Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Επίσης να πω και κάτι ακόμα αναφορικά με τα pilium και magico. Εμείς αυτά κάναμε επίδειξη, όχι τα rel. Τα rel τα προσθέσαμε λόγω χώρου απλά. Όπως και το network player για τις ανάγκες του streaming.
Στο άλλο σύστημα το οποίο έστησα εγώ και δεν είχε sub, όλα "δικά" μας ήταν.
Για να μην μένουν απορίες.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο είναι μανούλα οι κατασκευαστές είναι το να δημιουργούν ανάγκες.

Το ότι δεν το έχουν καταφέρει αυτό στο απαιτητικό κοινό λέει πολλά.

Λέει απλώς ότι το κοινό αυτό δεν είναι διατεθειμένο να απολέσει κάτι που το θεωρεί προτεραιότητα.
Σου έγραψα και σε κάποια post πίσω ότι όλα είναι θέμα χρόνου και τεχνολογικών εξελίξεων.

Και ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, και να βγεί εντελώς transparent DSP, πάλι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να το δεχτείτε να μπει στο σύστημα σας.
Ειδικά οι "πάλιουρες" και οι πιο προχωρημένοι σε ηλικία.

Άρα παραδέχεσαι άμεσα ότι δεν υπάρχει transparent DSP.
Ευχαριστώ.

BTW στη συζήτηση συμμετέχουν μέλη που ασχολήθηκαν με το streaming πριν αποχωριστούν την πιπίλα κάποιοι υπέρμαχοι των DSP.
Και είχαν CD πριν κάποιοι "νέοπες" γεννηθούν. 😂

Επίσης να πω και κάτι ακόμα αναφορικά με τα pilium και magico. Εμείς αυτά κάναμε επίδειξη, όχι τα rel. Τα rel τα προσθέσαμε λόγω χώρου απλά.

Και γιατί δεν τα ενσωματώσετε σωστά βρε Λεωνίδα να μάθει ο κόσμος μπαλίτσα;

Και γιατί δεν τα ενσωματώσετε σωστά βρε Λεωνίδα να μάθει ο κόσμος μπαλίτσα;

Έχεις κάνει έκθεση ως εκθέτης και διοργανωτής ποτέ; Γιατί εγώ έχω κάνει και τα δύο.
Υποθέτω πως αν είχαμε μια μέρα ακόμη για το στήσιμο, θα είχαμε και τον χρόνο για να κάνουμε τον άλλο τύπο ενσωμάτωσης. Που επιτρέπει και το δυναμικό loudness μεταξύ άλλων.
Αλλά και πάλι, δεν δείχναμε τα rel. Αλλά δείχναμε.
Η rel ας πάει να τα δείξει μόνη της. Εμάς τι μας ενδιαφέρει;

Άρα παραδέχεσαι άμεσα ότι δεν υπάρχει transparent DSP.
Ευχαριστώ.

BTW στη συζήτηση συμμετέχουν μέλη που ασχολήθηκαν με το streaming πριν αποχωριστούν την πιπίλα κάποιοι υπέρμαχοι των DSP.
Και είχαν CD πριν κάποιοι "νέοπες" γεννηθούν. 😂

Αυτό εγώ δεν το δέχομαι γιατί εγώ είμαι υπέρμαχος του dsp, αλλά παράλληλα αναγνωρίζω και την ανάγκη που έχουν κάποιοι - και που ξεκάθαρα τοποθετήθηκαν προς τιμή τους ότι δεν θέλουν dsp χωρίς να προσπαθούν να μουτζουρωσουν την αξία των sub - για να μην υπάρχει καμία επέμβαση στο σήμα μέσω dsp.

Έχεις κάνει έκθεση ως εκθέτης και διοργανωτής ποτέ;

Ναι. Και τα δύο.

Η rel ας πάει να τα δείξει μόνη της. Εμάς τι μας ενδιαφέρει;

Δεν σας ενδιαφέρει να ακουστεί το σύστημα σας σωστά;

Ενδιαφέρον.

Αν όλος ο πλανήτης πίστευε και έγραφε συνεχώς παντού πως το βινύλιο είναι ανώτερη πηγή από διάφορα μέσα, θα σκίζονταν να βγάλουν CD ?

Και ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, και να βγει εντελώς διαφανές DSP, πάλι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να δεχτείτε να μπει στο σύστημα σας.
Ειδικά οι «παλιούρες» και οι πιο προχωρημένοι σε ηλικία.

Δεν είστε, ούτε θα γινόσασταν ακόμα και το ιδεατό να έβγαινε σε DSP, πελάτες αυτού του προϊόντος.
Εξ'ου και καμία "high end εταιρεία" με την κλασική στερεοφιλική έννοια, δεν θα σπαταλήσει δραχμές R&D για να βγάλει τέτοιο προϊόν.
Αφού ξέρουν ότι το σαμποτάρεις by default και χωρίς καν να το δοκιμάσεις.
Αν στο DSP κατάφεραν να μην έχει τόσο συμπίεση, κανένας Δικαναλος Audiophile people δεν είχε πρόβλημα να ψωνίσει...
Ουτως ή αλλως στο car audio τωρα πια δουλευεις μονο DSP και εκει δουλευει σχεδον αψογα..
Γιατί να μην κάνουν και στο Δικαναλο οι εταιρίες τέτοιες προσπάθειες;
Δεν είναι θέμα "παλιών" η κολλημένων μυαλών...
Δεν γίνεται όμως να φτιάξεις έναν Προενισχυτη η τελικό με όσο το δυνατόν πιο Pure κατάσταση και να βάλεις το DSP ανάμεσα και να στα καταστρέψει όλα..
Τσαμπα ολη η δουλεια..
Στο Home Cinema, ναι, το καταλαβαίνω, χωρίς DSP δεν γίνεται δουλειά και ευτυχώς που υπάρχει και δίνει λύσεις..
Το δίκαναλο όμως είναι άλλο εργο...
Ουτως ή άλλως το δικαναλο πεθαίνει, κανένας νέος δεν ασχολείται με αυτό το άθλημα..
Οποτε τσάμπα γράφουμε και προκύπτουν παρεξηγήσεις.
Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει το μυαλό του καθενός, ότι νομίζει και γουστάρει ο καθένας μας το κάνει..
Παντως η επιστήμη πάνω στο Audio δεν προχώρησε..
Και είναι κρίμα αυτό..
(Εκτός από ελάχιστα πράγματα)

Ναι. Και τα δύο.

Δεν σας ενδιαφέρει να ακουστεί το σύστημα σας σωστά;

Ενδιαφέρον.

Πώς δεν μας ενδιαφέρει; Στον χώρο αυτόν χρειάζονταν sub. Και με το χρονοδιάγραμμα που ήταν διαθέσιμο, το καλύτερο δυνατόν που μπορεί να γίνει, έγινε. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι. Αλλά δεν ήταν η προτεραιότητα να δείξουμε πως είναι η ενσωμάτωση των sub σε ένα σύστημα. Απλώς συμπλήρωναν στον μεγάλο χώρο το φάσμα εκεί κάτω.
Και μάλιστα πιο κάτω από όσο έχουν συνηθίσει να περιμένουν οι περισσότεροι.

Αφού έχεις κάνει και τα δύο σε Hi-Fi show, και όχι σε show άλλου χώρου από το consumer av, τότε ξέρεις ότι θέλεις μερικές μέρες για να στήσεις κάτι με απόλυτο τρόπο.
Αν πάλι έχεις εμπειρία από άλλου τύπου εκθέσεις ήχου, ας πούμε έκθεση pro audio, τότε ισχύουν άλλες προϋποθέσεις.

Πάντως δεν θα βρεις λάθος εδώ. Διαφορετικά γούστα ναι.

Το νήμα έχει καταντήσει chat και γυρνάει γύρω από τον εαυτό του. Διαβάσαμε και τις δύο πλευρές και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν δεν έχετε να προσθέσετε κάτι καινούργιο, καλύτερα να μην γράφετε. Έχει καταντήσει στείρα αντιπαράθεση δύο στρατοπέδων.

Μπορούμε κάλλιστα να το κλειδώσουμε και να γλιτώσουμε οι συντονιστές να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια.

Αφού έχεις κάνει και τα δύο σε Hi-Fi show, και όχι σε show άλλου χώρου από το consumer av, τότε ξέρεις ότι θέλεις μερικές μέρες για να στήσεις κάτι με απόλυτο τρόπο

Σε high end show.
Για αυτό πηγαίναμε από την Πέμπτη το μεσημέρι ενώ άνοιγε η έκθεση μία μέρα μετά.
Και για αυτό ακόμη και στην ακουστικών δώσαμε μία μέρα πριν στους εκθέτες.

Άστο, δεν πειράζει, όταν ο υπέρμαχος δεν υποστηρίζει τις ιδέες του μου λέει πολλά.

Το νήμα έχει καταντήσει chat και γυρνάει γύρω από τον εαυτό του. Διαβάσαμε και τις δύο πλευρές και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν δεν έχετε να προσθέσετε κάτι καινούργιο, καλύτερα να μην γράψετε. Έχει καταντήσει στείρα αντιπαράθεση δύο στρατοπέδων.

Μπορούμε κάλλιστα να το κλειδώσουμε και να γλιτώσουμε οι συντονιστές να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια.
Μπόρω να ρωτήσω γιατί σκαλωνετε τόσο πολύ με αυτό το νήμα και θέλετε συνέχεια να κλειδωθεί;

• Haha
Reactions: Alexandros_Wallace
Ποιος σου είπε ότι οι κατασκευαστές δεν θέλουν να πουλήσουν; Οι κατασκευαστές απλώς ακολουθούν την αγορά και τις ανάγκες της.
Σιγά μην οι κατασκευαστές ακολουθούν τις ανάγκες του κόσμου. Εκτός και εάν αυτός ο κόσμος έχει γίνει εκατομμυριούχος που απ΄ ότι βλέπω γύρω μου μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Μην φτάσουμε και σε βαθμό αγιότητάς τους στο τέλος. Το χρήμα ακολουθούν – όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εμπορική αλυσίδα - και μάλιστα το πολύ χρήμα και δει το εύκολο και βάλτε και στην εξίσωση ότι οι νέοι σχεδιαστές σε σχέση με αυτούς των παλαιοτέρων ετών είναι - και το λέω απλά - ατάλαντοι. Στον ψηφιακό σας κόσμο υπάρχουν δυσθεώρητα ακριβές υλοποιήσεις streamers, dac, ισοσταθμιστών χώρου κλπ τέτοιων που υλοποιούνται γύρω από τσιπάκια των 10,00€ (τα καλά), υλοποιήσεις τις οποίες ράβουν – δένουν οι υπολογιστές και πωλούνται ως άγια δισκοπότηρα υποσχόμενες τα πάντα και βέβαια σε ένα χρόνο (επειδή είναι πολύ …ψαγμένες) πάνε στον σκουπιδοτενεκέ. Αν ο απλός κόσμος είχε μια πραγματική επαφή με τον ήχο του παρελθόντος και δεν ήταν έρμαιο σε ότι του «υπόσχονται» θα είχε λύσει απλά, φτηνά και όμορφα την όποια του ανάγκη για σωστή και ευχάριστη μουσική ακρόαση. Εκτός και εάν δεν είναι αυτό το ζητούμενο…

Σε high end show.
Για αυτό πηγαίναμε από την Πέμπτη το μεσημέρι ενώ άνοιγε η έκθεση μία μέρα μετά.
Και για αυτό ακόμη και στην ακουστικών δώσαμε μία μέρα πριν στους εκθέτες.

Άστο, δεν πειράζει, όταν ο υπέρμαχος δεν υποστηρίζει τις ιδέες του μου λέει πολλά.

Και πόσα DSP στησατε μέσα στην προηγούμενη μέρα σε σύστημα με ηχεία και sub; ☺️

Ειμαι υπέρμαχος που ξέρει τι είναι δυνατόν να γίνει και τι όχι στα πλαίσια μιας έκθεσης.
Δεν επιασες λαυράκι δυστυχώς.

Μπόρω να ρωτήσω γιατί σκαλωνετε τόσο πολύ με αυτό το νήμα και θέλετε συνέχεια να κλειδωθεί;
Γιατί έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια. Αυτοί που διαβάζουν το έπιασαν το νόημα.

Τα νήματα σε ένα φόρουμ πρέπει να παρέχουν πληροφορία στο κοινό που διαβάζει.

Σε αυτό το νήμα το 50% όσων έχουν γραφεί είναι μονότονη επανάληψη (και από τις δύο πλευρές) των ίδιων.

Θα μπορούσα άνετα να τα σβήσω ως περιττά αλλά προφανώς έχω αλλά πράγματα να κάνω.

Σιγά μην οι κατασκευαστές ακολουθούν τις ανάγκες του κόσμου.

Βασικά αυτό κάνουν οι κατασκευαστές.
Αλλιώς δεν θα κατακλυζόμαστε από μονοφωνικά ηχεία φορητά.

Πρέπει να βάλετε και άλλα πράγματα στην εξίσωση. Όπως την ευκολία που είναι σημαντικός παράγοντας στον καταναλωτισμό.

Το δικάναλο εκεί έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του πολυκαναλου για παράδειγμα.

Και πόσα DSP στησατε μέσα στην προηγούμενη μέρα σε σύστημα με ηχεία και sub; ☺️

Κανένα φυσικά.
Δεν υπάρχει στην αγορά DSP που να υποστηρίζει high end συστήματα.
Αν υπήρχε, η ίδια η rel θα το κατέβαζε στις εκθέσεις με τα sub της.

Σε αυτό το νήμα το 50% όσων έχουν γραφεί είναι μονότονη επανάληψη (και από τις δύο πλευρές) των ίδιων.

Κάνε έναν κόπο να δεις ποιοί συζητάνε και πόσοι είναι κολλημένοι.
Πρέπει να πούμε "έχεις δίκιο" επειδή επιμένουν;

Κανένα φυσικά.

Φαντάσου ότι ήθελες μια μέρα χωρίς dsp λοιπόν. Μόνος σου το λες

Ναι καλά. Απλώς η rel έχει στοχεύσει άλλου, εκεί που υπάρχει το κενό στην αγορά. Αν δεν ήταν αυτή, θα ήταν κάποιος άλλος.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι με dsp έχουν οι περισσότερες σαμπαδικες εταιρίες μοντέλα.
Θέλει πολλά MIPS για να το κουλαντρησεις το χαμηλό. Τι νόμιζες; Άντε ετσι - έτσι γίνεται η δουλειά;
Και στην τελική, είναι καλύτερα να έχεις την επιλογή να το έχεις και να μην το έχεις, το DSP, παρά να μην το έχεις καθόλου.

Κανένα φυσικά.

Κάνε έναν κόπο να δεις ποιοί συζητάνε και πόσοι είναι κολλημένοι.
Πρέπει να πούμε "έχεις δίκιο" επειδή επιμένουν;
Όχι βέβαια. Βασικά ο Λεωνίδας έχει κολλήσει και δεν ξέρω γιατί αλλά νομίζει ότι θα πείσει όλους τους αναγνώστες για τις απόψεις του.

Για αυτό λοιπόν να έρθεις μια βόλτα από εμένα να μου πεις πότε παίζει καλύτερα το δικό μου ;)
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το δικό σου θα παίζει καλύτερα με sub...

Έτσι το "τιούναρες" , έτσι θα παίζει.

Δεν καταλαβαίνω καν γιατί με ρωτάς...

• Like
Reactions: Λάκης