σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Καμία σχέση.

Μιλάμε για καθαρούς δείκτες απόδοσης / τομέα και όχι δείκτη απόδοσης / τιμή.
Αυτο που εννοω ειναι οτι οι βαθμολογιες εχουν σχεση με την τιμη του προιοντος. Οσο πιο ακριβο, τοσο ψηλοτερες. Αστειευτηκα με τον αλγοριθμο.
Σχεση.

Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Το σημαντικο ειναι να αγοραζουμε προβολεα αναλογως των γουστων μας...
Ισως θα πρεπει να ψαχθεις για κανενα μεταχειρισμενο 100ρη..
Αν δεν υπηρχε το θεμα πτωσης της λαμπας και τιμης αντικαταστασης θα το εκανα.

Ο sony 200 ειναι η βελτιωση του Ruby....
Ειναι σε ολα καλυτερος αρκετα.....
Αρα ειναι αυτο που ζητας.....

Θα ελεγα οτι ειναι οτι ποιο καλο στην εικονα για εναν που δεν ψαχνετε με τα της εικονας προβληματα...γινετε απο απλος προβολεας εως τελειως 3d προβολεας....και φυσικα ειναι ενα μηχανακι με αριστη ποιοτητα κατασκευεις.
Ενας λοιπον που δεν ψαχνετε....τον αγοραζει με την μια...

Και οπως ειπε ο Τακης...
Ο Κωστας εχει κεφια...

Στο θεμα του Hitech το περιοδικο εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, οπως και ο ηχος βαθμολογει αναλογα με την τιμη.
Προβολεας των 10000 9,8
Προβολεας των 2000 9,2
Προβολεας των 3000 9,3
Αυτο εννοουσα με τον αλγοριθμο πιο πανω...

Αν δεν υπηρχε το θεμα πτωσης της λαμπας και τιμης αντικαταστασης θα το εκανα.

αν σ'αρεσε ο Ruby μου φαινεσαι για CRTακιας,ενταξει ξερω οτι μιλαμε για αλλες εποχες αλλα σκεψου οτι σημερα παιρνεις εξαιρετικη εικονα με πολυ λιγα λεφτα και θα σου εχει διαρκεια πεντε φορες περισσοτερο απο εναν φηφιακο....;)

Ε τώρα με μπέρδεψες...

Δηλαδή ξεπερνά τον HD-1 που θα ικανοποιήσει το 95% των καταναλωτών???
:p

Και βεβαια Κωστη....
Που ειναι το μπερδεμα...!!!!!

Ειναι σαφως καλυτερος στο ματι ο sony....
Απο την εμεπειρια μου,κρινω,οτι ποιο πολυ θα αρεσε στον κοσμο ο sony..
Απλα τα λεφτα ειναι που δεν τον αγοραζουν....
Εαν ειχαν ιδια τιμη η παραπλησια θα εβλεπες αν θα πουλαγε η jvc....

Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Και βεβαια Κωστη....
Που ειναι το μπερδεμα...!!!!!

Ειναι σαφως καλυτερος στο ματι ο sony....
Απο την εμεπειρια μου,κρινω,οτι ποιο πολυ θα αρεσε στον κοσμο ο sony..
Απλα τα λεφτα ειναι που δεν τον αγοραζουν....
Εαν ειχαν ιδια τιμη η παραπλησια θα εβλεπες αν θα πουλαγε η jvc....

Κώστα συγνώμη αλλά μου φαίνεται ότι είσαι εκτός...

Αν είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τον Sony δίπλα - δίπλα με τον JVC, με ρύθμιση brightness, contrast & color saturation, δεν θα υπήρχε περίπτωση κανένας να διαλέξει τον Sony.

Και αυτό γιατί ο Sony θέλει δουλειά για να παίξει.

Ενώ ο Jvc από την άλλη, από την αρχή, όπως άλλωστε το έχεις δηλώσει και εσύ, δίνει εντυπωσιακά, πουσαρισμένα, χρώματα που προσελκύουν το μάτι και native on/off contrast που 'βγάζει' μάτια.

Επομένως, ακόμα και στην ίδια τιμή, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν νομίζω να τίθεται θέμα επιλογής...

Κώστα συγνώμη αλλά μου φαίνεται ότι είσαι εκτός...
Αν είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τον Sony δίπλα - δίπλα με τον JVC, με ρύθμιση brightness, contrast & color saturation, δεν θα υπήρχε περίπτωση κανένας να διαλέξει τον Sony.

Ενώ ο Jvc από την άλλη, από την αρχή, όπως άλλωστε το έχεις δηλώσει και εσύ, δίνει εντυπωσιακά, πουσαρισμένα, χρώματα που προσελκύουν το μάτι και native on/off contrast που 'βγάζει' μάτια.

Επομένως, ακόμα και στην ίδια τιμή, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν νομίζω να τίθεται θέμα επιλογής...

Γιατι ειναι εκτος ?

Για την συγκριση των 2 προβολικων δεν μιλαμε ?

αν καταλαβα καλα ο Κωστας Κ,αναφερεται στον 200αρη........παντως δεν βλεπω τι νοημα εχει αυτη η συζητηση περαν των οσων ηδη εχουν λεχθει αφου η διαφορα κοστους ειναι πολυ σημαντικη,αν ο 200αρης εκανε τα ιδια με τον JVC HD1 θα ητανε αλλιως τα πραγματα και ισως ο Κωστας εχει δικιο που λεει οτι δεν θα πουλαγε ο JVC,αλλα αφου δεν, τι νοημα εχει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Γιατι ειναι εκτος ?

Για την συγκριση των 2 προβολικων δεν μιλαμε ?

ωραιος....;)

Οπως καταλαβαινεις γενικος οτι γραφω ειμαι εκτος....:HTEHETH63:

Για να μην φανω υπερβολικος :flipout:θα ελεγα οτι στους 100 οι 99 θα πουν οτι ο sony ειναι καλυτερος....
Βεβαια παντα με το σκεπτικο να μην βαζουμε μεσα το οικονομικο κοιτοντας απλα τι μας αρεσει......

Παντως απο τα γραπτα του Μανωλη που στηνει και ρυθμιζει γραφει οτι το gamma του jvchd1 καθε λιγο και λιγακι δειχνει κουκουρουκου φτανοντας το 1.6
Για ποιες ρυθμισεις μιλας....!!!!!

Θα γυρισουμε παλι στα παλια ...οπως με τους CRT που καθε ενα-δυο εργα ηθελε ρυθμιση η συγκλιση και δεν ξερω και εγω τι αλλο....!!!!!

Μωρε ματια βγαζει .... αλλα οταν ο αλλος δει ποιο σωστα χρωματα με την ιδια αντιθεση και ποιο 3D εικονα,θα αλλαξει γνωμη..;)

Επομενως Κωστη η αποψη μου ειναι οτι στην ιδια τιμη δεν εχει τυχη ο jvc..

Παντως απο τα γραπτα του Μανωλη που στηνει και ρυθμιζει γραφει οτι το gamma του jvchd1 καθε λιγο και λιγακι δειχνει κουκουρουκου φτανοντας το 1.6
Για ποιες ρυθμισεις μιλας....!!!!!

Θα γυρισουμε παλι στα παλια ...οπως με τους CRT που καθε ενα-δυο εργα ηθελε ρυθμιση η συγκλιση και δεν ξερω και εγω τι αλλο....!!!!!

..

Ο Μανωλης ειχε παρατηρησει την διαφοροποιηση στο gamma με την παροδο του χρονου οχι μονο στον JVC αλλα και στον Ruby. Επομενως πιθανοτατα ισχυει το ιδιο και για τον 200ρη. Αλλα αφου πλεον υπαρχουν τα εργαλεια για να το διορθωσουμε, τι χωλοσκας! Ετσι και αλλιως, οποιον προβολεα και αν εχεις, αν θες να εισαι σωστος σε ολα, πρεπει να τον καλιμπραρεις καθε 200 περιπου ωρες!

Με τη διαφορα οτι στο ρουμπι και στον 200 μπορεις να το ρυθμισεις και να το φερεις....

Με τη διαφορα οτι στο ρουμπι και στον 200 μπορεις να το ρυθμισεις και να το φερεις....

...και στον 100ρη (jvc)..Για τον HD-1 θες "εξωτερικη" βοηθεια, αλλα ειναι ετσι και αλλιως αρκετα φθηνοτερος και απο τους δύο..

...και στον 100ρη (jvc)..Για τον HD-1 θες "εξωτερικη" βοηθεια, αλλα ειναι ετσι και αλλιως αρκετα φθηνοτερος και απο τους δύο..

Aντε ντε να δουμε τι ρυθμισεις παιρνει ο 100ρης......

Εγινε καλα ο αρρωστος?

Ο Μανωλης ειχε παρατηρησει την διαφοροποιηση στο gamma με την παροδο του χρονου οχι μονο στον JVC αλλα και στον Ruby. Επομενως πιθανοτατα ισχυει το ιδιο και για τον 200ρη. Αλλα αφου πλεον υπαρχουν τα εργαλεια για να το διορθωσουμε, τι χωλοσκας! Ετσι και αλλιως, οποιον προβολεα και αν εχεις, αν θες να εισαι σωστος σε ολα, πρεπει να τον καλιμπραρεις καθε 200 περιπου ωρες!

Δεν διαφωνω.....αλλα...

Απλα θεωρω μια νορμαλ κατασταση πηγαινωντας απο το 2.2 στο 2.1 η 2.3 ..η οποια και δεν ειναι τοσο εμφανης βλεπωντας εικονα...
Το 1.6 ειναι τραγικο....πως βλεπετε..!!!!!!:flipout:
Εχει να κανει με την τεχνολογια καθαρα.....
Ειναι σοβαρο προβλημα..
Εχει να βγαλει πολλα κουσουρια ....για να μην πω απο τωρα κατι που εχω δει..!!!!

συμφωνω....βεβαιως-βεβαιως....

Αληθεια Χρηστο εχεις δει κατι τετοιο(τοσο λαθος)σε dlp..?
Εννοωντας να χανει με την παροδο του χρονου τοσο πολυ το gamma...

Και δεν διορθωνης μονο αυτο το προβλημα στους sony....αλλα οπου εχεις προβλημα....Ακομα και την ανομοιομορφια η οποια δεν διορθωνετε στους jvc ουτε με εξωτερικη βοηθεια......

Κοιτα να δεις που θα με βγαλουν και σονακια.......!!!!!!:flipout:

Last edited: