Streaming audio. So far, so no good...

Δεν έχω παίξει καθόλου με το MPD να σου πω την αλήθεια.
Το θέμα είναι, παίζει για αρχή; :)
Κατά δεύτερον, έχει διαφορά από το squeezlite;
Μετά έρχονται οι kernels.
Έχει πολύ ζουμί για δοκιμές, προφανώς δεν έχει στηθεί τέλεια.

Δεν έχω παίξει καθόλου με το MPD να σου πω την αλήθεια.
Το θέμα είναι, παίζει για αρχή; :)
Κατά δεύτερον, έχει διαφορά από το squeezlite;
Μετά έρχονται οι kernels.
Έχει πολύ ζουμί για δοκιμές, προφανώς δεν έχει στηθεί τέλεια.
MPD παίζει, αυτό είναι σίγουρο. Το Squeezlite και το Lyrion τι είναι;

To lyrion media server.
Ωραίο interface με το material, έχει μέσα και τα άυλα, spotify, Tidal, ραδιόφωνο και είναι και αρκετά παραμετροποιήσιμο.
Τελικά άκουσες διαφορά στον ήχο;

To lyrion media server.
Ωραίο interface με το material, έχει μέσα και τα άυλα, spotify, Tidal, ραδιόφωνο και είναι και αρκετά παραμετροποιήσιμο.
Τελικά άκουσες διαφορά στον ήχο;
Ναι, δυστυχώς. Από τη μια συγχίζομαι γιατί πρέπει να το πληρώσω, από την άλλη η διαφορά είναι αδιαμφισβήτητη, σα να ανέβηκα κατηγορία σε Dac. Ή streamer.

• Like
Reactions: Tzimisce
Αυτό ήθελα να γράψω χθες. Ένα θέμα τύπου walkthrough, με πληροφορίες, συνδεσμολογία, ένα τυπικό ΒΟΜ για κάποιον που θέλει να το δοκιμάσει.
Ίσως μπω στην διαδικασία να το βάλω κι εγώ σε ένα pi που κάθεται με το volumio που τελικά δεν το σύνδεσα ποτέ :p
Έχω κι ένα Hifiberry DIGI+ να κάθεται, χμμμμμμ.....

αυτό που δίνουμε χιλιάδες ευρώ σε πολλές φορές άχρηστα μπλιμπλίκια και δεν θέλουμε να δώσουμε ελάχιστα για ένα προϊόν (γιατί και το s.ware προϊόν είναι που έχει πάρα πολλές ώρες εξέλιξης πίσω του) που πραγματικά αξίζει με ξεπερνά...

Για να μην πω και για την απίστευτη δουλειά που κάνει η open source κοινότητα στην υποστήριξη του Lyrion Music Server (plugins κππ κλπ) στηριζόμενη αποκλειστικά και μόνο σε donations.

*Να πω πως δεν έχω καμία σχέση με τον dev και απλά χρησιμοποιώ το προϊόν του από τότε που ήταν χωρίς καν GUI και τελείως δωρεάν. Έχω πληρώσει δύο άδειες και σύντομα μάλλον θα πάω και σε CLTO kernel

Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί αυτή μου η ανάρτηση αλλά πραγματικά το πιστεύω αυτό που λέω. Ότι και να λέμε πλέον το software έχει αντίστοιχη σημασία με το hardware και δεν είναι δυνατόν να το θέλουμε να είναι πάντα δωρεάν.

Δεν είναι τόσο απλο κι ευκολο, για απλο χρηστη, να ασχοληθει με linuxατα πραγματα. Παλια ειχα φτασει μεχρι το ubuntu 13, αλλα με κουρασε η πολλη παραμετροποιηση για το ο,τιδηποτε!

Πρακτικά δεν βλέπεις linux.
Και το gentoo και το lyrion τα δουλεύεις από web interface.
Άλλο το arch και το pico, εκεί πρέπει να βάλεις χέρι λινουξάτο για να τα στήσεις.

• Like
Reactions: DomieMic65
Επίσης παιδιά μην κάνετε το λάθος να αξιολογήσετε οποιοδήποτε τέτοιου είδους λογισμικό με audio σήμα από το RPi. Θα αδικήσετε την όποια προσπάθεια των dev.
Οπωσδήποτε χρησιμοποιήστε είτε κάποιο HAT είτε κάποιον USB DAC.
Το γράφω γιατί κάτι είχε αναφερθεί κάποιες σελίδες πριν…

• Like
Reactions: Tzimisce