Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Γιατί είναι σωστή αυτή η αναπαραγωγή και δεν ήταν σωστή η προηγούμενη; Και αν η προηγούμενη είναι πιό κοντά σε αυτή που ήεθελε να βγάλει ο ηχολήπτης;
Γι ' αυτό λέμε ότι μπαίνουμε σε μια ατέρμονη λούπα που δεν βγάζει πουθενα, απλά κάνει πλουσιότερους τους εμπορους και τις εταιρείες.

Κάτσε μισό λεπτό. Το να αφαιρείς παραμόρφωση ή να αφαιρείς αντηχήσεις είναι λάθος;

Υποτίθεται ότι έχεις ένα σύστημα το οποίο μέσων των λαθών του αναπαράγει ένα περιεχόμενο. Αν εσύ κοιτάξεις να το κάνεις να είναι όσο πιο μακριά από εκεινα που ξέρουμε ότι κάνουν κακό στον ήχο, πάει να πει ότι αλλάζεις τον επιδιωκώμενο στόχο ή την original ηχογράφηση ή ό,τι άλλο;

Υπάρχει σύστημα που μπορεί να αναπαράγει ένα μουσικό όργανο όπως το ακούμε στην φυσική μορφή του;
Απλή ερώτηση, απλή απάντηση. Όχι. Το θέμα είναι το πως και πόσο ένα καλοστημένο σύστημα θα προσεγγίσει το πραγματικό μουσικό γεγονός. Παράλληλα υπάρχουν συστήματα που …εντέχνως μπορούν να παίξουν εντυπωσιακότερα του πραγματικού γεγονότος, δηλαδή ΛΑΘΟΣ. Η δύσκολη ερώτηση ωστόσο παραμένει και έχει να κάνει με το πως μπορούμε εμείς να τα αντιληφθούμε αυτά.

Μην τα λες σε μένα. Έχω στο σαλόνι πιανο με ουρά κι ένα ηχοσύστημα άνω του μετρίου θέλω να πιστεύω.
Όταν παίζει το πιάνο το καταλαβαίνω από τον δρόμο ακόμα (που λέει ο λόγος) ότι παίζει το πιάνο.
Ο ήχος της χορδής ειναι αναντικατάστατος.
Σορυ αλλά προσωπικά γελω με όλα τα ματζούνια που πουλάνε οι εταιρείες.για να γίνει ο ήχος .....παραδεισένιος 😁😁😁
Μιλάω σε εσένα γιατί μαζί κάνουμε την κουβέντα..
Δεν κάνω μάθημα σε κανέναν, απλή κουβέντα κάνουμε..

Τώρα όσον αφορά τα "ματζουνια" είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις, και μπορείς να γελάς όσο θέλεις γιατί έτσι νομίζεις..
Δεν είναι έτσι όμως, όλα έχουν ουσία στους κρίκους της αλυσίδας του συστήματος μας, σορυ..

Παραδεισένιες ιστορίες δεν υπάρχουν..
Όλα είναι μια ψευδαίσθηση..😉

Πρόβλημα υπάρχει κυρίως όταν ο ακροατής κάνει αλλαγές στο σύστημα ώστε να το φέρει στα γούστα του, αντί στο "σωστό", αλλά το κάνει χωρίς να συνειδητοποιεί τι κάνει.

Είναι πολύ διαφορετικό το να πεις "λείπει μπάσο από το σύστημά μου επειδή γουστάρω το τρελό μπάσο" από το σκέτο "λείπει μπάσο από το σύστημά μου".

Επίσης, υπάρχουν και επιβεβαιωμένα red flags στα μηχανήματα.

Για παράδειγμα, αν δεις κατασκευαστής ηχείου να λέει ότι "η καμπίνα του ηχείου μου είναι μουσικό όργανο από μόνη της" καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φύγεις τρέχοντας.

Απλή ερώτηση, απλή απάντηση. Όχι. Το θέμα είναι το πως και πόσο ένα καλοστημένο σύστημα θα προσεγγίσει το πραγματικό μουσικό γεγονός. Παράλληλα υπάρχουν συστήματα που …εντέχνως μπορούν να παίξουν εντυπωσιακότερα του πραγματικού γεγονότος, δηλαδή ΛΑΘΟΣ. Η δύσκολη ερώτηση ωστόσο παραμένει και έχει να κάνει με το πως μπορούμε εμείς να τα αντιληφθούμε αυτά.
Σωστά, συμφωνώ με το συγκεκριμένο σχόλιο σου..

Πρόβλημα υπάρχει κυρίως όταν ο ακροατής κάνει αλλαγές στο σύστημα ώστε να το φέρει στα γούστα του, αντί στο "σωστό", αλλά το κάνει χωρίς να συνειδητοποιεί τι κάνει.

Είναι πολύ διαφορετικό το να πεις "λείπει μπάσο από το σύστημά μου επειδή γουστάρω το τρελό μπάσο" από το σκέτο "λείπει μπάσο από το σύστημά μου".

Επίσης, υπάρχουν και επιβεβαιωμένα red flags στα μηχανήματα.

Για παράδειγμα, αν δεις κατασκευαστής ηχείου να λέει ότι "η καμπίνα του ηχείου μου είναι μουσικό όργανο από μόνη της" καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φύγεις τρέχοντας.
Χμμμ, τότε γιατί η Χαρμπεθ πουλάει ακόμα ηχεία; Δεν έπρεπε να έχει κλείσει σύμφωνα με το σκεπτικό σου;

Οταν το σήμα από ένα μουσικό όργανο περνάει από όλα αυτά τα μηχανήματα, το DSP και το EQ σας πείραξε....... :ROFLMAO:
Και για να σας την σπάσω λίγο περισσότερο, σε αρκετά studio του εξωτερικού πλέον, υπάρχει και ένας Trinnov Nova στην αλυσίδα :D
Eat that :D

• Haha
Reactions: Pleo
Χμμμ, τότε γιατί η Χαρμπεθ πουλάει ακόμα ηχεία; Δεν έπρεπε να έχει κλείσει σύμφωνα με το σκεπτικό σου;
Προφανώς σε κάποιους αρέσει ο συγκεκριμένος ήχος..

Είναι σχολή ολόκληρη, η συγκεκριμένη.

Εγώ δεν θα τα πλησίαζα, γιατί θέλω να τραγουδάνε τα μεγάφωνά μου, όχι και η καμπίνα τους.

Εγώ δεν θα τα πλησίαζα, γιατί θέλω να τραγουδάνε τα μεγάφωνά μου, όχι και η καμπίνα τους.
Κ' όμως, τα Χαρμπεθ παίζουν...

Και εγώ της δικής σου οπτικής είμαι για τα ηχεία..

Γιατί κάποιοι τρέχουνε προς αυτό αντί μακριά από αυτό ;; :LOL:

Γιατί κάποιοι τρέχουνε προς αυτό αντί μακριά από αυτό ;; :LOL:
Τα Χαρμπεθ είναι όντως μια σχολή, όπως λέει και ο Δημήτρης..
Δουλευει η καμπίνα τους όπως σε ένα μουσικό όργανο..
Τα συγκεκριμένα ηχεία εμένα μου αρέσουν, (όχι όλα τα μοντέλα τους)..
Έχουν ιδιαίτερο ήχο που το γουστάρει ο ανθρώπινος εγκέφαλος...
Άνετα θα κράταγα ένα 5αρι Χαρμπεθ στην συλλογή ηχείων μου..

• Like
Reactions: Dim.AR and vlad66
Τα Χαρμπεθ είναι όντως μια σχολή, όπως λέει και ο Δημήτρης..
Δουλευει η καμπίνα τους όπως σε ένα μουσικό όργανο..
Τα συγκεκριμένα ηχεία εμένα μου αρέσουν, (όχι όλα τα μοντέλα τους)..
Έχουν ιδιαίτερο ήχο που το γουστάρει ο ανθρώπινος εγκέφαλος...
Δουλευει η καμπινα τους για να ισσοροπησει ο ηχος στις χαμηλες εντασεις , (συμφωνα με την καμπυλη ακοης Fletcher Munson) :D οταν ανεβουν οι εντασεις ομως ...

Δουλευει η καμπινα τους για να ισσοροπησει ο ηχος στις χαμηλες εντασεις , (συμφωνα με την καμπυλη ακοης Fletcher Munson) :D οταν ανεβουν οι εντασεις ομως ...
Ουτως ή άλλως δεν είναι φτιαγμένα για να παίζουν μεγάλες εντάσεις...
Μια χαρά ηχεία είναι.. μου αρέσουν..
Έχουν κάποιες σημαντικές δυνατότητες που αξίζουν την προσοχή του ακροατή, γι' αυτό έχουν το κοινό τους..

• Like
Reactions: Dim.AR

.... δεν έχεις ανάγκη από την ίδια διαφορά στάθμης μεταξύ μπάσου και υπολοίπων συχνοτήτων, άρα θεωρητικά είναι σχεδιασμένο να κάνει δυναμικό loudness. Θα λέγαμε... εάν αυτό μπορούσε να είναι μια σταθερά για όλες τις εντάσεις για το συγκεκριμένο ηχείο παράδειγμα.
Αλλά δεν είναι έτσι γιατί ξεκινάνε να δουλεύουν άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με τα όρια (της πλάτης, της καμπίνας, των μεγαφώνων, βάλτε ό,τι θέλετε).

.... δεν έχεις ανάγκη από την ίδια διαφορά στάθμης μεταξύ μπάσου και υπολοίπων συχνοτήτων, άρα θεωρητικά είναι σχεδιασμένο να κάνει δυναμικό loudness. Θα λέγαμε... εάν αυτό μπορούσε να είναι μια σταθερά για όλες τις εντάσεις για το συγκεκριμένο ηχείο παράδειγμα.
Αλλά δεν είναι έτσι γιατί ξεκινάνε να δουλεύουν άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με τα όρια (της πλάτης, της καμπίνας, των μεγαφώνων, βάλτε ό,τι θέλετε).
Δεν έχουν loudness τα Χαρμπεθ..
Άλλη είναι η αρχή λειτουργίας τους..

Εγώ δεν θα την πλησίαζα, γιατί θέλω να τραγουδήσω τα μεγάλα μου, όχι και η καμπίνα τους.
Ποια μεγάφωνα σου αρέσουν γενικά; Εννοώ μάρκες μεγαφώνων.. (όχι ηχείων)