Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Επειδή θα στο επιτρέψουμε, δεν σημαίνει ότι έχεις και δίκαιο :--)

Αν εξαιρέσουμε 4 και 6, άντε και 9η ο Μπερτίνι είναι για μένα ο ορισμός του ανιαρού... βέβαια, γούστα είναι αυτά...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτή η Ιεροτελεστία είναι αναφοράς, με τον υποκειμενισμό, φυσικά, που εμφιλοχωρεί σε παρόμοιες συζητήσεις.

3522689-l.jpg

Την ακούω τώρα και προσπαθώ να μείνω ξύπνιος...
Πιο αργή , βαρετή και άνευρη ερμηνεία δεν νομίζω πως έχω ακούσει.
Μάλλον έχω εθιστεί στον Κουρεντζή....

Επειδή θα στο επιτρέψουμε, δεν σημαίνει ότι έχεις και δίκαιο :--)

Αν εξαιρέσουμε 4 και 6, άντε και 9η ο Μπερτίνι είναι για μένα ο ορισμός του ανιαρού... βέβαια, γούστα είναι αυτά...

Προφανώς γούστα είναι αυτά , στον κύκλο της DG του Bernstein δεν ακούς Mahler αλλά μάλλον όλα τα ψυχολογικά και προσωπικά προβλήματα που είχε ο μαέστρος όταν ηχογραφούσε τις συμφωνίες.

Schubert? Wagner? ποιά ακριβώς;

Κώστα έχει Schubert 5-8-9 Concertgebouw- DG digital (με την ευκαιρία τώρα έβαλα την 8 -πολύ ωραία)
Wagner Τριστάνο και Ισόλδη με Bayerische Rundfunk Philips Digital.

122 cds που να έχεις εποπτεία όλων.

Ο Δημοκιδής αναφέρει τις ηχογραφήσεις Mahler- Columbia remasterig Meyer και είναι ακριβώς όπως τα γράφει.

Κώστα έχει Schubert 5-8-9 Concertgebouw- DG digital (με την ευκαιρία τώρα έβαλα την 8 -πολύ ωραία)
Wagner Τριστάνο και Ισόλδη με Bayerische Rundfunk Philips Digital.

122 cds που να έχεις εποπτεία όλων.

Ο Δημοκιδής αναφέρει τις ηχογραφήσεις Mahler- Columbia remasterig Meyer και είναι ακριβώς όπως τα γράφει.
Το συγκεκριμένο Wagner τον είχα ακουστά, για το Schubert δεν ήξερα ότι είχε κάτι ιδιαίτερο, θα το κοιτάξω.

Προφανώς γούστα είναι αυτά , στον κύκλο της DG του Bernstein δεν ακούς Mahler αλλά μάλλον όλα τα ψυχολογικά και προσωπικά προβλήματα που είχε ο μαέστρος όταν ηχογραφούσε τις συμφωνίες.

Ταιριάξανε τα χνώτα τους, και οι δυο νευρωτικοί ήταν και με ένα καρό ψυχολογικά.

Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Schubert? Wagner? ποιά ακριβώς;
Συνοπτικά τα δικα μου top του Bernstein.

Mahler 1(Concertgebouw),3 (NYP), 5 (Wiener P), 7 (NY P)
Schubert 8,9 από Concertgebouw και NY P
Shostakovich τη 5η με NY P,
Wagner, tristan & Isolde (Bayern) & Wesendonck-Lieder από NY P.
Ηaydn 88,92,94,95,96 από NY P
Τα έργα του με τη φιλαρμονική του Ισραήλ.

Σίγουρα κάποια ξεχνάω, επίσης όταν λέω ότι καποια ηχογράφηση σημαίνει αναφορά δεν σημαίνει ότι δεν έχω άλλη αναφοράς και από άλλο μαέστρο.

Re: Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Συνοπτικά τα δικα μου top του Bernstein.

.......
Shostakovich τη 5η με NY P,
........

Έχω χρόνια να ακούσω το βινύλιο με τον Bernstein στην 5η του Shostakovich.
Έγραφε στο οπισθόφυλλο ότι κατά την επίσκεψη που είχε κάνει η φιλαρμονική της Ν. Υόρκης στην Ρωσία η εκτέλεση είχε επαινεθεί από τις εφημερίδες Pravda και Izvestia μάλιστα από τον ίδιο τον Khachaturian.

Καλά όλο για σύγχρονες ηχογραφήσεις γράφουμε.

Ανέφερα τον κύκλο ΝΥ / Columbia και όχι DG / Vienna.

Σε κάθε περίπτωση, ο γνήσιος Μαλερικός χρειάζεται και τις ιδιοσυγκρασιακές τύπου Λέννυ ερμηνείες και τις αποστασιοποιημένες, ότι λέει το χαρτί, τύπου Μπουλέζ...

Στο τέλος της ημέρας, προσωπικά θα διαλέξω τον οπαδό... Από κορρεκτίλα πήξαμε...

2cdfc596707d626909553426b785b3f2.jpg

decca4834643packshot.jpg

Special Επανεκδοση της Decca. Το 2019.
Αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα φαν του Μαλερ, για μενα ηδη Κορυφαια πριν βγει σπεσιαλ εντισον ισως με νεα υψηλης αναλυσης επεξεργασια ηχου ως συνηθιζεται πλεον( μαζι με του Σβετλανωφ-complete εργα) αποδωση του συνθετη.
Μετα ο Μπερνσταϊν...

Επισης και του Μπρουκνερ μεσα στον στην ιδια προσπαθεια "υπενθυμησης" της εταιριας.

https://www.resmusica.com/2019/06/05/decca-reedite-les-integrales-bruckner-et-mahler-par-haitink/

Ο Mahler είναι καλός , ο Bruckner δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον και τον άφησα στην μέση.
Όλα τα λεφτά όμως είναι ο Shostakovich.
Εξαιρετικός κύκλος!
61gyJvGnW0L._SL1400_.jpg

Την ακούω τώρα και προσπαθώ να μείνω ξύπνιος...
Πιο αργή , βαρετή και άνευρη ερμηνεία δεν νομίζω πως έχω ακούσει.
Μάλλον έχω εθιστεί στον Κουρεντζή....

Μάλλον. Πάντως κι εγώ ακούω τώρα τον Κουρεντζή συγκρίνοντας τον με άλλες αγαπημένες ερμηνείες (Monteux, Markevitch) και δυσκολεύομαι να πάω πίσω. Oι άλλες μου φαίνονται πολυ ξερές, ακαδημαϊκές, σχεδόν πληκτικές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Έχω χρόνια να ακούσω το βινύλιο με τον Bernstein στην 5η του Shostakovich.
Έγραφε στο οπισθόφυλλο ότι κατά την επίσκεψη που είχε κάνει η φιλαρμονική της Ν. Υόρκης στην Ρωσία η εκτέλεση είχε επαινεθεί από τις εφημερίδες Pravda και Izvestia μάλιστα από τον ίδιο τον Khachaturian.

Καλά όλο για σύγχρονες ηχογραφήσεις γράφουμε.
Στον Μητρόπουλο πρώτα αλλά και στον Μπερνστάιν οφείλεται η αναγνώριση του Σοστακόβιτς στον δυτικό κόσμο.

Εκτός των ηχογραφισεων της δεκαετίας του '50, υπάρχει και η εξαιρετικη ηχογράφηση του 1979 στο Τόκυο στην οποία ο Μπερνστάιν είναι λίγο πιο *μαζεμένος*.

Ξέχασα επίσης την εξαιρετική ηχογράφηση της 7ης με την ορχήστρα του Σικάγο.