Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Το ξέρω αλλά δεν παίζει σήμερα.

Για αυτό λέω λοιπόν, με τέτοιο κόστος για να παίξει σωστά ένα υπογούφερ σε δικάναλο χωρίς να χάσεις σε ποιότητα, συμφέρει απλά να πάρεις ηχεία που δεν χρειάζονται υπογούφερ.
Αν κάποια ηχεία των 2-3k είχαν βελτίωση με την προσθήκη ενός sub στα 1000€ να το ακούσω.
Αν όμως θέλεις 15-20k σε sub και συστήματα, ΔΕΝ θα πας για βελτίωση των ηχείων των 2-3k αλλά για ηχεία των 50k που πολύ πιθανόν να μην χρειάζονται βελτίωση.
Γιατί τα ηχεία σου πάλι ηχεία των 2-3k θα είναι.
Και δεν παίρνεις μόνο χαμηλό όσο ανεβαίνεις σε κόστος ηχείων!

Διαφωνώ γιατί αυτό ως επειχείρημα είναι όταν θες να ξεχειλώσεις την επιχειρηματολογία και καταλήγεις να φέρνεις παράδειγμα ηχεία που κοστίζουν ένα χαρτί.

Εντάξει, εκείνος που θα πάρει ηχεία κοντά στο ένα χαρτί, ας μην πάρει sub. Οι υπόλοιποι όμως; Θα μείνουν με τους κώνους να κουνιούνται αλλά να μη βγάζουν στάθμες στις συχνότητες που θέλουμε; Και πρόσεξε, είναι πολύ εύκολο να χρειάζεσαι πολλά λεφτά για το μπάσο, γιατί εκεί κυρίως έχεις να ξεπεράσεις τους περιορισμούς του ανθρώπινου αυτιού. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ ισχύ, πολύ διαφορετικούς κώνους και εν τέλει όλα τα λεφτά ξοδεύονται στα sub για να αποδίδουν στο μέρος του φάσματος για το οποίο είναι σχεδιασμένα να το κάνουν. Και δεν τίθεται αμφιβολία ότι σε αυτό το κομμάτι του φάσματος τα καταφέρνουν καλύτερα από οποιοδήποτε ηχείο στο ίδιο κομμάτι φάσματος. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα διαφορετικής τοποθέτησης με σκοπό τις ιδανικές θέσεις για το χαμηλό που θα αναπαραχθεί, κάτι που ακόμα και τα πιο ακριβά ηχεία δεν μπορούν να κάνουν.

Επίσης, το να μιλάς για ηχεία των 2-3Κ και sub των 25Κ στο ίδιο σύστημα, είναι τρελό mismatch.
Τέλος, αν είναι να προσθέσεις σε σύστημα μόνο ένα sub... fuggetaboutit! Μην πάρεις sub. Καλύτερα ανέβα τον Γολγοθά... . Μείνε με μεγαλούτσικα ηχεία πιο εύκολα, θα έχεις και περισσότερο χρόνο να ακούσεις μουσική.

Μην γίνεσαι ειρωνικός φίλε μου για πράγματα που δεν έχεις την προσωπική εμπειρία και ως εκ τούτου άποψη. Δεν υπάρχει λόγος
Λυπάμαι που το λέω αλλά η προσωπική εμπειρία κάποιου αφορά τον ίδιο και μόνο. Μια φωτογραφία ζήτησα. Έναν οικιακό χώρο από τον παγκόσμιο ιστό έστω που ακροατής μουσικής (και όχι θεατής ταινιών) με χώρους σαν των κοινών ανθρώπων ακούει με κάτι σαν αυτό που αναφέρεις. Κάτι θα υπάρχει...

• Like
Reactions: Λάκης
Λυπάμαι που το λέω αλλά η προσωπική εμπειρία κάποιου αφορά τον ίδιο και μόνο. Μια φωτογραφία ζήτησα. Έναν οικιακό χώρο από τον παγκόσμιο ιστό έστω που ακροατής μουσικής (και όχι θεατής ταινιών) με χώρους σαν των κοινών ανθρώπων ακούει με κάτι σαν αυτό που αναφέρεις. Κάτι θα υπάρχει...
Δες εδώ τι γίνεται.........Πόσο να κανει άραγε το δωμάτιο αυτό....???

Δες εδώ τι γίνεται.........Πόσο να κανει άραγε το δωμάτιο αυτό....???

Όμορφο... Υποθέτω θα κοστίζει πολλά και συνεπακόλουθα θα είναι καταπληκτικό για παρακολούθηση ταινιών. Για ακρόαση μουσικής όμως δεν το βλέπω... ούτε όπως είναι, ούτε πολύ περισσότερο μεταφερόμενο σε χώρους σαν των περισσότερων από εμάς... Ανόητες και πανάκριβες υπερβολές αλλά συνήθως αυτά πουλάνε οπότε...

• Like
Reactions: djmnv81
Προσωπικά ωραιο και φανταζί το πολυκαναλο για ταινίες και ιμερσιβ καταστασεις αλλά ο δικός μου Θεός του Audio απαιτεί αυστηρά δικάναλη ακρόαση για μουσική.

Άλλωστε οι συναυλίες , οι μπάντες , οι όπερες παίζουν μπροστά σου και όχι τριγύρω σου με εσενα στο κέντρο!!

Στο τέλος βέβαια όπως την βρίσκει κανείς φίλοι μου !! Δεν υπάρχουν κανόνες.... και ο καθενας ακολουθει το δικό του "Θεό"...

Καλά, μην τα βάφουμε και όλα με ένα πινέλο στο ίδιο χρώμα. Στη συναυλία έχεις κόσμο γύρω σου, άρα πιο ζωντανή αίσθηση του είσαι εκεί θα έχεις με περισσότερα κανάλια. Και στην όπερα και εκεί έχεις και τις αντηχήσεις του χώρου που επίσης και εδώ έχεις πλεονέκτημα με τα περισσότερα κανάλια, γιατί η σημειακή πηγή δεν συγκρίνεται με καμία ανάκλαση κλπ κλπ μην τα ξαναλέμε.

Στο βάθος (κήπος) όμως, συμφωνώ με εσένα. Αλλά με λίγο διαφορετικό δρόμο. Δύο συστήματα και τέλος. Το ένα επί της ουσίας dedicated πολυκάναλο με όσα sub και ηχεία θέλεις, εντοιχοιζόμενα κατά προτίμηση και με επεξεργαστές που κάνουν τρισεκατομύρια υπολογισμούς φίλτρων να τα φέρουν όλα σωστά, και το άλλο αγνό pure δικάναλο μόνο με room treatment και καλώδια για τις όποιες επεμβάσεις.

Είδες; Για όλα υπάρχουν λύσεις... . 😁

• Like
Reactions: djmnv81
Καλά, μην τα βάφουμε και όλα με ένα πινέλο στο ίδιο χρώμα. Στη συναυλία έχεις κόσμο γύρω σου, άρα πιο ζωντανή αίσθηση του είσαι εκεί θα έχεις με περισσότερα κανάλια. Και στην όπερα και εκεί έχεις και τις αντηχήσεις του χώρου που επίσης και εδώ έχεις πλεονέκτημα με τα περισσότερα κανάλια, γιατί η σημειακή πηγή δεν συγκρίνεται με καμία ανάκλαση κλπ κλπ μην τα ξαναλέμε.

Στο βάθος (κήπος) όμως, συμφωνώ με εσένα. Αλλά με λίγο διαφορετικό δρόμο. Δύο συστήματα και τέλος. Το ένα επί της ουσίας dedicated πολυκάναλο με όσα sub και ηχεία θέλεις, εντοιχοιζόμενα κατά προτίμηση και με επεξεργαστές που κάνουν τρισεκατομύρια υπολογισμούς φίλτρων να τα φέρουν όλα σωστά, και το άλλο αγνό pure δικάναλο μόνο με room treatment και καλώδια για τις όποιες επεμβάσεις.

Είδες; Για όλα υπάρχουν λύσεις... . 😁
Σωστότατο ποστ!!

Υπάρχουν δύο σχολές και δυο εποχες audio Hi end people!!!

Οι της παλιάς της καθαρης αναλογικης εποχής που περιλαμβάνει τους 60 70 80 90's οπου στηνουν ένα σύστημα αποκλειστικά μόνο με την εμπειρία τους και με το αυτί ...

Και υπάρχουν και οι Hi end της νέας εποχής του μιλένιουμ και της γενιας Ζ του ψηφιακού και του πολυκάναλου δηλαδή , όπου αν δεν έχουν στην αλυσίδα τους σοβαρό επεξεργαστή room correction δεν ανοίγουν καν τα κουτιά των συσκευασιών των ηχείων.....Τους αρεσει απειρα το πείραγμα των καμπυλών , των κροσοβερ , του bass control και δεν σταματανε ποτέ πιστευοντας πως ολο και κατι θα πρεπει να διορθώνουν κάθε φορά...

Το απόλυτο στην δικάναλη ακρόαση και από αυτά που διαβάζω εδω κ εκει.... πιστευω πως το πετυχαίνεις με τον δεύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο...απλα πιστευω πως χανεται λίγο η μαγεία του αυθεντικού έτσι...

Φοβάμαι πως τετοιες σύγχρονες χρήσεις DSP αλλοιώνουν τον χαρακτήρα ενός ηχείου που έχει επιλέξει κάποιος να αγοράσει...Πιστευω θα ακουσει κατι αλλο από αυτό που αγόρασε και ειδικά αν κανει διορθώσεις το σύστημα σε όλο το εύρος των συχνοτήτων...

Προσωπικά και αναγκαστικά ακολουθώ και τις 2 εποχές...

Για δικαναλο μαμα αυστηρά χωρίς DSP...

Για 9-12-15-17καναλο και για να ακους τα σωστά εφε και στους σωστούς χρόνους απόκρισης ms αναγκαστικά θα χρειαστώ την βοήθεια ενός DSP....πως θα κουμανταρει αλλιως κανεις 10 12 15 ηχεία άναρχα συνήθως τοποθετημένα μεσα σ ενα σαλόνι... Εξάλλου οπως αναφερθηκε στα των ταινιών δεν δίνουμε γρι βαση για το πώς παιζει το ηχείο...θελουμε μπαμ μπουμ εφε και ιμερσιβ καταστασεις.

υγ.Μια εποχή ο Βασίλης μέσω του τρίνοφ μου έκανε τα ηχεία του να παίζουν Κλιπς!!!! Θυμόταν την curve ο μπαγάσας των παλιων κλιπς της σειράς 1 και μου έκανε μέχρι και την βύθιση στο 1 Khz...σοκαριστικό...και για εμενα που ακουσα κλιπς αλλα και για τον Βασίλη που παρολο που τα μισεί θυμόταν την καμπύλη και τον χαρακτήρα τους....!!!! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Όσο αφορά το Wilson Audio Subsonic, είναι παθητικό subwoofer και η ενσωμάτωση ενός ή ζεύγους γίνεται με το ActivXO που είναι αναλογικό ηλεκτρονικό crossover. Άλλη φιλοσοφία από αυτή που συζητείται.

Στην φετινή έκθεση στο Μόναχο, στην μεγάλη επετειακή αίθουσα του Γερμανού αντιπροσώπου ήταν απαραίτητα και ομολογουμένως εντυπωσιακά.

Βέβαια τα WAMM Master Chronosonic έπαιζαν και σε άλλο μικρότερο χώρο και τα κατάφερναν μια χαρά μόνα τους.

(Αναγνωρίζοντας το πόσο προβληματικοί είναι οι χώροι της έκθεσης)

Last edited:
Όσο αφορά το Wilson Audio Subsonic, είναι παθητικό subwoofer και η ενσωμάτωση ενός ή ζεύγους γίνεται με το ActivXO που είναι αναλογικό ηλεκτρονικό crossover. Άλλη φιλοσοφία από αυτή που συζητείται.

Στην φετινή έκθεση στο Μόναχο, στην μεγάλη επετειακή αίθουσα του Γερμανού αντιπροσώπου ήταν απαραίτητα και ομολογουμένως εντυπωσιακά.

Βέβαια τα WAMM Master Chronosonic έπαιζαν και σε άλλο μικρότερο χώρο και τα κατάφερναν μια χαρά μόνα τους.

(Αναγνωρίζοντας το πόσο προβληματικοί είναι οι χώροι της έκθεσης)
Color me surprised (not).

Στοιχηματίζω πως και στον μικρότερο χώρο, πάλι με σωστή ρύθμιση/τοποθέτηση, πάλι θα έδιναν ένα ακόμα καλύτερο άκουσμα (το πόσο το αξίζει το να τα σκάσεις για να τα πάρεις στην συγκεκριμένη περίπτωση άλλο θέμα).

Έχουν μπερδέψει πολύ τα πράγματα..
Κουβέντα δίχως ουσία..
Τελικά πάντα σε όλες τις συζητήσεις δεν βγαίνει ποτέ νόημα..
Να σου πω κατά την γνώμη μου ,γιατί δεν βγαίνει νόημα?
Γιατί συζητάμε στο 95% των περιπτώσεων, επί χάρτου.
Οι άνθρωποι που έχουν τα (παρά πολλά) χρήματα να διαθέσουν για να φτιάξουν ένα (ας πούμε) τέλειο σύστημα είναι σε τέτοιο κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο,που δεν υπάρχει σχεδόν ΚΑΜΜΙΆ πιθανότητα ,να ασχολούνται με φόρουμ κλπ χαρωπά.
Δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν.
Κανένας εισοδηματιας ή κληρονόμος που είναι αργοσχολος... και αν.
Το ξέρω από πρώτο χέρι,γιατί είχα πολύ πλούσιο αφεντικό που έκανε παρέα με ΠΑΡΑ πολύ πλούσιους φίλους.
Ένεκα θέσεως, έκανα και γω (της αναγκαστικής προσκολησεως εννοώ 😄)παρέα μαζί τους και μιλάω μετά λόγου γνώσεως για τη νοοτροπία τους.

Και καθόμαστε εμείς οι κοινοί θνητοί και μοιράζουμε ακοπα ,αβίαστα,από τον καναπέ ,τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να σιαξουμε τον ήχο μας.
Λες και θα παρουμε πότε στην ζωή μας MBL των 380.000 ευρώ στο σαλονακι μας.
Βολευομαστε με καμμιά έκθεση και καλά μας είναι.
Καλά είναι τα όνειρα, αλλά μην μας γίνονται και εφιάλτης!

Φοβάμαι πως τετοιες σύγχρονες χρήσεις DSP αλλοιώνουν τον χαρακτήρα ενός ηχείου που έχει επιλέξει κάποιος να αγοράσει...Πιστευω θα ακουσει κατι αλλο από αυτό που αγόρασε και ειδικά αν κανει διορθώσεις το σύστημα σε όλο το εύρος των συχνοτήτων...
Μα εδώ είναι το ζήτημα.
Τι ηχείο αγόρασες?
Αυτό που άκουσες στην έκθεση,αυτό που άκουσες στο σπίτι φίλου σου, αυτό που τοποθετησες εδώ και όχι 49 ποντους παραπέρα,αυτό με τα τάδε καλώδια, αυτο με το Χ dac, αυτό με τον παλιό ή τον καινούργιο καναπέ, αυτό........ συμπλήρωσε ένα κάρο πραγματα που θα σου αλλάξουν τον ήχο του ΙΔΙΟΥ ηχείου.
Εδώ έρχεται να σου δώσει μια σχετικά καλή λύση το dsp στο χώρο σου και όχι να σου κάνει να παίξουν τα Edifier σαν Sonus Faber.
Με αυτό στο νου, κινούμαστε.
Τώρα αν έρθει ο επαγγελματίας σπίτι σου και σε πείσει να το κάνεις στούντιο και να νοικιάσεις ή να αγοράσεις άλλο για να μένετε.... μαγκιά του φιλαράκι μου 🍻😁

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Πάρα πολλά πράγματα έχουν παρεξηγηθεί στο παρόν νήμα γιατί απ' ότι φαίνεται ο καθένας (μέσα και γω) , το φέρνει "στα μέτρα του"..

Ευτυχώς ο φίλος μου ο Λάκης με πήρε τηλέφωνο για να μου πει για το event στην Heaven Audio του Γιάννη Μιχαήλου..
(Αφού δεν έχω Facebook , πως να το πάρω χαμπάρι) ;;;

Και το event είχε θέμα το subwoofer στον 2κάναλο !!

Έτρεξα αμέσως και έβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα σε μια αίθουσα που έχω ακούσει αρκετές φορές μουσική, με διάφορα μηχανήματα και ηχεία..

IMG_20260107_195533.jpg

Τα βλέπετε τα subs που πλαισιώνουν το ηχείο;;
Κροσαρισμένα το καθένα σε διαφορετική περιοχή συχνοτήτων φυσικά, με το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο του κόστους...

IMG_20260107_195601.jpg

Στην αίθουσα του Γιάννη πολλοί από μας έχουν βρεθεί και ξέρουν το μέγεθός της..

Όσοι δεν έχουν βρεθεί, θα καταλάβουν από την παραπάνω φωτογραφία...

Ε λοιπόν με τα ηχεία της σημερινής εκδήλωσης (αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες), τα subs ήταν απαραίτητα.

Με άλλα (πολύ μεγαλύτερα) που έχουμε ακούσει εκεί στο παρελθόν, δεν θα ήταν απαραίτητα, αν και κακό ΔΕΝ θα έκαναν..

Σε αυτό συμφωνήσαμε 4 μέλη του φόρουμ που κάναμε ένα πηγαδάκι έξω για το τσιγάρο μας..

Ας γράψουν και οι άλλοι 3 της παρέας την γνώμη τους...

Ένα μικρό off topic και από μένα..

Ήταν ένα "μωρό" εκεί στου Γιάννη που μου πήρε τα μυαλά... !!!

Να μην μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω του, να μην μπορώ να συγκεντρωθώ με τίποτα....

Να λέω από μέσα μου, "άστο τώρα, μη το κοιτάς.." και να το καταφέρνω για λίγα λεπτά της ώρας..

Μετά πάλι το βλέμμα εκεί και οι σκέψεις στο πως θα μπορούσα να φύγω μαζί του χωρίς να με πάρουν χαμπάρι.....

IMG_20260107_202359.jpg

Έλιωσα πραγματικά..... :love::love::love:

Στον χώρο πχ του αγωνιστικού αυτοκινήτου υπάρχουν οι λεγόμενοι gentlemen drivers,που έχουν τα άπειρα φράγκα που απαιτούνται για να τρέξουν με κορυφαία αυτοκίνητα.
Επειδή ήμουν στον χώρο και ήξερα πως δουλεύει το σύστημα,αυτοί λοιπόν οι τύποι είχαν το λεγόμενο arrive and drive.
Για να το κάνουν αυτό, προϋποθέτει ΜΕΓΑΛΗ κα..ψα ,με το άθλημα αλλά δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθούν με λεπτομέρειες.
Τους φέρνουν στην πίστα ,φοράνε το κράνος τρέχουν το αγώνα τους, το βγάζουν και τους πάνε πίσω στο αεροδρόμιο.
Ούτε σκοτουρες ούτε ένα λεπτό άσκοπο χάσιμο από την ζωή τους.
Ένας από αυτούς είναι ο Lorenzo Bertelli , γόνος της δυναστείας Prada, που για να φανταστείτε πόσα λεφτά έχει να σκορπάει,δήλωσε συμμετοχή σε αγώνα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ WRC (πληρώνοντας προκαταβολικά όλα τα έξοδα, που είναι τεράστια) και δεν πήγε,γιατί ξαφνικά έκλεισε η επιχείρηση εκείνες τις ημερομηνίες επίδειξη μόδας και δεν μπορούσε να απουσιάζει.
Κάτι τέτοιο είναι και ο Ελληνοβελγος Σερδεριδης που αγόρασε ένα puma από την Msport,μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ,και όταν έχει χρόνο πάει και κάνει την τρέλλα του.

Σιγά μη ασχοληθεί ο λεφτας με ακροάσεις κλπ καθημερινότητες.
Έχει άλλους να ασχοληθούν με αυτά.
Και μιας και με έπιασε η (συνηθισμένη) φλυαρία μου ας αναφερθώ και σε κάτι που θεωρώ ξαδιαντροπο και ανήθικο.
Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΌ ,που έχει πανω του ότι καλύτερο και ακριβότερο υλικό υπάρχει στον πλανήτη,κοστίζει γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ και να ζητάνε για ηχεία περισσότερα χρήματα .
Ξέρω ξέρω... ελεύθερη αγορά και τέτοια.
Δεν παύει να είναι αλητεία.
Γιατί βάζουν βαθιά στο μυαλό του κόσμου, ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιες τιμές, οπότε δεν χάθηκε ο κόσμος να πάνε και στα ουράνια οι χαμηλές....πάλι φθηνότερα θα είναι.

Έχει μέχρι την σειρά S που ξέρω η Magico. Στα 25-30 χιλιάρικα το κάθε ένα. Αλλά ναι, συνήθως το απόλυτο δεν το συνδέουν με sub.

Απόψε πάντως κάποια παρουσίαση γίνεται σε φροντισμένο χώρο με subwoofer σε array διάταξη... .
Θα ήθελα να παρευρεθώ μιας και ήμουν καλεσμένος αλλά είχαμε κόσμο στο σπίτι το απόγευμα .

Είδα τη μεγάλη αίθουσα με τα κορυφαία ηχεία της αγοράς και ο ίδιος ο Γιάννης μου είπε ότι ακούει όλα τα ηχεία ανεξαρτήτως κόστους και μεγέθους με sub .

Ένα μικρό off topic και από μένα..

Ήταν ένα "μωρό" εκεί στου Γιάννη που μου πήρε τα μυαλά... !!!

Να μην μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω του, να μην μπορώ να συγκεντρωθώ με τίποτα....

Να λέω από μέσα μου, "άστο τώρα, μη το κοιτάς.." και να το καταφέρνω για λίγα λεπτά της ώρας..

Μετά πάλι το βλέμμα εκεί και οι σκέψεις στο πως θα μπορούσα να φύγω μαζί του χωρίς να με πάρουν χαμπάρι.....

View attachment 264070

Έλιωσα πραγματικά..... :love::love::love:
Τζαμπα τον "κραζω" τον @billpeppas Αυτός ο τελικός, ο δικαναλος πρέπει να ειναι πιο ακριβός απο τον trinnov.

Σε αυτό συμφωνήσαμε 4 μέλη του φόρουμ που κάναμε ένα πηγαδάκι έξω για το τσιγάρο μας..
Κρίμα που σήμερα πρώτη μέρα στη δουλειά μετά τις διακοπές, σχόλασα 20.30 και δεν μπόρεσα να έρθω. Όμως ήταν σαν να ήμουν εκει μιας και με είχε 50 λεπτα στο τηλέφωνο ένας από τους παραπάνω εκστασιασμενος από την ακρόαση.
Άρα μάλλον κάνουν τα sub και στο δικαναλο, παρα τις αντιρρήσεις που ακούω συχνά. Πάντα αν κροσαριστουν σωστά.

Κρίμα που σήμερα πρώτη μέρα στη δουλειά μετά τις διακοπές, σχόλασα 20.30 και δεν μπόρεσα να έρθω. Όμως ήταν σαν να ήμουν εκει μιας και με είχε 50 λεπτα στο τηλέφωνο ένας από τους παραπάνω εκστασιασμενος από την ακρόαση.
Άρα μάλλον κάνουν τα sub και στο δικαναλο, παρα τις αντιρρήσεις που ακούω συχνά. Πάντα αν κροσαριστουν σωστά.

Ο Βασιλάκης είχε εκστασιαστεί !

Αλλιώς φαίνεται έχει συνηθίσει να ακούει σπίτι του και στους φίλους του :LOL:

Και εμένα μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα.. μη παρεξηγηθώ !!

Αλλά έχω ακούσει στου Γιάννη πιο "μεγαλειώδη" ήχο (χωρίς sub/subs) , σίγουρα όμως σε πολύ πιο αστρονομικές τιμές... αν στις τιμές κάνω λάθος, τότε το σημερινό αποτέλεσμα δεν μας τα λέει καλά όσο και αν κάποιοι θεωρούν το/τα subs απολύτως απαραίτητα στον 2κάναλο...

Mε λίγα λόγια , αν ο χώρος "πέφτει" μεγάλος για τα ηχεία, τα subs θα κάνουν καλό.. αν ΔΕΝ πέφτει μεγάλος, τα subs (ή το sub) δεν είναι απαραίτητο.. εκτός και αν ο "μουσικόφιλος" δεν "χορταίνει" με τίποτα χαμηλό....

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν και τα κρατικά ιδρύματα με τα κατάλληλα φάρμακα αν ο αχόρταγος δεν έχει λεφτά για subs......

• Like
Reactions: Tzimisce
Αν κροσσαριστούν σωστά, αν ρυθμιστούν σωστά, τοποθετηθούν σωστά και ρυθμιστεί και η φάση σωστά.