Καλά θα ψάξω να βρω καμία βάφτιση σε πιο μικρό χώρο σήμερα.
Έχεις φαγωθεί με τα earfun !
Χτες κάναμε μια διαφορετική ρύθμιση στο EQ τους με τον dim dim και του άρεσαν !
Και ξέρεις πόσο δύσκολος είναι ο Δημήτρης.....
Λοιπόν σου έχω νέα. Δοκίμασα έτσι για την πλάκα ηχείο (μικρό πολύ φτηνό no name) φορητό με μπλε δοντι που δεν έχει dsp.
Αποτέλεσμα, καθόλου μπάσο σε χαμηλή στάθμη (όχι ότι είχε και κάνα καλό σε κανονική στάθμη) και σε υψηλή στάθμη παραμορφώνει εύκολα, αναλόγως ηχογράφησης.
Όσο θυμάμαι το ίδιου μεγέθους creative (αλλά τριπλάσιας και βάλε τιμής) που μου άφησε χρόνους το προηγούμενο καλοκαίρι, τόσο σκέφτομαι πόσο σημαντική είναι η διαχείριση αυτή στον ήχο.
1000 ευρώ βγαίνει τα υλικά σε αυτό και 1200 στο μεγαλύτερο μοντέλο. Χωρίς να βάλουμε κόπο και καμπίνα . Δεν ξέρω αν θα το προτιμούσα αντί για pb 3000 ή pb 2000. Βέβαια κερδίζει waf λόγω μεγέθους.
Τέτοια κατασκευή με τα μεγάφωνα που φοράει1000 ευρώ βγαίνει τα υλικά σε αυτό και 1200 στο μεγαλύτερο μοντέλο. Χωρίς να βάλουμε κόπο και καμπίνα . Δεν ξέρω αν θα το προτιμούσα αντί για pb 3000 ή pb 2000. Βέβαια κερδίζει waf λόγω μεγέθους.
Για μπαμ μπουμ πολλά έτοιμα με 15άρι,Διαβάζοντας ξανά το site του troels βλέπω ότι είναι sub για να συμπληρώσει ηχεία περισσότερο καθαρά μέχρι τα 30hz και όχι για δουλειές home cinema.
Κράτησε και την καμπίνα μικρή γιατί συνήθως όσοι έχουν μικρά ηχεία έχουν και θέμα χώρου. Το πληρώνεις αυτό δε λόγω του passive radiator για να γλιτώσει χώρο που θα ήθελαν οι οπές.
Κατάλαβαινω τώρα γιατί να κατασκευάσει κανείς κάτι τέτοιο.
Δεν είναι όμως για εμάς αυτά. Εγώ θέλω μπαμ μπουμ να ξυπνάει η γειτονιά και να νομίζει ότι γίνεται σεισμός.
Έχεις κάνα τέτοιο να προτείνεις ;
12 12".Εγώ πάλι, σε γνωστό κατάστημα της Αθήνας, άκουσα για πρώτη φορά πως ακούγεται σωστά ένα εκκλησιαστικό όργανο. Ή τουλάχιστον πάει αρκετός καιρός που να είχα αισθανθεί πως είναι η λιθοτριψία... .
12 δωδεκάιντσα sub βλέπετε, ήταν καλό το μασαζ.![]()
12 12".
Υπάρχουν 12 άτομα που να ακούν εκκλησιαστικό όργανο;
Δοκιμή δίχως αντίπαλον δέος είναι ημιτελής.Περισσότεροι ήταν εκείνοι που άκουγαν.
Μα δεν ήταν μόνο το εκκλησιαστικό όργανο. Όταν πήρα στα χέρια το πρόγραμμα, το πέρασα από διάφορα tests.
To πιο ωραίο ξέρεις ποιο ήταν; Α, δεν μπορείς να φανταστείς τι Deja Vu είναι να ακούς όλα αυτά που έχεις αναφέρει στην εδώ κουβέντα, να εξηγούνται από τον μηχανικό της εταιρίας κατά την παρουσίαση των ηχείων με συγκεκριμένα παραδείγματα on the spot.
Επίσης είχε πολύ πλάκα, που παρευρισκόμενοι εκεί κάποιοι που συμμετείχαν στην εδώ συζήτηση, από τότε να έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
Τεσπα, το ζητούμενο είναι να κατανοήσεις για ποιο λόγο τα θες τα sub, και να μάθεις πέντε πράγματα για τον ήχο.
Χωρίς να ακυρώνεις οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων που αναφέρεις.
Δοκιμή δίχως αντίπαλον δέος είναι ημιτελής.
Όπου αντίπαλον δέος,το κόστος των 12 subs συν το κόστος των ηχείων ισον ένα μεγαλύτερο μοντέλο ηχείων.
Συμφωνω όμως ο χώρος είναι ο ίδιος στον οποίο χωρούν 12 subs.Δεν νομίζω ότι είναι και πολύ εφικτό να δοκιμάσεις μεγαλύτερο ή ίδιου μεγέθους ηχείο στον ίδιο χώρο. Δεν... χωράει... . Εκεί αναγκαστικά θα εμπιστευτείς την ακουστική μνήμη και την εμπειρία σου.
Συμφωνώ ομω
Συμφωνω όμως ο χώρος είναι ο ίδιος στον οποίο χωρούν 12 subs.
Όπως και να'χει όμως,η ακρόαση που κάνατε έχει εγκυκλοπαιδική αξία διότι δεν μπορεί να αποκτήσει προσωπική αξία.Εννοω πως δεν αφορά τα σαλόνια της συντριπτικής πλειοψηφίας ούτε και τα όργανα τα οποία αυτή ακούει.
Πάντως επειδή έχω ακούσει εκκλησιαστικό όργανο(ήμουν νέος κι ερωτευμένος,τι να κάνω!)στον φυσικό του χώρο δεν χρειάστηκα λιθοτριψία.Ο,τι δημιουργείται κατά τις εδώ ακροάσεις είναι τεχνητό.
@Pleo μια άσκηση επί χάρτου και επί προσωπικού.
Ας αφήσουμε τα ηχεία μου επειδή είναι προηγούμενο μοντέλο και ας πάμε στο τρέχον μοντέλο Prophecy 5( 2 δρόμοι με 1 woofer 5" εκαστο).
Aς υποθέσω πως παίρνω 2 REL σειράς Tx(woofer 8" και παθητικός ακτινοβολητης 8").Αναφέρω επίτηδες τα συγκεκριμένα επειδή θέλω το τελικό κόστος να είναι συγκρίσιμο με τα Prophecy 9(3 δρομοι με 2 woofers 5" έκαστο).Με καλώδια ρεύματος ίδια μ' αυτά του υπόλοιπου συστηματος και τα Blue της REL(καταραμένα speakon!)πιάνω την τιμή του 9 η την ξεπερνώ.
Ποιο σύνολο πιστεύεις πως θα παίξει καλύτερα;
Σημειωτέον πως ο τελικός ενισχυτής μου είναι καλύτερος απ' αυτόν των subs.
Το ηχείο σου παίζει καλύτερα από το τρέχον μοντέλο που αναφέρεις...@Pleo μια άσκηση επί χάρτου και επί προσωπικού.
Ας αφήσουμε τα ηχεία μου επειδή είναι προηγούμενο μοντέλο και ας πάμε στο τρέχον μοντέλο Prophecy 5( 2 δρόμοι με 1 woofer 5" εκαστο).
Aς υποθέσω πως παίρνω 2 REL σειράς Tx(woofer 8" και παθητικός ακτινοβολητης 8").Αναφέρω επίτηδες τα συγκεκριμένα επειδή θέλω το τελικό κόστος να είναι συγκρίσιμο με τα Prophecy 9(3 δρομοι με 2 woofers 5" έκαστο).Με καλώδια ρεύματος ίδια μ' αυτά του υπόλοιπου συστηματος και τα Blue της REL(καταραμένα speakon!)πιάνω την τιμή του 9 η την ξεπερνώ.
Ποιο σύνολο πιστεύεις πως θα παίξει καλύτερα;
Σημειωτέον πως ο τελικός ενισχυτής μου είναι καλύτερος απ' αυτόν των subs.Το σημειώνω επειδή σκοπεύω να βγαίνει το μπασσο από τα subs.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.