Αυτή η Ιεροτελεστία είναι αναφοράς, με τον υποκειμενισμό, φυσικά, που εμφιλοχωρεί σε παρόμοιες συζητήσεις.
![]()
Επειδή θα στο επιτρέψουμε, δεν σημαίνει ότι έχεις και δίκαιο :--)
Αν εξαιρέσουμε 4 και 6, άντε και 9η ο Μπερτίνι είναι για μένα ο ορισμός του ανιαρού... βέβαια, γούστα είναι αυτά...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Schubert? Wagner? ποιά ακριβώς;
Το συγκεκριμένο Wagner τον είχα ακουστά, για το Schubert δεν ήξερα ότι είχε κάτι ιδιαίτερο, θα το κοιτάξω.Κώστα έχει Schubert 5-8-9 Concertgebouw- DG digital (με την ευκαιρία τώρα έβαλα την 8 -πολύ ωραία)
Wagner Τριστάνο και Ισόλδη με Bayerische Rundfunk Philips Digital.
122 cds που να έχεις εποπτεία όλων.
Ο Δημοκιδής αναφέρει τις ηχογραφήσεις Mahler- Columbia remasterig Meyer και είναι ακριβώς όπως τα γράφει.
Τώρα μετά από αυτές τις αιρετικές απόψεις περιμένω την καταιγίδα να ξεσπάσει....
Προφανώς γούστα είναι αυτά , στον κύκλο της DG του Bernstein δεν ακούς Mahler αλλά μάλλον όλα τα ψυχολογικά και προσωπικά προβλήματα που είχε ο μαέστρος όταν ηχογραφούσε τις συμφωνίες.
Αφού το κάνεις για να αυξηθεί η αναγνωσιμότητα :smile:
Ταιριάξανε τα χνώτα τους, και οι δυο νευρωτικοί ήταν και με ένα καρό ψυχολογικά.
Συνοπτικά τα δικα μου top του Bernstein.Schubert? Wagner? ποιά ακριβώς;
Συνοπτικά τα δικα μου top του Bernstein.
.......
Shostakovich τη 5η με NY P,
........
Ανέφερα τον κύκλο ΝΥ / Columbia και όχι DG / Vienna.Προφανώς γούστα είναι αυτά , στον κύκλο της DG του Bernstein δεν ακούς Mahler αλλά μάλλον όλα τα ψυχολογικά και προσωπικά προβλήματα που είχε ο μαέστρος όταν ηχογραφούσε τις συμφωνίες.
Την ακούω τώρα και προσπαθώ να μείνω ξύπνιος...
Πιο αργή , βαρετή και άνευρη ερμηνεία δεν νομίζω πως έχω ακούσει.
Μάλλον έχω εθιστεί στον Κουρεντζή....
Στον Μητρόπουλο πρώτα αλλά και στον Μπερνστάιν οφείλεται η αναγνώριση του Σοστακόβιτς στον δυτικό κόσμο.Έχω χρόνια να ακούσω το βινύλιο με τον Bernstein στην 5η του Shostakovich.
Έγραφε στο οπισθόφυλλο ότι κατά την επίσκεψη που είχε κάνει η φιλαρμονική της Ν. Υόρκης στην Ρωσία η εκτέλεση είχε επαινεθεί από τις εφημερίδες Pravda και Izvestia μάλιστα από τον ίδιο τον Khachaturian.
Καλά όλο για σύγχρονες ηχογραφήσεις γράφουμε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.