Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Το νήμα ανοίγει ξανά και περιμένω κόσμια συμπεριφορά απ'όλους.

Επίσης διόρθωσα "φράση" στο προηγούμενο ποστ μου που μπορεί να έθιγε μέλη.

• Like
Reactions: Pleo
Το σίγουρο είναι ότι ξεκαθάρισαν πολλές παρεξηγημένες έννοιες για τα subwoofer και είδαμε τι είναι σημαντικό στο φάσμα στις χαμηλές συχνότητες και πως γίνεται η ενσωμάτωση των sub ορθά, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, και ποιος είναι ο τρόπος που δεν επηρεάζει το φάσμα σε άλλο σημείο του (κι ας μην είναι ο καλύτερος δυνατός).
Και άλλα πολλά, όπως γιατί είναι περιοριστικές οι θέσεις των δύο ηχείων για να δουλέψουν στο μπάσο χωρίς πρόβλημα.

Μπορώ να ρωτήσω @Pleo πως είχε γίνει η ενσωμάτωση των subs στην έκθεση στο σύστημα με τα Pilium - Magico ?

Με τον τρόπο που προτείνει η rel. Δηλαδή τον τρόπο που δεν περνάει το σήμα από dsp. Δηλαδή όχι ο καλύτερος δυνατός τρόπος που υπάρχει στην ενσωμάτωση sub σε σύστημα.

• Like
Reactions: economides
Μα δεν θέλω να αποστομώσω κανέναν !!

Όποιος έχει sub και το χαίρεται, καλά κάνει !!

Είδες πουθενά να γράφω το αντίθετο ;;;

Αυτό που λέω είναι ότι εγώ εδώ ΔΕΝ θέλω και ΔΕΝ χρειάζομαι sub !

Πως θα πω σε κάποιον "θέλεις" ή ΔΕΝ θέλεις , ειδικά όταν ΔΕΝ έχω ακούσει το σύστημά του ;;;;

Εσείς όμως ακριβώς αυτό κάνετε !!

Πείτε μου "πήγα στου τάδε το σπίτι και χρειαζόταν sub"!

Αν είναι σπίτι που έχω πάει και εγώ και το έχω ακούσει, έχουμε κοινό σημείο αναφοράς για κουβέντα.. αν όχι, τι είδους κουβέντα κάνουμε ;;;

Και να σου πω το άλλο ;;;
Αρχίζει και γίνεται κουραστική η εμμονή σας....

Για αυτό λοιπόν να έρθεις μια βόλτα από εμένα να μου πεις πότε παίζει καλύτερα το δικό μου ;)

Με τον τρόπο που προτείνει η rel. Δηλαδή τον τρόπο που δεν περνάει το σήμα από dsp. Δηλαδή όχι ο καλύτερος δυνατός τρόπος που υπάρχει στην ενσωμάτωση sub σε σύστημα.

Δεν ξέρουν αυτοί

Το ότι ξέρουν και δεν το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δείξουν πως παίζει το σύστημα δεν σε βάζει σε σκέψεις καν;

Το ότι ξέρουν και δεν το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να δείξουν πως παίζει το σύστημα δεν σε βάζει σε σκέψεις καν;

Αν όλος ο πλανήτης πίστευε και έγραφε συνεχώς παντού πως το βινύλιο είναι ανώτερη πηγή από οποιοδήποτε media, θα σκίζονταν να βγάλουν CD ?

Και ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, και να βγεί εντελώς transparent DSP, πάλι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να το δεχτείτε να μπει στο σύστημα σας.
Ειδικά οι "πάλιουρες" και οι πιο προχωρημένοι σε ηλικία.

Δεν είστε, ούτε θα γινόσασταν ακόμα και το ιδεατό να έβγαινε σε DSP, πελάτες αυτού του προϊόντος.
Εξ'ου και καμία "high end εταιρία" με την κλασική stereophile έννοια, δεν θα σπαταλήσει δραχμές R&D για να βγάλει τέτοιο προϊόν.
Αφού ξέρουν ότι θα το σαμποτάρετε by default και χωρίς καν να το δοκιμάσετε.

Γιατί είδαν το κενό στην αγορά και στόχευσαν εκεί.

Οπότε όλοι οι hi end κατασκευαστές έχουν δει αυτό το ένα κενό στην αγορά και στοχεύουν εκεί;

Κανείς τους δεν θέλει να (μοσχο)πουλήσει DSP και subs?

Άμα υπάρχει μια πίτα στην αγορά που δεν είναι διατεθειμένη να απολέσει - εκείνο που πιστεύει ότι θα απολέσει τέλος πάντων - και θέλει να έχει και το sub αλλά με την συγκεκριμένη προϋπόθεση να ισχύει, εσείς τι λέτε; Δεν θα βρεθεί ένας να δοκιμάσει να πάρει αυτό το κομμάτι της πίτας;

Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες.

Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Δεν μιλάτε εδώ σε 80χρονους που έχουν κολλήσει σε μια λάμπα και μια βελόνα.

Μια χαρά ισχύει. Μπορεί όχι για εσένα.
Αλλά για πάρα πολλούς ισχύει και καρα-ισχύει.
Εδώ καταργούμε και νόμους της φυσικής, εκεί θα κολλήσουμε;

Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Δεν μιλάτε εδώ σε 80χρονους που έχουν κολλήσει σε μια λάμπα και μια βελόνα.

Να προσθέσω ότι σχεδόν από την αρχή της κουβέντας μας μου έχει μπει ιδέα να υλοποιήσω ένα DSP hi end προδιαγραφών, με την ελπίδα να είναι όσο πιο transparent γίνεται.

Κολλάω στο ότι πραγματικά δεν βλέπω την ανάγκη, στο σύστημά μου.

Οπότε όλοι οι hi end κατασκευαστές έχουν δει αυτό το ένα κενό στην αγορά και στοχεύουν εκεί;

Κανείς τους δεν θέλει να (μοσχο)πουλήσει DSP και subs?

Ποιος σου είπε ότι οι κατασκευαστές δεν θέλουν να πουλήσουν; Οι κατασκευαστές απλώς ακολουθούν την αγορά και τις ανάγκες της.