Τα έστρωνα και τα ξαναστρωνα επί μία βδομάδα και βάλε... Στο τέλος είπα "τι ωραία που παίζουν!". Και πόσο άλλαξε ο ήχος τους όλες αυτές τις μέρες! Χθες το βράδυ άνοιξα ένα καινούριο ζευγάρι για να το ετοιμάσω να φύγει, όπως είπα. Τα έβαλα να τα ακούσω για να δω και διαφορές. Ε λοιπόν επί μία βδομάδα μάλλον τα αυτιά μου έστρωνα παρά τα ακουστικά!
Βέβαια έχουν κάποιες ψιλοδιαφορές στα πρίμα κυρίως. Τα καινούρια είναι λίγο πιο "σφυριχτά" και πιο "κλειστά". Τα στρωμένα λίγο πιο αεράτα στις υψηλές. Τίποτα το ιδιαίτερο όμως, αντίθετα απ´ ότι νόμιζα.
Τελικά, άπαξ και συνήθισα τον ήχο τους μου αρέσουν και τα "άστρωτα".
Μεγάλη διαφορά έκαναν τα βελούδινα παντ κυρίως ως προς την άνεση. Αλλά από χθες που τα ξεχείλωσα δυναμικά, τα ακουστικά έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.
Η άνεση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Τις πρώτες μέρες τα έβγαζα από τα αυτιά σε μισή ώρα και τα πτερύγια πονούσαν. Τι γνωμη να έχω!... Τώρα τα φοράω ώρες....
Ο ήχος τους: Αυτό που με ξενίζει αλλά ώρες ώρες και ανάλογα την ηχογράφηση μ αρέσει κιόλας είναι το μπάσο τους.
Προβάλει πολύ καλά τις κρυμένες λεπτομέρειες στα μπάσα κυρίως σε παλιές αναλογικές εγγραφές. Με τα τύμπανα τα πηγαίνει καλά.
Στο κοντραμπάσο έχει ένα θέμα όπου το προβάλει πολύ και συχνά μπουμάρει.
Ο ήχος γενικά στα μπάσα είναι άλλες φορές πολύ όμορφος και άλλες υπερβολικός στα όρια του ενοχλητικού.
Δοκίμασα με ισοστάθμιση αλλά για να φύγει εντελώς το μπουμάρισμα έπρεπε να ψοφίσει εντελώς ο ήχος. Θέλει λίγη ισοστάθμιση χαμηλά.
Αλλά ακόμα δεν αποφάσισα την τελική μορφή της. Άρα οι χαμηλές του ...έχουν προσωπικότητα!
Ένα προβληματάκι έχει και στα πρίμα. Κάτι σαν να σφυρίζει αλλά χωρίς να ξυρίζει.
Και τα δύο ζευγάρια που άκουσα το έχουν. Στα καινούρια είναι πιο έντονο. Ίσως αυτό είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο άλλαξε αρκετά ο ήχος με το "στρώσιμο". Στα στρωμένα δηλαδή γίνεται πιο μαλακό αυτό το φαινόμενο αλλά χωρίς να εξαφανίζεται. Έτσι, τα πιατίνια έχουν ένα κάτι σαν ..."σφυριχτή ενέργεια" και χάνουν κάπως σε αέρα.
Τα χάλκινα σκληραίνουν και κάτι γενικά πάει να κουράσει κυρίως σε δυνατές στάθμες. Σε χαμηλές στάθμες παίζουν από πολύ καλά έως υπέροχα! Το πρόβλημα αυτό το έλυσα επιτυχώς νομίζω και πάλι με το dsp "graphic equalizer." του foobar.
Μείωσα δηλαδή κατά 3db τα 6,3KHz και αντίστοιχα τις γειτονικές περιοχές φτιάχνοντας ένα ωραίο "V". Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τα ακουστικά έγιναν πολύ ξεκούραστα και μουσικά.
Η μεσαία περιοχή δεν νομίζω να χάνει κάπου ιδιαίτερα. Είναι γενικά ισορροπημένη και μόνο κάποια έντονα χαμηλά την θολώνουν κατά περίσταση. Κυρίως δε μετά το πείραγμα των υψηλών με το eq τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ.
Επανέρχομαι εντός ολίγου...