Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Πρώτα θέλεις να δεις και μετά... κλπ. Διέγραψέ τον αυτόν τον τρόπο δοκιμής. Αυτός ο τρόπος αφορά άλλο τύπο δοκιμής για άλλα συστήματα.

Συνήθως έτσι γίνεται. Δεν αγοράζεις γουρούνι στο σακί σε αυτά τα λεφτά.
Εσύ έχεις 20k να με δανείσεις;
Αν μου αρέσει θα σου τα επιστρέψω, αν δεν μου αρέσει θα σου δώσω το DSP και τα sub.

Η δοκιμή είναι αυτή που είπε ο Μιχάλης.

Βάζεις το DSP της επιλογής στο σύστημά σου, σε passthrough κατάσταση, με όλα τα φίλτρα off.

Αν δεν κάνει ήδη ζημιά, ξεκινάς να σκέφτεσαι για αγορές sub κτλ.

Ποιος πουλάει τα miniDSP να μας δώσει ένα για demo?
Νομίζω το SHD είναι ότι πρέπει: https://www.minidsp.com/products/shd-series/shd-detail
Έτσι στην ουσία μπορεις να ελέγξεις την καθαρότητα της συγκεκριμένες λειτουργίας - εισόδου. Δεν αποκτάς άποψη. Το αδικείς. Δε λαμβάνεις υπόψιν απο το πιο ασήμαντο, το οτι το μηχάνημα δεν ειναι optimized για αναλογικές εισόδους (ή αν ειναι τότε δεν περνάει τπτ απο dsp και απο πουθενά οπότε ειναι ακυρο) μέχρι και το πιο σημαντικό που ειναι το τι εισπράττει κανεις μετα την ενσωμάτωση και τη λειτουργία του dsp. Δηλαδή τελικα τι εχει πιο πολλή σημασία. Το 100snr του τυπικού καλού συστήματος dsp σε σχέση με το δυνητικό 120 ενός high end συστήματος ή η σωστή και ομαλή απόκριση του πλήρους φάσματος. Επίσης να επισημάνω οτι τα dsp δουλεύουν με reasmpling στα 24/48 συνηθως. Το οποιο βολεύει σα ρολόι για τα hires αρχεία. Τα redbook επηρεάζονται κάπως αλλα το effect δεν ειναι τρομερά αντιληπτό. Ειδικά αν με καλωδια προσανατολισει κάποιος τον ήχο σε πιο "αναλογική" αίσθηση.
Και να ρωτήσω, πλην των r2r dacs, όλα τα dacs δε κάνουν εσωτερικό resample σε 24/192?

• Like
Reactions: Pleo
Με όρους δικάναλου 2.0 εννοώ ότι πάτε να κάνετε την δοκιμή. Δεν θα πετύχετε τίποτε έτσι εκτός από το να κάνετε λάθος.

Με λογαριθμικούς όρους γράφω κι εγώ. Αλλάζει η αντίληψη για όλο το φάσμα όταν προστεθεί - σωστά - εκείνο που λείπει. Εσείς θα πάτε να κάνετε δοκιμή σε κάτι που εξ' αρχής δεν έχει εκείνο που λείπει.

Για sub στο δικάναλο δεν γράφουμε εδώ; Δεν γράφουμε για DSP στο 2.0, αν δεν κάνω λάθος... .

Η κουβέντα κύκλους κάνει... 🎶🎶

Δεν θα γράψω ξανά τα ίδια, μια φράση μόνο:

DSP που δεν είναι transparent = deal breaker

Εγώ δεν έχω να σου δώσω. Αν είχα ευχαρίστως.
Δεν έχει στο portfolio τέτοια προϊόντα διαθέσιμα εδώ
Αλλά και πάλι η δοκιμή οφείλει να γίνει με τις προυποθέσεις που έγραψα. Αλλιώς αν δεν μπορείτε, μην την κάνετε γιατί θα καταλήξετε σε λ΄θος συμπέρασμα.
Λάθος συμπέρασμα με το καλημέρα μάλιστα. Πρώτα θέλεις να δεις και μετά... κλπ. Διέγραψέ τον αυτόν τον τρόπο δοκιμής. Αυτός ο τρόπος αφορά άλλο τύπο δοκιμής για άλλα συστήματα.
Η δοκιμή γίνεται στο ίδιο σύστημα με και χωρίς subs και DSP και τοποθέτηση. Δύο αποτελέσματα ψάχνεις. Το ένα και το άλλο.

Άρα ή πληρώνεις για να μάθεις ή πας πάσο!

Συνήθως έτσι γίνεται. Δεν αγοράζεις γουρούνι στο σακί σε αυτά τα λεφτά.
Εσύ έχεις 20k να με δανείσεις;
Αν μου αρέσει θα σου τα επιστρέψω, αν δεν μου αρέσει θα σου δώσω το DSP και τα sub.

Βρε συ, και να σου έφερνα sub να δοκιμάσεις, δεν θα μπορούσες να τα δοκιμάσεις.

Φαντάζεσαι να έσκαγα μύτη και να σου έλεγα σου έφερα δύο sub να τα πάρεις να το δοκιμάσεις και να ήταν in-wall sub; :ROFLMAO:

Γι' αυτό σου λέω, άσε που εμείς κυρίως μεγάλα ηχεία έχουμε, τα sub είναι ένα πολύ μικρό μέρος του portfolio. Ξεκολλήστε από τις δοκιμές με όρους 2.0. Θέλει άλλα κόλπα εδώ.

Ωραία. Διαβάσαμε 68 σελίδες ως τώρα.
Πότε θα δοκιμάσουμε να δούμε αν μας αρέσει;

Βασικός όρος όπως είπαμε είναι να μην χαλάει τον ήχο όπως τον ακούμε χωρίς το DSP.
Το οποίο σημαίνει, ότι αν μπει το DSP στην αλυσίδα σε pure direct, δεν θα ακούσουμε διαφορά.

Αυτό είναι εφικτό, ναι ή όχι;
Αν ναι, ενδιαφέρομαι να το ακούσω. Για αυτό σε ρωτάω, που μπορώ να το ακούσω.
Αν όχι, τελειώνει η συζήτηση.

Εγώ ακόμη περιμένω απάντηση εδώ.

Φαντάζεσαι να έσκαγα μύτη και να σου έλεγα σου έφερα ένα sub να το πάρεις να το δοκιμάσεις και να ήταν in-wall sub; :ROFLMAO:

Έχω sub. DSP περιμένω. :P

Έχω sub. DSP περιμένω. :P

Δύο τουλάχιστον sub θέλεις, ικανά σε specs να ακολουθούν τα ηχεία, δοκιμές τοποθέτησης με μετρήσεις - πολλές - και στη συνέχεια θα εφαρμόσεις αυτά που έχεις δει στο DSP επάνω, και θα πρέπει να ξέρεις τι και πως θα κάνεις.
Όπως το κόβω, πολύ σύντομα θα πεις, αυτά δεν είναι για μένα, γυρνάω 2.0 και happy days... .

Από μία άποψη καταλαβαίνω εδώ γιατί οι δοκιμές καλωδίων είναι τόσο δημοφιλείς. Γιατί είναι πρακτικά πολύ πιο εύκολες.

Έτσι στην ουσία μπορεις να ελέγξεις την καθαρότητα της συγκεκριμένες λειτουργίας - εισόδου. Δεν αποκτάς άποψη. Το αδικείς. Δε λαμβάνεις υπόψιν απο το πιο ασήμαντο, το οτι το μηχάνημα δεν ειναι optimized για αναλογικές εισόδους (ή αν ειναι τότε δεν περνάει τπτ απο dsp και απο πουθενά οπότε ειναι ακυρο) μέχρι και το πιο σημαντικό που ειναι το τι εισπράττει κανεις μετα την ενσωμάτωση και τη λειτουργία του dsp. Δηλαδή τελικα τι εχει πιο πολλή σημασία. Το 100snr του τυπικού καλού συστήματος dsp σε σχέση με το δυνητικό 120 ενός high end συστήματος ή η σωστή και ομαλή απόκριση του πλήρους φάσματος. Επίσης να επισημάνω οτι τα dsp δουλεύουν με reasmpling στα 24/48 συνηθως. Το οποιο βολεύει σα ρολόι για τα hires αρχεία. Τα redbook επηρεάζονται κάπως αλλα το effect δεν ειναι τρομερά αντιληπτό. Ειδικά αν με καλωδια προσανατολισει κάποιος τον ήχο σε πιο "αναλογική" αίσθηση.
Και να ρωτήσω, πλην των r2r dacs, όλα τα dacs δε κάνουν εσωτερικό resample σε 24/192?

Εδώ είναι το μεγάλο λάθος.

Γράφεις με "όρους" ASR.

Δεν παίζει ρόλο αν έχεις 100db snr ή 120db.

Δεν παίζει ρόλο αν η απόκριση συχνότητας του ηχείου μετράει απόλυτα flat ή όχι.

Μπορώ να σου δείξω μέτρηση από την εξέλιξη δικού μου ηχείου που μετρούσε μια χαρά flat και όταν το άκουγες δεν είχε πρίμα ούτε για δείγμα.

Είναι τεράστια παγίδα το να προσπαθείς να κρίνεις το πως παίζει ένα σύστημα από τις μετρήσεις του.

Αυτά που συζητάμε εδώ, που θα χάσεις αν βάλεις οποιοδήποτε DSP, δεν μετριούνται.

Αλλά ακούγονται ξεκάθαρα.

ΥΓ. Το κάθε dac chip λειτουργεί και λίγο διαφορετικά. Άλλα κάνουν εσωτερικά synchronous oversampling, άλλα κάνουν ασύγχρονο, άλλα ρυθμίζονται να μην κάνουν καθόλου. Διαχρονικά τον καλύτερο ήχο τον παίρνεις με σύγχρονο oversampling.

Όπως το κόβω, πολύ σύντομα θα πεις, αυτά δεν είναι για μένα, γυρνάω 2.0 και happy days... .

Όχι πριν μου απαντήσεις σε αυτό.

Βασικός όρος όπως είπαμε είναι να μην χαλάει τον ήχο όπως τον ακούμε χωρίς το DSP.
Το οποίο σημαίνει, ότι αν μπει το DSP στην αλυσίδα σε pure direct, δεν θα ακούσουμε διαφορά.

Αυτό είναι εφικτό, ναι ή όχι;
Αν ναι, ενδιαφέρομαι να το ακούσω. Για αυτό σε ρωτάω, που μπορώ να το ακούσω.
Αν όχι, τελειώνει η συζήτηση.

Δεν παίζει ρόλο αν η απόκριση συχνότητας του ηχείου μετράει απόλυτα flat ή όχι.

Μπορώ να σου δείξω μέτρηση από την εξέλιξη δικού μου ηχείου που μετρούσε μια χαρά flat και όταν το άκουγες δεν είχε πρίμα ούτε για δείγμα.

Είναι τεράστια παγίδα το να προσπαθείς να κρίνεις το πως παίζει ένα σύστημα από τις μετρήσεις του.
Αυτό ακριβώς. Ας μην ξεχνάμε ότι αγοράζουμε τα ηχεία (με τα εκάστοτε συνοδά τους) για να τα ακούμε.

Αδιαφορώ αv μετράει καλά ή όχι, Φχαριστιέμαι τη μουσική μου? το πλήρωσα-το πήρα. over and out.

Last edited:
Συγγνώμη για να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά, λέμε οτι έχουμε ένα προϊόν το οποίο δεν μπορει να γίνει demo, αλλα πρέπει να αγοραστει (τουλάχιστον 2 subs συν 1 dsp) και να στηθεί στον χώρο απο ειδικό που να το ρυθμισει κατάλληλα και ελπίζοντας οτι η ορθή θέση των subs δεν θα είναι πλήρως ακατάλληλη αν μιλάμε για σαλόνι (εκτός αν συζητούμε μονο για dedicated χωρους).

Πως ειναι δυνατόν ενα τέτοιο προϊόν να εχει εμπορική επιτυχία όταν για να βαλω στο σαλόνι μου δύο subs και dsp να συνδυαστούν με τα Amati Tradition μου πρέπει να εκταμιεύσω blind κοντα στις 30 χιλιάδες ....

Όχι πριν μου απαντήσεις σε αυτό.

Σου έχω απαντήσει ήδη. Με τα sub και χωρίς τα sub είναι η δοκιμή. Το πως θα εκλάβεις το συνολικό αποτέλεσμα με και χωρίς αυτά.

Το να κάνεις δοκιμή επάνω στο φάσμα χωρίς αυτά, είναι εντελώς λάθος μεθοδολογικά τρόπος, γιατί πολύ απλά αντιλαμβάνεσαι τελείως διαφορετικά το φάσμα με αυτά και τελείως διαφορετικά χωρίς αυτά.

Συγγνώμη για να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά, λέμε οτι έχουμε ένα προϊόν το οποίο δεν μπορει να γίνει demo, αλλα πρέπει να αγοραστει (τουλάχιστον 2 subs συν 1 dsp) και να στηθεί στον χώρο απο ειδικό που να το ρυθμισει κατάλληλα και ελπίζοντας οτι η ορθή θέση των subs δεν θα είναι πλήρως ακατάλληλη αν μιλάμε για σαλόνι (εκτός αν συζητούμε μονο για dedicated χωρους).

Πως ειναι δυνατόν ενα τέτοιο προϊόν να εχει εμπορική επιτυχία όταν για να βαλω στο σαλόνι μου δύο subs και dsp να συνδυαστούν με τα Amati Tradition μου πρέπει να εκταμιεύσω blind κοντα στις 30 χιλιάδες ....

Αυτή η εξομοίωση όλων μας ως ακροατών που προσπαθούν να περάσουν με τη χρήση αυτών των προϊόντων είναι που με εκνευρίζει περισσότερο. Μόνο με το δικό τους τρόπο στησίματος και

χρήσης γίνεται, μόνο αυτά προσφέρουν την απόλυτη αλήθεια στην αναπαραγωγή κλπ.

Το να κάνεις δοκιμή επάνω στο φάσμα χωρίς αυτά, είναι εντελώς λάθος μεθοδολογικά τρόπος, γιατί πολύ απλά αντιλαμβάνεσαι τελείως διαφορετικά το φάσμα με αυτά και τελείως διαφορετικά χωρίς αυτά.

Δεν έχεις απαντήσει τίποτα.
Θα μου χαλάσει τον ήχο που έχω αυτή τη στιγμή η προσθήκη του και η χρήση του σε pure direct, ναι, ή όχι;

Απλή ερώτηση, η απάντηση είναι ένα ναι ή ένα όχι.

Δεν έχεις απαντήσει τίποτα.
Θα μου χαλάσει τον ήχο που έχω αυτή τη στιγμή η προσθήκη του και η χρήση του σε pure direct, ναι, ή όχι;

Απλή ερώτηση, η απάντηση είναι ένα ναι ή ένα όχι.

Εάν ανησυχείς για αυτό, λύνεται είτε με το να το αφαιρείς όταν είναι σε pure direct, είτε με δεύτερη έξοδο για το pure direct από τον προενισχυτή σου.
Με ρωτάς αν προσθέσεις κάτι μεταξύ σήματος το οποίο δεν θα είναι σε λειτουργία θυμίσου.

Στο είπα, δεν είναι πρακτικό το πράγμα. Θέλει θυσίες για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτή η εξομοίωση όλων μας ως ακροατών που προσπαθούν να περάσουν με τη χρήση αυτών των προϊόντων είναι που με εκνευρίζει περισσότερο. Μόνο με το δικό τους τρόπο στησίματος και

χρήσης γίνεται, μόνο αυτά προσφέρουν την απόλυτη αλήθεια στην αναπαραγωγή κλπ.

Να σε ρωτήσω, δηλαδή έχεις στήσει και με άλλο τρόπο τα sub και βρήκες καλύτερο αποτέλεσμα;

Εάν ανησυχείς για αυτό, λύνεται είτε με το να το αφαιρείς όταν είναι σε pure direct, είτε με δεύτερη έξοδο για το pure direct από τον προενισχυτή σου.
Με ρωτάς αν προσθέσεις κάτι μεταξύ σήματος το οποίο δεν θα είναι σε λειτουργία θυμίσου.

Η ερώτηση είναι απλή και πήρα την απάντησή μου.
Αν χαλάει το σήμα και μόνο που μπαίνει στην αλυσίδα, τελείωσε και η συζήτηση.
Το χαλάει σε pure direct, δεν θέλω καν να μάθω πόσο το χαλάει όταν μπει σε λειτουργία.

Στο είπα, δεν είναι πρακτικό το πράγμα. Θέλει θυσίες για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Εγώ λοιπόν δεν θέλω να κάνω θυσίες στο υπόλοιπο φάσμα για να ακούω κάτω από τα 60hz.
Πόσο μάλλον να δώσω και 30k για αυτό.
Άρα, καταλήξαμε.