Streaming audio. So far, so no good...

Όποιος θέλει ποιότητα, αγοράζει επώνυμο Wifi Network Player και το συνδέει μόνο με οπτική αν φοβάται τα (EMI)

Όποιος είναι της παλιάς σχολής και κόλλησε σε ενισχυτές και προενισχυτές με αναλογικές εισόδους και ψάχνει κάτι πιο οικονομικό υπάρχουν λύσεις σε Bluetooth

https://prostage.gr/epaggelmatikos-...dosis-lipsis/denon-professional-dn-200br.html

Αλλά πολύς ο θόρυβος για υπηρεσίες audio streaming μέτριας ποιότητας..

Οι υπηρεσίες audio streaming δεν είναι καθόλου μέτριας ποιότητας.. Με την κατάλληλη "φροντίδα" μπορούν να πλησιάσουν πάρα πολύ το red book audio και η ευχρηστία τους είναι παροιμιώδης.

Η οπτική κουβαλάει ένα σορό jitter από τη φύση της, γιαυτό κανένας απαιτητικός δεν ακούει έτσι.

Τα διάφορα Bluetooth που κυκλοφορούν είναι κυριολεκτικά κακά σε ποιότητα ήχου (με τα στάνταρ που συζητάμε στο συγκεκριμένο νήμα).

παίδες, εγω στο μοντεμ / ρούτερ της νοβα, (οπτική 300 μβπς) δεν έχω τίποτε κρεμασμένο... λάπτοπ / κινητό /τηλεόραση με wifi ...

με δεδομένα τα παραπάνω χρειάζομαι όντως σουίτς, ή μπορώ να βγάλω μία έξοδο λαν απ 'ευθείας στο Α8 ?

υγ .¨: δεν ξέρω τι λέει ο κόσμος, εγώ τώρα που έστησα στο χιλιοστό τα μάρτιν λόγκαν στις σωστές αποστάσεις, και ακούω με το Α8 / purifi μόνον Κομπίζ, ακούω εξαιρετικά ... αν ανέβω και ένα σκαλάκι με αυτά που λέμε τώρα με τροφοδοτικά και σουίτσις, θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος ...

• Like
Reactions: superfly
παίδες, εγω στο μοντεμ / ρούτερ της νοβα, (οπτική 300 μβπς) δεν έχω τίποτε κρεμασμένο... λάπτοπ / κινητό /τηλεόραση με wifi ...

με δεδομένα τα παραπάνω χρειάζομαι όντως σουίτς, ή μπορώ να βγάλω μία έξοδο λαν απ 'ευθείας στο Α8 ?

υγ .¨: δεν ξέρω τι λέει ο κόσμος, εγώ τώρα που έστησα στο χιλιοστό τα μάρτιν λόγκαν στις σωστές αποστάσεις, και ακούω με το Α8 / purifi μόνον Κομπίζ, ακούω εξαιρετικά ... αν ανέβω και ένα σκαλάκι με αυτά που λέμε τώρα με τροφοδοτικά και σουίτσις, θα είμαι σούπερ ευχαριστημένος ...
ειναι τοσο μικρο το κοστος του switch που δεν αξιζει να το συζητας. Με 25-30 € κανεις δοκιμη και αποφασιζεις

Εμείς πάντως σήμερα μαζευτήκαμε, κάναμε τα πειράματα μας, τις δοκιμές μας και καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα που μάλλον στενοχώρησαν τον συντονιστή της κατηγορίας γιατί κάθισε σε μια γωνιά και χάιδευε το πουλί μου...

20250426_142337.jpg

20250426_142409.jpg

Αν προλαβαινεις ακυρωσε το και παρε 8πορτο κατα προτιμηση το DLink η το Netgear
Αν δεν χρειάζονται οι θύρες, υπάρχει λόγος ( ποιοτικός εννοώ ) να πάρει κανείς το οκταπορτο ?

Εμείς πάντως σήμερα μαζευτήκαμε, κάναμε τα πειράματα μας, τις δοκιμές μας και καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα που μάλλον στενοχώρησαν τον συντονιστή της κατηγορίας γιατί κάθισε σε μια γωνιά και χάιδευε το πουλί μου...

View attachment 251276

View attachment 251277
Ε πες μας και μας ...

Εχω αυτο https://silentangel.com/n8/ , Τωρα ειναι μετα απο το ρουτερ της cosmote με καλωδιο 20μ (γυρω γυρω στα ντουβαρια μεχρι να φτασει στη θεση του συστηματος!) και απο αυτο φευγουν 3-4 καλωδια για συνδεση των ψηφιακων. Αν το βαλω αμεσως μετα απο το ρουτερ και στο τελος του 20μετρου καλωδιου βαλω ενα απλο switch (σαν αυτο https://www.bestprice.gr/item/21558...ged-l2-switch-me-5-thyres-ethernet-1gbps.html ) θα χασω τα οποια. υποτιθεμενα η οχι, πλεονεκτηματα που εχω τωρα απο το Bonn 8; Δηλ το τελικο switch θα το ακυρωσει;

Φαίνεται ότι η χρήση ενός καλού router μετά το modem βελτιώνει την κατάσταση δραματικά.
Εχθές δοκιμάστηκε ένα mikrotik που έδινε σε ένα zyxel μόνο για τις Audio συσκευές και αργότερα το αντικατέστησε ένα ubiquity.
Μεταξύ τους δεν ακούστηκε κάποια διαφορά, αλλά η βελτίωση ήταν τέτοια που έφτασαν την ποιότητα του Esoteric.
Σε επίπεδο "νομίζω ότι εδώ..."
Το να λέμε όμως ότι το ένα dac έχει π.χ. λίγο περισσότερο μπάσο μπορεί να είναι ακόμη και θέμα φίλτρου του dac. Όχι απαραίτητα καλύτερο ή χειρότερο dac.

Σειρά είχε το streamer του Dimdim και αργότερα το switch του που και τα δύο βελτίωσαν τον ήχο στα σημεία.

Από τη στιγμή δηλαδή που μπήκε το mikrotik ή το ubiquity στην αλυσίδα είχαμε τόση βελτίωση που ότι βάζαμε μετά δεν έφερε τα πάνω κάτω.

Από τη στιγμή που πήραμε με τόσα λίγα λεφτά τέτοια βελτίωση, σημαίνει ότι τα ψηφιακά έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που πλέον η επιλογή βινύλιο / ψηφιακά είναι θέμα πιο πολύ γούστου παρά ποιότητας.

Το κόστος του mikrotik ήταν κάπου στα 65€.
Ο λόγος που έγινε αλλαγή με το πιο ακριβό ubiquity δεν ήταν θέμα ήχου αλλά ότι μετά τις επιλογές και τις βελτιώσεις που του έκανα, η cpu του δεν άντεχε να μου δώσει 1Gbps σε ταχύτητα και έπεφτε στα 600mbps.

Το zyxel στα 20€, καλώδια δικτύου καλά (της τάξης των 5-10€ το μέτρο) αλλά όχι audio, ένα raspberry 4άρι με το gentoo (150-200€), το evolution της allo με το Shanti τροφοδοτικό (για streamer και dac) κάπου στα 500€, είναι θεωρητικά ένα starter pack για να ακούσεις streaming.
Αυτό το σετ να ακούγεται τόσο καλά, μόνο έκπληξη το λες.

Επόμενη κίνηση, βελτίωση του streamer, ένα καλό τροφοδοτικό για το zyxel και τα cd/sacd θα είναι ιστορία.

Ξέρω, φλερτάρω με ban, αλλά στην εξίσωση των cd βλέπω και τα βινύλια...

Δυστυχώς θα συμφωνήσω...

ΥΣ..
ο Ρίκος (το πουλί του Tzimisce) είναι ένα αιμοβόρο πιράνχας με φτερά που κανείς (εκτός τον Μιχάλη) δεν τολμά να ακουμπήσει..
το τελευταίο διάστημα έχω και εγώ αυτό το "προνόμιο" και ζηλεύουν όλοι...
ζητωκραύγαζαν οι Dim Dim και Λάκης όταν άρπαζα καμιά ψιλή......

Εγώ δεν κατάλαβα τι αντικατασταθηκε με τι. Και ποια συγκεκριμένα προϊόντα χρησιμοποιήσετε και με τι τροφοδοτικά. Επίσης δεν κατάλαβα αν περιορίσετε τις δοκιμές σε τοπικό streaming ή και σε streaming μέσω πλατφόρμας. Στην πρώτη περίπτωση εμπλέκεται μόνο το switch ενώ στη δεύτερη και το router. Μισές δουλειές. Με τα πουλιά σας παίζατε lol

Μόνο ο Βλαδίμηρος έπαιζε με το πουλί μου!
Όλα και όλα! 😂

Η αλλαγή από πριν είναι ότι μπήκε ένα router στην αλυσίδα, μετά το modem και πριν τα switch.
Οι δοκιμές έγιναν στην πιο ευαίσθητη αλυσίδα με streaming από Tidal.
Ακούσαμε φυσικά και τοπικά αρχεία αλλά είχε πάει 4 και το διαλύσαμε.

Κάτι περνάει από το μυαλό μου, αν ισχύει σηκώνει και άλλη βελτίωση.

Το βασικό συμπέρασμα από όλα αυτά είναι αυτό που λέμε εδώ και τόσο καιρό: όλα ακούγονται, ακόμα και αυτά που "δεν θα έπρεπε".

Θέλει open mind η κατάσταση.

Πολλές συγκρίσεις όμως δεν έγιναν, λόγω έλλειψης χρόνου.. όπως π.χ. σύγκριση μεταξύ local FLAC αρχείου και το ίδιο από Tidal (έχοντας "φροντισμένο" το δίκτυο).

Και μην ξεχνάμε, όλα αυτά ακούγονται με ένα DAC & τροφοδοτικό των 500€.

Με ένα πιο δυνατό DAC οι διαφορές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.

Εχω αυτο https://silentangel.com/n8/ , Τωρα ειναι μετα απο το ρουτερ της cosmote με καλωδιο 20μ (γυρω γυρω στα ντουβαρια μεχρι να φτασει στη θεση του συστηματος!) και απο αυτο φευγουν 3-4 καλωδια για συνδεση των ψηφιακων. Αν το βαλω αμεσως μετα απο το ρουτερ και στο τελος του 20μετρου καλωδιου βαλω ενα απλο switch (σαν αυτο https://www.bestprice.gr/item/21558...ged-l2-switch-me-5-thyres-ethernet-1gbps.html ) θα χασω τα οποια. υποτιθεμενα η οχι, πλεονεκτηματα που εχω τωρα απο το Bonn 8; Δηλ το τελικο switch θα το ακυρωσει;

Κανονικά το "καλό" switch πρέπει να είναι το τελευταίο στην αλυσίδα, πριν το streamer.

Διαφορετικά μπορεί όντως (σε έναν βαθμό) να ακυρωθεί το "καθάρισμα" που έχει κάνει στο ethernet.

εγω στο συστημα μου εχω 3 ethernet καλωδια απλα ( ugreen) ενα για τον ενισχυτη που ειναι και streamer ,ενα για το fiio s15 streamer και ενα για το nas
αν και δεν πιστευω ,ετσι για το γαμωτο παρηγγειλα 3 τετοια απο αμαζον γερμανιας και ειμαι περιεργος αν θα ακουσω διαφορα
και φυσικα το switch επειδη χρειαζομαι αλλες 2 θυρες ,,,tv και eon box

Φαίνεται ότι η χρήση ενός καλού router μετά το modem βελτιώνει την κατάσταση δραματικά.
Εχθές δοκιμάστηκε ένα mikrotik που έδινε σε ένα zyxel μόνο για τις Audio συσκευές και αργότερα το αντικατέστησε ένα ubiquity.
Μεταξύ τους δεν ακούστηκε κάποια διαφορά, αλλά η βελτίωση ήταν τέτοια που έφτασαν την ποιότητα του Esoteric.
Σε επίπεδο "νομίζω ότι εδώ..."
Το να λέμε όμως ότι το ένα dac έχει π.χ. λίγο περισσότερο μπάσο μπορεί να είναι ακόμη και θέμα φίλτρου του dac. Όχι απαραίτητα καλύτερο ή χειρότερο dac.

Από τη στιγμή που πήραμε με τόσα λίγα λεφτά τέτοια βελτίωση, σημαίνει ότι τα ψηφιακά έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που πλέον η επιλογή βινύλιο / ψηφιακά είναι θέμα πιο πολύ γούστου παρά ποιότητας.

Ξέρω, φλερτάρω με ban, αλλά στην εξίσωση των cd βλέπω και τα βινύλια...
Ακριβώς αυτό! Το παιχνίδι που παίζατε ονομάζεται ζωγραφίζοντας με τα Electromagnetic interference!!! (EMI) :ROFLMAO:

Αλλά συνεχίστε δεν θέλω να σας την σπάσω άλλο! :LOL:

Μπάααα, ban δεν νομίζω! Δεν είναι συνηθισμένη πρακτική όταν κάποιος λέει τέτοια αστεία! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: