Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Βαρέθηκα να ψάξω το cd, βαρέθηκα να συνδέσω το πικάπ..

Ξεκίνησα με το Qobuz...
Άντε και δώσε ένταση μπας και έρθει σε δύσκολη θέση ο χώρος μου..
Μπα....

Άντε να δοκιμάσω διάφορες versions μήπως δω φως..
Αυτή η Live κάτι "ψέλλισε" , αλλά όχι πολλά πράγματα...

View attachment 265721

Μετά πετυχαίνω μια άλλη μυστήρια που μόνο η μπότα με συγκίνησε κάπως..

View attachment 265722

Η εκτέλεση από τους καλλιτέχνες ήταν αστεία σε γενικές γραμμές...

Μήπως το αγνό Qobuz φταίει ;; (λέω από μέσα μου)..

Άντε να δούμε και το Tidal...

Μία από τα ίδια...

Μπα... Την "βρωμιά" του Spotify θέλει το μπάσο του Hotel California... (λέω πάλι από μέσα μου)...

Μπα... Ούτε αυτό...

Άρα έχω διαφορετικά "standards" περί μπάσου με τον Λεωνίδα.. (ξανά λέω από μέσα μου....)

Και μιας και μπήκα μετά από καιρό με Spotify στο Α6 και αυτό το άτιμο κρατάει μνήμη του τι έχω ακούσει άσχετα από την συσκευή, μου κατέβασε μια λίστα και γω δεν ξέρω πόσο παλιά...

Και φυσικά είδα πολύ πιο απαιτητικά τρακς στο μπάσο...

Πάμε λοιπόν....

View attachment 265723

Βρε συ, τι σου έγραψα; Δεν ψάχνουμε να βρούμε να μας συγκινήσει κάτι.

Τις διαφορές ψάχνουμε στο walking bass μεταξύ χώρου και μη χώρου.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι να κάνεις. Να δεις πως διαφέρει η μία νότα του μπάσου με την άλλη στα ηχεία σε σχέση με τα ακουστικά.

Αυτο που λεμε τοσο καιρο, τα σαμπ ειναι ειδικη περιπτωση και οχι γιατρεια για καθε νοσο και πασα μαλακια.
Εκει που τα χρειαζεται ο χωρος και δεν θες να πας σε μεγαλυτερα ηχεια.

Ειδική περίπτωση, όσο ειδική περίπτωση είναι οι χαμηλές συχνότητες.
Αλλά είναι η μόνη γιατρειά για τις ακυρώσεις.
Σε αυτό το σύμπαν τουλάχιστον, που τα μεγάλα μήκη κύματος βρίσκουν εμπόδια σε εσωτερικούς χώρους και ανακλώνται για να συνεχίσουν το διάνυσμα και έτσι προκύπτει συμβολή με άλλα μεγάλα μήκη κύματος και όλο αυτό πολλές συμβολές κυμάτων μεταξύ τους που ακυρώνουν συχνότητες στο φάσμα.

Μπορείς βέβαια και να ακούς χωρίς μπάσο, οπότε εκεί που θα ήταν σε αφασία ο ήχος αφού δεν θα ήταν διορθωμένος χρονικά με το DSP, τώρα δεν θα έχεις και στάσιμα κύματα.

Λύση δύο σε ένα, αν αφαιρέσεις τα γούφερ των ηχείων σου.
Είπαμε, λύσεις υπάρχουν για όλα τα γούστα. 😁

Τέλος να το γράψουμε ακόμα μια φορά, ακόμα και τα μεγαλύτερα ηχεία του κόσμου δεν αντικαθιστούν τα sub, λόγω της υποχρεωτικής θέσης τους στο στερεοφωνικό τρίγωνο.