Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

Όταν παίζετε τοπικά αρχεία με τι software; Έναν χύμα file manager;
Mε το volumio .....τουλάχιστον έγω έτσι το είχα .Το volumio βέβαια μπορείς να το βάλεις και σε windows pc και ένα λάπτοπ ,έστω μεσαίων επιδόσεων ακόμα και δεκαετίας είναι καλύτερο από το raspberry .
 
Mε το volumio .....τουλάχιστον έγω έτσι το είχα .Το volumio βέβαια μπορείς να το βάλεις και σε windows pc και ένα λάπτοπ ,έστω μεσαίων επιδόσεων ακόμα και δεκαετίας είναι καλύτερο από το raspberry .
σίγουρα όχι σε ήχο.
 
Mε το volumio .....τουλάχιστον έγω έτσι το είχα .Το volumio βέβαια μπορείς να το βάλεις και σε windows pc και ένα λάπτοπ ,έστω μεσαίων επιδόσεων ακόμα και δεκαετίας είναι καλύτερο από το raspberry .
Θεωρώ πως το rpi θα είναι καλύτερο, γιατί δεν έχει επάνω απολύτως τίποτα εκτός από αυτά που χρειάζεται για να παίξει μουσική. Το distro που φτιάχνει ο Tzimiske είναι 400 kb όλα κι όλα. Αμέσως αμέσως έχεις εξαλείψει ένα σωρό πιθανές πηγές θορύβου. Ακόμα και το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό.
 
επειδή πιστεύω και συνεχίζω να πιστεύω ότι η εμφάνιση και η λειτουργικότητα είναι το 50% της επιτυχίας ενός προϊόντος, αυτό μπορεί να το φτιάξει κάποιος;


Το να έχεις ρίξει χρήμα για ένα σοβαρό σετάπ και κάπου στην άκρη να βλέπεις μια πλακέτα με καλώδια χυμα, το θεωρώ το λιγότερο αστείο. Ας έχει τον καλύτερο ήχο του πλανήτη.

Είναι άλλο να σχεδιάζεις εμπορικό προϊόν και άλλο μηχάνημα για σένα, άντε και για 2-3 φίλους σου.

Στην πρώτη περίπτωση σε νοιάζει να πουλήσει, οπότε ο ήχος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, και βάζεις τα μπλιμπλίκια.

Στη δεύτερη κοιτάζεις πως θα πάρεις τον καλύτερο ήχο.. αν το καταφέρεις έχοντας παράλληλα και μια οθονίτσα, ακόμα καλύτερα. Αλλά δεν είναι εύκολο, ούτε φτηνό. Και αν δεν σε νοιάζει και ιδιαίτερα, γιατί να καταναλώσεις την φαιά ουσία;

Παράδειγμα.. εδώ έχω συνδέσει μια 4.3" LCD με ένα RPi 4:

Untitled-1.jpg

Το RPi είναι μονταρισμένο ακριβώς πίσω της, η οθόνη είναι DSI, συνδέεται με μια μικρή καλωδιοταινία FFC.

Για να δείχνει η οθόνη αυτό που βλέπεις καταναλώνεται κάτω από 1% της CPU του RPi.

Κι όμως, αυτό ακούγεται.

Για να μην μου χαλάσει τον ήχο θα πρέπει μέσα στο streamer μου να βάλω 2 RPi, το ένα μόνο για να οδηγεί την οθόνη.

Αυτό σαν αρχιτεκτονική είναι πάρα πολύ μπελαλίδικο. Θα με βρίζει ο Tzimisce αν του πω να κάνει refactor τον κώδικά του για να το υποστηρίξει. :P
 
Αυτά ακριβώς εννοώ χύμα. Δυστυχώς το μειονεκτημα της DIY κοινοτητας είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για την εμφάνιση. Αν ενδιαφερόντουσαν και για την εμφάνιση όπως για τον ήχο, θα είχαν βάλει λουκέτο πολλές γνωστές εταιρείες.
Όλο αυτό το σύνολο δεν μπορεί να μπει σε ένα κουτάκι σένιο;
 
Τάσο, έβαλα το switch σε σένιο κουτί..
Είδες να ενδιαφέρεται κανένας ;;;;

Αν "ακούγεται" το σένιο κουτί ;;;
Φυσικά !! και με στοίχημα!!
 
Άσχετο: τι γίνεται με το switch v.2;

Τίποτα.

Χωρίς συμμετοχές για την πλακέτα του Δημήτρη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

15 τεμάχια τουλάχιστον πρέπει να παραγγελθούν στο εργοστάσιο, προς 80€ το ένα.

Είναι 1200€

Ποιος θα τα δώσει και μετά θα περιμένει ενδιαφερόμενους;;;

Φαίνεται ότι το όποιο ενδιαφέρον εξαντλήθηκε με το evo1