Δεν νομίζω να πάνε έτσι αυτά.. τόσοι άνθρωποι εκεί και κανείς δεν έφερε αντίρρηση στην παρατήρηση μου.
Ούτε καν ο ίδιος ο εκθέτης , ούτε ο Γιάννης.
Ο γιγαντισμός (που πολύ σωστά χαρακτήρισε ο Dim Dim) δεν είναι υποκειμενικός.. είναι αντικειμενικός γιατί όλοι μας έχουμε ακούσει όργανα , φωνές κλπ...
Το αν εσύ ή ο mdvq ή κάποιος άλλος "θέλει" περισσότερο μπάσο (άρα sub/s ή τεράστια woofers) ίσως να οφείλεται στο γούστο/αντίληψη , ή στην μειωμένη ακοή είτε στο συγκεκριμένο μέρος του φάσματος είτε σε όλο το φάσμα.
Το ότι όσους ξέρω από κοντά και τους αρέσει το sub και τα τεράστια woofers ενώ ταυτόχρονα τους αρέσει να ακούνε σε πολύ υψηλές εντάσεις , μάλλον ενισχύει την παραπάνω άποψή μου .
Ο γιγαντισμός που αναφέρεται δείχνει ξεκάθαρα ότι τα ηχεία ήταν πολύ μεγάλα για τον συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα...
Ένα setup ηχείων επιπέδου και μεγέθους των MBL δεν το στήνεις σε αυτόν τον χώρο, θέλει να αναπνεύσει και να ξεδιπλώσει τις αρετές του...
Επίσης εντύπωση μου κάνει πως η MBL δέχεται να παρουσιάσει ένα τόσο μεγάλο σύστημα σε τόσο μικρό χώρο...
Δεν είχα την τύχη να πάω να ακούσω για να αναφέρω πιο ολοκληρωμένη γνώμη για το συγκεκριμένο setup..
Είναι άδικο (κατά την γνώμη μου) να κριθεί ένα κορυφαίο setup αυτού του επιπέδου με αρνητικά σχόλια λόγο ότι δεν μπόρεσε να αναπνεύσει σε έναν συγκεκριμένο χώρο..
Επίσης διάβασα ότι αυτοί που το έστησαν ήξεραν πολύ καλά την δουλειά τους και συμφωνώ απόλυτα σε αυτό αλλά δεν ήταν σίγουροι για τα δεδομένα του χώρου ότι θα έπαιρναν το μέγιστο από αυτό...
Κάτι ακόμα, τα μεγέθη των οργάνων, των φωνών και του χώρου πληροφορίας της εκάστοτε ηχογράφησης αλλάζει ανάλογα το μέγεθος του ηχείου που ακούμε και που έχουν μάθει να ακούν κάποιο από "μικρά" ηχεία, τα επόμενα να τους φαίνονται αφύσικα και υπερβολικά...
Η συμπεριφορά του setup της MBL αν υπήρχε σε άλλον αρκετά μεγαλύτερο χώρο τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά...
Η βιβλιογραφία για την ακουστική χώρων και συμπεριφοράς αυτής ανάλογα το setup και τον όγκο τετραγωνικών που θέλουμε να καλύψουμε ώστε να έχουμε ομαλή απόκριση
στο φάσμα το λέει ξεκάθαρα...
Οι κανόνες είναι κανόνες, αν τους παρακάμπτουμε για χάρην εντυπωσιασμού τότε ξεκάθαρα βγαίνουν λάθος συμπεράσματα και ακουστικά αποτελέσματα...
Δεν έφταιγαν τα subs που συνόδευαν το συγκεκριμένο setup...