Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Σε όλους τους χώρους θέλεις ήχο.

Όχι, δεν θέλω! 😂
Πως βρεθήκαμε από τον δικάναλο να μιλάμε για sub στην κουζίνα;

Αν έρθεις να το ακούσεις στον χώρο του καταστήματος/αντιπροσώπου, θα ακούσεις κάτι... θα παίζει το ίδιο στον χώρο σου;

Αυτό ρωτάμε εδώ και σελίδες.
Υπάρχει μαγαζί να το ακούσουμε χωρίς το DSP και τα sub και με όλο το σύστημα στημένο να δούμε τι χάνεις τι κερδίζεις;

• Haha
Reactions: Panoramix
Χωρίς να ακούω ιδιαίτερα δυνατά, ( 88-92db ) βγήκε η κυρά Φρόσω από κάτω στον διάδρομο και φώναζε...

- Χαμηλώστε το !!

Εγώ δεν την άκουσα και μου το είπε η από πάνω κοπέλα την επόμενη μέρα , που την στιγμή εκείνη μπήκε στο οίκημα και βρήκε την κυρά Φρόσω στον διάδρομο..

Η Φρόσω της είπε ότι στην αρχή νόμιζε ότι γίνεται σεισμός και την έπιασε ταχυκαρδία και μετά κατάλαβε ότι εγώ (από πάνω της) άκουγα μουσική..

Και μου λες να βάλω subs ;; και όχι μόνο ένα μάλιστα ;;;

Οκ, με την κ. Φρόσω δεν μιλάω για λόγους που δεν μας αφορούν, αλλά δεν θέλω να την στείλω στον άλλο κόσμο....

ΥΣ..
Μια μέρα ήρθε ο mdvq για κάτι δοκιμές και κατέβηκα κάτω στο πορτόνι της αυλής .. έσκασε μύτη η κ.Φρόσω και είδε ότι ανέβηκα πάνω με φίλο και κάτι "πράγματα"..
( Δεν μας μίλησε φυσικά , αλλά φαντάζομαι προετοιμάστηκε για την "συνέχεια" με χάπια ή ότι άλλο... )
το θέμα είναι τι άκουγε η κυρά Φρόσω

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Και που ξέρεις αν μπορώ να κρίνω από ένα demo σε κατάστημα ή όχι?

Στο sub το οποίο έχει ενσωματωθεί με DSP και EQ εννοείς;

Έτσι από περιέργεια, τι θα ψάξεις να ακούσεις σε ένα τέτοιο σύστημα; Δηλαδή ποια βελτίωση θα κοιτάξεις να δεις ότι προσφέρει;

Ό.τι λέει ο Tzimisce παραπάνω.

Αυτό είναι πολύ γενικό.

Να το ρωτήσω αλλιώς. Για να δεις τι προσφέρει η προσθήκη των sub στο σύστημα, τι θα ζητήσεις να ακούσεις στο demo; Τι δοκιμή θα πεις στον demά να κάνει;

Όχι, δεν θέλω! 😂
Πως βρεθήκαμε από τον δικάναλο να μιλάμε για sub στην κουζίνα;

Αυτό ρωτάμε εδώ και σελίδες.
Υπάρχει μαγαζί να το ακούσουμε χωρίς το DSP και τα sub και με όλο το σύστημα στημένο να δούμε τι χάνεις τι κερδίζεις;
Don't ask me.
Τα μαγαζιά τα ξέρετε όλα, πάλιουρες είστε.

Αν είχα στον χώρο μου στημένο κάτι που να σας "ταιριάζει" θα το ξέρατε ήδη (όπως έχω πει πολλές φορές, όποιος θέλει να δει δικά μου συστήματα, είμαι πάντα διαθέσιμος και εσείς ευπρόσδεκτοι).
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, υποδειγματικά δεν είναι τίποτα γιατί υπήρξαν αλλαγές HW καθώς και θέμα με κάποια καλώδια και έχω κάνει πάλι γιαπί τον χώρο και έχω σκάψει τοίχους πάλι.

Σε όλους τους χώρους θέλεις ήχο. Στην κουζίνα δεν θα βάλεις sub;

Μόνο στο μπάνιο δικαιολογείται να μην έχεις sub, καθώς στο ντους το νερό μπαίνει στ' αυτιά, ενώ για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εκεί αφήνεται να εννοηθεί το μπάσο με άλλο τρόπο... 😅
Εδώ είσαι..

• Love
Reactions: Pleo
Η κουβέντα που κάνουμε πάντως είναι οριακά φαιδρή.

Πόσες είναι οι πιθανότητες να συμβαίνουν ταυτόχρονα όλα τα παρακάτω;

- Να υπάρχει το πάθος για καλό ήχο
- Να μην υπάρχει όμως τόσο πάθος για τον καλό ήχο, ώστε να είναι ανεκτή η υποβάθμιση του ήχου που προκαλεί ένα DSP
- Να υπάρχει ο χώρος για να μπουν σωστά 4 ή παραπάνω sub
- Να μην υπάρχει πρόβλημα (από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, αν υπάρχουν) με το να γεμίσει το σαλόνι sub
- Να υπάρχει η οικονομική άνεση για το να δοκιμαστούν όλα τα παραπάνω

Νομίζω ότι γίνεται εντελώς τζάμπα όλη η κουβέντα.

Δεν αφορά σχεδόν κανέναν.

Η κουβέντα που κάνουμε πάντως είναι οριακά φαιδρή.

Πόσες είναι οι πιθανότητες να συμβαίνουν ταυτόχρονα όλα τα παρακάτω;

- Να υπάρχει το πάθος για καλό ήχο
- Να μην υπάρχει όμως τόσο πάθος για τον καλό ήχο, ώστε να είναι ανεκτή η υποβάθμιση του ήχου που προκαλεί ένα DSP
- Να υπάρχει ο χώρος για να μπουν σωστά 4 ή παραπάνω sub
- Να μην υπάρχει πρόβλημα (από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, αν υπάρχουν) με το να γεμίσει το σαλόνι sub
- Να υπάρχει η οικονομική άνεση για το να δοκιμαστούν όλα τα παραπάνω

Νομίζω ότι γίνεται εντελώς τζάμπα όλη η κουβέντα.

Δεν αφορά σχεδόν κανέναν.

Θα μπορούσε κάποιος να πει:

-Υπάρχει πάθος για τον καλό ήχο σε όλο το φάσμα
-Η αναβάθμιση του ήχου συνολικά είναι μεγαλύτερη με DSP και Subs άρα πρόκειται για πάθος για τον καλό ήχο
-Τα sub μπαίνουν παντού
-Δεν πέφτουν κάτω όπως είναι επιρρεπή τα ηχεία σε τέτοιες ζημιές από τους υπόλοιπους εμπλεκομένους
-Ο τσάμπας πέθανε (που είναι και της μόδας)

• Like
Reactions: Panoramix
Δεν βλέπω κανένα σχόλιο για δαυτα.
Κανένας δεν τα ξέρει ή είναι ανάξια σχολιασμού??
Μια χαρά μηχανήματα είναι..
Απλά εδώ τα μέλη ασχολούνται μόνο με Trinnov..😁
Φυσικά δεν έχει τις λειτουργίες του Trinnov, όμως αξίζει την προσοχή..
Υπάρχουν αρκετά χρόνια στον χώρο..

• Like
Reactions: mdvq
Τι θες να μάθεις;
Αν αξίζει τα χρήματα του? Αν είναι καλύτερος από κάποιο άλλο προΪόν;
Αν κάνει θαύματα το Room Correction του (RoomPerfect) ?
Θαύματα δεν κάνει. Διευκρίνισε ότι θες καλύτερα να σου απαντήσω.
Τιποτα το ιδιαίτερο που να με αφορά,γιατί τέτοιο ποσό δεν υπάρχει περίπτωση να εκταμιευσω για στερεοφωνικά..υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Απλά κουβέντα να γίνεται,γιατί έπεσε στην κουβέντα το trinnov και νομίζω ότι και αυτό κάτι τέτοιο κάνει.
Καλύτερα....χειρότερα ....
καμία σχέση .... άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Γενικά μιλώντας!

Θα μπορούσε κάποιος να πει:

-Υπάρχει πάθος για τον καλό ήχο σε όλο το φάσμα
-Η αναβάθμιση του ήχου συνολικά είναι μεγαλύτερη με DSP και Subs άρα πρόκειται για πάθος για τον καλό ήχο
-Τα sub μπαίνουν παντού
-Δεν πέφτουν κάτω όπως είναι επιρρεπή τα ηχεία σε τέτοιες ζημιές από τους υπόλοιπους εμπλεκομένους
-Ο τσάμπας πέθανε (που είναι και της μόδας)
Πως προέκυψε ότι η αναβάθμιση ήχου συνολικά είναι μεγαλύτερη με DSP και Subs σε ένα δικαναλο Setup , απ' ότι χωρίς;

Στον χώρο του πελάτη; Όχι,, δεν είναι υποχρέωση κανενός.
Αν έρθεις να το ακούσεις στον χώρο του καταστήματος/αντιπροσώπου, θα ακούσεις κάτι... θα παίζει το ίδιο στον χώρο σου; Nope.
Δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσεις για να κρίνεις αυτό.
Εδώ εχω μια ένσταση. Πιθανότατα, αν ο χώρος του αντιπροσώπου και ο δικός σου χώρος, που νομίζω οτι σε γενικές γραμμές ισχύει για τους εμπλεκομενους, ειναι επαρκής για δικαναλη ακρόαση χωρίς χοντρά θέματα, τότε μπορεις με ασφάλεια να βγάλεις συμπέρασμα.

Πως προέκυψε ότι η αναβάθμιση ήχου συνολικά είναι μεγαλύτερη με DSP και Subs σε ένα δικαναλο Setup , απ' ότι χωρίς;
Ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως

Αυτό είναι πανεύκολο. Όχι μόνο πολλαπλά sub αλλά και πολλαπλά ηχεία. Προσέχεις μόνο μην κάνεις καμιά ζημιά στη μεταφορά. Το CI να είναι καλά και το WAF δεν έχει κανένα θέμα.

Ε,ενταξει ρε φιλαρακι δεν ειμαστε ολοι μπακουρια να ζουμε μ'ενα ηχειο αγκαλια.

Καθόλου δύσκολο αν κάποιος έχει
τεχνική νοοτροπία.
Αν υπάρχει έλεγχος στο μπάσσο και
σιγανά μια χαρά είναι..
Μην μιλάμε όμως για KW..
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει όμως εξέλιξη
και στα μικρότερα woofer για sub!
Μερικά μικρά τέτοια με μικρούς ενισχυτές στην πλάτη θα καλύψουν
την αίσθηση του χαμηλού και σε
δωμάτια που δεν αντέχουν
μεγάλα μεγέθη, αν γουστάρουμε sub..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δηλαδη για να καταλαβω, στο σαλονι μου που ειναι 18 τ.μ πού στο καλο θα χωρεσω 4 σαμπ + 2 ηχεια δαπεδου;
Θα βγαλω τους καναπεδες εξω στο μπαλκονι;

Δηλαδη για να καταλαβω, στο σαλονι μου που ειναι 18 τ.μ πού στο καλο θα χωρεσω 4 σαμπ + 2 ηχεια δαπεδου;
Θα βγαλω τους καναπεδες εξω στο μπαλκονι;
Θα βάλεις μαξιλάρια στα subs και είσαι οκ
Τι τους θες τους καναπέδες ;;;

Η αίσθηση του μπάσου θα είναι μαγική από τα 45db !!