Superlux HD-681 Evo

Re: Superlux HD 681 evo Power Buy II

Και εγω Βαγγελη ειμαι απο αυτους που δεν ξετρελάθηκαν μαζι τους, αλλα:

1) δεν τα εχω οδηγησει με κατι ιδιαίτερο (με pc για ταινιες που τα θελω)
2) το μεγαλο μου σύστημα ειναι αρκετά μεγαλο, προφανώς δεν περιμένω απο ακουστικά των 30 ευρω να στέκονται διπλα του (θα ειχα φουνταρει αν αυτο γινοταν)

Και εγω εχω αρκετο αυτι, και δεν με εχουν βολεψει στο 100%..

Κατι ακομα, αν τα αφησεις στην λουπα κανα δυο 24ωρα θα στρώσουν κάπως, και θα επέλθει μια μεγαλυτερη συνοχή μεταξυ των συχνοτητων του ακουστικου φάσματος.

Re: Απάντηση: Superlux HD 681 evo Power Buy II

Αστα να παίζουν μόνα τους Βάγγο....:flipout:

Λοιπόν από εμπειρία με τα δικά μου (681 είναι δεν ξερω, τα απλά πάντως που είναι απομίμηση των AKG K240).
Το σύνδρομο του στενού παπουτσιού το έχουν από τα αποδυτήρια. Είναι λίγο μεγγενη (όχι βέβαια όπως τα Κ1000).
Τα Κ240 που μετράνε τριάντα χρόνια στην πλάτη τους δεν έχουν χαλαρώσει τόσο ντιπ χωρίς να πεί κανείς ότι σου φεύγουν από τα αυτιά.
Είναι η διαφορά του Αυστριακού (made in Vienna) από τα made in Κίνα :slapface:)
Όμως μετά από στρώσιμο και τη μοντίφα που φρόντισε ο προηγούμενος κάτοχος παίζουν πολύ ικανοποιητικά και δεν φοβάσαι κι όλας αμα κάτσεις επάνω τους 5-6 φορές γιατί κάνουν 30 ευρώ.
Βέβαια και στα K240 έκατσα πάνω τους 5-6 φορές, πέσανε ίσα με 50, και δεν πάθανε τίποτα κι ας τα φοβόμουνα τα λεφτά που κάνανε τότε...

Να προσθέσω ότι η σύγκριση με καλά (καλά = καλά και όχι = εξωτικά, όπως πχ Κ240 ή HD600) δυστυχώς δείχνει την διαφορά τιμής. Όμως είναι πολύ καλύτερα από αυτό που πληρώνεις.
και μια διόρθωση παραπάνω: σαράντα χρόνια....(δυστυχώς ή ευτυχώς)....

Ακριβως το ίδιο και εγω
Παρέλαβα, θα τα ανοίξω αφού κάνω μπάνιο τον μπέμπη :-)

Πολλα πολλα ευχαριστω στον Στεργιο.
Αθόρυβος και αποτελεσματικός !!

Φιλε μου υπάρχουν μοντες για το βασικό τουλάχιστον μοντελο.
Αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις. Τα δικα μου τα είχε μοντιφαρει ηδη ο chris πριν μου τα πουλήσει

Καλο θα ηταν να δουμε κατι δοκιμασμενο, βεβαια. Δεν συνεχιζω αλλο εδω να μην λερωνω, θα ψαξω και θα ποσταρω στα σχετικα.

Δε βλέπω να λερωνουμε τίποτα.
Για τα superlux μιλάμε. ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Superlux HD 681 evo Power Buy II

....
και μια διόρθωση παραπάνω: σαράντα χρόνια....(δυστυχώς ή ευτυχώς)....

Σαράντα χρόνια; Άντε βρε, ακόμα και με το καινούριο ασφαλιστικό θα έπρεπε να είχαν βγει στη σύνταξη!

Τα μικρά τα έχω και παίζουν... Ξεπέρασαν τις 16-18 ώρες και παίζουν. Αφού το παιγνίδι κάνει καλό γενικά στα μικρά, έ, ας παιξουν όσο θέλουν!
Αλλά παρόλο το παιγνίδι μέχρι στιγμής δεν έχασαν καθόλου από τους κώλους τους. Μιλάμε πολύ χοντροκώλικα ακουστικά. Έχουν κάτι μπάσα! Σαν δύο απεριποίητα 12" γούφερ σε μικρό χώρο!
Ξέθαψα το "Time Warp" της Telarc να δω τι γίνεται σε ακραίες συνθήκες: Με το που μπήκε το κυρίως θέμα από το Σταρ Τρεκ μου ξεκόλλησε η κυψέλη από τα αυτιά! Έβγαλα τα ακουστικά και τιναζόμουν να φύγουν οι σοβάδες!
Για να καταλάβετε, άνοιξα το γκράφικ ικουαλάιζερ από τα ντι ες πι, κι έκανα ένα ρολόφ στα μπάσα ώς εξής: 80Hz -4db , 40Hz -8db, 20Hz -12db. Τα πράγματα καλυτέρεψαν αρκετά. Αλλά η ασάφεια στα μπάσα και το μπουμπουνητό δεν εξαλείφθηκαν. Για να φανταστείτε με τα HD600 έχω "τσιμπιμένες" όλες τις συχνότητες κάτω από τα 100Hz κατά 3-4db.
Τώρα τα έχω και παίζουν ριπές από 50αρι πολυβόλο: 10Hz τόνο -12db με περιοδικά peak στα -2db σε ικανοποιητική στάθμη. Σταδιακά θα αυξησω και άλλο μέχρι.... θα δείξει.
Ζαντάρισα, (στην κυριολεξία) και τα βελούρ παντ και κάθονται πιο άνετα κάπως στα αυτιά.
Παρένθεση: τα βελουρ παντ τοποθετούνται αρκετά δύσκολα. Στο πρώτο επιστράτευσα λεβιέδες, όπως κάνω στο ποδήλατο. Και κατάφερα να τρυπήσω το παντ ευτυχώς όχι πολύ. Ελπίζω να μην μεγαλώσει το σχίσιμο. Το δεύτερο το έβαλα με το χέρι πιο προσεκτικά και επίπονα. Ξεκινήστε από την πάνω μεριά του κελύφους και τσιμπώντας το δερματάκι με τα δάχτυλα τραβάτε και το βάζετε σιγά σιγά μέσα στη ζάντα. Αν είχα περισσότερη υπομονή θα προσπαθούσα να ξεμοντάρω τα κελύφη από τον σκελετό. Τέλος πάντων... Τσιμπώντας-σπρώχνωντας και βρίζοντας σιγά σιγά θα μπει. Στάση "Καμάρα" στις 14:30 το μεσημέρι ένα πράγμα...
Αύριο τα νεώτερα....

Στα δικά μου συστήματα και αυτιά παίζουν (όπως είχα πρωτοαναφέρει) εξαιρετικά ... αφού είχα τα hd 650 τα οποία πούλησα για να πάω σε αναβάθμιση και μετά κάθησα στα αυγά μου, βολευόμενος με τα 681 ... δεν λέω, τα senns ήταν καλύτερα, αλλά τα φθηνά ήσαν απελπιστικά κοντά και σε κάποιους τομείς πιο fun ακουστικό ...

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Superlux HD 681 evo Power Buy II

...

δεν λέω, τα senns ήταν καλύτερα, αλλά τα φθηνά ήσαν απελπιστικά κοντά ...

Ναι, είναι εντυπωσιακό! Όσο πάνε και πλησιάζουν!....
Ακόμα λίγο θα τα αφήσω και θα κάνω κι εγώ ένα δύο τελικά σχόλια...

Απάντηση: Re: Superlux HD 681 evo Power Buy II

Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς σας πως πηγαίνει το σήμα σπό το δεξί ακουστικό οπου είναι το βύσμα στο αριστερό;

:willy:

Re: Απάντηση: Re: Superlux HD 681 evo Power Buy II

Έχει καλώδιο μέσα από τα τόξα.

Περίπου...
Τα ίδια τα τόξα είναι ατσαλόβεργες ντυμένες με πλαστικό. Και πάνω στο ατσάλι είναι κολλημένα με ψυχρές κολλήσεις τύπου "σβώλου" τα καλώδια.
Στην κατοχή μου έχω τρία ακουστικά. Τα δύο θα τα δώσω σε φίλους. Χθες το βράδυ άνοιξα ένα για να του βάλω τα βελούδινα παντ και να το ελέγξω. Παρατήρησα λοιπόν πως σε κατάσταση ηρεμίας ακουμπισμένο στο γραφείο, τα μαξιλαράκια απείχαν μεταξύ τους κατά 2 πόντους. Απεναντίας στο δικό μου τα μαξιλαράκια ακουμπάνε με μία σχετική τάση. Φορώντας τα παρατήρησα πως τα καινούρια είχαν πιο μαλακή και σωστή εφαρμογή στο κεφάλι μου.
Άνοιξα και το τρίτο ζευγάρι. Κι εδώ τα μαξιλαράκια απείχαν σχεδόν 2 πόντους. Σ αυτό όμως το ζευγάρι το αριστερό ακουστικό έχει μια κλίση ελαφρά πιο έντονη από το δεξί. Ακριβώς το ίδιο και στα δικά μου ακουστικά. Υπάρχει δηλαδή μία ελαφριά ασυμετρία στο λύγισμα των ατσαλόβεργων.
Έτσι μπήκα στην διαδικασία να τα ανοίξω και να τα στραβώσω με το χέρι. Έτσι τώρα τα δικά μου έχουν μία απόσταση γύρω στους 3 πόντους, είναι συμμετρικά και κάθονται αρκετά πιο άνετα στα αυτιά μου.
Αν έχουν και τα δικά σας πρόβλημα δοκιμάστε να τα στραβώσετε στα μέτρα σας. Πρέπει όμως να τα λύσετε πρώτα. Αργότερα θα κοιτάξω να ανεβάσω φωτογραφίες.

Ουσιαστικά όλες οι βέργες, κάθε ακουστικού ανεξαρτήτως μάρκας, δουλεύονται με ήπιες κινήσεις, ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στα κεφαλάκια (λέμε τώρα) μας ...δεν μας έγραψες ακόμη τρέχουσες ακουστικές εντυπώσεις ...

Τα έστρωνα και τα ξαναστρωνα επί μία βδομάδα και βάλε... Στο τέλος είπα "τι ωραία που παίζουν!". Και πόσο άλλαξε ο ήχος τους όλες αυτές τις μέρες! Χθες το βράδυ άνοιξα ένα καινούριο ζευγάρι για να το ετοιμάσω να φύγει, όπως είπα. Τα έβαλα να τα ακούσω για να δω και διαφορές. Ε λοιπόν επί μία βδομάδα μάλλον τα αυτιά μου έστρωνα παρά τα ακουστικά!:flipout:

Βέβαια έχουν κάποιες ψιλοδιαφορές στα πρίμα κυρίως. Τα καινούρια είναι λίγο πιο "σφυριχτά" και πιο "κλειστά". Τα στρωμένα λίγο πιο αεράτα στις υψηλές. Τίποτα το ιδιαίτερο όμως, αντίθετα απ´ ότι νόμιζα.
Τελικά, άπαξ και συνήθισα τον ήχο τους μου αρέσουν και τα "άστρωτα".
Μεγάλη διαφορά έκαναν τα βελούδινα παντ κυρίως ως προς την άνεση. Αλλά από χθες που τα ξεχείλωσα δυναμικά, τα ακουστικά έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.
Η άνεση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Τις πρώτες μέρες τα έβγαζα από τα αυτιά σε μισή ώρα και τα πτερύγια πονούσαν. Τι γνωμη να έχω!... Τώρα τα φοράω ώρες....

Ο ήχος τους: Αυτό που με ξενίζει αλλά ώρες ώρες και ανάλογα την ηχογράφηση μ αρέσει κιόλας είναι το μπάσο τους.
Προβάλει πολύ καλά τις κρυμένες λεπτομέρειες στα μπάσα κυρίως σε παλιές αναλογικές εγγραφές. Με τα τύμπανα τα πηγαίνει καλά.
Στο κοντραμπάσο έχει ένα θέμα όπου το προβάλει πολύ και συχνά μπουμάρει.

Ο ήχος γενικά στα μπάσα είναι άλλες φορές πολύ όμορφος και άλλες υπερβολικός στα όρια του ενοχλητικού.
Δοκίμασα με ισοστάθμιση αλλά για να φύγει εντελώς το μπουμάρισμα έπρεπε να ψοφίσει εντελώς ο ήχος. Θέλει λίγη ισοστάθμιση χαμηλά.
Αλλά ακόμα δεν αποφάσισα την τελική μορφή της. Άρα οι χαμηλές του ...έχουν προσωπικότητα!

Ένα προβληματάκι έχει και στα πρίμα. Κάτι σαν να σφυρίζει αλλά χωρίς να ξυρίζει.
Και τα δύο ζευγάρια που άκουσα το έχουν. Στα καινούρια είναι πιο έντονο. Ίσως αυτό είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο άλλαξε αρκετά ο ήχος με το "στρώσιμο". Στα στρωμένα δηλαδή γίνεται πιο μαλακό αυτό το φαινόμενο αλλά χωρίς να εξαφανίζεται. Έτσι, τα πιατίνια έχουν ένα κάτι σαν ..."σφυριχτή ενέργεια" και χάνουν κάπως σε αέρα.

Τα χάλκινα σκληραίνουν και κάτι γενικά πάει να κουράσει κυρίως σε δυνατές στάθμες. Σε χαμηλές στάθμες παίζουν από πολύ καλά έως υπέροχα! Το πρόβλημα αυτό το έλυσα επιτυχώς νομίζω και πάλι με το dsp "graphic equalizer." του foobar.
Μείωσα δηλαδή κατά 3db τα 6,3KHz και αντίστοιχα τις γειτονικές περιοχές φτιάχνοντας ένα ωραίο "V". Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα ακουστικά έγιναν πολύ ξεκούραστα και μουσικά.

Η μεσαία περιοχή δεν νομίζω να χάνει κάπου ιδιαίτερα. Είναι γενικά ισορροπημένη και μόνο κάποια έντονα χαμηλά την θολώνουν κατά περίσταση. Κυρίως δε μετά το πείραγμα των υψηλών με το eq τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ.

Επανέρχομαι εντός ολίγου...

Και έρχεται επιτέλους εκείνη η στιγμή που μετά από τόσες μέρες και δεκάδες και βάλε ώρες με τα Superlux θα ξαναφορούσα τα αγαπημένα μου Sennheiser HD600. Επιτέλους θα άκουγα σωστά χαμηλά, αναλυτικές μεσαίες και αέρινα διάφανα ξεκούραστα πρίμα.
Τα φοράω. Εντάξει, κάθονται άνετα και ξεκούραστα στα αυτιά μου. Τελικά όμως δεν είναι τόσο ελαφριά όσο θυμόμουν. Κάνουν κι αυτά με κάποιο τρόπο διακριτικά αισθητή την παρουσία τους στο κεφάλι μου.

Και ξεκινάει επιτέλους η μουσική! Μα, τι νιαούρισμα είναι αυτό που ακούω;
Ανεβάζω ένταση από το "παρα 10" που άκουγα με τα Superlux στο "και 10". ...Άδειος ήχος! Που είναι τα μπάσα;
Κοιτάζω τα μηχανήματα. Πείραξα τίποτα στο foobar? Σταματάω για λίγο. Ξεκινάω πάλι να ακούω. Ακούω και σκέφτομαι πως θα έπρεπε να είναι αυτά που ακούω.
Σε λίγη ώρα συνηθίζω. Εντάξει κάτι γίνεται...

Ναι, τα μπάσα είναι πολύ περιγραφικά και σιγά σιγά ανακαλύπτω πως έχουν και όγκο και βάθος και πλάτος....
Σίγουρα μοιάζουν πολύ με αληθινά. Στο κοντραμπάσο ακούω πλέον τις χορδές χωρίς μπουμαρίσματα.
Τα τύμπανα είναι ...δερμάτινα! Τα δέρματά τους πάλλονται και γεμίζουν τα αυτιά μου με αρμονικές.
Κυρίως η γκρανκάσα έχει απίστευτο παλμό αλλά έχει χάσει την σεισμική της δύναμη.
Τα πιατίνια πολύ αληθινά με το χαρακτηριστικό "τακ" της ξύλινης μπακέτας, σβύνουν γεμίζοντας όλο τον χώρο. Σαν να πήγαμε από τα 16 μπιτ στα 20.

Είμαι ομως σίγουρος πως αν ξαναφορέσω τα superlux, εκτός από τα κανα δύο προβλήματα που εντόπισα, όλα τα άλλα θα τα ακούσω περίπου έτσι και με αυτά τα ακουστικά!
Γενικά τα δύο ακουστικά είναι αρκετά κοντά. Δεν έχουμε ένα φτηνιάρικο ζευγάρι απέναντι σε ένα ακριβό που το δεύτερο απλά τα "σβήνει".
Δεν είναι εύκολη μία σύγκριση σε βάθος. Απαιτεί πολύ προσοχή, χρόνο και εμπειρία.
Πολλοί ακροατές, κυρίως όσοι δεν έχουν εμπειρία ζωντανών ήχων και μουσικής είμαι σίγουρος πως θα διαλέξουν τα superlux.
Αλλά και αυτοί που έχουν εμπειρία κάποιες στιγμές μπορεί να ξεγελαστούν ή συνειδητά να τα αποζητήσουν. Αν τα Senns κοστίζουν 300 ευρώ, θα μπορούσα άνετα να πιστέψω πως τα Superlux κοστίζουν 150 ή ίσως και περισσότερο. Δεν έχω όμως εμπειρία με πολλά και διάφορα ακουστικά, φτηνά ή ακριβά, ώστε να είμαι βέβαιος σ αυτά που γράφω.

Και έχω και μία επιφύλαξη όσον αφορά το σύστημά μου: Πισι με foobar. Musiland 01US 2012 32bit/384KHz με wasapi ή KS τα παίζει και τα δύο.
Aναλογική σύνδεση σε ένα "ταπεινό" HA-INFO mini-ear ενισχυτάκι.
Μία σχετικά προσεγμένη υλοποίηση με το εξαιρετικό TPA6120A2 τσιπάκι της TI. Αυτό το ενισχυτάκι τα πάει περίφημα με τα Senns που είναι 300Ωμ.

Δεν είμαι όμως σίγουρος αν τα πάει το ίδιο καλά με τα Superlux λόγω της χαμηλής τους αντίστασης 32Ωμ και της υψηλής αντίστασης, 10Ωμ, που η ΤΙ προτείνει στην έξοδο του TPA για λόγους ασφαλείας.
Ίσως αυτή η αντίσταση να επηρεάζει αρνητικά τον έλεγχο των χαμηλών στα Superlux.
Δεν μπήκα ακόμα στον κόπο να παρακάμψω την αντίσταση αυτή κάτι που θα κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον. θα ήθελα να ακούσω τα Superlux και με άλλους ενισχυτές πολύ μικρής αντίστασης εξόδου.

Τελικά αν είχα μόνο τα Superlux θα βολευόμουν μια χαρά μ αυτά και δύσκολα θα έπειθα τον εαυτό μου να δώσει 300-400 ευρώ για κάτι καλύτερο, δεδομένης και της εποχής
. Τώρα που έχω και τα Senns αποζητώ αυτό το κάτι παραπάνω στα χαμηλά που με καλόμαθαν τα superlux. Κάτι με την ακρίβεια των Senns και λίγη από την δύναμη των Superlux.

Είναι καλά ακουστικά!

:ears:

Ευχαριστούμε για την περιγραφή,κατατοπιστικότατος!
Και πάλι καλοάκουστα!

Και φωτογραφίες. Νομίζω δεν χρειάζονται πολλά σχόλια.

Μου κάνει εντύπωση το άσπρο λάστιχο που ρυθμίζει το headband. Σαν λάστιχο σφεντόνας είναι. Ελπίζω να κρατήσει.
Κακή εντύπωση κάνει η ποιότητα των κολλήσεων πάνω στις μεταλλικές βέργες. Κάποια στιγμή θα τις ξαναπεράσω!
Τα ...ξεχείλωσα λίγο ακόμα. Τώρα είναι απαλά πάνω στα αυτιά. Αρκετά άνετα θα τα έλεγα.

Αυτή την στιγμή ακούω "Jazz at the Pawnshop". HD αρχείο. Μαγεία!!!

Μια μπύρα παρακαλώ!

:ernaehrung004:

:drummer::guitarist::music-smiley-006:

:aktion033::aktion033::aktion033::ridinghorse:

Attachments

• PICT0004m.jpg
    PICT0004m.jpg
    91.5 KB · Views: 365
  • PICT0002m.jpg
    PICT0002m.jpg
    93.6 KB · Views: 361
  • PICT0003m.jpg
    PICT0003m.jpg
    89.5 KB · Views: 365
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Superlux HD 681 evo Power Buy II

Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς σας πως πηγαίνει το σήμα σπό το δεξί ακουστικό οπου είναι το βύσμα στο αριστερό;

:willy:

Στα δικά μου Βαγγέλη, το βύσμα είναι στο αριστερό ακουστικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Superlux HD 681 evo Power Buy II

Στα δικά μου Βαγγέλη, το βύσμα είναι στο αριστερό ακουστικό.

Στο αριστερό όπως με βλέπεις Έκτωρα ή όπως σε βλέπω εγώ;

:BDBDG54:

Αλλά έχω νεότερες ηχητικές βελτιώσεις:
Τα αυτιά μου έχουν πλέον στρώσει πλήρως!
Τελικά με κάθε νέο μηχάνημα τα αυτιά μου θέλουν μερικές δεκάδες ώρες μέχρι να έρθει η ενδοτικότητα του τυμπάνου στα ίσα της!

Mόλις δοκίμασα μία νέα ρύθμιση του Graphic Equalizer: -8 db στα 40 Hz και σταδιακή αύξηση προς τα πάνω μέχρι τα 160 Hz στα 0db. Προς τα κάτω 0db στους 20Hz.
Εκεί τα αυτιά μου έχουν τις καλύτερες μέχρι στιγμής χαμηλές.

:drummer:

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!
Αυτή η καμπύλη μου ταιριάζει μέχρι στιγμής:

Attachments

• Foo Eq.jpg
    Foo Eq.jpg
    118.7 KB · Views: 329