Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Οποτε ειναι ως μη γενομενο.
Συζηταμε με hi end ορους.
Ουτε hi fi ουτε home cinema.
Το ακουσες χωρις dsp αλλα δεν σημαινει οτι παιζει και σωστα, αρα δεν καταρριπτεται τιποτα.
Αλλο μου αρεσει, αλλο παιζει σωστα.
Την άλλη φορά θα σε καλέσω να το ακούσουμε μαζί ,να μας δώσεις την πιστοποίηση σου🤪

Ναι φυσικά. Έχει περιεχομενο που δεν εχεις ακουσει αν δεν εχεις σαμπ.
Στέργιο, συμπτωματικά χθες βράδυ ακούγοντας το παρακάτω, σκέφτηκα αυτό ακριβώς που λές.
Κομμάτι αγαπημένο που έχω ακούσει εκατοντάδες φορές, σε όποια μορφή υπάρχει, σε όποιο κατα καιρούς σύστημα μου το έχω αναπαράξει: Απλώς, ακουστική κιθάρα, slide και φωνή .
Τι περιεχόμενο μπορεί να έχει χαμηλά;
Κι όμως! αλλιώς ακούγεται στο δίδρομο του δεύτερου συστήματος και εντελώς διαφορετικά στο τρίδρομο του κανονικού με το 12ιντσο.

Κάποιοι φίλοι μπορεί να υποβαθμίζουν εκ πεποιθήσεως την χρησιμότητα της πρώτης οκτάβας, στο μέτρο που μπορεί αυτή να αναπαραχθεί σωστά, ως δήθεν ελαττωμένου περιεχομένου και ως εκ τούτου και σημασίας.
Άλλοι αναγνωρίζουν μεν τη χρησιμότητά της, αλλά έχουν κάνει τους αναγκαίους και απαραίτητους συμβιβασμούς που χαρακτηρίζουν όλων μας τα "θέλω".
Όσον αφορά εμένα, απο τη στιγμή που έζησα την εμπειρία (γενικά, όχι με το συγκεκριμένο κομμάτι), δεν υπάρχει επιστροφή. Η έλλειψή της, μου κάνει τη διαδικασία της κριτικής ακρόασης απλώς μη αποδεκτή.

Αλλά αυτό αισθάνομαι εγώ, δεν έπεται οτι πρέπει να το ασπαστεί και ο οποιοσδήποτε άλλος.
Εφόσον όμως έτσι το αισθάνομαι ως σωστό, οφείλω να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου, όπως κάνεις και εσύ.

Και μια που το έθιξες, τουλάχιστον εγώ, ένας, διαβάζω εξ αρχής τις περιπέτειες και το ταξίδι σου με τα κατα καιρούς σετάπ σου και τους πειραματισμούς σου και μπορώ να πω ότι ήσουν ένας απο εκείνους που με επηρέασες προς τη "σχολή" της οδήγησης ως αδιαπραγμάτευτο συστατικό στο χτίσιμο ενός συστήματος (φάση Maggie Nirvana) και στην κατεύθυνση του μεγάλου ηχείου, την εποχή που η κρατούσα τάση ήταν "όχι παραπάνω απο δίδρομο οχταϊντσο, γιατί θα μπουμάρει"

Enjoy

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάτι πρέπει να πηγαίνει πολύ λάθος ή στο σύστημά σου, ή στην ακοή σου , ή στην αντίληψή σου...

Μας διαβάζει και κόσμος...

Περιττό να πω ότι είχα ακουστική κιθάρα (eko) και ότι άλλη ανάλογη έχω ακούσει δεξιά και αριστερά , μόνο sub δεν θέλουν....

"Απαράδεκτον για πράκτορες!"
(Θου Βου- Επιχείρησις Γης Μαδιάμ)

• Like
Reactions: Th.ARvan
Στέργιο, συμπτωματικά χθες βράδυ ακούγοντας το παρακάτω, σκέφτηκα αυτό ακριβώς που λές.
Κομμάτι αγαπημένο που έχω ακούσει εκατοντάδες φορές, σε όποια μορφή υπάρχει, σε όποιο κατα καιρούς σύστημα μου το έχω αναπαράξει: Απλώς, ακουστική κιθάρα, slide και φωνή .
Κι όμως! αλλιώς ακούγεται στο δίδρομο του δεύτερου συστήματος και εντελώς διαφορετικά στο τρίδρομο του κανονικού με το 12ιντσο.

Κάποιοι φίλοι μπορεί να υποβαθμίζουν εκ πεποιθήσεως την χρησιμότητα της πρώτης οκτάβας, στο μέτρο που μπορεί αυτή να αναπαραχθεί σωστά, ως δήθεν ελαττωμένου περιεχομένου και ως εκ τούτου και σημασίας.
Άλλοι αναγνωρίζουν μεν τη χρησιμότητά της, αλλά έχουν κάνει τους αναγκαίους και απαραίτητους συμβιβασμούς που χαρακτηρίζουν όλων μας τα "θέλω".
Όσον αφορά εμένα, απο τη στιγμή που έζησα την εμπειρία (γενικά, όχι με το συγκεκριμένο κομμάτι), δεν υπάρχει επιστροφή. Η έλλειψή της, μου κάνει τη διαδικασία της κριτικής ακρόασης απλώς μη αποδεκτή.

Αλλά αυτό αισθάνομαι εγώ, δεν έπεται οτι πρέπει να το ασπαστεί και ο οποιοσδήποτε άλλος.
Εφόσον όμως έτσι το αισθάνομαι ως σωστό, οφείλω να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου, όπως κάνεις και εσύ.

Και μια που το έθιξες, τουλάχιστον εγώ, ένας, διαβάζω εξ αρχής τις περιπέτειες και το ταξίδι σου με τα κατα καιρούς σετάπ σου και τους πειραματισμούς σου και μπορώ να πω ότι ήσουν ένας απο εκείνους που με επηρέασες προς τη "σχολή" της οδήγησης ως αδιαπραγμάτευτο συστατικό στο χτίσιμο ενός συστήματος (φάση Maggie Nirvana) και στην κατεύθυνση του μεγάλου ηχείου, την εποχή που η κρατούσα τάση ήταν "όχι παραπάνω απο δίδρομο οχταϊντσο, γιατί θα μπουμάρει"

Enjoy

Γεια σου Γιώργο!
είναι πολύ ωραίο το χόμπι μας, υπάρχουν τόσες πολλές σωστές πλευρές!
Για μουσική μιλάμε, ο καθένας έχει διαλέξει το δρόμο του.
Αυτό που δε σταματάω να κάνω είναι να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου.
Δε με ενδιαφέρει να πείσω οποιονδήποτε για κάτι.
Πολλές φορές έκανα λάθος.
Και βγήκα και το είπα.
Έτσι λειτουργώ.
Να είσαι καλά!

Προφανώς δεν θα πάρεις Trinnov αν έχεις σκοπό να διαθέσεις 8.000€ συνολικά για 2 ηχεία + 2 subs.

Για να μιλήσουμε λοιπόν συγκεκριμένα.
Στο υπάρχων σύστημα μου, με τα atc scm 40, τι θα πρότεινες;
Και αν φτάσουμε στα 10k, τι θα το κάνει καλύτερο από το να πάρω τα atc scm 50 ;

σε τι χώρο ακους?
ποια είναι τα υπόλοιπα συνοδά?

Αν πάρεις τα 50, το πιο πιθανό είναι ότι ο χώρος δεν θα τα σηκώσει και θα χαλάσει το χαμηλό. Θα ακούς μόνο room modes.

Τα 40 που έχεις με ένα (δύο...) σωστά ενσωματωμένο sub, θα προσθέσει την πληροφορία που λείπει χαμηλά χωρίς να συμμετέχει ο χώρος.

2 subs... και σου κάνω δώρο το DSP (όχι Trinnov, δεν είμαι τόσο άπλας :D )

• Haha
Reactions: Tzimisce
Απ' ότι φαίνεται δεν γνωρίζει κανείς κανένα σύστημα που να έχει σωστά ενσωματωμένα sub.
Δημήτρη, έχεις ανοιχτή πρόσκληση να με επισκεφτείς στο σπίτι όποτε θέλεις.
Πιστεύω πως το Sub στο σύστημα μου είναι αρκετά σωστά ενσωματωμένο.
Το αποτέλεσμα, πόσο πετυχημένο είναι ή δεν είναι, κρίνε ο ίδιος.

Ναι, ok, τι subs σε τι τιμή;
Το DSP είναι εκτός συζήτησης.

@Κακαλιός Στέργιος ο χώρος που ακούω είναι ας πούμε 20 τετραγωνικά.
5 μέτρα μήκος, τα ηχεία είναι με 3 μέτρα απόσταση το ένα από το άλλο και 1 μέτρο απόσταση από τον πίσω τοίχο

Enjoy

Αυτό το τρακ δηλαδή θέλει sub κατά την γνώμη σου ;;

Όχι μεγάλο 3δρομο ηχείο.. για sub ρωτάω !

Ναι, ok, τι subs σε τι τιμή;
Το DSP είναι εκτός συζήτησης.

@Κακαλιός Στέργιος ο χώρος που ακούω είναι ας πούμε 20 τετραγωνικά.
5 μέτρα μήκος, τα ηχεία είναι με 3 μέτρα απόσταση το ένα από το άλλο και 1 μέτρο απόσταση από τον πίσω τοίχο
εγώ θα έβαζα ένα rel t7x με high level συνδεση.
Με τι ενισχυτή?