Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Μα αφού υπάρχει και δικαναλος της εταιρείας,γιατί να πάρεις τον πολυκάναλο?
Τώρα αν παίζει καλύτερα ή χειρότερα από έναν αντίστοιχης τιμής δικαναλο χωρίς τα κόλπα του trinnov ,μένει να αποδειχτεί.

Τον είχα βάλει και εγώ τον συγκεκριμένο, πριν λίγες μέρες.

Δεν μας κάνει γιατί δεν υποστηρίζει WaveForming.
Το γιατί δεν υποστηρίζει το ξέρει μόνο η Trinnov.

Δημήτριε,
Πάντα ήθελα να σου κάνω αυτήν την ερώτηση και πάντα το ξεχνάω.
Έχω ένα κολλητό που η δουλειά του είναι στα computer.
Μου είχε πει λοιπόν ότι **********η" χειρότερη "σύνδεση που υπάρχει, είναι η usb .
Και μόνο το όνομα της , φτάνει.
Όπου βλέπεις την λέξη universal,σημαίνει ότι τα κάνει όλα και συμφέρει αλλά δεν κάνει τίποτα τέλεια.
Usb =universal serial bus.
Η καλύτερη σύνδεση είναι η FireWire, συμπλήρωσε ***********

Ισχύει αυτό και αν ναι, γιατί δεν την προκρίνουν έναντι της usb??

Για αρχή το Firewire έχει πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αντικαταστάθηκε από το Thunderbolt, το οποίο όμως δεν υποστηρίζεται σχεδόν από κανέναν consumer κατασκευαστή DAC.
Ο λόγος είναι πολύ απλά ότι δεν υπάρχει ανάγκη. Οι επιδόσεις του USB είναι υπέρ αρκετές.

Στην ποιότητα ήχου δεν μας νοιάζουν οι επιδόσεις (bandwidth). Μας νοιάζει να είναι όσο πιο καθαρό από θόρυβο γίνεται.
Μη σου πω ότι τα πιο γρήγορα interfaces είναι και πιο θορυβώδη.

• Like
Reactions: mdvq
Δεν φτάνουν τα outputs. 2 speakers, 2 subs...
Δεν είναι απάντηση αυτή. Τα outputs είναι όσα επιλέξει η Trinnov να βάλει. Γιατί δεν έβαλε για 4 ή 6 subs?

Εκτός αν το μηχάνημα βγήκε πριν βγάλουν την τεχνολογία WaveForming.

Με τα ποσά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι στο δικάναλο δεν έχει νόημα να μπει subwoofer επειδή το κόστος για να παίξει σωστά είναι μεγαλύτερο από το να αγοράσεις απλά ηχεία που έχουν μπάσο;

Δεν είναι απάντηση αυτή. Τα outputs είναι όσα επιλέξει η Trinnov να βάλει. Γιατί δεν έβαλε για 4 ή 6 subs?

Εκτός αν το μηχάνημα βγήκε πριν βγάλουν την τεχνολογία WaveForming.

Απαντάω στον εαυτό μου: Ο Amethyst ανακοινώθηκε μήνες μετά την ανακοίνωση του WaveForming.

Οπότε η μη υποστήριξή του είναι συνειδητή επιλογή της Trinnov.

Με τα ποσά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι στο δικάναλο δεν έχει νόημα να μπει subwoofer επειδή το κόστος για να παίξει σωστά είναι μεγαλύτερο από το να αγοράσεις απλά ηχεία που έχουν μπάσο;

Περίπου. Αν απλά αγοράσεις ηχεία που έχουν μπάσο μπορεί ο χώρος να στα χαντακώσει.

Ενώ αν αγοράσεις 4 με 6 sub και έναν Trinnov λογικά θα έχεις καλύτερο μπάσο.

Όλα τα άλλα θα είναι χειρότερα βέβαια.. :D

Το ανάποδο θα έλεγα. Είναι ο οικονομικός τρόπος για να έχεις μπάσο χωρίς να αγοράσεις - πραγματικά - μεγάλα ηχεία. Disclaimer: Όχι τα δαπέδου με δύο οκτάιντσα γενικά και αόριστα, αυτά δεν είναι πραγματικά μεγάλα ηχεία. Εννοούμε μεγαλύτερα από αυτό. Αλλά έχει τις δυσκολίες του στο στήσιμο ή την ενσωμάτωσή τους.

Μπορεί και να βγάλουν νέο "Hi-Fi" μοντέλο που να έχει και WaveForming, μπορεί και όχι.
Πιθανότατα όχι, φθάνεις σχεδόν την τιμή του AltitudeCi, τις εξόδους του, και ποιός Hi-Fi..delιστής θα βάλει όχι 1, όχι 2, αλλά 3 και περισσότερα subwoofers ? :D

Περίπου. Αν απλά αγοράσεις ηχεία που έχουν μπάσο μπορεί ο χώρος να στα χαντακώσει.

Ενώ αν αγοράσεις 4 με 6 sub και έναν Trinnov λογικά θα έχεις καλύτερο μπάσο.

Όλα τα άλλα θα είναι χειρότερα βέβαια.. :D

Αν τα ίδια λεφτά τα δώσεις για ηχεία που έχουν μπάσο και περιποίηση του χώρου θα τα έχεις όλα καλύτερα όμως.
Δεν μιλάμε να ακούς σε συναυλιακό χώρο αλλά σε λογικό οικιακό.

Απ' ότι λέτε εσείς, όλοι τους θα έπρεπε!
Μακάρι να μπορούσαν όλοι (ή να ήθελαν, γιατί ξέρω άτομα με 100.000€ κόστος ηχείων/ενισχυτή/προ και δεν έχουν μισό πάνελ για treatment :D ).

Το να έχεις την "ατάκα" του μπάσου που έχεις σε εξωτερικό χώρο, εντός του δωματίου σου, είναι πραγματικά groundbreaking.
Άλλο να το λέμε, άλλο να το ζήσεις ;) [η διαφορά είναι αντίστοιχη όπως το να πας από ένα Koda 8" subwoofer σε Perlisten D215s των 10.000€]
Αν τα ίδια λεφτά τα δώσεις για ηχεία που έχουν μπάσο και περιποίηση του χώρου θα τα έχεις όλα καλύτερα όμως.
Δεν μιλάμε να ακούς σε συναυλιακό χώρο αλλά σε λογικό οικιακό.
Με τα 9k του AltitudeCi ?

Θες 2 PSI Audio AVAA, αρκετά πάνελ της προκοπής, custom made ή καλά membrane για το μπάσο συν porous absorbers μεγάλου βάθους... τα ίδια και παραπάνω λεφτά θα δώσεις, και δυστυχώς, πάλι δεν θα έχει την ίδια απόδοση στο μπάσο (ούτε subs θα έχεις, ούτε την ίδια ακουστική "επίδοση" του χώρου στο μπάσο).

Επίσης ούτε όλα τα subwoofer παίζουν το ίδιο. Φαντάζομαι και αυτό είναι κατανοητό. Άλλο το 15ιντσο των 500 ευρώ, άλλο το 15ιντσο των 3.500 ευρώ. Το πρώτο δεν έχει σχέση με το δεύτερο.

Οπότε για να κάνουμε το ωραίο το WaveForming ξεκινάμε από τα 9Κ + 4x3.5K = 23K

View attachment 264022
Καλό... Σαν meme. Σαν πραγματικότητα, πήγαινε σε ιδιοκτήτη που πέρασε σε waveforming και πες του λίγο να το βγάλεις και να παίζει όπως πριν να δούμε κάτι 🤣

Σε μικρό χώρο γίνεται μια χαρά με 3 SVS SB-3000.

Με τα 9k του AltitudeCi ?

Με τα 9k του AltitudeCi + τα subwoofers + τα ηχεία.
Γιατί, μην μου πεις ότι θα πάρεις τέτοιο βελτιωτικό και θα το χώσεις σε ηχεία των 2-3k!

Θα μιλάμε για μία συνολικό επένδυση της τάξης των 30k; 60k; Παραπάνω;
Όπου πρακτικά θα χαίρεσαι απόδοση στο χαμηλό της τάξης των 30-60k αλλά οι άλλες συχνότητες των 2-3k;

Γιατί, μην μου πεις ότι θα πάρεις τέτοιο βελτιωτικό και θα το χώσεις σε ηχεία των 2-3k!

Όπου πρακτικά θα χαίρεσαι απόδοση στο χαμηλό της τάξης των 30-60k αλλά οι άλλες συχνότητες των 2-3k;
Δεν θα κάνω κουμάντο στην τσέπη του άλλου.
Υπάρχουν και πολύ καλά ηχεία σε λογικά χρήματα.
Όπως πχ τα Kef R11 :)

Λιγότερο από 2-3Κ... όλα τα σήματα θα περνάνε από τον Hi-Fi Trinnov.

Δεν θα κάνω κουμάντο στην τσέπη του άλλου.
Υπάρχουν και πολύ καλά ηχεία σε λογικά χρήματα.
Όπως πχ τα Kef R11 :)

Μα αυτό είναι το θέμα.
Αν φτάσεις εκεί θα έχεις καλύτερο ήχο από ένα Kef, ένα Magico, ένα Rockport ή απλά θα χαίρεσαι που τρίζουν οι πόρτες;
Στο home cinema το καταλαβαίνω, είναι πιο πολύ ήχος για τον ενθουσιασμό, δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί με την ποιότητά του όσο σε ένα δικάναλο που θα κάτσει να ακούσει μουσική.

Μήπως η λύση στο "θέλω αβυσαλέο μπάσο" να βρισκεται πίσω από μεγάλα Cerwin Vega που με 1000€ παίρνεις ηχείο με 2 15άρια και με άλλα 2k ένα sub με 2x21'';
Αυτό είναι που ψάχνουμε;