Subwoofer ή όχι ;; Ιδού η απορία !

Status
Not open for further replies.
Και στον ενισχυτή του....
Ο αντιπρόσωπος είχε βάλει ένα λαμπάτο (σχετικά δυνατό) με τον οποίο οδηγούσε τα YG.
Τα οποία ως συνδυασμός δεν, καθότι τα YG τρώνε ωμό κρέας....
Αυτά υπέρμυγα πεστα στο Δράκουλα,που απέκλεισε το γεγονός σε τέτοιας εμβέλειας συστήματα ,γίνονται λάθη.
Και κατέληξε με το εξόχως προσβλητικό ""μην λέμε βλακείες "'

Και επειδή θίχτηκα βαρέως και ανεπανόρθωτα,του λέω και γω με την σειρά μου, ότι τη τελευταία φορά ο καφές του ήταν κουρκούτι και την άλλη φορά που θα πάω σπίτι του,θα ανοίξω το κλουβί να το σκάσει ο Ρικο,που τον έχει νηστικό και οπότε πάμε εκεί ,το πουλί από την πείνα πάει να μας κόψει κομμάτι από το δάχτυλο.
Τα είπα και ξαλαφρωσα 😝😄😄

Last edited:
Πώς προκύπτει ότι ένα YY Audio των 60-70 ευρώ έχει ελάχιστη διαφορά σε ήχο με ένα τον 650 ευρώ;
Θες να το εξηγήσεις αυτό;
Ένα σετ βύσματα να αλλάξεις στο καλώδιο σου και θα λες αλλά μετά..
Τουλάχιστον ο Παναγιώτης (και τον παραδέχομαι σε αυτό) είναι γνώστης τον σοβαρών καλωδίων και πληρώνει για να μάθει... (Πολύ σημαντικό αυτό)
Λευτέρη,καλά τα λέει ο Βλαδίμηρος.
Απευθύνεται σε φίλο που ρωτάει και δηλώνει ευθαρσώς ότι είναι άσχετος.
Οι διαφορές λοιπόν για τέτοιου είδους αυτιά είναι μεν υπαρκτές ,αλλά "δεν τρέχει και τίποτα" ειδικά όταν είναι να εκταμιευσει ο χριστιανός Χ10.
Και σε καμμία των περιπτώσεων δεν είναι 10 φορές καλύτερο.
Είναι και στο πώς εκφράζεται ο καθένας.
Μια μικρή διαφορά προς το καλύτερο μπορεί εσύ να την ονοματίσεις ""η μέρα με την νύχτα "" και γω ""δεν τρελάθηκα κιόλας ""
Τώρα το τι μαθαίνει ο καθένας στη πορεία του,είναι άλλη ιστορία.
Το έχω ξαναπεί.....και οι νταλίκες πάνε κάθε μέρα στην Γερμανία, γερμανικά δεν μαθαίνουν όμως 😀

Απλά είναι τα πράγματα, αλλά δεν πιάνεις το νόημα :) Ναι, επηρεάζει τις χαμηλές... Η οκτάβα πχ που παίζει εξασθενημένη λόγω της απόκρισης των κυρίως ηχείων, πλέον παίζει κανονικά.
Τέτοια διαφορά δεν υπάρχει περίπτωση να την δείς με κανένα καλώδιο στον κόσμο.
Η τέως αναιμικη αυτή οκτάβα ακούγεται πλέον υγιής.Ουδεμια αντίρρηση όμως ως εκεί φθάνει η δικαιοδοσια του sub.
Όταν μπορώ να έχω πολύ περισσότερες βελτιώσεις(καλώδιο) γιατί να εμμεινω σε μια;

Οι διαφορές λοιπόν για τέτοιου είδους αυτιά είναι μεν υπαρκτές ,αλλά "δεν τρέχει και τίποτα" ειδικά όταν είναι να εκταμιευσει ο χριστιανός Χ10.
Μια μικρή διαφορά προς το καλύτερο μπορεί εσύ να την ονοματίσεις ""η μέρα με την νύχτα "" και γω ""δεν τρελάθηκα κιόλας ""
Τώρα το τι μαθαίνει ο καθένας στη πορεία του,είναι άλλη ιστορία.
Το έχω ξαναπεί.....και οι νταλίκες πάνε κάθε μέρα στην Γερμανία, γερμανικά δεν μαθαίνουν όμως 😀
Πρώτα προκαταλαμβανεις το μέγεθος της διαφοράς χωρίς να έχεις κάνει συγκριτική δοκιμή και ύστερα επικαλείσαι τον "μεταφραστή" της διαφοράς.
Όταν ο "μεταφραστής" είναι ο πληρώσας και κάτοχος του εκάστοτε συστήματος,η αποψη του είναι αυτή που μετρά τελικά.

Οι διαφορές λοιπόν για τέτοιου είδους αυτιά είναι μεν υπαρκτές ,αλλά "δεν τρέχει και τίποτα" ειδικά όταν δεν εκταμιεύει ο χριστιανός Χ10.
Μια μικρή διαφορά προς το καλύτερο μπορείς εσύ να τις ονοματίσεις ""η μέρα με τη νύχτα "" και γω ""δεν τρελάθηκα κιόλας ""
Τώρα το τι μαθαίνει ο καθένας στην πορεία του,είναι άλλη ιστορία.
Το έχω ξαναπεί.....και οι νταλίκες πάνε κάθε μέρα στη Γερμανία, τα γερμανικά δεν μαθαίνουν όμως😀
Δεν είναι έτσι τα πράγματα Μιχάλη, Το ΥΥ καλώδιο ρεύματος το άκουσα στον Βλαδίμηρο και δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα άλλο καλώδιο των 400/600 ευρώ .
Δεν λέω, τιμιώτατο για τα λεφτά του αλλά μέχρι εκεί...
(Όχι ότι δεν παίζει συμπαθητικά)...

Το τι ακούει ο καθένας με τα αυτιά του (διότι όλοι μας ακούμε διαφορετικά) το δέχομαι και έχουμε διαφορετικά κριτήρια όταν ακούμε κάτι, όμως ο Βλαδίμηρος έλεγε ότι ο τελικός του δεν "ακούει" σε καλώδια ρεύματος κάτι που δεν ισχύει και το άκουσε όταν πήγα στο σπίτι του και δοκιμάσαμε καλώδιο ρεύματος στον τελικό του..
Παντως σε όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτό το άθλημα δεν έχω συναντήσει ποτέ καλώδιο ρευματος των 70 ευρώ να παίζει καλύτερα από κάποιο άλλο των 600 ευρώ που αναφέρει ο Βλαδίμηρος...
Πίστεψε με αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα δεν θα πλήρωνε κανένας κάποιο ακριβό καλώδιο, ο Βλαδίμηρος έχει μια ιδέα ότι δεν θέλει να πληρώνει κάποιο ακριβό καλώδιο διότι δεν έχει νόημα, έχει όμως, υπάρχουν καλώδια που αξίζουν τα λεφτά τους χωρίς να δίνεις πολλά. χρήματα...

• Like
Reactions: superfly
Αυτά υπέρμυγα πεστα στο Δράκουλα,που απέκλεισε το γεγονός σε τέτοιας εμβέλειας συστήματα ,γίνονται λάθη.
Και κατέληξε με το εξόχως προσβλητικό ""μην λέμε βλακείες "'

Για την παρουσίαση των REL λένε βρε! 😂
Αυτά είναι ενεργά.

Και επειδή θίχτηκα βαρέως και ανεπανόρθωτα,του λέω και γω με την σειρά μου, ότι τη τελευταία φορά ο καφές του ήταν κουρκούτι και την άλλη φορά που θα πάω σπίτι του,θα ανοίξω το κλουβί να το σκάσει ο Ρικο,που τον έχει νηστικό και οπότε πάμε εκεί ,το πουλί από την πείνα πάει να μας κόψει κομμάτι από το δάχτυλο.

Πρόσεχε τι εύχεσαι για να μην το πάθεις!
Εγώ του ανοίγω το κλουβί. Εσύ θέλεις να γυρίσεις με ολόκληρα τα αυτιά σου σπίτι; 😂

Παντως σε όσα χρόνια ασχολούμαι με αυτό το άθλημα δεν έχω συναντήσει ποτέ καλώδιο ρευματος των 70 ευρώ να παίζει καλύτερα από κάποιο άλλο των 600 ευρώ που αναφέρει ο Βλαδίμηρος...

Πολλές φορές και με όλα τα είδη καλωδίων.
Πιο βασικό είναι το matching σε ένα σύστημα, παρά το πόσο κοστίζουν τα καλώδιά σου.

Και εννοείται ότι η διαφορά στον ήχο που θα σου φέρει η προσθήκη ενός subwoofer στο σύστημα (καλή η κακή, δεν την εξετάζουμε αυτή) είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από ότι θα σου δώσει ένα οποιοδήποτε καλώδιο.
Εκτός αν το βγάλεις τελείως από το σύστημα, που εκεί αποκτάς φοβερή ησυχία.

Η τέως αναιμικη αυτή οκτάβα ακούγεται πλέον υγιής.Ουδεμια αντίρρηση όμως ως εκεί φθάνει η δικαιοδοσια του sub.
Όταν μπορώ να έχω πολύ περισσότερες βελτιώσεις(καλώδιο) γιατί να εμμεινω σε μια;
Γιατί το μέγεθος της βελτίωσης, ποσοτικά, που θα φέρει το sub στο μέρος του φάσματος που παίζει είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο.
Είναι σα να αλλάζεις ήχειο, σ' εκείνο το μέρος του φάσματος.

Για την παρουσίαση των REL λένε βρε! 😂
Αυτά είναι ενεργά.

Πρόσεχε τι εύχεσαι για να μην το πάθεις!
Εγώ του ανοίγω το κλουβί. Εσύ θέλεις να γυρίσεις με ολόκληρα τα αυτιά σου σπίτι; 😂

Πολλές φορές και με όλα τα είδη καλωδίων.
Πιο βασικό είναι το matching σε ένα σύστημα, παρά το πόσο κοστίζουν τα καλώδιά σου.

Και εννοείται ότι η διαφορά στον ήχο που θα σου φέρει η προσθήκη ενός subwoofer στο σύστημα (καλή η κακή, δεν την εξετάζουμε αυτή) είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από ότι θα σου δώσει ένα οποιοδήποτε καλώδιο.
Εκτός αν το βγάλεις τελείως από το σύστημα, που εκεί αποκτάς φοβερή ησυχία.
Εννοείται ότι το ταίριασμα καλωδίων σε ένα setup είναι το σημαντικότερο ανξερτατητα το κόστος αυτών..
Πολλες φορές φθηνότερο καλώδιο σε κόστος ,(όχι όμως ποιότητας υλικών αυτού) έχει ταιριάξει καλύτερα από ένα ακριβότερο σε κάποια συγκεκριμένη θέση ενός setup..
Προσωπικά κοιτάω την ποιότητα των καλωδίων παρά την ηχητική ταυτότητα αυτών διότι η ποιότητα αγωγών σχεδίασης κλπ είναι αυτό που δίνει το "καλό" αποτέλεσμα στον ήχο του καλωδίου..

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Αν ακούς από ένα ζευγάρι δίδρομα με ένα 5" το καθένα και βάλεις sub θα ακούσεις μεγάλο μέρος της μουσικής που μέχρι τότε δεν άκουγες.

Αν ακούς από ένα ζευγάρι τρίδρομα με δύο 8" και προσθέσεις sub θα ακούσεις αισθητά καλύτερα μόνο την πρώτη οκτάβα.

Για κάποια συστήματα το sub είναι σχεδόν απαραίτητο, για άλλα είναι nice to have, για να βοηθήσει αυτό το 0,1% του φάσματος που είναι η πρώτη οκτάβα.

Γιατί το μέγεθος της βελτίωσης, ποσοτικά, που θα φέρει το sub στο μέρος του φάσματος που παίζει είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο.
Προτιμώ ν' "αλλάξω ηχείο" στο υπόλοιπο του φάσματος.Ειναι πιο ουσιαστικό.
Αν κάνεις μια έρευνα θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι έχουν κάνει το ίδιο.Εχουν προτιμήσει τα καλωδια έναντι των subs.

Πώς προκύπτει ότι ένα YY Audio των 60-70 ευρώ έχει ελάχιστη διαφορά σε ήχο με ένα τον 650 ευρώ;
Θες να το εξηγήσεις αυτό;
Ένα σετ βύσματα να αλλάξεις στο καλώδιο σου και θα λες αλλά μετά..
Τουλάχιστον ο Παναγιώτης (και τον παραδέχομαι σε αυτό) είναι γνώστης τον σοβαρών καλωδίων και πληρώνει για να μάθει... (Πολύ σημαντικό αυτό)

Προκύπτει από την δοκιμή που έκανε ο Παναγιώτης στο ΥΥ που του έδωσα να δοκιμάσει !

Και εγώ τον θεωρώ γνώστη των σοβαρών καλωδίων και γι΄αυτό του το έδωσα πριν καν το δοκιμάσω εγώ ;)

Δικά του συμπεράσματα ήταν όχι δικά μου.. κάπου έγραψε σχετικά και φυσικά μου τα είπε και στο τηλ.

Προκύπτει από την δοκιμή που έκανε ο Παναγιώτης στο ΥΥ που του έδωσα να δοκιμάσει !

Και εγώ τον θεωρώ γνώστη των σοβαρών καλωδίων και γι΄αυτό του το έδωσα πριν καν το δοκιμάσω εγώ ;)

Δικά του συμπεράσματα ήταν όχι δικά μου.. κάπου έγραψε σχετικά και φυσικά μου τα είπε και στο τηλ.
Όλα είναι σχετικά.
Το YY έφθασε κοντά στο Isotek κι όταν ήλθε το Wireworld τα προηγούμενα δύο το κοίταζαν με τα κυάλια.
Πάντοτε στην ίδια συσκευή,το Τ8.

Και εγώ τον θεωρώ γνώστη των σοβαρών καλωδίων και γι'αυτό του το έδωσα πριν καν το δοκιμάσω εγώ ;)

Οκ, ο Παναγιώτης σου είπε ότι το YY είναι καλύτερο καλώδιο παντού ηχητικά σε σχέση με ένα αλλά των 600 ευρώ;
Τότε γιατί δεν έχει παντού στο σύστημα του YY καλώδια ρεύματος και πληρώνει αλλά που κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα;
Δεν τον συμφέρει στην τσέπη του και στο αυτί του να έχει τα YY;
(Για να μην παρεξηγηθω τα YY είναι μια χαρά για το κόστος τους)

Όλα είναι σχετικά.
Το YY έφθασε κοντά στο Isotek κι όταν ήλθε το Wireworld τα προηγούμενα δύο το κοίταζαν με τα κυάλια.

Ναι, αλλά όλα αυτά στο σύστημά σου.

Δεν ισχύουν απαραίτητα τα ίδια συμπεράσματα σε όλα τα συστήματα.

Με ένα sub δεν αλλάζει μόνο το κάτω μέρος, αλλάζει όλο το σύστημα. Ακόμα και όργανα που νομίζεις ότι δε θα αλλάξουν. Είναι σαν να παίρνεις πολύ μεγαλύτερα ηχεία.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι βάζοντας ένα σαμπ θα ακούγεται υπερβολικό το χαμηλό σαν τα χαμηλωμένα fiat punto στα φανάρια.
Δε χρειάζεται να σας φοβίζει τίποτα.
Ρυθμίζουμε το σαμπ χαμηλά, εγώ προσωπικά ξεκινάω από τη ρύθμιση τελείως χαμηλά, όσο πάει το σαμπ πχ 30Hz και ανεβάζω ένταση. Όταν καταλαβαίνω ότι παίζει ανεβάζω και αποκοπή λίγο-λίγο. Και τα 2 μου σαμπ είναι ρυθμισμένα κάτω από το 25% των pot.
Όλες οι φοβίες που εξέφρασαν εδώ οι φίλοι έχουν να κάνουν με λάθος ρυθμίσεις. Στα 30-40hz που πρέπει να το βάλεις κανονικά και με χαμηλό gain δε μπορείς να "δεις" που βρίσκεται το σαμπ στο χώρο απλά καταλαβαίνεις ότι το ηχείο σου μεγάλωσε σε απόδοση. Αν ανεβάσω κι εγώ τα δικά μου στους 50 κύκλους και βάλω ψηλά το gain θα γίνει κουλουβάχατα.
Με τη σωστή ρύθμιση ένα σαμπ δε θα σου βγάλει κάτι έξτρα. Θα σου βγάλει αυτό που έχει η ηχογράφηση αλλά πολύ απλά δεν άκουγες γιατί το ηχείο σκέτο δε μπορεί να αναπαράξει.
Η διαφορά συνήθως είναι στο μέγεθος της σκηνής (όπου αυτό υπάρχει επαναλαμβάνω), στην ολογραφικότητα των οργάνων και στο pin-point imaging. Δημιουργείται ένας έξτρα χώρος σε κάποιες ηχογραφήσεις που σε κάνει να απορείς που ήταν αυτό τόσο καιρό.
Επίσης ακούγοντας σε χαμηλές εντάσεις απολαμβάνεις μια πληρότητα της ηχητικής σκηνής τέτοια που είναι για τους περισσότερους πρωτόγνωρη και απολαυστική. Φαντάσου να ακους αργά το βράδυ την αγαπημένη σου μουσική σε χαμηλές εντάσεις, να μην ενοχλείς τους γείτονες και να γουστάρεις κιόλας!
Στα περισσότερα σπίτια με χώρους 20-40 τετραγωνικά ακόμα και ένα rel t5x θα είναι υπεράρκετο για να πάρεις όλα αυτά που περιγράφω.
Και ξανασημειώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία ούτε προωθώ τίποτα, απλά αυτά έχω δοκιμάσει και μπορώ να μιλήσω άνετα για αυτά.

Στέργιε,τα γραφόμενα σου ανήκουν στον χώρο του Placebo.Στον ίδιο χώρο στον οποίο κατηγορουμαστε πως ανήκουμε ημείς οι καλωδιοφιλοι.

Last edited:
  • Haha
Reactions: christos56
Δεν είναι έτσι τα πράγματα Μιχάλη, Το ΥΥ καλώδιο ρεύματος το άκουσα στον Βλαδίμηρο και δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα άλλο καλώδιο των 400/600 ευρώ .
Δεν λέω, τιμιώτατο για τα λεφτά του αλλά μέχρι εκεί...
(Όχι ότι δεν παίζει συμπαθητικά)...

Το τι ακούει ο καθένας με τα αυτιά του (διότι όλοι μας ακούμε διαφορετικά) το δέχομαι και έχουμε διαφορετικά κριτήρια όταν ακούμε κάτι, όμως ο Βλαδίμηρος έλεγε ότι ο τελικός του δεν "ακούει" σε καλώδια ρεύματος κάτι που δεν ισχύει και το άκουσε όταν πήγα στο σπίτι του και δοκιμάσαμε καλώδιο ρεύματος στον τελικό του..
Πίστεψε με αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα δεν θα πλήρωνε κανένας κάποιο ακριβό καλώδιο, ο Βλαδίμηρος έχει μια ιδέα ότι δεν θέλει να πληρώνει κάποιο ακριβό καλώδιο διότι δεν έχει νόημα, έχει όμως, υπάρχουν καλώδια που αξίζουν τα λεφτά τους χωρίς να δίνεις πολλά. χρήματα...

Δεν έγραψα πουθενά ότι το ΥΥ των 70€ είναι καλύτερο ηχητικά από ένα των 600€

Έγραψα ότι έχουν μικρή διαφορά.. όπως μικρή είναι ότι και να βάλεις στον τελικό μου.

Αντίθετα το eversolo "ακούει" πιο εύκολα στα ρεύματος κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω.

Το "μικρή" άλλος το θεωρεί μεγάλη (όπως εσύ ή ο Παναγιώτης) , αντικειμενικά όμως είναι μικρή και δεν καταρρέει το σύμπαν ακόμα και με τα κλασικά φτηνά μαύρα.

• Like
Reactions: mdvq
Οκ, ο Παναγιώτης σου είπε ότι το YY είναι καλύτερο καλώδιο παντού ηχητικά σε σχέση με ένα αλλά των 600 ευρώ;
Τότε γιατί δεν έχει παντού στο σύστημα του YY καλώδια ρεύματος και πληρώνει αλλά που κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα;
Δεν τον συμφέρει στην τσέπη του και στο αυτί του να έχει τα YY;
(Για να μην παρεξηγηθω τα YY είναι μια χαρά για το κόστος τους)

Επιμένεις να γράφεις ανακρίβειες !

Είπε ότι έχουν μικρή διαφορά.

Εννοείται υπέρ του ακριβού και όχι υπέρ του ΥΥ

Δεν έγραψα πουθενά ότι το ΥΥ των 70€ είναι καλύτερο ηχητικά από ένα των 600€

Έγραψα ότι έχουν μικρή διαφορά.. όπως μικρή είναι ότι και να βάλεις στον τελικό μου.

Αντίθετα το eversolo "ακούει" πιο εύκολα στα ρεύματος κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω.

Το "μικρή" άλλος το θεωρεί μεγάλη (όπως εσύ ή ο Παναγιώτης) , αντικειμενικά όμως είναι μικρή και δεν καταρρέει το σύμπαν ακόμα και με τα κλασικά φτηνά μαύρα.
Βλαδιμηρε,την διαφορά την αξιολογεί "αντικειμενικά" μόνο αυτός που την πληρώνει.

Όλα είναι σχετικά.

Και μόνο ότι έφτασε κοντά στο Isotek αυτό φτάνει... πόσο είπαμε κάνει το Isotek ;;;

Status
Not open for further replies.