Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση

Κύριε Βαγγέλη να το κάνω πιο απλό και πιο σύντομο...

Ένα βράδυ κάθεστε στο μπαλκόνι σας.. βλέπετε έναν τυπάκο που πάει στο αμάξι σας και το παραβιάζει! Τι κάνετε; Καλείς την Αστυνομία και κατεβαίνεις κάτω; Εαν σου ξεφύγει και τον πιάσει η αστυνομία και του ρίξουν τίποτα γρήγορες... θα μηνύσετε και τον δράστη και το όργανο; Εαν δεν καλέσετε αστυνομία για τον α-β λόγο θα τον αρχίσετε στις γρήγορες;

Ενδεχομένως και να τον άρχιζα στις γρήγορες αν ήταν του χεριού μου. Αλλά πρώτον δεν είμαι αστυνομικός και δεύτερον προσπαθώ είπα να μην είμαι βάρβαρος. Και τι θα γινόταν αν τον ξάπλωνα, χωρίς να το θέλω φυσικά, κάτω για πάντα; Θα φορτωνόμουν έναν φόνο για όλη μου την ζωή για να υπερασπιστώ ένα κωλοάμαξο που κάνει δεν κάνει 4-5 χιλιάρικα; Κι αν με ξάπλωνε αυτός; Άσε ρε φίλε, καλύτερα κότα παρά...
Αν τον πλάκωναν οι μπάτσοι δεν θα τον υπερασπιζόμουν μεν αλλά θα μου έκανε σίγουρα αρνητική εντύπωση. Δεν ωφελεί σε τίποτα αυτή η βία παρά μόνο στην εκτόνωση του θυμού μας. Σε όλα τα άλλα που είναι και πολύ πιο σημαντικά μόνο κακό κάνει. Πολύ κακό θα έλεγα!
Ο send με κάλυψε με τις τοποθετήσεις του επί του θέματος.

ΥΓ
και συγνώμη για την εκτός θέματος εκτροπή!

Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Συμφωνώ απόλυτα!

Αυτό που γίνεται συνεχώς στη χώρα μας είναι ότι όποια μειοψηφία έχει κάποια δύναμη, παίρνει ότι μπορεί, αδιαφορώντας για το αν καταπατά τα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι κατάλυση της δημοκρατίας.

Συμφωνώ! Αυτό που γίνεται συνεχώς στη χώρα μας, και όχι μόνο, είναι ότι όποια μειοψηφία έχει κάποια δύναμη, πχ οι τραπεζίτες οι εφοπλιστές οι εργολάβοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, παίρνει ότι μπορεί, αδιαφορώντας για το αν καταπατά τα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι κατάλυση της δημοκρατίας.

Το "τότε" στο οποίο αναφέρεσαι είναι μια πολύ συγκεκριμένη περίοδος (τέλη 60's αρχές 70's) κατά την οποία συνολικά στην Ευρώπη οι ρυθμοί πραγματικής ανάπτυξης βαρέσαν το απόλυτο peak. Μιλάμε για πάνω από 15% στη Γερμανία και μέσο όρο πάνω από 8%. Η Ελλάδα και να ήθελε, δεν μπορούσε να μείνει τραγικά πίσω. Το 5% που έπιασε εκείνη την περίοδο, θεωρείται ακόμα και σήμερα πολύ υψηλό ποσοστό, όμως παραμένει το χαμηλότερο της Ευρώπης για εκείνη την περίοδο.

Και αυτό το ποσοστό όμως, ήταν αρκετό για να υπάρξει μια οικονομική ευημερία την περίοδο εκείνη. Σε αυτήν οφείλονται και όλα όσα αναφέρεις. Υπήρχαν και άλλα θέματα βέβαια που δεν αναφέρεις, και καλώς κάνεις γιατί δεν άπτονται της συζήτησης αυτής. Αλλά μην παραμυθιαζόμαστε ότι χάρη στη Χούντα, περνάγαμε καλύτερα. Γιατί είναι ψέμα και το ότι περνάγαμε καλύτερα, και ότι το χρωστάγαμε στη Χούντα.

Αγαπητέ μου... Τα στατιστικά άλλα λένε!

1967 Έλλειμα 750.000 δρχ
1973 ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 520.000δρχ!!!

ότι; το αρχές 60 με αρχές 70 μας διαψεύδει!
ακόμα...

1967 εμπορικός στόλος 1700 πλοία
1973 εμπορικός στόλος 3100! τρίτη δύναμη παγκοσμίως!!!

1967 ισχύς ηλεκτρικής ενέργεις 1700 βατ
1973 4000 βατ!!!!

Και υπολόγισε Αεροδρόμια νησιών,επέκταση λιμανιών,νοσοκομεία,δρόμοι,φωτισμοί σχεδόν σε όλα τα χωριά!!!

Να είμαστε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ!!!

Μα είπα ότι στα ''συγκεκριμένα'' που εννοείς δεν συμφωνώ κι εγώ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκαταστ

Ενδεχομένως και να τον άρχιζα στις γρήγορες αν ήταν του χεριού μου. Αλλά πρώτον δεν είμαι αστυνομικός και δεύτερον προσπαθώ είπα να μην είμαι βάρβαρος. Και τι θα γινόταν αν τον ξάπλωνα, χωρίς να το θέλω φυσικά, κάτω για πάντα; Θα φορτωνόμουν έναν φόνο για όλη μου την ζωή για να υπερασπιστώ ένα κωλοάμαξο που κάνει δεν κάνει 4-5 χιλιάρικα; Κι αν με ξάπλωνε αυτός; Άσε ρε φίλε, καλύτερα κότα παρά...
Αν τον πλάκωναν οι μπάτσοι δεν θα τον υπερασπιζόμουν μεν αλλά θα μου έκανε σίγουρα αρνητική εντύπωση. Δεν ωφελεί σε τίποτα αυτή η βία παρά μόνο στην εκτόνωση του θυμού μας. Σε όλα τα άλλα που είναι και πολύ πιο σημαντικά μόνο κακό κάνει. Πολύ κακό θα έλεγα!
Ο send με κάλυψε με τις τοποθετήσεις του επί του θέματος.

ΥΓ
και συγνώμη για την εκτός θέματος εκτροπή!

Κύριε Βαγγέλη για το συγκεκριμένο παράδειγμα που έθεσα σε προηγούμενη τοποθέτηση μου εννοώ ψιλές κυριολεκτικά μέχρι να επιτευχθεί η σύλληψη(στην διατύπωση μου ίσως να μην ήμουν σαφής γι αυτό το τονίζω τώρα).Έγω προσωπικά (δεν είμαι αστυνομικός) εάν έπιανα επ αυτοφώρο κάποιον να παραβιάζει περιουσία μου θα τον σάπιζα! Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είμαι βίαιος! ούτε απολίτιστος! για όνομα του θεού!
Δηλαδή αν πάμε σε κανά κλαμπάκι και μας πειράζουν την γυναίκα; Ti θα κάνουμε; Όχι την κότα πάντως!

Υ.Γ. Το θέμα έχει ξεφύγει και εγώ το συνεχίζω ζητώ και πάλι συγνώμη!

Αγαπητέ μου... Τα στατιστικά άλλα λένε!

1967 Έλλειμα 750.000 δρχ
1973 ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 520.000δρχ!!!

ότι; το αρχές 60 με αρχές 70 μας διαψεύδει!
ακόμα...

1967 εμπορικός στόλος 1700 πλοία
1973 εμπορικός στόλος 3100! τρίτη δύναμη παγκοσμίως!!!

1967 ισχύς ηλεκτρικής ενέργεις 1700 βατ
1973 4000 βατ!!!!

Και υπολόγισε Αεροδρόμια νησιών,επέκταση λιμανιών,νοσοκομεία,δρόμοι,φωτισμοί σχεδόν σε όλα τα χωριά!!!

Να είμαστε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ!!!

Μα είπα ότι στα ''συγκεκριμένα'' που εννοείς δεν συμφωνώ κι εγώ!

Καθόλου δεν με διαψεύδει η στατιστική (αν και αυτά που παραθέτεις για την ηλεκτρική ενέργεια μπορώ να σου πω ότι μου φαίνονται απίστευτα αστεία νουμερα, τόσα watt είχαν οι δικοί μου στην εργατική πολυκατικία που διέμεναν). Μάλλον δεν κατάλαβες ό,τι έγραψα πριν. Με 5% ετήσια ανάπτυξη τα νούμερα που αναφέρεις είναι τουλάχιστον αναμενόμενα. Σκέψου να μην είχε μπει και στο γύψο η Ελλάδα εκείνη την περίοδο και να είχε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 8% που ήταν ο μέσος όρος των χωρών της ευρώπης εκείνη την περίοδο, πόσο μεγαλύτερα θα ήταν τα νούμερα που παραθέτεις για το 1974. Το θέμα όμως είναι που οφείλεται αυτή η ανάπτυξη; Σίγουρα όχι σε εσωτερικούς παράγοντες.

Last edited:
Εμένα πάντως με προβληματίζει το πως προέκυψε η Χούντα στη συζήτηση... Είναι σαφής απόδειξη ότι κουβλάμε τραύματα από κείνα τα χρονια, και θεωρούμε ακόμη τον στρατο συνώνυμο της Χούντας... Γιατί μην το ξεχνάμε.... για τον στρατό ξεκίνησε το θέμα...

Ο στρατός που μπαίνει στις πόλεις είναι το θέμα μας. Ο στρατός για να μπει στις πόλεις από τα χρόνια της αρχαίας ρώμης ακόμα σήμαινε κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Καθόλου άσχετο αν το δεις από αυτή τη σκοπιά. Άλλωστε η φράση "κατέβηκαν τα τάνκς στις πόλεις" δεν έχει να κάνει με τις ετήσιες παρελάσεις αλλά με χούντες. Εξ' αρχής αυτό ήταν το θέμα μας.

Προφανώς αναφερόμαστε σε εξαιρετικές περιπτώσεις... που η κατάσταση είναι ήδη σχεδόν εμπόλεμη... που η αστυνομία έχει χάσει το παιχνίδι...

Δε μιλάμε για επέμβαση στρατού σε μια πορεία. Αλλά επέμβαση στρατού σε μια πορεία με θύματα, με ολοκληρωτική καταστροφή περιοχών, πόλεμο συμμοριών, πλιάτσικα κλπ. Απ'όλα αυτά που ανεφερα σας ενοχλεί ο στρατός??

Ο στρατός για να μπει στις πόλεις από τα χρόνια της αρχαίας ρώμης ακόμα σήμαινε κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Όχι ακριβώς... φυσικά και υπήρχε στρατός εντός της Ρώμης. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι ο ρωμαϊκός νόμος, που απαγόρευε την προσέγγιση του στρατού των επαρχιών στο Λάτιο. Προστάτευε το κράτος από τους στρατηγούς του, όχι τους πολίτες από το κράτος. Είναι ο νόμος που παρέβη ο Ιούλιος Καίσαρας διαβαίνοντας τον Ρουβίκωνα με τις λεγεώνες του.

Καθόλου δεν με διαψεύδει η στατιστική (αν και αυτά που παραθέτεις για την ηλεκτρική ενέργεια μπορώ να σου πω ότι μου φαίνονται απίστευτα αστεία νουμερα, τόσα watt είχαν οι δικοί μου στην εργατική πολυκατικία που διέμεναν). Μάλλον δεν κατάλαβες ό,τι έγραψα πριν. Με 5% ετήσια ανάπτυξη τα νούμερα που αναφέρεις είναι τουλάχιστον αναμενόμενα. Σκέψου να μην είχε μπει και στο γύψο η Ελλάδα εκείνη την περίοδο και να είχε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 8% που ήταν ο μέσος όρος των χωρών της ευρώπης εκείνη την περίοδο, πόσο μεγαλύτερα θα ήταν τα νούμερα που παραθέτεις για το 1974. Το θέμα όμως είναι που οφείλεται αυτή η ανάπτυξη; Σίγουρα όχι σε εσωτερικούς παράγοντες.

Καλά και τα τελευταία χρόνια αν κοιτάξεις θα δεις ότι έχουμε υψηλά ποσοστά ανάπτυξης αλλά... στην πείνα όλοι με 700 ευρώ και δάνεια! και το 80 να δεις ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρώπη! Όταν λες σε όλη την Ευρώπη ποιες χώρες εννοείς; Γερμανία - Γαλλία - Ιταλία;
Α! και ξέχασα... Σβήσιμο χρεών στους αγρότες και χορήγηση αγροτικών δανείων! Μεγαβάτ εννοούσα.

Οι δημοκράτες που ξεπήδησαν αργότερα... σπουδάζουν τα παιδιά τους στο χαρβαρντ ζουν σε βίλες έχουν παχυλό μισθό και λογαριασμούς στην Ελβετία Α! οι λογαριασμοι που έχουν στην Ελλάδα είναι 500 - 600 ευρώ! :flipout:

Ναι φιλε μου οφείλετε σε εσωτερικούς παράγοντες, όταν τότε έπαιρνε όλα τα δημόσια έργα το κράτος; Το πιο σημαντικό απ όλα!!!!

Ο στρατός που μπαίνει στις πόλεις είναι το θέμα μας. Ο στρατός για να μπει στις πόλεις από τα χρόνια της αρχαίας ρώμης ακόμα σήμαινε κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Καθόλου άσχετο αν το δεις από αυτή τη σκοπιά. Άλλωστε η φράση "κατέβηκαν τα τάνκς στις πόλεις" δεν έχει να κάνει με τις ετήσιες παρελάσεις αλλά με χούντες. Εξ' αρχής αυτό ήταν το θέμα μας.

Ο Στρατός μπαίνει ακόμα εαν δεν το ξέρουν μερικοί(με καλή έννοια πάντα) όπως καθαρισμός δρόμων απο χιόνια και σαν πυρασφάλεια! τότε μας βολεύει; Η καταλύει την δημοκρατία; Αλήθεια έχουμε Δημοκρατία; γιατί πολλοί θεσμοί της δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ... και έχω μπερδευτεί... Τυγχάνει να είμαστε σαν χώρα οι ιδρυτές της... Υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι για κατάληψη της Δημοκρατίας! Όλοι ξέρουμε την γνωστή φράση του Ισοκράτη.

Θα παρακαλούσα να μην συνεχίσουμε επί των οικονομικών στοιχείων της Χούντας, πέραν του ότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του παρόντος νήματος, δεν βγάζει και πουθενά, καθώς γίνεται σε άλλη γλώσσα, πραγματικά. Για παράδειγμα, έχει υπολογιστεί στη συνολική οικονομική εικόνα της Χούντας, το κόστος του πολέμου στην Κύπρο; Ή δεν μετριέται αυτό σε μεγαβάτ.

Ο Στρατός μπαίνει ακόμα εαν δεν το ξέρουν μερικοί(με καλή έννοια πάντα) όπως καθαρισμός δρόμων απο χιόνια και σαν πυρασφάλεια! τότε μας βολεύει; Η καταλύει την δημοκρατία; Αλήθεια έχουμε Δημοκρατία; γιατί πολλοί θεσμοί της δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ... και έχω μπερδευτεί... Τυγχάνει να είμαστε σαν χώρα οι ιδρυτές της... Υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι για κατάληψη της Δημοκρατίας! Όλοι ξέρουμε την γνωστή φράση του Ισοκράτη.

Στην αθήνα πάντως -και στην υπόλοιπη Ελλάδα απ' ότι θυμάμαι- οι νομαρχίες καθάρισαν τα χιονια πέρισυ. Και ο στρατός έχει καιρό να σβήσει φωτιές στα δάση ή να κάνει περιπολίες εκεί.

Όσο για τον Ισοκράτη που αναφέρεις, εγώ δεν τον ασπάζομαι. Είμαι fan του Πλάτωνα, με τον οποίο ο Ισοκράτης ήταν συνέχεια στην κόντρα. Τώρα γιατί τελευταία παίρνουμε μια ρήση του Ισοκράτη, και την κάνουμε καραμέλα, τη στιγμή που ο ίδιος σοφιστής -γιατί περί σοφιστή επρόκειτο και όχι περί φιλοσόφου- ξεπούλαγε τον τόπο του στον Φίλιππο σε κάθε ευκαιρία μεσα από τις σοφιστείες του, αυτό είναι κάτι που ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Από την άλλη εγώ ήμουν και της πρώτης δέσμης και τα αρχαία δεν είναι το φόρτε μου.

Θα παρακαλούσα να μην συνεχίσουμε επί των οικονομικών στοιχείων της Χούντας, πέραν του ότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του παρόντος νήματος, δεν βγάζει και πουθενά, καθώς γίνεται σε άλλη γλώσσα, πραγματικά. Για παράδειγμα, έχει υπολογιστεί στη συνολική οικονομική εικόνα της Χούντας, το κόστος του πολέμου στην Κύπρο; Ή δεν μετριέται αυτό σε μεγαβάτ.

Send, Μίλησα με επίσημα στοιχεία! Δεν ασπάστηκα καμία πολιτική κανενός Παπαδόπουλου για τυχών παρεξηγήσεις! και επειδή δεν το έφερα εγώ το θέμα στο προσκήνιο... απ το πρώτο post που άλλος συνομιλητής εννοούσε αυτή την εποχή... ξεκαθάρισα τα υπέρ και κατά. Επειδή είναι πραγματικά γεγονότα(και πρόσφατα) πρέπει να μην κρύβεται η αλήθεια. Δεν παρουσίασα την πολιτική παπαδόπουλου σαν κάποιο πρότυπο... αλλά με τα στοιχεία που έδωσα ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ 35 Χρόνια μετά δεν γίνεται τίποτα!!! Και ότι δεν είναι δυνατόν το 2009 με το που βλεπουμε στρατιωτικό και αστυνομικό να τους βγάζουμε φασίστες!!! ήμαρτον δηλαδή! Μιλάνε πολλόι για νοσταλγούς της Χουντας κ.τλ. εαν μιλήσω κι εγώ για νοσταλγούς που ξεπήδησαν μετά την χούντα και επικαλούνται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια θα είμαι λάθος! Και έχουν καταντήσει τρωκτικό της χώρας!!!

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής στο ''γίνεται σε άλλη γλώσσα''

Στην αθήνα πάντως -και στην υπόλοιπη Ελλάδα απ' ότι θυμάμαι- οι νομαρχίες καθάρισαν τα χιονια πέρισυ. Και ο στρατός έχει καιρό να σβήσει φωτιές στα δάση ή να κάνει περιπολίες εκεί.

Όσο για τον Ισοκράτη που αναφέρεις, εγώ δεν τον ασπάζομαι. Είμαι fan του Πλάτωνα, με τον οποίο ο Ισοκράτης ήταν συνέχεια στην κόντρα. Τώρα γιατί τελευταία παίρνουμε μια ρήση του Ισοκράτη, και την κάνουμε καραμέλα, τη στιγμή που ο ίδιος σοφιστής -γιατί περί σοφιστή επρόκειτο και όχι περί φιλοσόφου- ξεπούλαγε τον τόπο του στον Φίλιππο σε κάθε ευκαιρία μεσα από τις σοφιστείες του, αυτό είναι κάτι που ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Από την άλλη εγώ ήμουν και της πρώτης δέσμης και τα αρχαία δεν είναι το φόρτε μου.

Η Καραμέλα του Ισοκράτη είναι 2500 χιλιάδες χρόνια και η ίδια φιγούρα του Ισοκράτη βρίσκεται και αυτή ανάμεσα μας μετά από τόσα χρόνια... Λέει πολλά αυτό! Το ότι είχαν κάποια αντιπαράθεση δεν σημαίνει ότι δεν έιχαν αλληλοσεβασμό... Νομίζεις ότι διαφωνούσε ο Πλάτων με αυτό; Που να δεις τι γίνεται στη πολιτεία του Πλάτωνα!!

Ώπα! Κανένας δεν μίλησε για φασίστες στρατιωτικούς. Και ξέρεις γιατί; Γιατί οι στρατιωτικοί -όπως και οι πλειοψηφία των αστυνομικών- έχει κατανοήση πλήρως και έχει εναρμονιστεί με τη θέση των σωμάτων αυτών σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη κοινωνία. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του εκδημοκρατισμού της χώρας. Έχεις ακούσει πολλούς στρατιωτικούς στην Ελλάδα να θέλουν να πάρουν την πολιτική εξουσία στα χέρια τους; Εγώ κανέναν. Το έργο τους αναγνωρίζεται από τον κόσμο που πολλές φορές τους έχει βάλει στο κοινοβούλιο και σε υπουργικά αξιώματα. Αυτό εσύ το εκλαμβάνεις ως φόβο του κόσμου για τους στρατιωτικούς και εξίσωσή τους με τους φασίστες;

Εννοώ πως δεν υπάρχουν πραγματικά "αντικειμενικά" στοιχεία, ο Φώτης για παράδειγμα θα σου αντιπροτείνει τους ρυθμούς ανάπτυξης που ίσχυαν γενικώς στην Ευρώπη την περίοδο εκείνη, εγώ θα σου αντιπροτείνω πως μιλάμε για οικονομικά μεγέθη δίχως να συνυπολογίζουμε το τεράστιο κόστος ενός πολέμου (που εμμέσως ακόμη πληρώνουμε) και ούτω καθεξής.

Γι' αυτό και δεν θεωρώ πως έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση, πέραν του ότι παρασιτεί σε βάρος του κεντρικού θέματος του νήματος.

Η Καραμέλα του Ισοκράτη είναι 2500 χιλιάδες χρόνια και η ίδια φιγούρα του Ισοκράτη βρίσκεται και αυτή ανάμεσα μας μετά από τόσα χρόνια... Λέει πολλά αυτό! Το ότι είχαν κάποια αντιπαράθεση δεν σημαίνει ότι δεν έιχαν αλληλοσεβασμό... Νομίζεις ότι διαφωνούσε ο Πλάτων με αυτό; Που να δεις τι γίνεται στη πολιτεία του Πλάτωνα!!

Η καραμέλα του Ισοκράτη είναι το 1/1000 από όσα έλεγε. Για πες μας και τί άλλα έλεγε και πόσο τιμούσε την αθηνα και την δημοκρατία όταν ανοικτά μίλαγε για αναγκαιότητα υποταγής όλων των ελλήνων στον Φίλλιπο; Πόσο δημοκρατικός ήταν τότε; Αρκετά με τον σοφιστή που κάποιοι τον παρουσιάζουν σαν φιλόσοφο εφάμιλλο του Πλάτωνα, και του Σωκράτη. Το ότι μαθήτευσε στον Σωκράτη δεν τον κάνει και άξιο μαθητή του. Και άλλα κείμενα άλλων σοφιστών έχουν διασωθεί εδώ και 2500 χρόνια. Και τι με αυτό; Θα τους συγκρίνουμε μήπως και με τον Ηρακλειτο του οποίου διασώζεται μόνο το 5% του έργου του;