Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Συγγνώμη για να βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά, λέμε οτι έχουμε ένα προϊόν το οποίο δεν μπορει να γίνει demo, αλλα πρέπει να αγοραστει (τουλάχιστον 2 subs συν 1 dsp) και να στηθεί στον χώρο απο ειδικό που να το ρυθμισει κατάλληλα και ελπίζοντας οτι η ορθή θέση των subs δεν θα είναι πλήρως ακατάλληλη αν μιλάμε για σαλόνι (εκτός αν συζητούμε μονο για dedicated χωρους).

Πως ειναι δυνατόν ενα τέτοιο προϊόν να εχει εμπορική επιτυχία όταν για να βαλω στο σαλόνι μου δύο subs και dsp να συνδυαστούν με τα Amati Tradition μου πρέπει να εκταμιεύσω blind κοντα στις 30 χιλιάδες ....
Στην ουσια σου λενε οτι, δεν τα χρειαζεσαι τα Amati Tradition, πουλα τα, παρε ενα μικρο φτηνο ζευγαρι βαλε 4 σαμπ, φωναξε και τον ''ειδικο'' να σ'τα ρυθμισει.
Αν ναι, διωξε και κεινα τα ενισχυτικα με τα 100 βατακια και παρε εκεινον τον σουπερ-ντουπερ class D ενισχυτη των 1.000 βατ και στο τελος θα σου περισσεψουν και λεφτα.
Αν δεν σου αρεσει το αποτελεσμα τοτε δεν ξερεις ν' ακους σωστα, οποτε, κακο του κεφαλιου σου.
Μαθε μπαλιτσα λεμε!

• Like
Reactions: quevedo
Αυτή η εξομοίωση όλων μας ως ακροατών που προσπαθούν να περάσουν με τη χρήση αυτών των προϊόντων είναι που με εκνευρίζει περισσότερο. Μόνο με το δικό τους τρόπο στησίματος και

χρήσης γίνεται, μόνο αυτά προσφέρουν την απόλυτη αλήθεια στην αναπαραγωγή κλπ.
Η φυσικη φιλε μου Γουατσον, η φυσικη!

Έχει γραφτεί ότι λίγο πολύ μόνο οι Trinnov έχουν το σωστό σύνολο χαρακτηριστικών για τέλειο μπάσο. Εκεί είναι τα πολλά λεφτά.
Ο Trinnov είναι ο καλύτερος μηχανισμός στην αγορά για σωστή διαχείριση μπάσου, αυτό το ξέρουν καλά γι'αυτό και πουλάνε ακριβώς το τομάρι τους..
Επίσης έχουν το καλύτερο μικρόφωνο..
Τα λεφτά δεν είναι πολλά, για τις λειτουργίες και τις ευκολίες που προσφέρει, απλά δεν έχει αντίπαλο σε αυτό το κομμάτι..
Όμως δυστυχώς "μολύνει"..
Οπως και τα υπολοιπα κλπ όπως MiniDsp..
Απλα ζυγίζεις που τι κερδίζει και το χάνεις...

Να θυμίσω ότι διάφορα "αξεσουάρ" και μηχανήματα στο Hi end είναι πολλαπλασιου κόστους γι'αυτό να μην γκρινιάζουμε για τα ποσά που ζητούν στην Trinnov, + τα Sub...

Μην ξεχνάς και τα 4 subs. Το άντε 2 είναι καθαρά marketing. Δηλ. το κορυφαίο μοντέλο κάνει π.χ. 15k, αλλά υπάρχει και το αμέσως κατώτερο με 10k που αποδίδει το 90% του κορυφαίου.
Έτσι και τα 4 είναι κορυφή αλλά και μόνο με τα 2 θα είσαι στο 90% της απόδοσης των 4.

Νομίζω ότι θέλει 5 το waveforming, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Πάντως γενικώς η ιδέα είναι αυτή. Όσο περισσότερα μεγάφωνα έχεις να βοηθούν σε επιμέρους κομμάτια του φάσματος το καθένα και τα ηχεία το καθένα, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Ιδανικά θα μπορούσες να έχεις και άλλα ηχεία στον χώρο για να βοηθάνε τα βασικά, αλλά δεν ξέρω αν μετά θα αντιστεκόσουν να το κάνεις και πολυκάναλο και θα σε έστελναν στο πυρ το εξώτερο οι pureίστες.

Εάν ανησυχείς για αυτό, λύνεται είτε με το να το αφαιρείς όταν είναι σε pure direct, είτε με δεύτερη έξοδο για το pure direct από τον προενισχυτή σου.
Με ρωτάς αν προσθέσεις κάτι μεταξύ σήματος το οποίο δεν θα είναι σε λειτουργία θυμίσου.

Στο είπα, δεν είναι πρακτικό το πράγμα. Θέλει θυσίες για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
Ναι, θα θυσιασουμε την Ιφιγενεια και θα σφαξουμε κι εναν κοκκορα.
Θα χρειαστει και σαμανος ή μπορουμε και μονοι μας;

• Haha
Ναι, θα θυσιασουμε την Ιφιγενεια και θα σφαξουμε κι εναν κοκκορα.
Θα χρειαστει και σαμανος ή μπορουμε και μονοι μας;

Μόνοι σας όχι. Δεν μπορείτε τα αίματα. Εντάξει, υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Υπάρχουν και με Dirac ART σε περίπτωση που θέλετε να μην είστε δέσμιοι σε μια επιλογή.

Εννοώ το σενάριο δύο ψηφιακά κανάλια να πηγαίνουν σε ένα DAC για τα ηχεία, και τα άλλα τέσσερα ξέρω επίσης ψηφιακά σε αντίστοιχα DAC για τα sub.

Επιλογές Hi-End για τους pureίστες υπάρχουν, για όσους δεν θέλουν έξτρα μετατροπές και θέλουν η μία και μόνη precious ψηφιοαναλογική μετατροπή να γίνεται από DAC που εκείνοι θέλουν.

Δεν ξέρω κι αν βγάζει ψηφιακές εξόδους κανένα Mini DSP, πιθανόν, αλλά για την ώρα δεν έχει ART. Εντάξει και με Bass Control καλά θα είναι.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι θέλει πολλές γνώσεις που ο κλασικός δικάναλος τις βλέπει ως βουνό, έχει learning curve που είναι άλλο βουνό, πολύ κουβάλημα από θέση σε θέση και πολύ trial and error.
Αγαπητέ Pleo o δικάναλος ακροατής (...αστεία φράση αλλά τέλος πάντων) δεν είναι ούτε ...τενεκές σε θέματα ακουστικής εμπειρίας και μόρφωσης, ούτε τεμπέλης και έχει ήδη κουραστεί πολύ (ειδικά οι κάποιας ηλικίας) για να φτάσει να ακούει κάπως. Ωστόσο οδηγούμαι στο να συμπεράνω ότι πολλοί επαγγελματίες του χώρου κατέχουν πολλές επικοινωνιακές τακτικές και ...curves αλλά είναι παντελώς όψιμοι ακροατές. Άλλο το να πουλάς, άλλο το να ακούς και σπανίως και τα δύο κολλάνε και απαντώνται μαζί. Δεν ξέρω πόσο λογικό είναι να ζητάς από κάποιον 20-30Κ ώστε ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ να βελτιωθεί ότι ακούει στο σύστημα του (χωρίς πριν να το έχεις ακούσει) αλλά αν δεν μπορείς ηχητικά και έμπρακτα να τεκμηριώσεις τους ισχυρισμούς σου καλό είναι να είσαι πιο φειδωλός με αυτούς και με τις βεβαιότητές σου.

• Like
Νομίζω ότι θέλει 5 το waveforming, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Πάντως γενικώς η ιδέα είναι αυτή. Όσο περισσότερα μεγάφωνα έχεις να βοηθούν σε επιμέρους κομμάτια του φάσματος το καθένα και τα ηχεία το καθένα, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Ιδανικά θα μπορούσες να έχεις και άλλα ηχεία στον χώρο για να βοηθάνε τα βασικά, αλλά δεν ξέρω αν μετά θα αντιστεκόσουν να το κάνεις και πολυκάναλο και θα σε έστελναν στο πυρ το εξώτερο οι pureίστες.
Όσο περισσότερα μεγάφωνα έχεις να βοηθούν σε επιμέρους κομμάτια του φάσματος το καθένα και τα ηχεία το καθένα, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.
Και μεγαλύτερο κέρδος για τον κατασκευαστή και τον πωλητή ηχείων.

Καλύτερα να πηγαίνω σε rock συναυλίες όπου το κάθε όργανο έχει και το δικό του ενισχυτή και ηχείο αντίστοιχα, άντε και σε jazz μιας και είμαι λάτρης. Και φτηνότερα θα μου βγεί και θα έχω

την αμεσότητα και την αλληλεπίδραση με τους μουσικούς που προσφέρει το live.

Για το γεγονός ότι κανένα δικάναλο σύστημα δεν έχει ομαλή απόκριση σε όλο το φάσμα του χαμηλού αν δεν έχει subs, .
Απλά να επισημάνω, γιατί μάλλον πέρασε απαρατήρητο μέσα σε όλα τα εξωφρενικά που γράφεις, ότι αυτό είναι ίσως το πιο άκυρο πράγμα που έχω διαβάσει εδώ μέσα, για να το πω ευγενικά.

• Like
Reactions: vlad66 and quevedo
Απλά να επισημάνω, γιατί μάλλον πέρασε απαρατήρητο μέσα σε όλα τα εξωφρενικά που γράφεις, ότι αυτό είναι ίσως το πιο άκυρο πράγμα που έχω διαβάσει εδώ μέσα, για να το πω ευγενικά.

Θέλεις να εξηγήσεις με δικά σου λόγια γιατί πιστεύεις ότι δεν ισχύει αυτό;

Εγώ έγραψα, είτε θα είναι αιχμάλωτο της θέσης του και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα στάσιμα κύματα εφόσον είναι ικανό να τα διεγείρει (άρα μεγάλο) είτε θα είναι μικρό και δεν θα μπορεί να τα διεγείρει άρα δεν θα έχει όλο το φάσμα του χαμηλού.
Και στις δύο περιπτώσεις, σε όλο το φάσμα του χαμηλού δεν θα υπάρχει ομαλή απόκριση. Στην πρώτη περίπτωση γιατί δεν θα υπάρχουν βοηθητικές πηγές και στην άλλη γιατί δεν θα έχει τη δυνατότητα να είναι γραμμικό σε όλο το φάσμα, αφού δεν θα το φτάνει ολόκληρο.

Αυτό έγραψα. Μάλλον δεν κατάλαβες το νόημά του.

Και μεγαλύτερο κέρδος για τον κατασκευαστή και τον πωλητή ηχείων.

Καλύτερα να πηγαίνω σε rock συναυλίες όπου το κάθε όργανο έχει και το δικό του ενισχυτή και ηχείο αντίστοιχα, άντε και σε jazz μιας και είμαι λάτρης. Και φτηνότερα θα μου βγεί και θα έχω

την αμεσότητα και την αλληλεπίδραση με τους μουσικούς που προσφέρει το live.

Και θα έχεις και sub εκεί. Αυτό που το πάς; :giggle:

Δεν χρειάζεται να σκάσεις 20-30k για να γίνει δουλειά, μην πάτε στα άκρα την κουβέντα, (και οι δύο πλευρές)...
Τελικά όντως δεν έχει νόημα όλο αυτό το νήμα, και το έχω αναφέρει μέρες πριν...

Μα, αν θα πάρεις ένα DSP που κοστίζει κοντά στα 10k, θα του βάλεις sub των 1000€;
Εννοείται ότι θα το υποστηρίξεις με τουλάχιστον άλλα 10k (για 2; 4sub; Όσο περνάνε οι σελίδες γίνονται και περισσότερα).
Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, να έρθει και "ειδικός" να το ρυθμίσει, θα κάνεις και room treatment.
Εύκολα ανεβήκαμε πάνω από τα 20k.

Αν η προτεινόμενη λύση ήταν "πάρε ένα sub και σύνδεσέ το έτσι" θα ήταν πιο συζητήσιμο.

Αγαπητέ Pleo o δικάναλος ακροατής (...αστεία φράση αλλά τέλος πάντων) δεν είναι ούτε ...τενεκές σε θέματα ακουστικής εμπειρίας και μόρφωσης, ούτε τεμπέλης και έχει ήδη κουραστεί πολύ (ειδικά οι κάποιας ηλικίας) για να φτάσει να ακούει κάπως. Ωστόσο οδηγούμαι στο να συμπεράνω ότι πολλοί επαγγελματίες του χώρου κατέχουν πολλές επικοινωνιακές τακτικές και ...curves αλλά είναι παντελώς όψιμοι ακροατές. Άλλο το να πουλάς, άλλο το να ακούς και σπανίως και τα δύο κολλάνε και απαντώνται μαζί. Δεν ξέρω πόσο λογικό είναι να ζητάς από κάποιον 20-30Κ ώστε ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ να βελτιωθεί ότι ακούει στο σύστημα του (χωρίς πριν να το έχεις ακούσει) αλλά αν δεν μπορείς ηχητικά και έμπρακτα να τεκμηριώσεις τους ισχυρισμούς σου καλό είναι να είσαι πιο φειδωλός με αυτούς και με τις βεβαιότητές σου.

Το έχω απαντήσει αυτό.

Όπως έχω απαντήσει σε σαχλαμάρα υπονοούμενο, ότι αν εγώ ήθελα να πουλήσω κάτι, τότε αυτό θα ήταν το ανάποδο από αυτό που υποστηρίζω.

Δυστυχώς αυτά δεν περνάνε σε μένα.

Αν η προτεινόμενη λύση ήταν "πάρε ένα sub και σύνδεσέ το έτσι" θα ήταν πιο συζητήσιμο.

Εδώ περιγράφεις το αρχικό λάθος όταν ξεκινάνε να σκέφτονται sub. Υπάρχει και ένα λίγο χειρότερο που είναι να ξεκινάνε με μικρό sub για τις ηχειάρες τους.

Ε, αυτό το έχω γράψει προ πολλού. Δηλαδή αν θέλετε ένα sub, γρήγορα εύκολα κι απλά (και χωρίς να ακολουθεί τιμολογιακά το όλο θέμα το υπόλοιπο που έχετε ξοδέψει στο σύστημα σας) μην ξεκινάτε να ασχοληθείτε καν.
Θα είναι το ένα λάθος μετά το άλλο και θα έχετε ξοδέψει και παραπάνω. Πηγαίνετε κατ' ευθείαν στην ενδεδειγμένη λύση, αν γίνεται. Αν δεν γίνεται, τότε θα είστε καλύτερα όπως είστε τώρα.

Μα, αν θα πάρεις ένα DSP που κοστίζει κοντά στα 10k, θα του βάλεις sub των 1000€;
Εννοείται ότι θα το υποστηρίξεις με τουλάχιστον άλλα 10k (για 2; 4sub; Όσο περνάνε οι σελίδες γίνονται και περισσότερα).
Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, να έρθει και "ειδικός" να το ρυθμίσει, θα κάνεις και room treatment.
Εύκολα ανεβήκαμε πάνω από τα 20k.

Και τι είναι 20Κ μπροστά σε ένα καλό Nordost ic..😁
Τέλος πάντων δεν βγαίνει νόημα, κύκλους κάνει η κουβέντα, εξακολουθώ να λέω ότι κανείς δουλειά και με πολύ λιγότερα χρήματα, πιστεύω δεν είναι τα λεφτά το όλο θέμα άρνησης, (χωρίς να υπονοω ότι είμαστε λεφτάδες), το θέμα είναι η επεξεργασία σήματος...

• Haha
Reactions: Pleo and Tzimisce
Εδώ περιγράφεις το αρχικό λάθος όταν ξεκινάνε να σκέφτονται sub. Υπάρχει και ένα λίγο χειρότερο που είναι να ξεκινάνε με μικρό sub για τις ηχειάρες τους.

Ε, αυτό το έχω γράψει προ πολλού. Δηλαδή αν θέλετε ένα sub, γρήγορα εύκολα κι απλά (και χωρίς να ακολουθεί τιμολογιακά το όλο θέμα το υπόλοιπο που έχετε ξοδέψει στο σύστημα σας) μην ξεκινάτε να ασχοληθείτε καν.
Θα είναι το ένα λάθος μετά το άλλο και θα έχετε ξοδέψει και παραπάνω. Πηγαίνετε κατ' ευθείαν στην ενδεδειγμένη λύση, αν γίνεται. Αν δεν γίνεται, τότε θα είστε καλύτερα όπως είστε τώρα.

Αυτό λοιπόν είναι το ρεζουμέ της συζήτησης.
Ίσως σε ικανοποιήσει sub στον δικάναλο (είπαμε, σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει), αλλά για να το δοκιμάσεις πρέπει να ματώσεις οικονομικά.

Τέλος πάντων δεν βγαίνει νόημα, κύκλους κάνει η κουβέντα, εξακολουθώ να λέω ότι κανείς δουλειά και με πολύ λιγότερα χρήματα, πιστεύω δεν είναι τα λεφτά το όλο θέμα άρνησης, (χωρίς να υπονοω ότι είμαστε λεφτάδες), το θέμα είναι η επεξεργασία σήματος...

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα είναι κατά πόσο η επεξεργασία σήματος που χρειάζεται για να μπει "σωστά" ένα sub σε ένα δικάναλο, θα επηρεάσει αρνητικά τον ήχο στις υπόλοιπες συχνότητες. :)
Κάτι που όποιος έχει δώσει πενταψήφια νούμερα για να στήσει το σύστημά του, φυσικά το σκέφτεται σαν υποβάθμιση.

E, sorry, εγώ και να τα είχα, θα απαιτούσα να τα ακούσω πριν τα αγοράσω.
Μόνο σε εμένα ακούγεται περίεργο;