Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά νομίζω ότι αρκετά με το flame war μεταξύ των υποστηριχτών του CD ή του LP. Επίσης, αρκετά (με τα πανέμορφα και πολύ ενδιαφέροντα, είναι αλήθεια) DIY turntables.
Ας ασχοληθούμε και λίγο με το θέμα του ταλαίπωρου αυτού νήματος.
1. Πράγματι όλο και περισσότεροι αναφέρουν ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις για πηγή ένα σκληρό δίσκο του PC (αφού πρώτα κάνεις extract με το EAC τα CD σου) και να οδηγήσεις ένα DAC με ανέλπιστα καλά αποτελέσματα. Το έχει κάνει κανείς από εδώ, και ποια η εμπειρία του; Μπορεί δηλ. κάποιος να αντικαταστήσει ακόμα και πολύ ακριβά CD players με μια τέτοια λύση ή όχι; Πως συγκρίνεται ένα PC με τα καλά transport;
2. Υπάρχουν και ορισμένοι ενισχυτές AV οι οποίοι δέχονται USB σκληρούς δίσκους. Θα μπορούσε κάποιος με τη χρήση του EAC να γεμίσει έναν δίσκο με αρχεία .wav και να συγκρίνει το αποτέλεσμα με κάποιο καλό transport που θα οδηγεί το DAC του ενισχυτή.
3. Θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και με τα LPs! Μόλις αγοράσει κάποιος ένα LP, όπως θα είναι φρέσκο και άφθαρτο, θα μπορούσε να το ψηφιοποιήσει, όχι βέβαια στην ανεπαρκή δειγματοληψία του CD, αλλά σε μια πολύ καλύτερη (π.χ. 196KHz/24bit) με κάποιο υψηλής ποιότητας ADC. Και για να προλάβω πιθανές φωνές φανατικών, σκεφθείτε ότι πολλά από τα σύγχρονα LPs έχουνε σαν master ψηφιακό σήμα. Άραγε, το έχει κάνει κάποιος και ποια τα αποτελέσματα; Η παραπάνω δειγματοληψία επαρκεί για τις καθαρά αναλογικές εγγραφές (ΑΑΑ) ή όχι; Μήπως με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα από τα LP καθότι αποφεύγεται η φθορά του δίσκου; (και να έχουμε και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση επίσης)
Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να απαντήσω στα παραπάνω ερωτήματα. Αν κάποιος μπορεί, παρακαλώ ας το κάνει!
Εγώ προσωπικά έχω κάνει το ανήκουστο να χρησιμοποιώ για πηγή μια… τηλεόραση(!!). Η τηλεόραση αυτή έχει USB είσοδο και εκεί έχω συνδέσει ένα σκληρό δίσκο τον οποίο έχω γεμίσει με τραγούδια. Η ψηφιακή έξοδος της τηλεόρασης οδηγεί την coaxial input ενός ενισχυτή AV. Εντυπωσιακή σύγκλιση τεχνολογιών, έτσι δεν είναι; Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα από πλευράς ευχρηστίας και χαμηλού κόστους, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κρίνω τίποτα από πλευράς ποιότητας γιατί το σύστημά μου όχι μόνο δεν είναι High End, αλλά ούτε καν Hi-Fi (άλλωστε είμαι και λίγο … κουφός αφού ακούω μόλις μέχρι τα 12KHz).
Υ.Γ.
To σύστημα ανάγνωσης του βινυλίου υστερεί. Στο βινύλιο υπάρχει πολύ περισσότερη πληροφορία απλώς δεν μπορούμε να την διαβάσουμε ολόκληρη και σωστά.
.
Χωρίς να γνωρίζω προσωπικά τον φίλο internet king θέλω να τον συγχαρώ. Τα γραφόμενά του που έτυχε να διαβάσω σε πολλά thread, δείχνουν άνθρωπο με ευρεία εμπειρία και υψηλό τεχνικό υπόβαθρο, ενώ σχεδόν πάντα είναι εύστοχα.