεύτεροι, ξεπέρασαν ολόκληρο "ψυχρό χρονικό πόλεμο" και τη φάγανε στο τέλος από έναν σκαφτιά με μυτερά αυτιά και τατουάζ... :flipout:

Όπως έλεγε και ο ίδιος ο Gene Roddenberry σε όλους τους συγγραφείς που προσλάμβανε για το Star Trek: "Ποτέ μη ζητάτε από τους θεατές να πιστέψουν παραπάνω από μία απιθανότητα".

Εδώ εντοπίζονται και όλες οι ενστάσεις μου ως προς το διαβόητο εύρημα. Δεν είναι ικανό να μου χαλάσει την απόλαυση της ταινίας, αλλά θα προτιμούσα να μην υπήρχε (όπως και η γκρίζα διαφήμιση) ή έστω να έχουν βρει έναν λιγότερο αφελή τρόπο για να κάνουν τη σύνδεση, αν τόσο πολύ τους βασάνιζε το να αποδώσουν έναν φόρο τιμής στα παλαιότερα...

(Τη δε σκηνή που ο γέρο-Σποκ συναντά τη νεότερη εκδοχή του, τη βρήκα ανατριχιαστικά "κακή" και nerdy για κινηματογραφική ταινία... :D )

Κάτι που μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση και δεν είδα να το αναφέρει κανείς, είναι ο εξαιρετικός υποτιτλισμός που έχει η ταινία. Πρώτη φορά σε επίσημη μετάφραση έχει γίνει τόσο καλή δουλειά, αν και ο μεταφραστής είχε και έξωθεν βοήθεια: στα credits μνημονεύεται και κάποιος "trekkie consultant"...

Ρε ανθρωπε βαλε και κανα Spoiler,υπαρχουν και αλλοι που δεν την εχουν δει την ταινια.........

Κακως δεν την εχετε δει ακομα. Περασαν ηδη 7 ημερες προβολης της.

Ποσο να αντεξει ενας παθιαρης trekkie να μην τα πει ολα ? ?

Απο την στιγμη που εχει προβληθει η ταινια, δεν υπαρχει κατι αλλο να συζητουμε πιστευω παρα το περιεχομενο της ταινιας.

Οποιοι δεν την εχουν δει να απεχουν απο το νημα μεχρι να την δουν.Εγω αυτο θα εκανα.

υγ

Δεν κυκλοφορουν πιστευω νεες ταινιες σε VHS πια.

Το Star Trek και το Star Wars υποτίθεται ότι εξελλίσονται σε άλλες εποχές και σε διαφορετικούς γαλαξίες ή υπάρχει κάποιο κοινό σημείο/αναφορά;

Υ.Γ. Σορυ αλλά πάντα την είχα αυτή την απορία.

Ο λόγος που δεν έβαλα spoiler ήταν αφενός γιατί δεν υπάρχει επιλογή για spoiler στο μενού advanced κι ούτε οι εντολές
...
κάνουν κάτι, αφετέρου επειδή ήδη είχε αναφερθεί το εύρημα, θεώρησα πως σχεδόν μία εβδομάδα μετά την πρώτη προβολή της ταινίας δεν θα αποτελούσε τόση ζημιά να αναφερθώ στα 2 από τα 126 λεπτά της ταινίας που αφορούν σε αυτό (ουπς, κι άλλο spoiler... :D ).

Εν τούτοις, αν για κάποιον χάλασα ένα μέρος της άγνοιας της προσμονής, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη... :nounder: :damnyou: :behead: :goodnight:

Αν υπάρχει η δυνατότητα, είναι εύκολο και συμφωνεί και ο Ναθ, ας μπει το κείμενο από το: "Για τους νέους θεατές, ίσως να περνάει και απαρατήρητο..." μέχρι και το "...ανατριχιαστικά "κακή" και nerdy για κινηματογραφική ταινία... )" σε spoiler... :ernaehrung004:

Υ.Γ.: Υπενθυμίζω πως για γενικά περί Star Trek, υπάρχει και το σχετικό νήμα... -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Star Trek the movie

Δεν εισαι προσεκτικος. Αναφερομαι σε γραμμενη απο μεταδοση της εν λογω σειρας κασσετα οχι σε κυκλοφορια σε vhs.

Αν βρεις την νεα ταινια Star Trek σε vhs ενημερωσε μας θα εχεις την αποκλειστικοτητα.

Eκτος αν περιμενεις μεχρι να παιχτει απο καποιο καναλι η ταινια......-bye-

Re: Απάντηση: Star Trek the movie

Το Star Trek και το Star Wars υποτίθεται ότι εξελλίσονται σε άλλες εποχές και σε διαφορετικούς γαλαξίες ή υπάρχει κάποιο κοινό σημείο/αναφορά;

Υ.Γ. Σορυ αλλά πάντα την είχα αυτή την απορία.

Ρε συ Τασο.......ειπαμε οτι το Transformers δεν το ....πολυπαρακολουθησες για να πιασεις τα βαθυτερα νοηματα....:flipout:

Αλλα ρωτας για Star-Trek-Wars?

To πρωτο ειναι στο μελλον και εχει σαφεστατη σχεση με το συμπαν μας και την Γη μας.
Το δευτερο δεν εχει καμμια μα καμμια σχεση με το συμπαν μας και αρα δεν υπαρχει γνωση περι του χρονου σε σχεση με τον δικο μας.