Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Jimisce: ειμαστε σε θρεντ subwoofer or not.
Αναζωπυρωθηκε το νημα απο τον Θρησκο που εγραψε οτι "καλυτερα καλωδια παρα σαμπ" επειδή κάποιος-καποιοι ακουσαν κάπου σαμπ που δεν τους άρεσε το αποτελεσμα.
Ειμαι σε ενα φόρουμ που σκοπός ειναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας μοιραζομενοι εμπειρίες μας.
Λοιπον: ενα rel που κάνει 1200+ ευρω ειναι μεγαλυτερη αναβαθμιση για οποιοδηποτε συστημα σε σχέση με καλωδια βασεις βυσματα και ματζουνια ιδιας ή και διπλής αξίας.
Η διαφορά στο αποτέλεσμα ειναι απλά εμφανεστατη και καθηλωτική.
Εγω τα ειπα και όποιος θέλει μπορεί να δει θετικά την προτροπή μου.
Βάλτε λιγο το layla απο το unplugged του eric clapton.

Ρε φίλε, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στον ήχο.
Το να ακούμε λάσπη ή να μην υπάρχουν δυναμικά ή αληθοφάνεια, σωστή στερεοφωνική εικόνα κλπ είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το να μην ακούμε την πρώτη οκτάβα.
Έχουμε λύσει αυτά τα θέματα πριν βάλουμε άλλα προβλήματα στο σύστημα μας;
Ή δεν μας νοιάζει και ας τα ισοπεδώσουμε όλα με ένα dsp;
Κάποιοι από εμάς είμαστε σε επίπεδο να ψάχνουμε αν είναι καλύτερα να έχεις τα usb irq στο ίδιο core με το housekeeping και διαβάζουμε ασυναρτησίες για dsp που δεν επηρεάζουν τον ήχο

Για να πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται sub ή ότι δεν καταλαβαίνει διαφορά με sub, πρέπει να έχει Left,Right ηχεία ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ με πολλά κιλά @@@δια και αντίστοιχους μονομπλόκ τελικούς αξίας 6ψηφιου νούμερου για πλάκα.

Jimisce: ειμαστε σε θρεντ subwoofer or not.
Αναζωπυρωθηκε το νημα απο τον Θρησκο που εγραψε οτι "καλυτερα καλωδια παρα σαμπ" επειδή κάποιος-καποιοι ακουσαν κάπου σαμπ που δεν τους άρεσε το αποτελεσμα.
Ειμαι σε ενα φόρουμ που σκοπός ειναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας μοιραζομενοι εμπειρίες μας.
......

Λοιπον: ενα rel που κάνει 1200+ ευρω ειναι μεγαλυτερη αναβαθμιση για οποιοδηποτε συστημα σε σχέση με καλωδια βασεις βυσματα και ματζουνια ιδιας ή και διπλής αξίας.
Εδώ τα λες καλά
(Αλλά δεν χρειάζονται όλα τα συστήματα subs)
Του Παναγιώτη με τα ηχεία που έχει τώρα και με την μουσική που ακούει, δεν μπορώ να ξέρω αν δεν δοκιμάσει και ακούσω το σύστημά του με sub

Η διαφορά στο αποτέλεσμα ειναι απλά εμφανεστατη και καθηλωτική.
Εγω τα ειπα και όποιος θέλει μπορεί να δει θετικά την προτροπή μου.
Βάλτε λιγο το layla απο το unplugged του eric clapton.
Πάλι Eric ;;;

Βρες και βάλε την διασκευή του Hey Joe από την Charlotte Gainsbourg , αλλά πρόσεξε την ένταση μην κυνηγάς κανα γούφερ....

Για να πει κάποιος ότι δεν χρειάζεται sub ή ότι δεν καταλαβαίνει διαφορά με sub, πρέπει να έχει Left,Right ηχεία ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ με πολλά κιλά @@@δια και αντίστοιχους μονομπλόκ τελικούς αξίας 6ψηφιου νούμερου για πλάκα.
Καλο το χομ σινεμα αλλα εισαι σε λαθος κατηγορια :)

Σε όλα παίζει ρόλο ο χώρος.
Η προσθήκη subwoofer θα δημιουργήσει προβλήματα.
Έχουμε λύσει όμως όλα τα υπόλοιπα προβλήματα για να πάμε σε αυτά ;
Ή απλά θα έχουμε έναν αχταρμά και θα χαιρόμαστε γιατί τρίζει η πόρτα σαν δεκαοχτάρηδες;

Ρε φίλε, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στον ήχο.
Το να ακούμε λάσπη ή να μην υπάρχουν δυναμικά ή αληθοφάνεια, σωστή στερεοφωνική εικόνα κλπ είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το να μην ακούμε την πρώτη οκτάβα.
Έχουμε λύσει αυτά τα θέματα πριν βάλουμε άλλα προβλήματα στο σύστημα μας;
Ή δεν μας νοιάζει και ας τα ισοπεδώσουμε όλα με ένα dsp;
Κάποιοι από εμάς είμαστε σε επίπεδο να ψάχνουμε αν είναι καλύτερα να έχεις τα usb irq στο ίδιο core με το housekeeping και διαβάζουμε ασυναρτησίες για dsp που δεν επηρεάζουν τον ήχο
Μιχάλη, ένα μη σωστά ενσωματωμένο sub καλής ποιότητας θα προσφέρει την λάσπη που αναφέρεις, όταν όμως είναι σωστά ενσωματωμένο απλά δεν το ακούς, σε ξέρεις αν υπάρχει sub στον χώρο, μόνο αισθάνεσαι...

Ναι, το DSP χαλάει την σούπα, όχι πάντα όμως, είναι πολύπλοκο το θέμα, δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο...

Όταν θες μπάσο που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να στα δώσουν τα ηχεία τι θα κάνεις; Θα αλλάζεις καλώδια ρεύματος και Ethernet;

Σίγουρα όχι αλλά αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σου δώσουν μπάσο τα ηχεία σου, ή εσύ είσαι basshead ;;;;

Ναι, το DSP χαλάει την σούπα, όχι πάντα όμως, είναι πολύπλοκο το θέμα, δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο...

Πάντα.-
Εκτός αν μιλάμε για βοθρόλυμα που εκεί δεν έχει πολλά να χαλάσει.
Trust me, τη σούπα τη χαλάνε πολύ μικρότερα πράγματα από ένα dsp.
Η ερώτηση μου είναι απλή.
Έχουμε για αρχή σωστό ήχο, με δυναμικά, σωστή στερεοφωνική εικόνα, ομοιομορφία στις υπόλοιπες συχνότητες, το απόλυτο κενό από πίσω, για να ασχοληθούμε με την τελευταία οκτάβα ή πάμε να βάλουμε ζάντες αλουμινίου σε χρέπι και νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι;

Σίγουρα όχι αλλά αποδεδειγμένα δεν μπορούν να σου δώσουν μπάσο τα ηχεία σου, ή εσύ είσαι basshead ;;;;
Κανένα ηχείo δεν βγάζει μπάσο Live , εκτός είπαμε αν είναι μεγάλη βαρβατίλα ηχείο.
Μπάσο Live=να κουνιούνται τα μπατζάκια σου (και ενίοτε και το περιεχόμενο μέσα από τα μπατζάκια😁 )

• Love
Reactions: vlad66
Πάντα.-
Εκτός αν μιλάμε για βοθρόλυμα που εκεί δεν έχει πολλά να χαλάσει.
Trust me, τη σούπα τη χαλάνε πολύ μικρότερα πράγματα από ένα dsp.
Η ερώτηση μου είναι απλή.
Έχουμε για αρχή σωστό ήχο, με δυναμικά, σωστή στερεοφωνική εικόνα, ομοιομορφία στις υπόλοιπες συχνότητες, το απόλυτο κενό από πίσω, για να ασχοληθούμε με την τελευταία οκτάβα ή πάμε να βάλουμε ζάντες αλουμινίου σε χρέη και νομίζουμε ότι κάνουμε κάτι;
Πάντως υπάρχουν συστήματα που δεν έχουν DSP και Subs που παίζουν χειρότερα από αυτά που έχουν...
Οι περισσότεροι κρίνουν σύμφωνα με τις εμπειρίες τους, όμως αυτές οι εμπειρίες μπορούν να είναι λανθασμένες..😉
(Δεν μιλώ προσωπικά για εσένα),
Ουτε εγώ γουστάρω το σιδέρωμα (DSP) αλλά είναι αναγκαίο σε πολλές εφαρμογές.