Δεν γνωρίζω εάν το έχετε μάθει από κάποιο μέσο αλλά προ 10-15 ημερών η starlink είχε μεγάλα προβλήματα με την streaming υπηρεσία της cosmote tv.
Συγκεκριμένα, είχε εντοπιστεί πρόβλημα routing σε πολλούς χρήστες πανελλαδικά (και εγώ) και τα απογεύματα από τις 6-7 περίπου μέχρι τις 12-1 το βράδυ, η υπηρεσία cosmote tv ήταν είτε μερικώς λειτουργική είτε ολικώς.
Σε συνεννόηση με κόσμο στο facebook όπου υπάρχει πολύ μεγάλη & ενεργή κοινότητα, ανοίξαμε ατομικά αιτήματα υποστήριξης, καθένας περιγράφοντας το πρόβλημά του, πιέζοντας συλλογικά την επίλυση του θέματος.
Παρόλο που δεν επιλύθηκε άμεσα, το πρόβλημα ήταν για τουλάχιστον 5 ημέρες, σε εμένα τουλάχιστον, η επικοινωνία με το προσωπικό υποστήριξης μέσω της εφαρμογής της starlink ήταν καθημερινή, είτε ζητώντας μου να εκτελέσω κάποιες εντολής traceroute από τον υπολογιστή μου σε συγκεκριμένες ώρες και να στείλω print screen τις απαντήσεις, είτε μεταφέροντας τα σχόλιά μου.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας ήταν καταρχήν να φτιαχτεί το πρόβλημα μεν αλλά επίσης να γίνει πίστωση 40 ευρώ για επόμενη χρήση της υπηρεσίας, όποτε το θελήσω, αφού συμβόλαιο δέσμευσης δεν υπάρχει οπότε μπορώ να το διακόψω και να το επανενεργοποιήσω όποτε το επιθυμώ.
Επιπλέον, έκαναν αρκετές φορές έλεγχο του κιτ μου και μου έστειλαν την 2η ημέρας συζήτησής μου, νέο δωρεάν κιτ (με το αιτιολογικό ότι το δικό μου έχει κάποια μικρή βλάβη και δεν μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως την δορυφορική σύνδεση, άρα μειωμένες ταχύτητες κάποιες στιγμές), δηλαδή πλήρες πακέτο εξοπλισμού και μάλιστα της τρέχουσας νέας γενιάς και όχι της προηγούμενης γενιάς που έχω. Το κόστος του εξοπλισμού, της αποστολής αυτού αλλά και το κόστος στήριξης με επιπλέον αντάπτορα (68 ευρώ ο αντάπτορας στήριξης σε στύλο), καλύφθηκε πλήρως από την starlink.
Τέλος, ζητούν τον παλιό εξοπλισμό πίσω και καλύπτουν την αποστολή με δικά τους έξοδα.
Όλα τα παραπάνω από μια εταιρεία που δεν έχεις δέσμευση συμβολαίου, που δεν έχει φυσική παρουσία στην Ελλάδα και όλα γίνονται απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής τους ή του site τους.
Αν μη το άλλο, από εμένα επιπλέον πόντοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον πελάτη τους.