Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    134
Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

To εκάστοτε σενάριο αποσκοπεί και στο κατάλληλο κοινό.
Όταν θες να κάνεις απόσβεση και να κονομήσεις τόσα μύρια, τι θέλατε να γράψουν και να κινηματογραφήσουν? Τη νέα οδύσσεια? Μια λέξη σήμερα και άλλη μία μετά δέκα χρόνια?
Γιατί να πάρουν τέτοιο ρίσκο?

Είναι απολύτως σεβαστές οι σεναρικές επιλογές και τα λαθάκια και τα looney tunes και όλα.

Αυτό που είναι ασυγχώρητα στο δικό μου μυαλό, για μια τόσο ακριβή παραγωγή, είναι η αντιγραφή, το αναμάσημα και η εύκολη διεκπεραίωση......
Αν πάλι κανω λάθος και αυτά δεν συνέβησαν, ζητώ συγνώμη :-)

Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Μόλις γύρισα από την ταινία, που με έκανε να θυμιθω τα παλία, όχι γιατι είχε κάμποσες σκηνές ίδιες, αλλά ο τρόπος που δεν χρησιμοποιηθηκέ πολύ το CG ή το κάνανε με τέτοιο τρόπο ωστε να μην το καταλαβαίνεις! Για μένα ήταν πολυ καλή και θα την ξαναδώ σίγουρα! O Harrison ford, θέλω να φανταστώ οτι θα παίζει και στα επόμενα ( σαν flash backs klp) και ο Kylo Ren οτι θα εξελιχθει πολύ σαν Darth !

Last edited:

Νομιζω οτι ο Pathfinder δειχνει τι πραγματικα ηθελε ο κοσμος απο το Force Awakens.
Ενα λιγο διαφορετικο Star Wars (IV, V, VI) αλλα οχι ΠΟΛΥ διαφορετικο.

Οποτε οσα θελω (η καλυτερα, ηθελα εγω) απο το Force Awakens αφορουν τους λιγους
και ΟΧΙ τους περισσοτερους. Εμεις εδω μεσα, που γραφουμε και γραφουμε και γραφουμε
ολα τα σχετικα των τελευταιων 38 ετων της ΑστροΠολεμιαδας, ειμαστε πολυ πορωμενοι
για να δουμε ξεκαθαρα. Γιατι αυτο ακριβως θελουμε> να ξεφυγουμε απο την πορωση μας
με κατι ... ριζοσπαστικα καινουργιο και διαφορετικο. Η μεγαλη πλειοψηφια ομως, που δεν
πορωθηκε τοσο πολυ, που δεν χαλιεται να συνεχιστει το παλιο στυλ "ανατροπων/διαπλοκων"

θελει ....

"Ο Harrison ford, θέλω να φανταστώ οτι θα παίζει και στα επόμενα ( σαν flash backs κλπ)
και ο Kylo Ren οτι θα εξελιχθει πολύ σαν Darth ! "

Οσο και να μην μας αρεσει ... αυτη ειναι η αληθεια ! Και δυστυχως η ευτυχως το ξερε και η Disney.
Eσεις τι λετε ? Οτι θα τα παιζε ολα μια ζαρια (με ενα εντελως διαφορετικο σεναριο που δεν θα
κρατουσε καμια συνδεση με τα παλια ?) Αυτο που εγραψε και ο Dala ... :p

Νομιζω οτι ο Pathfinder δειχνει τι πραγματικα ηθελε ο κοσμος απο το Force Awakens.

και ΟΧΙ τους περισσοτερους. Εμεις εδω μεσα, που γραφουμε και γραφουμε και γραφουμε
ολα τα σχετικα των τελευταιων 38 ετων της ΑστροΠολεμιαδας, ειμαστε πολυ πορωμενοι
για να δουμε ξεκαθαρα. Γιατι αυτο ακριβως θελουμε> να ξεφυγουμε απο την πορωση μας
με κατι ... ριζοσπαστικα καινουργιο και διαφορετικο. Η μεγαλη πλειοψηφια ομως, που δεν
πορωθηκε τοσο πολυ, που δεν χαλιεται να συνεχιστει το παλιο στυλ "ανατροπων/διαπλοκων"

θελει ....

"Ο Harrison ford, θέλω να φανταστώ οτι θα παίζει και στα επόμενα ( σαν flash backs κλπ)

Οσο και να μην μας αρεσει ... αυτη ειναι η αληθεια ! Και δυστυχως η ευτυχως το ξερε και η Disney.
Eσεις τι λετε ? Οτι θα τα παιζε ολα μια ζαρια (με ενα εντελως διαφορετικο σεναριο που δεν θα

Mην κάνετε spoiler της Αστραπολεμιάδας, δεν την έχουμε δει ακόμα :twoguns:

θελει ....

Προσωπικά μιλώ, εμένα θα μου άρεσε αυτό που είδα σαν εικόνα, αρκετό non-CG cast & τοπία, αλλά και CG αληθοφανή, ένταση, αλλά στα επόμενα περιμένω να το "στριψει" το τιμόνι του σενάριου ο JJ...και το βλέπω για να πηγαίνει προς τα 12 επεισόδια συνολικλα...οπερ και σημαίνει η αγελάδα ( brand name) θα αρμευτεί πολλές φορές μου φαίνεται χ0χ0χ0χ0.

Καλές θεάσεις σε όλους...αλήθεια και off topic θα πάρετε την ταινία οταν βγει σε BR ή το boxset ( aka σε + 4 χρόνια ) ?

Μπορείς να γράψεις αναλυτικά πόσα και ποια πράγματα δεν σου άρεσαν σε σχέση με την κλασική τριλογία μπας και βγάλουμε καμμια άκρη?
Με αέρίνες μεγαλοπρεπεις πατάτες δεν χορταίνω ...

τα'χω γραψει ηδη,αλλα να στα ξαναπω.
Η ταινια δεν ειχε ιστορια,καν.
Ποια ηταν η ιστορια,να βρουν τον χαρτη που οδηγει στον Λουκ;
Κρυφτηκε να μην τον βρουν,αλλα αφησε χαρτη,ειμαστε σοβαροι;
Σε μη χαρτογραφημενη περιοχη του γαλαξια,ξαναειμαστε σοβαροι;
Ποιο ηταν το σεναριο;
Τι το καινουριο ειχε,που δεν ειχαμε ξαναδει;
Που ηταν οι καινουριοι κοσμοι που θα μας αφηναν με το στομα ανοιχτο,οπως εγινε με το Αβαταρ;
Που ειναι τα σκηνικα μεσα στο σκαφος των κακων;
Ενα προχειρο στησιμο σκηνικων στο ποδι(δε μ'ενδιαφερει τι λενε για το κοστος και τις μπουρδες τους).
Εγω περιμενω ενα φουτουριστικο σκαφος,τιγκα στη τεχνολογια με συστηματα ασφαλειας κι αυτοματισμους περα απ'τη σημερινη γηινη τεχνολογια.
Μιλαμε για ενα σκαφος κολοσσο,σ'ενα συμπαν υπερτεχνολογιας κι οχι το υποβρυχιο Παπανικολης που μπαινει και βγαινει οποιος θελει μ'ανεση.
Φυλακισμενος εχθρος πιλοτος που τον φυγαδευει για πλακα ενας καθαριστης τουαλετων!
Γιατι ξεφυγε το σκαφος με τους δυο,αφου θα μπορουσαν απλα να το αιχμαλωτισουν,ακινητοποιωντας το,οπως γινεται με το αλλο σκαφος αργοτερα;
Σου αρεσε η μουρη του κακου,πως το λεγαν,αυτου που μοιαζει με τον Διαμαντιδη;
Ειναι δυνατον αυτη η μουρη να ειναι γιος του Σολο;
Να σχολιασω τη μαχη στο δασος;
Ημαρτον,μιλαμε για εναν Τζενται εναντιον δυο ασχετων,ελεος,επρεπε να τους ειχε καθαρισει επι τη εμφανισει τους.
Το ολο στορυ εδειχνε να ειναι γραμμενο στο γονατο,φωναζε απ'το πρωτο λεπτο.
Κι ολα αυτα στα γρηγορα,αν το ψαξουμε,δε θα μας φτασει ουτε η χωρητικοτητα του σερβερ.
Αν ρε παιδια αντι θα εκθειαζετε οτι μας σερβιρουν,κραζατε,θα μας σεβονταν περισσοτερο ως θεατες και θα εφτιαχναν καλυτερες ταινιες.

Λακη, αν βρήκες το episode 7 "μεγαλοπρεπή πατάτα", προφανώς αντίστοιχες πατάτες (ίσως όχι τόσο μεγαλοπρεπείς) θα θεωρείς και τα τρία παλιά όποτε τι συζητάμε. Γιατί αν θες να κράξεις και στα παλιά θα βρεις πολύ υλικό.
Πάντως στο rotten tomatoes έχει βαθμολογία 94%, όποτε δεν μπορεί, κάτι καλό θα προσφέρει η ταινία...

αν δεν μου αρεσαν τα τρια προηγουμενα ρε Τακη,δε θα πηγαινα στο σινεμα.
Θα περιμενα να κυκλοφορησει,να το δω σπιτι μου και να κοιμηθω με την ησυχια μου.
Το οτι δε γραφω στα νηματα,δε σημαινει οτι δεν ειμαι φαν.
Ακριβως γι αυτο το λογο ξενερωσα,επειδη ειμαι φαν και περιμενα πως και πως τοσα χρονια για να βγει ενα καινουριο επεισοδιο.
Οχι αυτο το εκτρωμα.

Και πάλι, αν θες να κράξεις κι άλλο, ξαναδές τα παλιά. Είναι εξίσου ατελείς ταινίες απλά τις συγχωρείς επειδή μεγάλωσες μαζί τους όπως όλοι μας. Και ας μην μιλήσω για την τριλογία jar jar...

ειχαν να δειξουν κατι καινουριο ομως,σ'εβαζαν σε νεους κοσμους και δεν ειχαν τη πολυτελεια που εχουν τα καινουρια.
Καλυτερα γραφικα,περισσοτερα λεφτα,περισσοτερο χρονο.

Τα cgi αν και σκοπίμως περιορισμένα, ήταν καταπληκτικά πάντως.

Re: Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Και πάλι, αν θες να κράξεις κι άλλο, ξαναδές τα παλιά. Είναι εξίσου ατελείς ταινίες απλά τις συγχωρείς επειδή μεγάλωσες μαζί τους όπως όλοι μας. Και ας μην μιλήσω για την τριλογία jar jar...

Όπως έγραψαν αρκετοί, τα παλιά συγχωρούνται, γιατί ήταν τα πρώτα, γιατί ήταν πριν 40 χρόνια, γιατί ξεκίνησαν τον μύθο, το σύμπαν του SW τα πάντα...

40 χρόνια μετά το 7 είναι το ίδιο παιδικό και αφελές όσο τα πρώτα, στο σενάριο δε, είναι ακόμη χειρότερο... ε αυτό δεν δικαιολογείτε...

Διαστημικο παραμυθι ειναι , τιποτε λιγοτερο τιποτε περισσοτερο!
Οσοι ψαχνετε βαθια νοηματα , ψαχτε αλλου... αρκετα "προβληματιστηκαμε" πια! :p

Re: Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

τα'χω γραψει ηδη,αλλα να στα ξαναπω.
Η ταινια δεν ειχε ιστορια,καν.
Ποια ηταν η ιστορια,να βρουν τον χαρτη που οδηγει στον Λουκ;
Κρυφτηκε να μην τον βρουν,αλλα αφησε χαρτη,ειμαστε σοβαροι;
Σε μη χαρτογραφημενη περιοχη του γαλαξια,ξαναειμαστε σοβαροι;
Ποιο ηταν το σεναριο; Ουτε τα παλια είχαν ιστορία.Jedi vs sith,space battles,death star δυο φορές.Παντα ηταν ευπεπτο το σενάριο.
Τι το καινουριο ειχε,που δεν ειχαμε ξαναδει; Μακραν καλύτερο ρυθμό,ερμηνείες,χαρακτήρες
Που ηταν οι καινουριοι κοσμοι που θα μας αφηναν με το στομα ανοιχτο,οπως εγινε με το Αβαταρ; Ποιος στους υποσχέθηκε ? Ισα ισα που τα σκηνικά και οι τοποθεσίες ηταν μακραν διαφορετικά απο οτιδήποτε είχαμε δει σε Star Wars μέχρι τώρα οπως αερομαχίες εντος "ατμόσφαιρας" , γηινες μαχες , lightsaber fight στο χιονι.Το Star Wars δεν ειναι avatar .
Που ειναι τα σκηνικα μεσα στο σκαφος των κακων;
Ενα προχειρο στησιμο σκηνικων στο ποδι(δε μ'ενδιαφερει τι λενε για το κοστος και τις μπουρδες τους). Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.Star destroyer ειναι, πρεπει να μοιαζει με αυτό που ξέρουμε.Δεν παρατήρησα καποια ατελεια η προχειρότητα.
Εγω περιμενω ενα φουτουριστικο σκαφος,τιγκα στη τεχνολογια με συστηματα ασφαλειας κι αυτοματισμους περα απ'τη σημερινη γηινη τεχνολογια. Δεν ξερω τι (δεν) ειδες και σε χάλασε σε αυτόν τον τομέα.
Μιλαμε για ενα σκαφος κολοσσο,σ'ενα συμπαν υπερτεχνολογιας κι οχι το υποβρυχιο Παπανικολης που μπαινει και βγαινει οποιος θελει μ'ανεση.
Φυλακισμενος εχθρος πιλοτος που τον φυγαδευει για πλακα ενας καθαριστης τουαλετων! dude, it a space opera , relax .Σε ολες τις ταινίες υπάρχουν σεναριακές ευκολίες.Υποτίθεται οτι ο Poe ειναι ο καλύτερος πιλότος.Οτι ο Φιν ασχολουνταν με τμημα καθαριοτητας δεν λεει κατι.Stormtrooper ειναι και δεν ειναι παραλογο να εχει προσβαση στο hangar.
Γιατι ξεφυγε το σκαφος με τους δυο,αφου θα μπορουσαν απλα να το αιχμαλωτισουν,ακινητοποιωντας το,οπως γινεται με το αλλο σκαφος αργοτερα; Different ships , different sizes, not everything has to be explained ...
Σου αρεσε η μουρη του κακου,πως το λεγαν,αυτου που μοιαζει με τον Διαμαντιδη;
Ειναι δυνατον αυτη η μουρη να ειναι γιος του Σολο; Ο Kylo Ren ειναι απιστευτα καλά γραμμενος χαρακτήρας.Εχει παρελθον , αφορμή , ερμηνεία και σωστές ατακες.Δεν περίμενα τοσο καλή αναπτυξη.Δεν θα επρεπε να εχεις παράπονο.Δεν θα ηθελα τον κακο babyface και 'μορφονιό ...
Να σχολιασω τη μαχη στο δασος;
Ημαρτον,μιλαμε για εναν Τζενται εναντιον δυο ασχετων,ελεος,επρεπε να τους ειχε καθαρισει επι τη εμφανισει τους. Το αναφέραμε και σε προηγουμενες σελίδες.Ο Ren ειχε φάει μια πολύ βαρβατη απο το bow blaster του Chewee.Εχεις δικιο στην αναμετρηση με τον Finn , το κομμάτι με την Rey ομως ηταν μια χαρά.Ειναι η special one της νεας τριλογίας , και οπως λεει και ο Snoke , there has been an awakening ... Εξαλλου ο Ren δεν ηθελε να την σκοτώσει , αλλα να την πάρει μαζί του.
Το ολο στορυ εδειχνε να ειναι γραμμενο στο γονατο,φωναζε απ'το πρωτο λεπτο. Ετσι απλά ηταν ολα τα σενάρια σε ολες τις Star Wars ταινίες.Μην περιμένεις την Οδυσσεια σε Star Wars .
Κι ολα αυτα στα γρηγορα,αν το ψαξουμε,δε θα μας φτασει ουτε η χωρητικοτητα του σερβερ.
Αν ρε παιδια αντι θα εκθειαζετε οτι μας σερβιρουν,κραζατε,θα μας σεβονταν περισσοτερο ως θεατες και θα εφτιαχναν καλυτερες ταινιες.

αν δεν μου αρεσαν τα τρια προηγουμενα ρε Τακη,δε θα πηγαινα στο σινεμα.
Θα περιμενα να κυκλοφορησει,να το δω σπιτι μου και να κοιμηθω με την ησυχια μου.
Το οτι δε γραφω στα νηματα,δε σημαινει οτι δεν ειμαι φαν.
Ακριβως γι αυτο το λογο ξενερωσα,επειδη ειμαι φαν και περιμενα πως και πως τοσα χρονια για να βγει ενα καινουριο επεισοδιο.
Οχι αυτο το εκτρωμα.

Σου απαντάω με κοκκινο ...
Αυτα που ζητάς απλα δεν ειναι Star Wars, εσυ θελεις κάτι αλλο (πιο βαρυ και σκοτεινό) , και δεν θα το βρεις...
Τα Star Wars ειναι απλες και ευπεπτες διαστημικές σαπουνόπερες :p , και ετσι θα παραμείνουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διαστημικο παραμυθι ειναι , τιποτε λιγοτερο τιποτε περισσοτερο!
Οσοι ψαχνετε βαθια νοηματα , ψαχτε αλλου... αρκετα "προβληματιστηκαμε" πια! :p

Ετσι ακριβώς ...