Streaming audio. So far, so no good...

Προσωπικα με έχει κουράσει η φάση πλέον. Είχα και ένα ατύχημα που μου στέρησε σε μεγάλο βαθμό τα υψησυχνα... consumer και ξερό ψωμί.
Αλλά το tp link μου το έχω με τροφοδοτικό ifi χεχε

• Haha
Reactions: superfly
Με έβαλες σε έξοδα αλλά χαλάλι γιατί το έβαλα και γώ και έχει διαφορά.

Το ίδιο το δοκιμάσαμε σπίτι μου με τον Λάκη και κανείς δεν κατάλαβε διαφορά. 😂

Κάτσε να δεις που το Σάββατο θα γίνει του router το κιγκλίδωμα.
Αυτή τη στιγμή από το ZTE της inalan πάω στο mikrotik που θα αλλάξει με ένα ubiquity που θα δίνει σε ένα switch tplink, ένα switch της zyxel και δύο access points της tplink.
Το zyxel θα έχει πάνω του μόνο τα ηχητικά (streamer και nas) και το tplink τα υπόλοιπα.

Σε κάποια φάση είχα 3 router με 4 dhcp servers ανοιχτούς και μέχρι να το καταλάβω έσπαγα το κεφάλι μου να βρω γιατί τίποτα δεν έβλεπε τίποτα στο δίκτυο μου. 😂

To κάρφωσα στην ethernet του streamer....

Δεν έχω switch από το modem φεύγει το καλώδιο κατευθείαν στο streamer...
Θενξ

Ψήνεσαι το Σάββατο να ακούσεις πως θα ήταν αν περνούσε από ένα μάτσο router και switch; 😊

Κάτσε να δεις που το Σάββατο θα γίνει του router το κιγκλίδωμα.
Αυτή τη στιγμή από το ZTE της inalan πάω στο mikrotik που θα αλλάξει με ένα ubiquity που θα δίνει σε ένα switch tplink, ένα switch της zyxel και δύο access points της tplink.
Το zyxel θα έχει πάνω του μόνο τα ηχητικά (streamer και nas) και το tplink τα υπόλοιπα.

Σε κάποια φάση είχα 3 router με 4 dhcp servers ανοιχτούς και μέχρι να το καταλάβω έσπαγα το κεφάλι μου να βρω γιατί τίποτα δεν έβλεπε τίποτα στο δίκτυο μου. 😂

Άσε με ρε, αν είναι να τα κάνω όλα αυτά καλύτερα να βάλω κάνα δίσκο.....:p

Πάντως στο δικό μου σύστημα άκουσα διαφορά....μη με ρωτάς γιατί....

• Like
  • Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Ψήνεσαι το Σάββατο να ακούσεις πως θα ήταν αν περνούσε από ένα μάτσο router και switch; 😊

Θα ερχόμουν τρέχοντας αν δεν έπρεπε να λείψω εκτός Αθηνών για δουλειές.....:mad:

Θενξ για την πρόσκληση όμως...(y)

• Like
Reactions: Tzimisce
Πάντως στο δικό μου σύστημα άκουσα διαφορά....μη με ρωτάς γιατί....

Πιθανολογώ ότι επειδή το καλώδιο ethernet (consumer όχι τίποτα σοφιστικέ) φεύγει κατευθείαν από το modem του παρόχου, χωρίς να παρεμβάλονται switch με γραμικά εξωτερικά τροφοδοτικά , κουβαλάει και όλο το σκουπιδαριό, οπότε το φίλτρο στην είσοδο του streamer να έχει "πράγμα" να καθαρίσει σε σχέση με το δικό σου στήσιμο.....

• Like
Reactions: mdvq and VlassisK
Θα ερχόμουν τρέχοντας αν δεν έπρεπε να λείψω εκτός Αθηνών για δουλειές.....:mad:

Θενξ για την πρόσκληση όμως...(y)

Το επόμενο Σάββατο τότε.
Ούτε εγώ έχω κάποια σοφιστικέ καλώδια. Απλά consumer της τάξης των 5€ - 10€ το μέτρο έχω.
Τα switch είναι της τάξης των 20€ και το mikrotik των 60€.
Απλά θα το αλλάξω γιατί με ότι του φόρτωσα η κακομοίρα η cpu του βαράει κατοστάρες όταν προσπαθεί να ανέβει πάνω από τα 600mbps.
Φαίνεται όμως να δούλεψαν στο θέμα του ήχου.

• Like
Αν έχει έρθει μέχρι το Σάββατο το Netgear,σας το δίνω .

Επίσης όποιος θέλει το tplink,του το χαρίζω.

Και τα streamers mini υπολογιστές είναι....τα περισσότερα με υλοποίηση κάποιου rpi ή κάτι παρόμοιο....με δικά τους dedicated λειτουργικά συνήθως μετατροπή κάποιου open source όπως το moode κτλπ που χρησιμποιούν το ίδιο software με τα laptops.
Μια χαρά τα έγραψες ,μπήκες στην ουσία και το εννοώ.
Εδώ όμως θα γράψω ότι στα laptops υπάρχει συνεχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού ,πόσο μάλλον του προγράμματος που θα επιλέξουμε αλλά και η συνεχόμενη εξέλιξη του hardware .
Με λίγα λόγια υπάρχει υποστήριξη.
Διαφορετικά τρέχει ένα λάπτοπ που κατασκευάστηκε πριν από 10 χρόνια και διαφορετικά σήμερα στο έτος 2025 .
Απλά σε περιβάλλον windows οι drivers είναι το "asio" και στα περισσότερα stremers υλοποιείται το ''alsa'' δηλαδή το ανάλογο των linux όπου χρησιμποποιούν τα streamers. Και τα 2 επικοινωνούν με το dac στην ουσία για να επιτευθχεί το bit perfect.
Είναι διαφορετικοί οι drivers ASIO από εταιρία σε εταιρία ,δεν είναι όλοι ίδιοι ,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διαφορετικά Dac .
Δε έχω ακούσει ποτέ διαφορές σε καλώδια ethernet αλλά η διαφορά ανάμεσα στο bt και το airplay...με το tidal connect είναι πολύ μεγάλη....και έχω καταλλήξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ακούσεις tidal-spotify είναι με το connect.
Προφανώς δεν έχεις ακούσει το οικοσύστημα της Μήλο 🍎 εταιρίας ,το streaming που μπορείς να κάνεις ακόμη από το κηνητό σε ψηφιακό ενισχυτή με υλοποίηση Bluetooth / aptX / NFC και φυσικά DDFA.
Τι να πουν δηλ και τα native DSD με δισκάκι που κανένα streaming δεν μπορεί να τα πιάσει .

Τα streamers επίσης έχουν προσεγμένη υλοποίηση στο θέμα θορύβου, τροφοδοτικού κτλπ...τα laptops δεν είναι προορισμένα για τέτοιο σκοπό.
Απάντησα πιο πάνω έχω τρία λάπτοπ ,(που ακούγονται διαφορετικά )την νέα γενιά την δουλεύω με μπαταρία και αφήνω το Dac να κάνει την δουλειά του .
Εχω ρίξει το βάρος στο usb hub και αργότερα θα ασχοληθώ με το ρουτερ μου .
Όλα αυτά στο θέμα τροφοδοσίας .
Υ.Σ Όλη αυτή η ιστορία με τα player streamer ξέρεις τι μου θυμίζει ;
Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που είχαν τότε με τα αμιγώς blu ray player τι και αν μια παιχνιδομηχανή της Sony που υποστηριζόταν στις αρχές από την εταιρία με λογισμικό έκανε θρύψαλα ένα αμιγώς player των 5000 ευρώ ,πουλήθηκε την επόμενη μέρα .
Ρώτησε με την επόμενη φορά να σου δώσω όνομα και διεύθυνση.

To κάρφωσα στην ethernet του streamer....

Δεν έχω switch από το modem φεύγει το καλώδιο κατευθείαν στο streamer...
Θενξ
όπου έχω διαβάσει, λενε οτι καλύτερα να μπεί στην έξοδο του ρούτερ

κάνε μια δοκιμή4

• Like
Μια χαρά τα έγραψες ,μπήκες στην ουσία και το εννοώ.
Εδώ όμως θα γράψω ότι στα laptops υπάρχει συνεχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού ,πόσο μάλλον του προγράμματος που θα επιλέξουμε αλλά και η συνεχόμενη εξέλιξη του hardware .
Με λίγα λόγια υπάρχει υποστήριξη.
Διαφορετικά τρέχει ένα λάπτοπ που κατασκευάστηκε πριν από 10 χρόνια και διαφορετικά σήμερα στο έτος 2025 .

Τα laptops είναι μια χαρά συσκευές για να μπαίνεις στο ίντερνετ και να χαζεύεις γάτες και για να τρέχεις Word και Excel.

Δεν είναι σχεδιασμένα όμως για να κάνουν streaming με hi end προδιαγραφές.

Εμείς αυτό θέλουμε εδώ. Τα υπόλοιπα μας είναι αδιάφορα.

Είναι διαφορετικοί οι drivers ASIO από εταιρία σε εταιρία ,δεν είναι όλοι ίδιοι ,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για διαφορετικά Dac .

ASIO = low latency σε περιβάλλον Windows. Λόγω αρχιτεκτονικής συχνά καταλήγει να έχει και λίγο καλύτερο ήχο από το WASAPI. Αλλά μιλάμε για ένα οικοσύστημα (Windows) το οποίο είναι fundamentally flawed και έχει χάσει από τα αποδυτήρια στον τομέα του hi end ήχου.

Προφανώς δεν έχεις ακούσει το οικοσύστημα της Μήλο 🍎 εταιρίας ,το streaming που μπορείς να κάνεις ακόμη από το κηνητό σε ψηφιακό ενισχυτή με υλοποίηση Bluetooth / aptX / NFC και φυσικά DDFA.
Τι να πουν δηλ και τα native DSD με δισκάκι που κανένα streaming δεν μπορεί να τα πιάσει .

Αδιάφορα όλα αυτά. Εκεί που μετράει (ποιότητα ήχου) δεν πιάνουν μία σε σχέση με ένα "κανονικό" audio streamer.
Ειδικά αυτό το DDFA που λες αν είναι αυτό που νομίζω (https://www.qualcomm.com/products/features/ddfa-amplifier-technology) είναι εντελώς αδιάφορο και off topic στην συζήτηση.

Απάντησα πιο πάνω έχω τρία λάπτοπ ,(που ακούγονται διαφορετικά )την νέα γενιά την δουλεύω με μπαταρία και αφήνω το Dac να κάνει την δουλειά του .
Εχω ρίξει το βάρος στο usb hub και αργότερα θα ασχοληθώ με το ρουτερ μου .
Όλα αυτά στο θέμα τροφοδοσίας .
Υ.Σ Όλη αυτή η ιστορία με τα player streamer ξέρεις τι μου θυμίζει ;
Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που είχαν τότε με τα αμιγώς blu ray player τι και αν μια παιχνιδομηχανή της Sony που υποστηριζόταν στις αρχές από την εταιρία με λογισμικό έκανε θρύψαλα ένα αμιγώς player των 5000 ευρώ ,πουλήθηκε την επόμενη μέρα .

Τη στιγμή που έχεις απαιτήσεις από την αναπαραγωγή, άκου και ένα σοβαρό streamer. Είναι μεγάλο λάθος που δεν έχεις ασχοληθεί.

Ε, γράψε τα έτσι συνοπτικά να μάθουμε και τίποτα.

1) ποια streamer έχεις ακούσει;
2) ποια software;
3) ποιο είναι το reference μηχάνημα σου;
4) έχεις δοκιμάσει καλώδια, switch, φίλτρα, routers κλπ ;

Τι πάει να πει δεν υπάρχει κανόνας;
5gp.gif

Ξέρουμε τη διεύθυνση το μοντέλο του player;

Ξέρουμε τη διεύθυνση το μοντέλο του player;
P……QDEO το κορυφαίο μοντέλο της κάπου το 2008 αν θυμάμαι καλά ,εκείνη την εποχή το ps3 έπαιρνε την αναβάθμιση μια πίσω από την άλλη και φόρτωνε τον δίσκο πιο γρήγορα .
Η σύγκριση έγινε σε μεγάλη εικόνα και το καλιπράρισμα της έγινε από επαγγελματία.
Τυγχάνει να είναι πρώην συνάδελφος ο κάτοχος ,παλιότερο μέλλος του Av club .

P……QDEO το κορυφαίο μοντέλο της κάπου το 2008 αν θυμάμαι καλά ,εκείνη την εποχή το ps3 έπαιρνε την αναβάθμιση μια πίσω από την άλλη και φόρτωνε τον δίσκο πιο γρήγορα .
Η σύγκριση έγινε σε μεγάλη εικόνα και το καλιπράρισμα της έγινε από επαγγελματία.
Τυγχάνει να είναι πρώην συνάδελφος ο κάτοχος ,παλιότερο μέλλος του Av club .

Κομματάκι δύσκολο να είχε QDEO εκείνη την εποχή και ακόμα πιο δύσκολο να είχε τέτοια τιμή player του συγκεκριμένου κατασκευαστή.

Αλλά ΟΚ, μιλάς για τις αρχές του Blu-Ray σε FHD όπου η τεχνολογία εξελίσονταν ραγδαία τότε σε κάθε βήμα και τα πρώτα player ήταν πολύ πίσω σε σχέση με τα επόμενα ακόμα και τα οικονομικότερα.

Πάντως όπως σου εξήγησαν, το PC δεν είναι περιβάλλον εξ' αρχής φτιαγμένο για Hi End ήχο για χίλιους δυο λόγους. Πάνε οι εποχές εκείνες που δεν υπήρχε άλλος τρόπος.