Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Αυτό το λες για καλό όμως? Ας σκεφτούμε πόσα δάση θα είχαν σωθεί με περιπολίες του στρατού...

Αν σκεφτούμε και την επάνδρωση των συνοριακών μονάδων, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ο φαντάρος δεν μπορεί να βαράει σκοπιά στον Έβρο και να φυλάει και την πάρνηθα ταυτόχρονα. Αν όμως εννοείς τους καραβανάδες που δουλεύουν στο πεντάγωνο, μαζί σου!

Ώπα! Κανένας δεν μίλησε για φασίστες στρατιωτικούς. Και ξέρεις γιατί; Γιατί οι στρατιωτικοί -όπως και οι πλειοψηφία των αστυνομικών- έχει κατανοήση πλήρως και έχει εναρμονιστεί με τη θέση των σωμάτων αυτών σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη κοινωνία. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του εκδημοκρατισμού της χώρας. Έχεις ακούσει πολλούς στρατιωτικούς στην Ελλάδα να θέλουν να πάρουν την πολιτική εξουσία στα χέρια τους; Εγώ κανέναν. Το έργο τους αναγνωρίζεται από τον κόσμο που πολλές φορές τους έχει βάλει στο κοινοβούλιο και σε υπουργικά αξιώματα. Αυτό εσύ το εκλαμβάνεις ως φόβο του κόσμου για τους στρατιωτικούς και εξίσωσή τους με τους φασίστες;

Ούτε εγώ κανέναν!!! Μαζί σου είμαι σε αυτό!!! Το ότι υπάρχει φόβος του κόσμου που κατ´αυτους δεν είναι φόβος μπορεις να το διακρίνεις σε εφημερίδες, εκπομπές , πολλά φόρουμ στο διαδίκτυο και τα τελευταία χρόνια σε ψυχαγωγικές εκπομπές! Σε ρωτάω και γω κάτι ανάλογο... ξέρεις και συ πολύ κόσμο που θέλει να έρθει ο στρατός να κυβερνησει;

Την περίοδο 2001-2002 που υπηρετούσα στον Έβρο κάθε μα κάθε μέρα καθάριζαν τους δρόμους. Είχε ρίξει πολύ χιόνι, μάλιστα απ τον Νοέμβριο το είχει στρώσει. Το 97 η μονάδα του αδερφού μου είχε ομάδα πυρασφάλειας. τώρα αν τα κατήργησαν δεν ξέρω.

Kαταρχήν η περίφημη ρήση του Ισοκράτη δεν ειπώθηκε ακριβώς ετσι....η ουσία είναι η ίδια, αλλά το "η δημοκρατια αυτοκαταστρέφεται" είναι σημείωση του μεταφραστή... στην οποία συμφωνώ φυσικά όσο δεν πάει, αλλά ας μην τη χρεώνουμε στον Ισοκράτη.

Δεύτερον... εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί μας πειράζει η (φερόμενη ως) κατάλυση της Δημοκρατίας από τον στρατό, και ποτέ δεν τολμάμε να σχολιάσουμε την κατάλυση της δημοκρατίας καθημερινά απ'τον λαό.

Αν σκεφτούμε και την επάνδρωση των συνοριακών μονάδων, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ο φαντάρος δεν μπορεί να βαράει σκοπιά στον Έβρο και να φυλάει και την πάρνηθα ταυτόχρονα. Αν όμως εννοείς τους καραβανάδες που δουλεύουν στο πεντάγωνο, μαζί σου!

Μιλάω για τους 10 χιλιάδες (τόσοι δεν είναι??) φαντάρους που χάνουν ένα χρόνο απ'τη ζωή τους για να υπηρετούν υποχρεωτικά την πατρίδα κάνοντας άσκοπες υπηρεσίες σε απίθανα μερη... (φίλος μου έλεγε ότι ήταν σκοπιά προστατεύοντας 2 βαρελια.... κρασί), και θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν περιπολίες σε δάση τους μήνες υψηλού κινδύνου.

Εννοώ πως δεν υπάρχουν πραγματικά "αντικειμενικά" στοιχεία, ο Φώτης για παράδειγμα θα σου αντιπροτείνει τους ρυθμούς ανάπτυξης που ίσχυαν γενικώς στην Ευρώπη την περίοδο εκείνη, εγώ θα σου αντιπροτείνω πως μιλάμε για οικονομικά μεγέθη δίχως να συνυπολογίζουμε το τεράστιο κόστος ενός πολέμου (που εμμέσως ακόμη πληρώνουμε) και ούτω καθεξής.

Γι' αυτό και δεν θεωρώ πως έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση, πέραν του ότι παρασιτεί σε βάρος του κεντρικού θέματος του νήματος.

Τάσο η κουβέντα θεωρώ ότι πρέπει να γίνει για να ακουστούν επιτέλους κάποια πράγματα. Ναι, φυσικά και υπήρξε πρόοδος κατά την περίοδο 1965-1975. Το θέμα είναι που οφείλεται, και αν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη σε μια δημοκρατια;

Επ' αυτού απάντησα. Και είμαι αρκετά σαφής. Και φυσικά δεν οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες. Όταν έρχονται τα αμερικανικά δολάρια και στηρίζουν την οικονομία σου παρέα με τους εφοπλιστές που ζουν εκτός Ελλάδος, όταν βασιζεις την άμυνά σου στα σαπάκια που σου δίνει ο θείος από το Σικάγο (και αποδεικνύεται την ώρα της αλήθειας ότι αμυντικά είσαι γυμνός), όταν δεν φτιάχνεις καμία υποδομή για το μέλλον όπως ερευνητικά κέντρα ή νοσοκομεία ή πανεπιστήμια αλλά γεμίζεις "κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γήπεδο", το αποτέλεσμα είναι να έχεις κάποιους δείκτες που να δείχνουν ευημέρια και ανάπτυξη, αρκετό κόσμο να περνάει σχετικά καλά, τη μισή Κύπρο χαμένη, και την χώρα γυρισμένη 20 χρόνια πίσω όσον αφορά τον πολιτικό της πολιτισμό, την έρευνα, τις όποιες προοπτικές για εγχώρια βιομηχανική ανάπτυξη, και τελικά τελικά να έχουμε χάσει άλλο ένα τρένο -το πιο γρήγορο των τελευταίων 200 χρόνων.

Ούτε εγώ κανέναν!!! Μαζί σου είμαι σε αυτό!!! Το ότι υπάρχει φόβος του κόσμου που κατ´αυτους δεν είναι φόβος μπορεις να το διακρίνεις σε εφημερίδες, εκπομπές , πολλά φόρουμ στο διαδίκτυο και τα τελευταία χρόνια σε ψυχαγωγικές εκπομπές! Σε ρωτάω και γω κάτι ανάλογο... ξέρεις και συ πολύ κόσμο που θέλει να έρθει ο στρατός να κυβερνησει;

Διαφωνώ στο ότι ο κόσμος φοβάται τον στρατό. Θεωρώ ότι και τον εμπιστεύεται αρκετά και τον εκτιμά. Αλλά γι αυτό που κάνει τώρα. Αν φοβάται κάτι ο κόσμος είναι μια νέα χούντα. Και καλά κάνει. Ακόμα και ένας Τσάβες στην Ελλάδα κακό θα κάνει. Δεν έχουμε τα κοινωνικά προβλήματα και την καταπίεση της λαικής μάζας που υπήρχαν στη Βενεζουέλα για να βρει αντίκτυπο ένας αριστερός δικτάτορας.

Οπότε θεωρώ πως ο κόσμος δεν θέλει τον στρατό σαν θεσμό να κυβερνήσει. Εκτιμά όμως τους στρατιωτικούς και αυτό φάινεται όταν οι τελευταίοι πολλές φορές του ζητούν την ψήφο του, όταν αποφασίσουν να αφήσουν το στίβο μάχης και να μπουν στον στίβο της πολιτικής.

Εννοώ πως δεν υπάρχουν πραγματικά "αντικειμενικά" στοιχεία, ο Φώτης για παράδειγμα θα σου αντιπροτείνει τους ρυθμούς ανάπτυξης που ίσχυαν γενικώς στην Ευρώπη την περίοδο εκείνη, εγώ θα σου αντιπροτείνω πως μιλάμε για οικονομικά μεγέθη δίχως να συνυπολογίζουμε το τεράστιο κόστος ενός πολέμου (που εμμέσως ακόμη πληρώνουμε) και ούτω καθεξής.

Γι' αυτό και δεν θεωρώ πως έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση, πέραν του ότι παρασιτεί σε βάρος του κεντρικού θέματος του νήματος.

Σου εξήγησα τους λόγους που ανέφερα τα στοιχεία αυτά...και τα ανέφερα ακόμα γιατί πολύς καθημερινός κόσμος τα λησμονεί...(ΤΟΝΙΖΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚA ΘΕΜΑ) Σέβομαι ότι δεν έχει νόημα το παρόν θέμα σε αυτό το νήμα! και το σταματώ από πλευράς μου.

Y.Γ. Πληρώνουμε και Άλλα Γ@#@$##Α...

Υ.Γ.2 Βιάζομαι πολύ πρέπει να κλείσω , Σόρρυ αν δυσκολευτείτε να βγάλετε νόημα... Με καταστρέψατε πάλι :vroam:

Μιλάω για τους 10 χιλιάδες (τόσοι δεν είναι??) φαντάρους που χάνουν ένα χρόνο απ'τη ζωή τους για να υπηρετούν υποχρεωτικά την πατρίδα κάνοντας άσκοπες υπηρεσίες σε απίθανα μερη... (φίλος μου έλεγε ότι ήταν σκοπιά προστατεύοντας 2 βαρελια.... κρασί), και θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν περιπολίες σε δάση τους μήνες υψηλού κινδύνου.

Στρατιωτικός δεν είμαι οποτε δεν ξέρω τι είναι σκόπιμο και τί άσκοπο. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είτε φυλάς βαρελια με κρασί, είτε βαρέλια με πετρέλαιο είτε κάποιο φυλάκιο στα σύνορα, σκοπός πάντα είναι να έχεις τη μεγαλύτερη συγκεντρωση δύναμης στα σύνορά σου, εκεί δηλαδή που θα σου επιτεθουν. Δεν είμαστε πια στο 1980 που είχαμε θητεία 2 χρόνια, και η υπογεννητικότητα δεν υπήρχε σαν θέμα. Είμαστε 30 χρόνια μετά, με το 1/3 των στρατευμένων.

Οδηγήθη ο ασθενής διά ανάταξιν των καταγμάτων κι επί τούτου και την τοιαύτην αφαίρεσιν του γύψου,όστις άν κι ο ασθενής εις απάνεμον λιμένα,τελικώς απεβίωσεν.

(απομνημονεύματα στο κελί 21 του 4ου ορόφου εις την σελ. 2589 εδάφιον 3ον).

Re: Απάντηση: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Οδηγήθη ο ασθενής διά ανάταξιν των καταγμάτων κι επί τούτου και την τοιαύτην αφαίρεσιν του γύψου,όστις άν κι ο ασθενής εις απάνεμον λιμένα,τελικώς απεβίωσεν.

(απομνημονεύματα στο κελί 21 του 4ου ορόφου εις την σελ. 2589 εδάφιον 3ον).

:grinning-smiley-043
Σατανά...

dspphoto

Οσο για τον χρόνο της ανάρρωσης:
«Είναι κάτι το οποίον εξαρτάται από την βαρύτητα του ασθενούς, την οποίαν αυτήν την στιγμή δεν θα ημπορούσα να είπω ότι γνωρίζω».

*Στους επιστήμονες του «Δημόκριτου»:
«Δυστυχώς, κύριοι, δεν επιτρέπεται εξ ανθρωπισμού να λύσωμεν το πρόβλημα διά προσευχής προς τον Υψιστον, ίνα παρέμβη να απαλλάξη τους νεώτερους ημών των πρεσβυτέρων. Θα ήτο απάνθρωπον να αναθέσωμεν και αυτήν την ευθύνην της λύσεως του προβλήματος εις τον Υψιστον» (!)

Last edited:
Επί του θέματος είμαστε.
Ο Παπαδόπουλος κατέβασε τον στρατό στους δρόμους...

Re: Απάντηση: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Επί του θέματος είμαστε.
Ο Παπαδόπουλος κατέβασε τον στρατό στους δρόμους...

Μπορεί και τότε να είχαν έξαρση οι βιασμοί, πού ξέρεις....

Ας κλείσουμε όμως το σεντούκι με τις χουντοσυζητήσεις, αρκετά γράφηκαν.

Απάντηση: Re: Στρατος για την αποκατασταση της Ταξης ;;;;;;;;

Ο Στρατός μπαίνει ακόμα εαν δεν το ξέρουν μερικοί(με καλή έννοια πάντα) όπως καθαρισμός δρόμων απο χιόνια και σαν πυρασφάλεια! τότε μας βολεύει; Η καταλύει την δημοκρατία; Αλήθεια έχουμε Δημοκρατία; γιατί πολλοί θεσμοί της δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ... και έχω μπερδευτεί... Τυγχάνει να είμαστε σαν χώρα οι ιδρυτές της... Υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι για κατάληψη της Δημοκρατίας! Όλοι ξέρουμε την γνωστή φράση του Ισοκράτη.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ την αμάθεια φίλτατε.

Αντιγράφω μια εξαιρετική τοποθέτηση από http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»

Κάποια ελληνοαμερικάνικη οργάνωση μ’ έχει βάλει στον κατάλογο παραληπτών της και μου στέλνει (όχι μόνο σε μένα, βέβαια) ταχτικά μηνύματα, ως επί το πλείστον εθνικιστικά. Σήμερα, τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πήρα από την οργάνωση αυτή ένα μήνυμα με τον ανορθόγραφο τίτλο «Τάδε έφει Ισοκράτης» και το εξής περιεχόμενο:

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία

Κατά σύμπτωση, το ίδιο μήνυμα το είχα πάρει κι από μια εγχώρια ταχυδρομική λίστα, και απ' ό,τι είδα κυκλοφορεί πολύ στο Διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εξέγερση των παιδιών που τα έλεγαν αλήτες.

Δεν θα επεκταθώ στη γνώμη μου για τη δολοφονία και για όσα την ακολούθησαν. Θα ασχοληθώ με κάτι δευτερεύον, με το ρητό του Ισοκράτη, ή μάλλον με το δήθεν ρητό του Ισοκράτη που πλασάρουν αυτές τις μέρες πολλοί, άλλοι καλοπροαίρετοι και άλλοι ελλαδέμπορες. Πριν συνεχίσω, να ομολογήσω ότι το εύρημα δεν είναι δικό μου· ναι μεν εγώ είχα ψυλλιαστεί ότι η φράση «η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται» ακούγεται πολύ μοντέρνα, αλλά πριν ανοίξω τα κιτάπια μου με πρόλαβε (εκμεταλλευόμενος και τη διαφορά της ώρας) ο φίλος Ηλίας από την Καλιφόρνια, που σ’ αυτόν ανήκει ο έπαινος.

Διότι, βλέπετε, ο Ισοκράτης δεν είπε αυτό που έβαλαν στο στόμα του οι πλασιέδες της ελληνοφροσύνης. Το απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής (ζητώ συγνώμη για το πολυτονικό):

Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

Φυσικά, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή. Επειδή όμως μπορεί να περάσει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα:

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.

Υστερόγραφο: Μόλις είχα αναρτήσει το κείμενο και μια καλή φίλη με διορθώνει· ο Ισοκράτης-μαϊμού δεν κυκλοφορεί απλώς στο Διαδίκτυο, παρά τον δημοσίεψε πρωτοσέλιδο, με κάτι γραμματάρες να, και μάλιστα σε μαύρο φόντο, μια υποτιθέμενη σοβαρή εφημερίδα σαν τον Ελεύθερο Τύπο. Και για του λόγου το αληθές:

Δυστυχώς δεν κυκλοφορεί μόνο εκεί. Τις προάλλες το έβλεπα τυπωμένο και αναρτημένο σε 2 σημεία μάλιστα, σε γραφείο σε ΔΟΥ της πόλης μου.