Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Δηλαδη για να καταλαβω, στο σαλονι μου που ειναι 18 τ.μ πού στο καλο θα χωρεσω 4 σαμπ + 2 ηχεια δαπεδου;
Θα βγαλω τους καναπεδες εξω στο μπαλκονι;
Τώρα το διάβασα, αν προσέξεις το video
είναι 5inch το μικρότερο.
Δηλαδή για μικρούλια box diy..
Κάτι ανάλογο σε μέγεθος με την Bosse..
και γράφω για αυτούς που θέλουν πολλά sub
και ότι γίνεται χωρίς θηριώδη 12-15αρια
χάριν συζητήσεως..
Προσωπικά μου αρέσουν τα μικρά αποτελεσματικά ηχεια βάσεως με ικανό μπάσσο και γίνεται με την βελτίωση των μεγαφώνων.
Προσωπικά δεν έχω sub αλλά ένα δυομισαδρομο με διπλά 6,5άρια που είναι σε φάση κατασκευής..
Οπότε είμαι πιο μινιμαλιστής από τα γραφόμενα μου..
 
Σύστημα που σχεδόν κανένα μαγαζί δεν μπορεί να στήσει, (είναι πολύ δύσκολο να το κάνει, είμαι σίγουρος), και ο ήχος ήταν σιδερωμενος...

Κανένα μαγαζί δεν θα στήσει κάτι για demo σε λάθος θέση γιατί έτσι του υπέδειξε ο ιδιοκτήτης του συστήματος. Next...
 
Τι σημαίνει το Επόμενος;

Επόμενο, όχι επόμενος. Δηλαδή κάποια άλλη ένσταση.

Και για να το διευκρινήσω, το παράδειγμα που έφερες αφορά λανθασμένη θέση subs και με συμβουλή να μην είναι εκεί αλλά σε άλλες θέσεις. Κατόπιν η προσπάθεια ήταν να γίνει ό,τι καλύτερο στη λάθος θέση.
Δεν είναι παράδειγμα δηλαδή ορθής ενσωμάτωσης.

Είναι σαν να σου πω εγώ ότι θέλω το αριστερό ηχείο στο κέντρο και το δεξί πίσω μου. Καταλαβαίνεις ότι εσύ θα μου πεις ότι αυτό θα έχει πολλά θέματα, εγώ να σου πω ότι θα μπει μόνο έτσι, κι εσύ αφού με προειδοποίησες για τα θέματα αυτά, το έστησες όπως σου είπα.
Γι' αυτό... next...
 
Don't ask me.
Τα μαγαζιά τα ξέρετε όλα, πάλιουρες είστε.

Το να πάω σε μαγαζί που έχει στημένα subwoofer, να μη μου αρέσει και να βρεθούμε στη συζήτηση αν ήταν σωστά στημένα ή όχι δεν έχει νόημα.
Εσείς που ξέρετε πως είναι σωστά στημένα συστήματα με subs κάπου τα ακούσατε υποθέτω.
Ε, αυτό το κάπου ρωτάω που είναι για να πάω και εγώ να τα ακούσω σωστά στημένα και να βγάλω σωστά συμπεράσματα.

Λοιπόν;
 
Τιποτα το ιδιαίτερο που να με αφορά,γιατί τέτοιο ποσό δεν υπάρχει περίπτωση να εκταμιευσω για στερεοφωνικά..υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Απλά κουβέντα να γίνεται,γιατί έπεσε στην κουβέντα το trinnov και νομίζω ότι και αυτό κάτι τέτοιο κάνει.
Καλύτερα....χειρότερα ....
καμία σχέση .... άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Γενικά μιλώντας!

Για δικάναλο που είναι ο TDAI-3400 στα 5.800€ υπάρχουν πιο καλές προτάσεις.

Σε θέμα διόρθωσης που κάνει το σύστημα room correction του, ΔΕΝ τρελλάθηκα.
Δεν έχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, και τα αποτελέσματα του (χεριασμένα και μη) δεν δικαιολογούν την τιμή του. Προτιμώ Dirac σύστημα με ART ή έστω Bass Control.

Και αντίστοιχα στους πολυκάναλους αδερφούς του, λεφτά πολλά, μπαίνει στα λημέρια του Trinnov, που το Room Correction του και τα features που δεν έχουν άλλα μηχανήματα, είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά on another level.
 
Η αίσθηση του μπάσου θα είναι μαγική από τα 45db !!

Κι όμως, εσύ έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις καμπύλες ακουστότητας εμπειρικά, τώρα που το σκέφτομαι. Σε πιο πάνω συχνότητες γενικά, αλλά για να το καταλάβεις αρκεί το Earfun. Μετά θα κάνεις αναλογικά το ίδιο στο σύστημα με τα ηχεία. Ψάχνεις να βρεις το ποσοστό δυναμικής διαφοράς εδώ στο ένα και στο άλλο. Όχι πως παίζει το ένα και πως το άλλο.
 
Σε θέμα διόρθωσης που κάνει το σύστημα room correction του, ΔΕΝ τρελλάθηκα.

Αν και εγώ το είδα (και άκουσα κατόπιν) στο πολυκάναλο, ρώτησα 5 πράματα και οι απαντήσεις ήταν ολίγον.... meh.
Χωρίς να σημαίνει πως δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα. Απλώς έχει κάποια σημεία που - από τις απαντήσεις που πήρα τουλάχιστον - φαίνεται να έχει μείνει λίγο πίσω.
 
Αν και εγώ το είδα (και άκουσα κατόπιν) στο πολυκάναλο, ρώτησα 5 πράματα και οι απαντήσεις ήταν ολίγον.... meh.
Χωρίς να σημαίνει πως δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα. Απλώς έχει κάποια σημεία που - από τις απαντήσεις που πήρα τουλάχιστον - φαίνεται να έχει μείνει λίγο πίσω.

Σκέψου ότι μιλάς για έναν χώρο μάλιστα πολύ φροντισμένο, με πανάκριβα πάνελ ακουστικής φροντίδας, και με εξαιρετικά ηχεία και subwoofers.

Στα 16.500€ παίρνεις Marantz AV-10 & AMP-10 μαζί με Dirac ART.
Με 7.800 παίρνεις ολοκληρωμένο Denon A1H με Dirac ART.

Δεν ξέρω πως μπορείς να δικαιολογήσεις 11.000+ για τον 12κάναλο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ MP-40 ή τα 17.000€ για τον 16κάναλο επεξεργαστή MP-60... όταν στα 11.000€ πλέον έχει 12κάναλο Trinnov (AltitudeCI) και στα 16.000€ έχεις τον 20κάναλο Altitude16.

Υπάρχουν και οι JBL Synthesis, όπου τα μεγάλα μοντέλα είναι... Trinnov-based (τυχαίο μάλλον :D ).
 
Σκέψου ότι μιλάς για έναν χώρο μάλιστα πολύ φροντισμένο, με πανάκριβα πάνελ ακουστικής φροντίδας, και με εξαιρετικά ηχεία και subwoofers.

Και τότε ακόμα δεν ήταν στα μπούνια του το ART (2024) γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει μείνει ακόμα λιγάκι πιο πίσω το σύστημα της Lyngdorf, στο πολυκάναλο.

Φαντάζομαι ότι θα έχουν βελτιώσει τα πράγματα συν τω χρόνω όπως σε κάθε χώρο demo συμβαίνει αυτό, και τώρα θα είναι ακόμα καλύτερα. Λογικά στον δίπλα χώρο σε δικάναλο θα παίζουν με REL.

Για το ζητούμενο της ακρόασης-demo, εγώ θα πρότεινα μόνο αναλόγως σεναρίου χρήσης. Με βλέπω να ξαναπηγαίνω τον Μάρτιο στο Περιστέρι να ακούω κάνα 20.8 σύστημα πάλι... . Άμα βρεις χρόνο έλα. Έχει πολύ ενδιαφέρον στο immersive για τις συναυλίες και σε αίθουσες γενικότερα. Και κανονικό Demo που διαρκεί κανα 45λεπτο.
 
  • Like
Reactions: billpeppas