Τελικα, για να κανουμε και λιγο θεωριουλες, δεν εχω καταλαβει καποια πραγματα.
Εχουμε παραδεχτει ολοι μας , ποια ειναι η σωστη εικονα και ποιοι ειναι οι παραγοντες που τη συνθετουν, η οχι ?
Μπορουμε να κρινουμε ενα μηχανημα με μονο αυτα τα κριτηρια η οχι ?
Μπορουμε να το γραφουμε η καθε φορα που το αναφερουμε θα περνουμε σαν απαντηση το τι μας αρεσει ?
Εχουμε εμπεδωσει πιστευω τα της κολοκυθοπιτας και επιλογων αγορας, αλλα αυτο δεν σημαινει καταναγκη οτι θα ξεχασουμε καποια βασικα πραγματα.
Απο τη μια υπαρχει το τι μας αρεσει και το τι αγοραζουμε, και απο την αλλη υπαρχει η αναφορα βαση προτυπων ας πουμε.
Νομιζω οτι μπορουμε να συζηταμε και με τους δυο αυτους παραγοντες , χωρις ομως να τους μπλεκουμε !
Χρήστο βεβαίως, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει κι ότι νομίζει οτι είναι σωστό. Αυτό κάνουμε νομίζω.
Τώρα τα υπόλοιπα τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές και δεν καταλήξαμε πουθενά, και ούτε πρόκειται.
Την άποψή μου της έχω γράψει κατ' επανάληψη, είναι διαφορετική από τη δική σου ή του Κώστα αλλά αυτή είναι, τι να κάνουμε;
Η εικόνα για μένα είναι αίσθηση, δεν είναι πατερνάκια. Τα πατερνάκια μπορεί σε μεγάλο βαθμό να σε προϊδεάζουν γι´αυτό που θα δείς στο πανί, για την αίσθηση που θα πάρεις, αλλά δεν μου αρκεί, τι να κάνουμε;
Θέλω και να το δώ.
Όλα τα μηχανήματα μπορούν να μετρηθούν "αντικειμενικά".
Καί οι προβολείς, και τα ηχεία και οι ενισχυτές και όλα... Είδες κανέναν να αγοράζει βάσει μετρήσεων; Για ακροάσεις πάνε οι υποψήφιοι αγοραστές, δεν πάνε με όργανα στα χέρια.
Δέχομαι αυτά που λέει ο Κώστας σαν σωστά. Ο Sharp 21000 έχει τα πάντα καλύτερα από τον HD1. Οκ, εκτός από το μαύρο όπως λέει.
Το δέχομαι. Και λοιπόν; Ποιό είναι το απότέλεσμα;
Όταν τα βάλαμε να παίξουν δίπλα-δίπλα ήταν σαν να παίζει ο λύκος με το αρνί.
Τι να κάνω τώρα; Έχω κάποιο πρόβλημα με τους DLP; Όχι βέβαια.
Είδα τον BenQ 5000 και με ενυπωσίασε... Και το έγραψα βεβαίως. Κι ας κάνει 2000 Ε κι ο Sharp 7500.
Κι άν πήγαινα ταμείο σήμερα να αγοράσω ποιόν νομίζεις οτι θα αγόραζα; Τον Sharp που έχει ANSI contrast στο Θεό ή αυτόν που μου άρεσε περισσότερο; Ξέχνα το οικονομικό, ας πούμε οτι έκαναν τα ίδια.
Πώς λοιπόν να βγάλω το τι μου αρέσει απ´έξω και να συζητήσω για "αντικειμενικά κριτήρια"; Δεν με αφορούν.
Ή μάλλον με αφορούν αλλά μέχρι να τα δώ. Αν τα δώ, αν ο προβολέας μου επιβεβαιώσει και στο πανί "τα σωστά" τότε μάλιστα, να τον πάρω. Μόνο τότε όμως.
Όπως βλέπεις το "τι μου αρέσει" θα υπάρχει πάντα, όπως θα υπάρχει και ο αντίλογος "αυτό είναι το σωστό αλλά δεν ξέρεις να βλέπεις".
Οκ, δεν ξέρω να βλέπω αλλά μέχρι να μάθω θα πληρώνω αυτό που μου αρέσει, δεν γίνεται διαφορετικά.