Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

Ο Nelsons είναι από τους καλύτερους μαέστρους της γενιάς του και όχι μόνο. Δεν έχω ακούσει κάτι δικό του που να μην είναι τουλάχιστον πολύ καλό. Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι Βοστωνέζοι.
Φαίνεται ότι δεν χωρούν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Με Βοστώνη κύκλο Shostakovich με Gewandhaus κύκλο Bruckner. Άσε που με την ιστορία της Λειψίας ίσως έπρεπε ο κύκλος Bruckner να είναι καλύτερος. Από τον κύκλο αυτόν έχω ακούσει μόνον 8η και μου άρεσε. Φίλοι όμως, που εμπιστεύομαι και που τις έχουν ακούσει όλες προτιμούν άλλες, παλαιότερες ηχογραφήσεις Λειψίας.

• Like
Reactions: Sonorus
Φαίνεται ότι δεν χωρούν δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Με Βοστώνη κύκλο Shostakovich με Gewandhaus κύκλο Bruckner. Άσε που με την ιστορία της Λειψίας ίσως έπρεπε ο κύκλος Bruckner να είναι καλύτερος. Από τον κύκλο αυτόν έχω ακούσει μόνον 8η και μου άρεσε. Φίλοι όμως, που εμπιστεύομαι και που τις έχουν ακούσει όλες προτιμούν άλλες, παλαιότερες ηχογραφήσεις Λειψίας.
Πάντως με την Βοστώνη στον Shostakovich έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο κύκλος είναι τουλάχιστον εφάμιλλος με του Kondrashin και σε σημεία καλύτερος. Αν προσθέσουμε και τον πολύ καλό ήχο τότε μιλάμε για αριστούργημα.