σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

αν καταλαβα καλα ο Κωστας Κ,αναφερεται στον 200αρη........παντως δεν βλεπω τι νοημα εχει αυτη η συζητηση περαν των οσων ηδη εχουν λεχθει αφου η διαφορα κοστους ειναι πολυ σημαντικη,αν ο 200αρης εκανε τα ιδια με τον JVC HD1 θα ητανε αλλιως τα πραγματα και ισως ο Κωστας εχει δικιο που λεει οτι δεν θα πουλαγε ο JVC,αλλα αφου δεν, τι νοημα εχει?

Φίλε DimA έχεις δει αυτούς τους 2 προβολείς δίπλα δίπλα?

Μάλλον όχι. Όπως άλλωστε και ο Κώστας ο Κεφάλας ο οποίος ούτε καν έχει την παραμικρή επιφύλαξη για αυτό που είδε...

Πως να έχει άλλωστε αφού μιλάνε τα 'γραπτά' από μόνα τους...

Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Mετα την απαιτουμενη δουλεια ποιον θα διαλεγε ομως ο υποψήφιος αγοραστης?

Αν εξέταζε την τιμή σίγουρα τον HD-1...

Αν η διαφορά τιμής ήταν μικρή τότε η επιλογή θα ήταν καθαρά θέμα γούστου.

Γιατι ειναι εκτος ?

Για την συγκριση των 2 προβολικων δεν μιλαμε ?

Είναι εκτός φίλε Kosh γιατί αν έχεις παρακολουθήσει τα γραπτά του, σε προηγούμενο θέμα έχει αναφέρει, κραυγαλέα, ότι ο HD-1 καλύπτει το 95% των καταναλωτών και τους αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους από το 'ψεύτικο' υπερβολικό contrast και τα 'εντυπωσιακά' λάθος χρώματα που έχει...

Τώρα λοιπόν 'περίτρανα' και χαριτολογώντας αναφέρει ότι ο Sony θα καλύψει το 99%...

Δυστυχώς όμως, εκτός του ότι αντιφάσκει, είναι και λάθος...

Και εκτός από αυτό, από πότε δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τον παράγοντα κόστος?

Όταν συγκρίνεις 2 προβολείς δεν πρέπει ο καθένας να κρίνεται λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τις δυνατότητές του και τη μοναδική τιμή του?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

ωραιος....;)

Οπως καταλαβαινεις γενικος οτι γραφω ειμαι εκτος....:HTEHETH63:

Όχι Κώστα μου, δεν είναι έτσι.

Εξηγώ παραπάνω γιατί είσαι εκτός.

Για να μην φανω υπερβολικος :flipout:θα ελεγα οτι στους 100 οι 99 θα πουν οτι ο sony ειναι καλυτερος....
Βεβαια παντα με το σκεπτικο να μην βαζουμε μεσα το οικονομικο κοιτοντας απλα τι μας αρεσει......

Υπερβολικός δεν ήσουν ποτέ...:D

Παντως απο τα γραπτα του Μανωλη που στηνει και ρυθμιζει γραφει οτι το gamma του jvchd1 καθε λιγο και λιγακι δειχνει κουκουρουκου φτανοντας το 1.6
Για ποιες ρυθμισεις μιλας....!!!!!

Μα για του Sony... Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο βασικός τομέας που υπερτερεί?

Θα γυρισουμε παλι στα παλια ...οπως με τους CRT που καθε ενα-δυο εργα ηθελε ρυθμιση η συγκλιση και δεν ξερω και εγω τι αλλο....!!!!!

Τώρα να μην πω ότι γίνεσαι υπερβολικός...?

Μωρε ματια βγαζει .... αλλα οταν ο αλλος δει ποιο σωστα χρωματα με την ιδια αντιθεση και ποιο 3D εικονα,θα αλλαξει γνωμη..;)

Για το πιο σωστά χρώματα, συμφωνώ, με την ίδια αντίθεση και πιο 3D εικόνα, επέτρεψέ μου να αμφιβάλω.

Επομενως Κωστη η αποψη μου ειναι οτι στην ιδια τιμη δεν εχει τυχη ο jvc..

Και η δική μου άποψη είναι ότι είσαι 1000% λάθος.

Επειδή όμως δεν μου αρέσουν οι αμπελοφιλοσοφίες και τα θεωρητικά ποσοστά θα μιλήσω για πράξη...

Υπάρχει στην αγορά γνωστό κατάστημα που έχει demo τους 2 προβολείς και έχουν περάσει τουλάχιστον 20 άτομα για να τους δουν.

Θα σε λυπήσω Κώστα μου αλλά δυστυχώς ήταν όλοι τόσο 'άσχετοι' όσο να μην επιθυμήσει ούτε ένας τον Sony.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς που τον είχε παραγγείλει, ακύρωσε την παραγγελία...

Φυσικά δεν μπορώ να αναφέρω το κατάστημα ούτε τον άνθρωπο που την ακύρωσε για λόγους δεοντολογίας, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό και με μια μικρή έρευνα αγοράς όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει...

Είναι εκτός φίλε Kosh γιατί αν έχεις παρακολουθήσει τα γραπτά του, σε προηγούμενο θέμα έχει αναφέρει, κραυγαλέα, ότι ο HD-1 καλύπτει το 95% των καταναλωτών και τους αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους από το 'ψεύτικο' υπερβολικό contrast και τα 'εντυπωσιακά' λάθος χρώματα που έχει...

Τώρα λοιπόν 'περίτρανα' και χαριτολογώντας αναφέρει ότι ο Sony θα καλύψει το 99%...

Και εκτός από αυτό, από πότε δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τον παράγοντα κόστος?

Όταν συγκρίνεις 2 προβολείς δεν πρέπει ο καθένας να κρίνεται λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τις δυνατότητές του και τη μοναδική τιμή του?

Μα σε αυτο που λεει δικιο εχει....

αν δεις πρωτη φορα τον Ντιλα παθαινεις κατι και τον αγοραζεις αβλεπη.....
Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι αν μετα δει ο αγοραστης τον Σονυ η πλαστιγγα θα γειρει προς τα κει λογω χρωματων και οχι μονο....

απλα ειναι μερικες φορες τα πραγματα.....

για λεφτα δεν μιλαμε νομιζω....αλλιως βαλε στην τιμη του Ντιλα 1 και ενα λουματζεν που χρειαζεται μπας και ερθει και να δεις το κοστος.....

Και επιτρεψε μου και κατι αλλο....
καλα θα κανουμε να μην αποθαρρυνουμε οποιον διαβαζει το νημα αυτο με χαρακτηρισμους off topic ...
Οχι οταν πολλα μυνηματα ειναι εκτος αλλα αφηνονται αχαρακτηριστα προς χαρη της κουβεντας.
Μην τσουβαλιαζουμε και οτι θεωρουμε λαθος η προσωπικη αποψη.
Και ειδικα απο διαχειριστες τεχνικης κατηγοριας.
Μπορω να καταλαβω οτι ο Κεφαλας εχει μια ιδιαιτερη σχεση με καποιους απο εσας.
Αλλα ειμαι παρα πολυ σιγουρος οτι οταν καταφερουμε να κανουμε το συγκριτικο μεταξυ του Σονυ και του νεου Ντιλα θα μπορεσουμε σε οπτικο επιπεδο να αναπτυξουμε ενα νεο επιπεδο επικοινωνιας.
Γιατι τωρα απλα εικαζουμε.....

Συγκρισεις γινονται με ομοιες συνθηκες .

Υπάρχει στην αγορά γνωστό κατάστημα που έχει demo τους 2 προβολείς και έχουν περάσει τουλάχιστον 20 άτομα για να τους δουν.

Πλαι πλαι παιζουν τα μηχανακια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Πρωτα βγηκε στην αγορα ο jvc hd1 και μετα απο 1χρονο ο sony 200....

Το πρωτο λογο στις πωλησης ειχε ο jvc και γι'αυτο ειπα οτι κανει για το 95% των καταναλωτων....

Ερχωμενος λοιπον ο sony 200 και δειχνωντας κατι καλυτερο,λογικο ειναι να μεινει πισω στην εικονα ο jvchd1.....

Που αντιφασκο λοιπον ....?

Το οτι ειμαι λαθος...δεκτον.....αποψη σου...

Ο καθε ενας λεει την αποψη του....

Επισης υπαρχει μεγαλη διαφορα στην απεικονιση εικονας στα ματια μου μεταξυ του jvc και του sony που δεν χρειαζεται να τους βαλεις διπλα διπλα ετσι ωστε να δω ποιος ειναι καλυτερος...;)

Εγω πιστευω οτι ο sony ειναι καλυτερος στην παρακολουθηση ταινιας...ποιο ευχαριστος..με αντιθεση μεγαλυτερη του hd1 ....ποιο ωραια χρωματα...ποιο 3D

περι ορεξεως κολοκυθοπητα Κωστη μου....

Δεν θελω να λεω τα ιδια και τα ιδια Κωστη.....

Δεν θα ασχοληθω αλλο με το ποιος ειναι καλυτερος ....ΤΕΛΟΣ..

Οποιος τον ενδιαφερει ...παει και τα βλεπει....
Φτανει να δει ολες τις δυνατοτητες και των δυο προβολεων και οχι οτι θελει να δειξει στον καταναλωτη ο πωλητης....;)

Απορία! Γιατί συγκρίνετε ανόμοια πράγματα?????:smash:

Κατά τη γνώμη μου Ο VW200 πρέπει να συγκριθεί μόνο με τον DLA-HD100 και όχι με τον HD1.

Πραγματικά δεν βλέπω λογική στη σύγκριση του 200 με τον HD1 αφού ο δεύτερος δεν κάνει ούτε τα μισά λεφτά του πρώτου!

Δεν διαφωνω.....αλλα...

Απλα θεωρω μια νορμαλ κατασταση πηγαινωντας απο το 2.2 στο 2.1 η 2.3 ..η οποια και δεν ειναι τοσο εμφανης βλεπωντας εικονα...
Το 1.6 ειναι τραγικο....πως βλεπετε..!!!!!!:flipout:
Εχει να κανει με την τεχνολογια καθαρα.....
Ειναι σοβαρο προβλημα..
Εχει να βγαλει πολλα κουσουρια ....για να μην πω απο τωρα κατι που εχω δει..!!!!

Καλημερα.
Σχετικα με το gamma, οσο "λαθος" ειναι να ειναι πιο φωτεινο (1,6, 1,8 κλπ) αλλο τοσο "λαθος" ειναι να ειναι πιο σκοτεινο (2,3, 2,4 κλπ) ειδικα εαν ο προβολεας μας εχει χαμηλο On/off contrast (οπως πχ ο δικος σου προβολεας Κωστα) με αποτελεσμα να χανονται οι διαβαθμισεις στα σκοτεινα ενω πχ αν ειχες εναν JVC θα μπορουσες να επαιζες με ψηλοτερες τιμες gamma στα χαμηλα IRE και να δωσεις περισσοτερο βαθος στην εικονα χωρις να χασεις λεπτομερεια.
Σε καθε περιπτωση ομως τιποτα απο τα παραπανω δεν ειναι "Τραγικο" οπως το παρουσιαζεις. Αν ειχες ερθει στην παρουσιαση του Lumagen που καναμε προσφατα, θα εβλεπες και εσυ πως οταν αλλαζαμε τον JVC μεταξυ της default μνημης (με το λαθος gamma) και της ρυθμισμενης (με το σωστο gamma) οι διαφορες δεν ηταν σε καμια περιπτωση "Τραγικες". Υπηρχαν μεν, αλλα δεν χαλουσαν πολυ την εικονα. Βεβαια, αν θες την απολυτα σωστη απεικονιση, πρεπει να επεμβεις και να διορθωσεις το gamma του προβολεα.

Με ολα αυτα θελω να πω οτι ειναι λαθος να πιανόμαστε απο ενα "κουσουρι" ενος προβολεα και να το μεγαλοποιουμε προσπαθωντας να ακυρωσουμε το μηχανημα, ειδικα οταν το ιδιο ισχυει και για τον προβολεα τον οποιο συγκρινουμε (sony 200) διοτι ειναι θεμα τεχνολογιας 3 πανελ.
Με την ιδια λογικη, θα μπορουσα και εγω, οποτε διαβαζω για dlp να λεω διαρκως για το ποσο "τραγικο" ειναι το επιπεδο μαυρου τους και το γκρι πεπλο του Van Helsing κλπ. ή να λεω για τις "ζαλαδες" που προκαλει το rainbow κ.ο.κ.
Αν θελουμε να θαψουμε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μηχανημα ειναι ευκολο να το κανουμε διοτι ΟΛΑ εχουν αδυναμιες. Αυτο που εδω επιζητουμε ειναι να μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλο και δεν υπαρχει καλυτερος τροπος γι αυτο απο παρουσιασεις και συγκριτικα. Γι αυτο σου επαναφερω την προταση μου να κανουμε ενα συγκριτικο μεταξυ JVC -Sharp 21000 (οταν παραλαβει ο Πανος) για να δουμε ολοι μαζι απο κοντα τις διαφορες και να γινει ενας εποικοδομητικος διαλογος μεταξυ ολων των παρευρισκομενων. Το ιδιο ισχυει φυσικα και για τις διαφορες JVC- Sony 200 οταν βρουμε κομματι του τελευταιου.

Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Κατά τη γνώμη μου Ο VW200 πρέπει να συγκριθεί μόνο με τον DLA-HD100 και όχι με τον HD1.

Πραγματικά δεν βλέπω λογική στη σύγκριση του 200 με τον HD1 αφού ο δεύτερος δεν κάνει ούτε τα μισά λεφτά του πρώτου!

Ευλογη η απορια σου.
Απλα, επειδη οταν ειχαμε πρωτοδει τον 200ρη δεν ειχε κυκλοφορησει ο 100ρης, τον συγκριναμε με τον HD-1.

Πιστευω οτι και παλι θα ειναι ποιο μπροστα ο sony 200....
Αυτο που μεταφερει στον θεατη η εικονα του sony 200 δυσκολα αλλος προβολεας θα τον περασει...
Εξαλλου οπως ειπαν και τα παιδια δεν ειδαν και την διαφορα αναμεσα σε hd100 και hd1...
Ειπαν οτι ειναι καλυτερα να δωσεις 3000 ευρω για scaler ωστε να διορθωσεις τα προβληματα του hd1...

ΟΠΟΤΕ....;)

Καλημερα.
Σχετικα με το gamma, οσο "λαθος" ειναι να ειναι πιο φωτεινο (1,6, 1,8 κλπ) αλλο τοσο "λαθος" ειναι να ειναι πιο σκοτεινο (2,3, 2,4 κλπ) ειδικα εαν ο προβολεας μας εχει χαμηλο On/off contrast (οπως πχ ο δικος σου προβολεας Κωστα) με αποτελεσμα να χανονται οι διαβαθμισεις στα σκοτεινα ενω πχ αν ειχες εναν JVC θα μπορουσες να επαιζες με ψηλοτερες τιμες gamma στα χαμηλα IRE και να δωσεις περισσοτερο βαθος στην εικονα χωρις να χασεις λεπτομερεια.
Σε καθε περιπτωση ομως τιποτα απο τα παραπανω δεν ειναι "Τραγικο" οπως το παρουσιαζεις. Αν ειχες ερθει στην παρουσιαση του Lumagen που καναμε προσφατα, θα εβλεπες και εσυ πως οταν αλλαζαμε τον JVC μεταξυ της default μνημης (με το λαθος gamma) και της ρυθμισμενης (με το σωστο gamma) οι διαφορες δεν ηταν σε καμια περιπτωση "Τραγικες". Υπηρχαν μεν, αλλα δεν χαλουσαν πολυ την εικονα. Βεβαια, αν θες την απολυτα σωστη απεικονιση, πρεπει να επεμβεις και να διορθωσεις το gamma του προβολεα.

Με ολα αυτα θελω να πω οτι ειναι λαθος να πιανόμαστε απο ενα "κουσουρι" ενος προβολεα και να το μεγαλοποιουμε προσπαθωντας να ακυρωσουμε το μηχανημα, ειδικα οταν το ιδιο ισχυει και για τον προβολεα τον οποιο συγκρινουμε (sony 200) διοτι ειναι θεμα τεχνολογιας 3 πανελ.
Με την ιδια λογικη, θα μπορουσα και εγω, οποτε διαβαζω για dlp να λεω διαρκως για το ποσο "τραγικο" ειναι το επιπεδο μαυρου τους και το γκρι πεπλο του Van Helsing κλπ. ή να λεω για τις "ζαλαδες" που προκαλει το rainbow κ.ο.κ.
Αν θελουμε να θαψουμε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μηχανημα ειναι ευκολο να το κανουμε διοτι ΟΛΑ εχουν αδυναμιες. Αυτο που εδω επιζητουμε ειναι να μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλο και δεν υπαρχει καλυτερος τροπος γι αυτο απο παρουσιασεις και συγκριτικα. Γι αυτο σου επαναφερω την προταση μου να κανουμε ενα συγκριτικο μεταξυ JVC -Sharp 21000 (οταν παραλαβει ο Πανος) για να δουμε ολοι μαζι απο κοντα τις διαφορες και να γινει ενας εποικοδομητικος διαλογος μεταξυ ολων των παρευρισκομενων. Το ιδιο ισχυει φυσικα και για τις διαφορες JVC- Sony 200 οταν βρουμε κομματι του τελευταιου.

Tακη εσυ εχεις βαση το τι γουσταρει το ματι σου....

Εμενα μου αρεσουν οι μελαχρινες....!!!!
Μπορω να σε κανω να γουσταρεις τις μελαχρινες !!!!!!

Αστο να παει....κοιτα αυτο που γουσταρεις και ασε τα αλλα...

Οσον αφορα τον sharp πεστο στον Παναγιωτη .....εμενα τι μου το λες..!!!!
Εξαλλου οπως γνωριζεις πολυ καλα,τα dlp ειναι πολυ καλυτερα των dila-sxrd σε ολα τα σημεια εκτος του μαυρου(αυτη την στιγμη) οποτε τι συγκριτικο να κανουμε....!!!!!

Σχετικα με τον δικο μου προβολεα δεν χρειαζεται να αναφερθω...
Ειναι 5ετιας και βλεπω μια χαρα...ευχαριστιεμε ταινια....!!!!!
Εδω μεσα ομως δεν μπορω να γραφω αρλουμπες .....
Προσπαθω να ειμαι οσο γινετε αντικειμενικος.

Φίλε DimA έχεις δει αυτούς τους 2 προβολείς δίπλα δίπλα?

Μάλλον όχι. Όπως άλλωστε και ο Κώστας ο Κεφάλας ο οποίος ούτε καν έχει την παραμικρή επιφύλαξη για αυτό που είδε...

Πως να έχει άλλωστε αφού μιλάνε τα 'γραπτά' από μόνα τους...

δεν το καταλαβα το σχολιο.Τι σχεση εχει αν τους εχω δει διπλαδιπλα?δηλαδη αν ηταν στην ιδια τιμη οι προβολεις τα δεδομενα δεν θα ηταν διαφορετικα?αυτο λεω.

Οσον αφορα τον 200αρη,εγω προσωπικα δεν θαδινα τοσα λεφτα γι'αυτον παρα το οτι ειναι καλος προβολεας.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα βρει αγοραστες ,σιγουρα θα βρει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Εξαλλου οπως γνωριζεις πολυ καλα,τα dlp ειναι πολυ καλυτερα των dila-sxrd σε ολα τα σημεια εκτος του μαυρου(αυτη την στιγμη) οποτε τι συγκριτικο να κανουμε....!!!!!
Μέχρι δλδ να εμφανιστεί μία νέα τεχνολογία panel από το πουθενά, δεν έχουν νόημα τα συγκριτικά;

Και αφού δεν έχουν νόημα τα συγκριτικά, γιατί παραπάνω έλεγες για ‘κλειστές συναντήσεις’; Αφού, σύμφωνα με αυτά που λες, δεν θα είχε νόημα να παρευρεθείς σε αυτές αφού δεν έχεις να δεις κάτι που δεν ξέρεις.

Μήπως να το κλείσουμε το forum καλύτερα;

ΥΓ Δεν σε ξέρω Κώστα προσωπικά και μπορεί να κάνω και λάθος. Απλώς διαβάζω αυτά που γράφεις και μου γεννώνται τα παραπάνω ερωτήματα.

Tακη εσυ εχεις βαση το τι γουσταρει το ματι σου....

Εμενα μου αρεσουν οι μελαχρινες....!!!!
Μπορω να σε κανω να γουσταρεις τις μελαχρινες !!!!!!

Αστο να παει....κοιτα αυτο που γουσταρεις και ασε τα αλλα...

Οσον αφορα τον sharp πεστο στον Παναγιωτη .....εμενα τι μου το λες..!!!!

Σχετικα με τον δικο μου προβολεα δεν χρειαζεται να αναφερθω...
Ειναι 5ετιας και βλεπω μια χαρα...ευχαριστιεμε ταινια....!!!!!
Εδω μεσα ομως δεν μπορω να γραφω αρλουμπες .....
Προσπαθω να ειμαι οσο γινετε αντικειμενικος.

Αν ειχα βαση μονο το τι "γουσταρει το ματι μου" δεν θα ετοιμαζομουν να σπρωξω 3 χιλιαρικα για τον Lumagen αλλα θα αραζα οπως εσυ και θα εβλεπα επιεικώς μετριοτατη εικονα σε προβολεα 5ετιας σε οθονη με hot-spotting. Δεν το κανω ομως, γιατι πιστευω οτι πρεπει να προσπαθουμε να βλεπουμε στο σπιτι μας οσο το δυνατον καλυτερη εικονα, κοντα σε αυτο που θα ηθελε να δουμε ο δημιουργος της ταινιας..Γι'αυτο το λογο ασχολουμαι με το χομπυ αυτο και επενδυω τακτικα απο το υστέρημα μου εχοντας μαλιστα διαμορφωσει τον χωρο θεασης με τις καλυτερες δυνατες συνθηκες (για living room).
Τωρα επι της ουσιας:
1) Λεω σε εσενα για το συγκριτικο με τον 21.000 γιατι εισαι κολλητος με τον Πανο και ο τελευταιος δεν παρακολουθει το φορουμ μας.Αν θες, του το μεταφερεις..
2)Απο το να γραφεις αθαιρετα αξιωματα περι της ανωτεροτητας των dlp εναντι των sxrd/dila, καλο ειναι να προσπαθησεις να συνεισφερεις στην οργανωση συγκριτικων παρουσιασεων οπου και θα εχεις την ευκαιρια να μας εξηγησεις ενωπιον ολων τις θεωριες σου περι εικονας..Ετσι μονο μπορουμε να βγαλουμε μια ακρη και οχι με το να πεταμε κορώνες αφ'υψηλου...
Ειμαι ομως σιγουρος οτι κατι τετοιο δεν το επιθυμεις για ευνοητους λογους.. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Μέχρι δλδ να εμφανιστεί μία νέα τεχνολογία panel από το πουθενά, δεν έχουν νόημα τα συγκριτικά;

Και αφού δεν έχουν νόημα τα συγκριτικά, γιατί παραπάνω έλεγες για ‘κλειστές συναντήσεις’; Αφού, σύμφωνα με αυτά που λες, δεν θα είχε νόημα να παρευρεθείς σε αυτές αφού δεν έχεις να δεις κάτι που δεν ξέρεις.

Μήπως να το κλείσουμε το forum καλύτερα;

ΥΓ Δεν σε ξέρω Κώστα προσωπικά και μπορεί να κάνω και λάθος. Απλώς διαβάζω αυτά που γράφεις και μου γεννώνται τα παραπάνω ερωτήματα.

Μαλλον δεν τα διαβαζεις ολα....

Και σαφως εχουν νοημα φιλε μου και πρεπει να γινονται.

Εχω γραψει σε αλλο μυνημα οτι ο sony 200 εχει να δειξει την καλυτερη ομοιομορφια απο τα τριτσιπα οπως και παρα πολυ καλο χρωμα...
....αυτο δεν ειναι + στην τεχνολογια-βελτιωση..

Εαν δεν τον βλεπαμε θα το ξεραμε...οχι...αρα πρεπει να βλεπουμε,αλλα θα πρεπει να λεμε και τι βλεπουμε +/- .....οχι να λεμε εμενα δεν μου αρεσε στο ματι κ.λ.π.....πιστευω να με καταλαβες.

Αυτη την στιγμη το μονο μηχανακι που παιζει εικονα για γουστα οπως θελει ο κοσμος ειναι ο sony 200.....
Δηλαδη δεν υπαρχει μηχανακι να τον χτυπηση πουθενα....
....ακομα και ο jvc100 .....
....αν παρουμε σαν δεδομενο το συγκριτικο που εκανε το avclub
....jvc hd100 - jvc hd1

Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Αν ειχα βαση μονο το τι "γουσταρει το ματι μου" δεν θα ετοιμαζομουν να σπρωξω 3 χιλιαρικα για τον Lumagen ;)

Θεωρεις Τακη πως ο Lumagen ειναι αυτη τη στιγμη, εστω και σε beta μορφη ο καλυτερος σκειλερ που κυκλοφορει στην αγορα?

Αν ειχα βαση μονο το τι "γουσταρει το ματι μου" δεν θα ετοιμαζομουν να σπρωξω 3 χιλιαρικα για τον Lumagen αλλα θα αραζα οπως εσυ και θα εβλεπα επιεικώς μετριοτατη εικονα σε προβολεα 5ετιας σε οθονη με hot-spotting. Δεν το κανω ομως, γιατι πιστευω οτι πρεπει να προσπαθουμε να βλεπουμε στο σπιτι μας οσο το δυνατον καλυτερη εικονα, κοντα σε αυτο που θα ηθελε να δουμε ο δημιουργος της ταινιας..Γι'αυτο το λογο ασχολουμαι με το χομπυ αυτο και επενδυω τακτικα απο το υστέρημα μου εχοντας μαλιστα διαμορφωσει τον χωρο θεασης με τις καλυτερες δυνατες συνθηκες (για living room).
Τωρα επι της ουσιας:
1) Λεω σε εσενα για το συγκριτικο με τον 21.000 γιατι εισαι κολλητος με τον Πανο και ο τελευταιος δεν παρακολουθει το φορουμ μας.Αν θες, του το μεταφερεις..
2)Απο το να γραφεις αθαιρετα αξιωματα περι της ανωτεροτητας των dlp εναντι των sxrd/dila, καλο ειναι να προσπαθησεις να συνεισφερεις στην οργανωση συγκριτικων παρουσιασεων οπου και θα εχεις την ευκαιρια να μας εξηγησεις ενωπιον ολων τις θεωριες σου περι εικονας..Ετσι μονο μπορουμε να βγαλουμε μια ακρη και οχι με το να πεταμε κορώνες αφ'υψηλου...
Ειμαι ομως σιγουρος οτι κατι τετοιο δεν το επιθυμεις για ευνοητους λογους.. ;)

Σε τρωει μου φενετε....
Ρε Τακη μπροστα σου ειναι και δεν τα βλεπεις...
Τα εχουμε πει και αλλη φορα με εικονα live και δεν τα εβλεπες..
Ευτυχως τα εβλεπαν αλλοι .....:HTEHETH63:

Θα καθομαι εγω τωρα να ασχολουμε συνεχεια με δαυτα....

Πες του Μανωλη Κ. να στα εξηγηση να μην ταλαιπωρουμε και εγω ο κακομοιρος.
Ξερεις ο χρονος μου ειναι περιορισμενος εδω και κανα 5αμηνο....

Το καλο με εμενα ειναι πως οπως και να βλεπω στο σπιτι μου δεν καθομαι να γραφω οτι αυτο που βλεπω ειναι κορυφαιο......:smash:

Νομιζω οτι εχεις το τηλεφωνο του Παναγιωτη...
Παρτον και πεστου τι θελεις....τοσο δυσκολο ειναι..!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Θεωρεις Τακη πως ο Lumagen ειναι αυτη τη στιγμη, εστω και σε beta μορφη ο καλυτερος σκειλερ που κυκλοφορει στην αγορα?

Δεν ξερω αν ειναι ο καλυτερος, αλλα σιγουρα ειναι ο μονος που μου προσφερει ολα αυτα που ζηταω μαζι σε ενα πακετο (πληρες & ιδιαιτερα ανεπτυγμενο CMS, εξυπνο sharpening, 7 εισοδους-2 εξοδους hdmi κλπ).

Μαλλον δεν τα διαβαζεις ολα....

Και σαφως εχουν νοημα φιλε μου και πρεπει να γινονται.

Εχω γραψει σε αλλο μυνημα οτι ο sony 200 εχει να δειξει την καλυτερη ομοιομορφια απο τα τριτσιπα οπως και παρα πολυ καλο χρωμα...
....αυτο δεν ειναι + στην τεχνολογια-βελτιωση..

Εαν δεν τον βλεπαμε θα το ξεραμε...οχι...αρα πρεπει να βλεπουμε,αλλα θα πρεπει να λεμε και τι βλεπουμε +/- .....οχι να λεμε εμενα δεν μου αρεσε στο ματι κ.λ.π.....πιστευω να με καταλαβες.

Αυτη την στιγμη το μονο μηχανακι που παιζει εικονα για γουστα οπως θελει ο κοσμος ειναι ο sony 200.....
Δηλαδη δεν υπαρχει μηχανακι να τον χτυπηση πουθενα....
....ακομα και ο jvc100 .....
....αν παρουμε σαν δεδομενο το συγκριτικο που εκανε το avclub
....jvc hd100 - jvc hd1

Τα διαβάζω Κώστα και έχω σχηματίσει γνώμη.

Δεν έχω χάσει κάτι και αυτά που μου γράφεις δεν αλλάζουν αυτά που έγραψα.

Το thread έχει απλώς καταντήσει ανούσιο καθώς όλοι επαναλαμβάνονται.

Ο καθένας λέει ότι θέλει (και πολύ καλά κάνει).

Όπως εσύ γράφεις για τους 200-1-100 ετσι κι εγώ θα μπορούσα να βγω και να πω ότι ο JVC έχει το χειρότερο μαύρο που έχω δει ποτέ μου. Και φυσικά, απουσία ενός συγκριτικού, κάτι τέτοιο θα καταγραφόταν ως μία άποψη την οποία δεν θα μπορούσε κανένας να αντικρούσει καθώς είναι υποκειμενική (ας μην εξετάσουμε τώρα τα όρια της υποκειμενικότητας).

Την μόνη ʽλύσηʼ / ʽπρόοδοʼ θα δώσει ένα συγκριτικό το νόημα του οποίου όμως είσαι ο μόνος που αρνείται (εμμέσως μέχρι πρόσφατα και αμέσως τελευταία) πεισματικά.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτό και μόνο μειώνει την αξία των όποιων επιχειρημάτων σου (ανεξαρτήτως συμφωνίας μου ή μη με αυτά – δεν το εξετάζω αυτό).

Last edited: