σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Υπαρχουν μερικα πραγματα που καποιοι επιμονα αγνοουν ή δεν ξερουν.
Οπως ας πουμε το συγκριτικο που εγινε πριν λιγο καιρο μεταξυ Sharp και Jvc.
Στο συγκεκριμενο συγκριτικο, τα πραγματα ηταν αποκαλυπτικα.
Οποιοι δεν το ειδαν μαλλον εχασαν μια ευκαιρεια να δουν αυτα που λεμε οι περισσοτεροι.
Πρωτον, οτι η οξυτητα του Jvc ηταν υπεραρκετη στα πατερνακια , ελαχιστα πισω απο τον Sharp.
Στην εικονα ομως , αυτο που εβγαινε στο πανι, ηταν ακριβως το αντιθετο (γι αυτο και η λεξη "ευκρινεια" ειναι μεγαλη κουβεντα.
Ο Jvc "φαινοταν" πιο ευκρινής σε πολλα σημεια.

Οσον αφορα τα χρωματα, αν πειραξεις τον Jvc μεσα απο HTPC (που βλεπαμε) ή απο τον Lumagen , ειναι σιγουρο οτι θα τον φερεις εκει που πρεπει.

Αυτο που ομως δεν ερχοταν με τιποτα ήταν η ΜΕΓΑΛΗ διαφορα στο contrast και το απολυτο μαυρο του Jvc.

Ολα αυτα φυσικα, μονο σε αμμεση αντιπαραθεση , γιατι ετσι κι αλλιως μιλαμε για κορυφαια μηχανηματα.
Απλα ο JVC εφερε κατι, που απο μονο του διακαιολογει την εντονη υποστηριξη απο πολλους (και απο εμενα που δεν τον εχω, αλλα τον θελω).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC

..................
To δίλημα έχει ως εξής: Αγοράζουμε κάποιον από τους Marantz, SONY, SHARP με τα όποια πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα έχουν αλλά με πιο ισορροπημένη εικόνα, ή αγοράζουμε τον HD-1 πακέτο με έναν Lumagen ή έναν Crystallio?

........................

Κωστη , τον εχεις δει αυτον ?

εγω παντως θεωρω οτι ολοι οι φιλοι που εγραψαν πιο πανω,και ο Τακης,Μπαμπης κλπ.και ο Παναγιωτης ,Κωστας κλπ.ειναι απολυτα ειλικρινεις
στις αποψεις τους και δεν βλεπω γιατι να γραφονται υπονοουμενα για το αντιθετο.
Ειναι εμφανες οτι αυτο που λενε οι μεν ειναι οτι μερικες παραμετροι βαραινουν υπερβολικα και οι αλλοι οτι προτιμουν εναν προβολεα που τα παει καλυτερα συνολικα σε περισσοτερες παραμετρους.Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα.

Προσωπικα ειδα τον ΣΟΝΥ με τον Κωστα και ηδη εχω πει την γνωμη μου,παρα την αδυναμια μου στο μαυρο και το ον-οφ που ειναι καλυτερο στον JVC,η χρωματικη αποδοση του ΣΟΝΥ βαρυνε για μενα περισσοτερο.Μιλαμε για χωρις
lumagen κλπ.ισως αν δω το αποτελεσμα του Μπαμπη (που δεν εχω δει ακομα)να βαρενει περισσοτερο,αλλα μονος του ο HD1 για μενα ηταν πιο πισω.Αυτη ειναι φυσικα απλα η προσωπικη μου αποψη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και

Κωστη , τον εχεις δει αυτον ?

Ναι Χρήστο αλλά δεν έχω παίξει μαζί του.

Πάντως όπου τον είδα είχε μεταμορφώσει στην κυριολεξία το μηχάνημα.

Περιμένω να δω τον νέο και πιο προσιτό όπου έχουν αφαιρέσει τον ένα επεξεργαστή, Faroudja, για να βγει σε πιο οικονομική τιμή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Τι μας συμφέρει βρε Κώστα...τι είναι αυτά πολυ λές;και γιατί να μας συμφέρει δηλαδή;έχουμε ποσοστά επι των πωλήσεων κάποιου προβολέα και δεν το έχω καταλάβει ακόμη;

Εννοω Γιαννη αυτο που γραφει ο Τακης...

Τελειως ενημερωτικα, ο JVC HD-100 αποτελει τον νεο προβολεα αναφορας του Greg Rogers, οτι και αν σημαινει αυτο...

Που αντι να κατσει και να πει γιατι θεωρει προβολεα αναφορας(σε ποιον τομεα) .....πεταει ενα "προβολεα αναφορας" και τελος...

Αλλα ευτυχως διαβαζουν και αλλοι και μας τα λενε...
Γι'αυτο λεω οτι μας συμφερει και οποτε θελουμε....

Και μιας και ανεφερετε ο Τακης σε αναφορες απο τον ειδικο που τοσο τον διαβαζει και τον υποστηριζει,να πουμε και αυτα που λεει στα ελληνικα....

ο Greg Rogers παραδέχεται ότι ο Sharp 21000 είναι περισσότερο τρισδιάστατος από τον JVC HD100, άρα εξ ορισμού και από τον HD1

Που σημαινει οτι η εικονα ειναι ποιο πιστη με βαση της παραμετρους εικονας.
Ποιο κοντα στην πιστοτητα.....
Ολα αυτα που εγραψα σε αλλο post.
α)focus
β)συγκλιση
3)χρωμα
4)gamma
5)RGB
6)αναλυση
7)οξυτητα
8)ansi contrast
Ο συνδιαζμος ολων μαζι μας δινει σωστη ευκρινεια σε μια εικονα....
Μεμονομενα κατι απο αυτα δεν εχει σωστη ευκρινεια....
Και δεν χρειαζεται να φερω παραδειγμα ....ειναι κατανοητο πιστευω.

Ετσι βγαινει μια εικονα γνησια τρισδιαστατη Γιαννη....Γι'αυτο εγραψε και ο Greg Rogers οτι ειναι καλυτερος.....δεν ειναι τυχαιο νομιζω.

Ο jvc δινει κατι παραπλησιο σε τρισδιαστατο ...οπως οταν βαζεις αυτοματη ιριδα που δημιουργει αυτην την ψευδοαντιθεση που αρεσει....
Το αν αρεσει λοιπον αυτο δεν με ενδιαφερει....με ενδιαφερει να γραφετε αυτο που ισχυει αντικειμενικα...

Απο την στιγμη που κανεις ενα συγκριτικο θα πρεπει να δινεις βαση στις παραμετρους εικονας λεγωντας τα +/- του καθε ενα .....και απο εκει και περα μπορεις να γραψεις οτι θελεις για τα γουστα σου....

Πιστευω να εγινα σαφης.....δεν χρειαζετε να ασχοληθω αλλο με αυτο το θεμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Υπαρχουν μερικα πραγματα που καποιοι επιμονα αγνοουν ή δεν ξερουν.
Οπως ας πουμε το συγκριτικο που εγινε πριν λιγο καιρο μεταξυ Sharp και Jvc.
Στο συγκεκριμενο συγκριτικο, τα πραγματα ηταν αποκαλυπτικα.
που ειναι το θεμα αυτο ...Sharp και Jvc.

Και αν θελετε να επανελθουμε στο θεμα, θα πω το πως βλεπω εγω τον τιτλο του θεματος βαση οσα εχω δει απο τον JVC κι εχω διαβασει για τον SONY...

Διαφορα στον φακο υπερ του Sony.
Διαφορα στην κατασκευη και το lens shift σε σχεση με τη συγκλιση υπερ του Sony.(με μονη διαφορα οτι ο JVC εχει και οριζοντια ρυθμιση στο lens shift)
Δυνατοτητα ρυθμισης συγκλισης σε 140τοσα σημεια στο Sony, o JVC δεν εχει ( ο οποιος 1 στους 7 , με αυτα που ξερω δεν εχει θεμα συγκλισης).
Δυνατοτητα ρυθμισης gamma σε 140τοσα σημεια στο Sony(για διορθωση ομοιομορφιας πανελ), o JVC δεν εχει.
Δυνατοτητα ρυθμισης γενικο gamma και ειδικα ανα RGB στο Sony, ο JVC δεν εχει(ο οποιος εχει μετρηθει οτι μετα απο καποιες ωρες εχει θεμα).
Χρηση λαμπας xenon με οτι συνεπαγετε στην εικονα σε αντιπαραθεση με κλασικη UHP λαμπα που φορα ο JVC.
Χρηση δυναμικης ιριδας στο SONY κατι που δεν διαθετει ο JVC.(παλι με οτι συνεπαγετε)
Υπαρξη CMS στον SONY με μονη ελλειψη της ρυθμισης μιας εκ των τριων διαστασεων του χρωματος, σε αντιθεση με την "σχεδον" ελλειψη CMS στον JVC.
Απο αυτα που εχω διαβασει ο JVC εχει καλυτερο μαυρο (και δεν εχω κανενα λογο να μην το πιστεψω) απο το SONY που υστερει και σε θεματα contrast λογω μαυρου και ιριδας.

Τελος , ο ενας εχει 10τοσα χιλιαρικα και αλλος 4τοσα....

Ειναι τιποτα απο τα παραπανω που εχω καταλαβει λαθος ?

Σημ. Δεν εχω αποψη για το μηχανημα (vw200) γιατι δεν τον εχω δει οπως ειπα.

Βασικα Χρηστο μιας και δεν τον εχεις δει θα σου πω τι ειδα....

ΜΑΥΡΟ ...ειναι μια η αλλη με τον jvc εαν κλεισεις την ιριδα,αλλα μετα χανει στα φωτεινα...οποτε δεν λεει....οπως καταλαβαινεις θα πρεπει να υπαρχει ισοροποια αναμεσα σε μαυρο λευκο για να δεις κατι νορμαλ...

ΧΡΩΜΑ...πολυ καλυτερο απο τον JVC....δεν φωναζει ο προβολεας και στο βγαζει αβιαστα και γεματα οπου πρεπει...απο χαμηλα εως ψηλα...

ANSI CONTRAST...μια η αλλη...κοντα

ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ .....καλυτερη απο τον JVC..πολυ καλη για τριτσιπο προβολι...το καλυτερο που εχω δει

RGB....πολυ καλο

ΣΥΓΚΛΙΣΗ....Καλη για τριτσιπο με βελτιωσεις προς το καλυτερο μιας και μπορεις να διορθωσεις ....επαιξα λιγο μαζι του...δεν φτανει βεβαια καλο dlp ....

ΚΙΝΗΣΗ....πολυ καλη ...μαλλον κορυφαια

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙΣ.....κορυφαια

ΜΕΝΟΥ....να κανεις οτι θελεις και οπως γουσταρεις να βλεπεις...

Αυτο το μηχανακι(sony 200)εαν ειχε καλο ansi contrast και on/off οπως και ο sharp 21000 εαν ειχε λιγο καλυτερα ακρα on/off θα ηταν αναφορες....ειδικα ο sharp 21000 μιας και πλησιαζει πολυ το 10 στην εικονα σε ολα...

Last edited:

Δεν ξερω αν βγηκε στον αερα... παντως ηταν εκει αρκετοι απο εμας, εγινε στο χωρο του Τασου.

ααααα......καταλαβα...!!!!!!!
Οποτε να μην λες οτι αγνοουμε....;):ernaehrung004:

Ευχαριστω....

Last edited:

Δεν ξερω αν βγηκε στον αερα... παντως ηταν εκει αρκετοι απο εμας, εγινε στο χωρο του Τασου.

Αρα μπορει και να μην χασαμε την ευκαιρια Γιαννη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Son

Ναι Χρήστο αλλά δεν έχω παίξει μαζί του.

Πάντως όπου τον είδα είχε μεταμορφώσει στην κυριολεξία το μηχάνημα.

Περιμένω να δω τον νέο και πιο προσιτό όπου έχουν αφαιρέσει τον ένα επεξεργαστή, Faroudja, για να βγει σε πιο οικονομική τιμή.

:offtopic:

Αν δεν ειναι πολυ δυσκολο, μηπως να βρισκαμε ενα μηχανημα να δουμε διαφορες / ομοιοτητες με το lumagen καποια στιγμη!

end of :offtopic:

Εννοω Γιαννη αυτο που γραφει ο Τακης...

Που αντι να κατσει και να πει γιατι θεωρει προβολεα αναφορας(σε ποιον τομεα) .....πεταει ενα "προβολεα αναφορας" και τελος...

Αλλα ευτυχως διαβαζουν και αλλοι και μας τα λενε...
Γι'αυτο λεω οτι μας συμφερει και οποτε θελουμε....

Και μιας και ανεφερετε ο Τακης σε αναφορες απο τον ειδικο που τοσο τον διαβαζει και τον υποστηριζει,να πουμε και αυτα που λεει στα ελληνικα....

Ετσι βγαινει μια εικονα γνησια τρισδιαστατη Γιαννη....Γι'αυτο εγραψε και ο Greg Rogers οτι ειναι καλυτερος.....δεν ειναι τυχαιο νομιζω.

Ο jvc δινει κατι παραπλησιο σε τρισδιαστατο ...οπως οταν βαζεις αυτοματη ιριδα που δημιουργει αυτην την ψευδοαντιθεση που αρεσει....
Το αν αρεσει λοιπον αυτο δεν με ενδιαφερει....με ενδιαφερει να γραφετε αυτο που ισχυει αντικειμενικα...

Απο την στιγμη που κανεις ενα συγκριτικο θα πρεπει να δινεις βαση στις παραμετρους εικονας λεγωντας τα +/- του καθε ενα .....και απο εκει και περα μπορεις να γραψεις οτι θελεις για τα γουστα σου....

Κωστα, ειναι προφανες απο τα λεγομενα σου οτι εχεις καποιο "κολλημα" με εμενα...
Αυτο θολωνει την κριση σου και φαινεται πως επειδη εγω εχω JVC, εχεις βαλθει να θαψεις το μηχανημα! Μην προσωποποιεις μηχανηματα ανθρωπε μου! Αυριο μπορει να εχω αλλο προβολεα, τι θα κανεις, θα αρχιζεις να θαβεις και αυτον; :p
Σε καθε περιπτωση, επειδη αναφερθηκες σε στο τι θεωρω εγω ως αναφορα εχω να πω τα εξης:
Τα κριτηρια προσωπικης μου "αναφορας" τα εχω γραψει πολλες φορες και τελευταια ηταν μερικα ποστ παραπανω:

Ωραια λοιπον,
επειδη κανενας προβολεας δεν ειναι τελειος, εγω προσωπικα δινω την εξης βαρυτητα στην εικονα ενος προβολεα με την ακολουθη σειρα (απο το σημαντικοτερο τομεα εως τον λιγοτερο σημαντικο:

1) Απολυτο black level
2) On/off contrast
3) Ευκρινεια εικονας
4) Καθαρο Grayscale
5) Σωστο gamma
6) Χρωματικη ακριβεια
7) Ansi Contrast

Με βαση λοιπον τα παραπανω, επιλεγω ποιον προβολεα θα βαλω στο σαλονι μου....
Αλλοι φυσικα εχουν διαφορετικη ιεραρχηση...

Απο κει και περα, αναλογως το τι μας αρεσει στην εικονα, αναλογως χρωματιζεται η αποψη μας...
Για το τι εγραψε ο Greg Rogers και γιατι θεωρει τον JVC HD-100 ως προβολεα αναφορας, σε παραπεμπω στο τελευταιο τευχος του Widescreen Review οπου μπορεις να διαβασεις (ή να ζητησεις να σου μεταφρασει ενας φιλος σου) την γνωμη του καλυτερου reviewer στον κοσμο.
Το να προσπαθεις να βγαλεις αποψη για το ποσο τρισδιαστατος ειναι ο 100ρης με την μεθοδο της εις ατοπου απαγωγης απο το ποστ του Βογιατζακη, δεν αντεχει σε σοβαρη συζητηση...
Εγω προσωπικα δεν αρκουμαι στα reviews του ειδικου τυπου, ακομα και αν ειναι γραμμενα απο τους καλυτερους, αλλα επιδιωκω να δω με τα ματια μου οποτε μου δοθει η ευκαιρια τα νεα μοντελα προβολεων και να μεταφερω το τι ειδα σε οσους μας διαβαζουν εδω μεσα, παντα απο την δικη μου οπτικη γωνια. Το ιδιο κανει και ο Μπαμπης, ο Τασος και οι υπολοιποι τρελαμενοι προβολακιδες της παρεας. Δεν επιβάλλεται η γνωμη μου/μας σε κανεναν, απλα καταγραφεται και αξιολογειται απο οσους μας διαβαζουν, θετικα ή αρνητικα. Το μονο σιγουρο ειναι πως η γνωμη μας ειναι απολυτα ειλικρινης και χωρις κανενα εμπορικο σκοπο, παντα απο την πλευρα του καταναλωτη...

Last edited:
Βασικα Χρηστο μιας και δεν τον εχεις δει θα σου πω τι ειδα....

ΜΑΥΡΟ ...ειναι μια η αλλη με τον jvc εαν κλεισεις την ιριδα,αλλα μετα χανει στα φωτεινα...οποτε δεν λεει....οπως καταλαβαινεις θα πρεπει να υπαρχει ισοροποια αναμεσα σε μαυρο λευκο για να δεις κατι νορμαλ...

ΧΡΩΜΑ...πολυ καλυτερο απο τον JVC....δεν φωναζει ο προβολεας και στο βγαζει αβιαστα και γεματα οπου πρεπει...απο χαμηλα εως ψηλα...

ANSI CONTRAST...μια η αλλη...κοντα

ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ .....καλυτερη απο τον JVC..πολυ καλη για τριτσιπο προβολι...το καλυτερο που εχω δει

RGB....πολυ καλο

ΣΥΓΚΛΙΣΗ....Καλη για τριτσιπο με βελτιωσεις προς το καλυτερο μιας και μπορεις να διορθωσεις ....επαιξα λιγο μαζι του...δεν φτανει βεβαια καλο dlp ....

ΚΙΝΗΣΗ....πολυ καλη ...μαλλον κορυφαια

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙΣ.....κορυφαια

ΜΕΝΟΥ....να κανεις οτι θελεις και οπως γουσταρεις να βλεπεις...

Αυτο το μηχανακι(sony 200)εαν ειχε καλο ansi contrast και on/off οπως και ο sharp 21000 εαν ειχε λιγο καλυτερα ακρα on/off θα ηταν αναφορες....ειδικα ο sharp 21000 μιας και πλησιαζει πολυ το 10 στην εικονα σε ολα...

Θενκς.

Τα μηχανακια ηταν ρυθμισμενα η αρρυθμιστα ?

Εχει και ο σονυ επιλογη στη λαμπα?
Υποθετω οτι αυτα που μου λες ηταν στο high και τα δυο...

Θενκς.

Τα μηχανακια ηταν ρυθμισμενα η αρρυθμιστα ?

Εχει και ο σονυ επιλογη στη λαμπα?
Υποθετω οτι αυτα που μου λες ηταν στο high και τα δυο...

Αρυθμιστος Χρηστο...
Αλλα με αυτο που βγαζει δειχνει τι παιζει.
Η λαμπα δεν νομιζω να παιρνει επιλογη....
Εχει και ιριδα χειροκινητη με βηματα 0-100...γυρω στο 40 ειναι καλα....

Οντως...τον Sharp 21000 τον ειχαμε δει σε αμεση αντιπαραθεση με τον JVC πριν το προηγουμενο καλοκαιρι. Ομως δεν ειχαμε γραψει, διοτι σεβαστηκαμε την επιθυμια του περιοδικου ΗΧΟΣ που μας παραχωρησε το κομματι για ενα απογευμα πριν ανεβασει το review του...
Απο τοτε αναζητουμε να βρουμε εναν 21000 για να τον κανουμε επισημη παρουσιαση, αλλα τιποτα...
Δεν ξερω αν θελει ο Παναγιωτης Βογιατζακης, τωρα που αγορασε τον 21000 να μας τον διαθεσει για ενα ανοιχτο συγκριτικό με τον HD-1!
Αυτο θα λυσει τις αποριες πολλων και θα δωσει την ευκαιρια στα μελη να διαπιστωσουν με τα ιδια τους τα ματια, αν αυτα που λεμε εδω μεσα ειναι σοβαρά ή μπαρουφες!
Παναγιωτη τι λες;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Δηλαδή αυτό καταλαβαίνεις εσύ Κώστα μου;
Λυπάμαι αλλά για ακόμη μία φορά μεταφράζεις τα πάντα όπως αγαπάς.

Από την έκφραση πιο τρισδιάστατη εικόνα συμπεραίνεις όλα αυτά; Μπορεί όλοι οι παράγοντες που αναφέρεις να βάζουν το λιθαράκι τους στο τελικό αποτέλεσμα αλλά δεν νομίζω ότι όταν κάποιος αναφέρεται σε τρισδιάστατη απεικόνιση ‛απλά’, να έχει στο μυαλό του και όλα αυτά που αναφέρεις.

Και αν είναι έτσι Κώστα μου πως εξηγείς το γεγονός ότι ο HD-100 αποτελεί πλέον τον προβολέα αναφοράς του, ενώ ουσιαστικά ‛θάβει ‛ αυτόν με την έκφραση πιο τρισδιάστατος, υπονοώντας όλα αυτά που αναφέρεις???

Με τη μόνη διαφορά ότι το δικό του είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ!!! Για να ξέρουμε τι λέμε.

Αντικειμενικά λοιπόν ο Jvc κατ’ εμέ, δίνει στο πανί την πιο ‛punch’ εικόνα που έχω συναντήσει σε προβολικό μέσο, με απίστευτο native contrast on/off φυσικά, κορυφαία κίνηση, αρκετά καλή ευκρίνεια, πλούσια χρώματα, υπό συνθήκες, αρκετό φως για να μην σε προβληματίσει σε οποιονδήποτε χώρο προβάλει το οποίο συνδυάζεται και με κορυφαίο μαύρο, συμβατότητα με όλες τις αναλύσεις και τα refresh rates που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά αφού κλειδώνει απροβλημάτιστα με όλες τις διαθέσιμες πηγές, και το μόνο του μειονέκτημα είναι η αδυναμία ακριβής ρύθμισης.

Επομένως, πάλι κατ’ εμέ, ο συνδυασμός του με ένα scaler που θα του προσφέρει πληθώρα ρυθμίσεων ώστε να ισορροπήσει ‛τέλεια’ θα δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα που δύσκολα θα μπορεί να συγκριθεί.

Απο την στιγμη που κανεις ενα συγκριτικο θα πρεπει να δινεις βαση στις παραμετρους εικονας λεγωντας τα +/- του καθε ενα .....και απο εκει και περα μπορεις να γραψεις οτι θελεις για τα γουστα σου.... [/QUOTE

Και επειδή μιλάμε συνέχεια για αντικειμενικότητα και προσωπική αρέσκεια ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Η εικόνα μας διαμορφώνεται από 2 διαστάσεις. Αυτές είναι το πλάτος και το ύψος.
Τρίτη διάσταση, λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά αντικειμενικά δεν υπάρχει.
Ακόμη και οι 3D παραγωγές με τα ειδικά γυαλιά εμφανίζουν ‛εικονικά’ την τρίτη διάσταση δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση του χώρου.

Ο όρος τρισδιάστατη απεικόνιση στην βιντεοπροβολή προστέθηκε για να εκφράσει ‛πλασματικά’ το πολύ καλό on/off & ansi contrast ενός προβολέα, που ουσιαστικά είναι η απόσταση που χωρίζει τις ανοιχτόχρωμες με τις σκουρόχρωμες περιοχές μιας εικόνας, η οποία όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλύτερα δίδεται η ψευδαίσθηση ότι το background ‛ξεχωρίζει’ από το foreground.

Τώρα αν τον όρο 'τρισδιάστατη' απεικόνιση τον μεταφράζεις αναλύοντάς τον με τα ως άνω χαρακτηριστικά στο post σου, καλά κάνεις και είναι δικαίωμα σου.

Όμως δεν μπορείς να αναφέρεσαι αντικειμενικά σε κάτι που είναι εικονικό και πλασματικό.

Φιλικά όπως άλλωστε γνωρίζεις πολύ καλά.

Κ.Π.

Οντως...τον Sharp 21000 τον ειχαμε δει σε αμεση αντιπαραθεση με τον JVC πριν το προηγουμενο καλοκαιρι. Ομως δεν ειχαμε γραψει, διοτι σεβαστηκαμε την επιθυμια του περιοδικου ΗΧΟΣ που μας παραχωρησε το κομματι για ενα απογευμα πριν ανεβασει το review του...
Απο τοτε αναζητουμε να βρουμε εναν 21000 για να τον κανουμε επισημη παρουσιαση, αλλα τιποτα...
Δεν ξερω αν θελει ο Παναγιωτης Βογιατζακης, τωρα που αγορασε τον 21000 να μας τον διαθεσει για ενα ανοιχτο συγκριτικό με τον HD-1!
Αυτο θα λυσει τις αποριες πολλων και θα δωσει την ευκαιρια στα μελη να διαπιστωσουν με τα ιδια τους τα ματια, αν αυτα που λεμε εδω μεσα ειναι σοβαρά ή μπαρουφες!
Παναγιωτη τι λες;

Αν μου επιτρεπεις, δεν νομιζω οτι θα λυσει καμμια απορια , εφοσον σε αυτους που αρεσουν αυτα που προσφερει ο JVC θα συνεχισουν να τους αρεσουν, και σε αυτους που αρεσουν αυτα που προσφερει ο 21000 θα κανουν το ιδιο.
Ειπαμε, με συγκριτικο δεν αλλαζει το τι σου αρεσει και τι οχι, οποτε.....

Ποτε ομως δε λεμε οχι στο να βλεπουμε μηχανακια. Αν κανονιστει κατι, θα ειναι οντως πολυ ενδιαφερον απο πολλες αποψεις!

Κωστα, ειναι προφανες απο τα λεγομενα σου οτι εχεις καποιο "κολλημα" με εμενα...
Αυτο θολωνει την κριση σου και φαινεται πως επειδη εγω εχω JVC, εχεις βαλθει να θαψεις το μηχανημα! Μην προσωποποιεις μηχανηματα ανθρωπε μου! Αυριο μπορει να εχω αλλο προβολεα, τι θα κανεις, θα αρχιζεις να θαβεις και αυτον; :p
Σε καθε περιπτωση, επειδη αναφερθηκες σε στο τι θεωρω εγω ως αναφορα εχω να πω τα εξης:

Οτι γραφω δεν εχει να κανει με κοντρα η κολημα....
Απλα οπως εγραψε και ο Χρηστος ....εαν δεν αρεσει η κριτικη σε καποιον που εχει αγορασει τον Χ προβολεα...νομιζει οτι ειμαι κολημενος....

Η αναφορα μου εχει να κανει με τον προβολεα και μονο...
Το οτι γραφετε οπως μας συμφερει και οποτε θελουμε ειναι δεδομενο μην αρχιζω και αναφερομαι.....απλα εδειξα στον Γιαννη μια περιπτωση..

Τα ιδια λεω σε ολους και δεν ξεχωριζω κανεναν....

Για το τι εγραψε ο Greg Rogers και γιατι θεωρει τον JVC HD-100 ως προβολεα αναφορας, σε παραπεμπω στο τελευταιο τευχος του Widescreen Review οπου μπορεις να διαβασεις (ή να ζητησεις να σου μεταφρασει ενας φιλος σου) την γνωμη του καλυτερου reviewer στον κοσμο.
Το να προσπαθεις να βγαλεις αποψη για το ποσο τρισδιαστατος ειναι ο 100ρης με την μεθοδο της εις ατοπου απαγωγης απο το ποστ του Βογιατζακη, δεν αντεχει σε σοβαρη συζητηση...
Εμαθα μην στεναχωριεσε....

Και αποψη μπορω να εχω οπως εχουν ολοι....

Εμενα με καλυπτη το οτι βρισκει ποιο τρισδιαστατο τον sharp απο τον καινουριο jvc 100.....

Μην περιμενης να σου πει κιολας τα παντα ο κυριος αυτος...ξερει τι κανει..!!!!
Νομιζω οτι το ποστ του Βογιατζακη λεει το αποτελεσμα....
Το τι γινετε μεχρι το αποτελεσμα...περιμενης να το διαβασεις εκει που τον διαβαζεις.....!!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ

:offtopic:

Αν δεν ειναι πολυ δυσκολο, μηπως να βρισκαμε ενα μηχανημα να δουμε διαφορες / ομοιοτητες με το lumagen καποια στιγμη!

end of :offtopic:

Ευελπιστώ ότι θα γίνει σύντομα...