Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να αναπαράγει ότι του λέει η AI...
Είναι δικαίωμα του καθένα καιντοναφηνω στην κρίση του..
Για τον Trinnov έχω αναφέρει και ποιο πάνω ότι είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα, ένας εξαιρετικός επεξεργαστής με κορυφαίες δυνατότητες για Πολυκάναλο ήχο..
Σε αυτόν τον τομέα απλά δεν έχει αντίπαλο..
Για δικαναλο δεν κανει, εχει συγκριθει σε πολυ ακριβο και κορυφαιο δικαναλο setup και δυστυχως δεν τα καταφερε..
Για την ιστορία.. Επειδή ασχολούμαστε πολύ με κατασκευές ηχείων, έχω κάτι μονάδες Scanspeak , καμπίνες και υλικά crossover για να φτιάξω ένα ζευγάρι για μένα..
Κάθομαι έτσι για πλάκα και δίνω όλα τα στοιχεία στην ΑΙ, στοιχεία μεγαφώνων, καμπίνας, και τι τάξη θέλω το παθητικό κύκλωμα διαχωρισμού συχνοτήτων..
Της λέω λοιπόν να μου βγάζει ένα σχέδιο crossover..
Μετά από πολύ κόπο και αφού στην ουσία της βοηθούσας να με καθοδηγήσει στο να καταλήξει σε ένα σοβαρό σχέδιο που μου προέκυψε (το οποίο είχε ένα καθαρό hiend audiophile αποτέλεσμα), με το που κάθομαι και ακούω βάζω τα γέλια..
Ουτε για κλωτσιες δεν ηταν το αποτελεσμα που μου πρωτεινε..
Απλα ήθελα να δω τι γνώσεις έχει, και πόσο θα μπορούσε να καταφέρει ένα ορθό ακουστικό αποτέλεσμα...
Με τα πολλά, δεν ασχολήθηκα μαζί της σε τεχνικά θέματα διότι δεν τα καταφέρνει..
Έκατσα και έφτιαξα το ηχείο όπως πρέπει και θέλω εγώ και έβγαλα άριστο αποτέλεσμα, φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά..
Θέλει ακόμα πολύ δουλειά η ΑΙ για να μπορεί να πάρει κάποιος στα σοβαρά..
Η πλάκα είναι ότι μου έδειχνε και μετρήσεις των ηχείων οι οποίες ήταν εντελώς λάθος..
Συμφωνώ....δεν μέτρησε το ΑΙ κάτι πάντως λαθος.... Κάποιος καπου κάποτε από ολο το διαδύκτιο έτυχε να κανει μετρησεις , σωστες λαθος τις έγραψε καπου και αυτες σου πάσαρε σαν αποτελεσμα γιατι δεν βρηκε κάτι αλλο απο μετρησεις...

Οπως εμπιστευομαι τον Βασίλη για το τεχνικο κοματι έτσι εμπιστευομαι και σεβομαι και την δικια σου αληθινή ιστορία!! :)

Συμφωνώ....δεν μέτρησε το ΑΙ κάτι πάντως λαθος.... Κάποιος καπου κάποτε από ολο το διαδύκτιο έτυχε να κανει μετρησεις , σωστες λαθος τις έγραψε καπου και αυτες σου πάσαρε σαν αποτελεσμα γιατι δεν βρηκε κάτι αλλο απο μετρησεις...

Οπως εμπιστευομαι τον Βασίλη για το τεχνικο κοματι έτσι εμπιστευομαι και σεβομαι και την δικια σου αληθινή ιστορία!! :)
Απλά ήθελα να δω τι ξέρει πάνω στην κατασκευή ενός κυκλώματος διαχωρισμού συχνοτήτων..
Ακόμα μου έβγαζε λάθος την ωμική αντίσταση του woofer συνέχεια ενώ της είχα δώσει ακριβώς όλα τα στοιχεία του μεγαφώνου..
Φυσικά δεν περίμενα την ΑΙ για να κατασκευάσω κάτι, όμως ήθελα να δω τι ρόλο παίζει, τις δυνατότητες της..
Φτιάχνω ηχεία από 17 χρόνων, έχω αρκετή έως πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω σε αυτό το κομμάτι γιατί μου αρέσει πολύ ο τομέας των ηχείων.. είναι η ανάσα του συστήματος μας, αυτα καλούνται να μας αναπαράγουν την μουσική μας από το setup μας, και πάντα κυνηγάω το απόλυτο από αυτά...

Καλό το δικάναλο.... εύκολο! Και εγώ δικάναλος είμαι.
Όμως έτυχε να ακούσω σε ένα φίλο, σε dedicated χώρο, σύστημα πολυκαναλικό με Trinnov, γαιδούρια Genelec 15" sub και καμία 15αριά Newman ενεργά τριγύρω μου και ήταν συγκλονιστική ηχητική εμπειρία. Όποιος δεν έχει τύχει να ακούσει ένα τέτοιο σωστά στημένο σύστημα, ας το επιδιώξει. Έτσι θα καταλάβει ότι το δικαναλικό είναι συμβιβασμός...

Δώσε πονο Βασίλη...ραγισε μου την καρδιά...ξέρεις ποσο κατακαρδα μου κάθονται όλα αυτα που γραφουμε εδώ...!!!:ROFLMAO::ROFLMAO: Καταστροφή!!!

Τι πόνο ρε συ; Πάρε εκεί το μικρόφωνο του Everosolo να παίξεις με το Evotune να τελειώνεις με πόνους και ημικρανίες.

• Haha
Reactions: djmnv81
Ανάλογα την ένταση και το αν το "ακούγεται όπως θέλω" είναι ανάλογο με το πόσο τρίζουν οι πόρτες.

Οι πόρτες γενικότερα είναι πρόβλημα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μονώσεις. Χάλια μαύρα. Και στο σπίτι εννοείται.

Και μετά πως θα τρίζουν να βγάζουμε video στο YouTube να δείχνουμε πόσο καλά παίζουν;

Θα βάλεις την κάμερα σε σημείο που δεν είναι πολύ σταθερό και σε κάθε σκάσιμο του μπάσου θα κουνιέται. Όλα εγώ πια;

• Haha
Reactions: Tzimisce
Όμως έτυχε να ακούσω σε ένα φίλο, σε dedicated χώρο, σύστημα πολυκαναλικό με Trinnov, γαιδούρια Genelec 15" sub και καμία 15αριά Newman ενεργά τριγύρω μου και ήταν συγκλονιστική ηχητική εμπειρία. Όποιος δεν έχει τύχει να ακούσει ένα τέτοιο σωστά στημένο σύστημα, ας το επιδιώξει. Έτσι θα καταλάβει ότι το δικαναλικό είναι συμβιβασμός...
Υπάρχει καμία φωτογραφία των μηχανημάτων και του χώρου;

Μιας και είμαι ξαπλωμένος και με ποτήρι νερό στο κομοδίνο😄,έχεις καμμία ιδέα πόσο κόστιζε αυτό το σύστημα?

Μιας και είμαι ξαπλωμένος και με ποτήρι νερό στο κομοδίνο😄,έχεις καμμία ιδέα πόσο κόστιζε αυτό το σύστημα?
Σημαντικά φθηνότερα από αρκετά 2καναλα κάποιων εδώ και άλλων που έχω δει/στήσει 🤣

• Like
Reactions: Music matters...
Μονο τα ηχεία πρέπει να έχουν για πλάκα κάνα κατοσταρικο,ρε Bill.
Τα υπόλοιπα??
Έχεις δει πόσο κάνουν ας πούμε τα MBL? Ή οι D.dagostino ?
Συν ότι μιλάμε για 15 ηχεία, όχι ένα ζεύγος που κάνει τόσα 🤣

Ε, καμμιά φορά... :rolleyes:
Γιώργη παιδί μου,
Αν έρθει Τζιμίσκουλας και Vlad σπίτι σου για ακρόαση,καλού κακού έχε και δύο ζευγάρια ωτοασπιδες.
Είναι ευαίσθητα αγόρια και τα δύο 😁😁

Έχεις δει πόσο κάνουν ας πούμε τα MBL? Ή οι D.dagostino ?
Συν ότι μιλάμε για 15 ηχεία, όχι ένα ζεύγος που κάνει τόσα 🤣
Συμφωνώ, αλλά και τα genelec και τα Neumann δεν είναι καθόλου μα καθόλου φθηνά.
Γι'αυτό ρωτάω το κόστος.

Βάζω αυτό για δύο λόγους.
1) έχω διαβάσει ότι αυτό είναι το καλύτερο σύστημα ηχείων στο κόσμο.
Η τιμή του είναι απροσδιόριστη γιατί πρέπει να είναι από τα ελάχιστα που παίζουν.
Ισχύει?
2) υπάρχει έστω και μια συνθήκη hi-fi που τήρησαν σε αυτό το σύστημα??
Μέχρι και ροδακια έχουν ρε φουστη μου.

Τι να πεις, για το βρ@κι της διπλανής 😄😄
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Love
Reactions: platon
1) not objectively (δεν είναι κακό, αλλά το καλύτερο; κρινόμενο από τι;)
Στην τιμή δεν θα κολλήσουμε, ότι θέλουν τα παλικάρια :D

2) Κάποιο καλώδιο siltech ή Nordost θα είχαν, δεν μπορεί :D

• Love
  • Haha
Reactions: platon and mdvq
Δεν είναι κακός ο altitude ci τελικά. Μισή τιμή από τον 16, 8 αναλογικές για τα sub και το fronstage που ήδη έχω. Και μετά για κάθε ζευγάρι αγοράζεις άδεια και 2 studio monitors. Το πρόβλημα όμως όπως πάντα είναι το καλωδιομάνι. Δεν ξέρω πως θα μπορέσω να βάλω τόσα καλώδια σε κοινόχρηστο χώρο.

Ποτέ όμως δεν ξέρεις μπορεί κάποτε να δωθει και αυτή η ευκαιρία στο μέλλον με dedicated χώρο.

Θα τον σκεφτώ σοβαρά τον ci.