σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Δεν κανεις λαθος αγορι μου.....;):ernaehrung004:

ωραια.....

Για να δουμε λοιπον ποτε θα καταφερουμε μια ολοκαινουργια συγκεντρωση.

Απο την χτεσινη παρολο που δεν συχναζα σε προβολικες συγκεντρωσεις μονο θετικα εχω να θυμαμαι απο τις κριτικες των παιδιων.
Το καθε σχολιο ακομα και ασχετων σαν εμενα μπορει να μας κανει να σκεφτουμε κατι διαφορετικο οσον αφορα την εικονα.

Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε τέτοιες συγκεντρώσεις συχνά. Μόνο κέρδος μπορεί να έχουμε όλοι απ' αυτό.
Έχουμε όμως ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο. Στα σπίτια μας δεν γίνεται, δεν μπορούν να μαζευτούν, λόγω χώρου, πάνω από 7-10 άτομα μάξιμουμ.
Αυτό όμως δεν είναι ανοιχτή παρουσίαση. Αν υπολογίσεις πχ τον ιδιοκτήτη, τον Μανώλη που θα ρυθμίσει, τα παιδιά που θα φέρουν τα μηχανήματα κλπ μάνι-μάνι μαζευτήκαμε 5-6... Τι ανοιχτή παρουσίασαν να κάνεις μετά; Γιά 3-4 άτομα επιπλέον; Δεν έχει νόημα.
Το πρόβλημα δεν είναι τα μηχανήματα, ή μάλλον αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα. Μηχανήματα με κάποιο τρόπο θα βρούμε, χώρο όμως που θα βρούμε;
Μπορεί να μην έχουμε Sharp 21000 έχουμε όμως ένα άλλο θαυμάσιο δείγμα DLP προβολέα τον Infocus 82 που εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε όταν τον είδα και υπάρχει ο Βασίλης που έχει προσφερθεί να τον κουβαλήσει όπου χρειάζεται για να τον δούμε. Μακάρι να έρθει και ο SONΥ του Διονύση.
Είναι αυτή τη στιγμή δύο κορυφαία μηχανάκια αλλά που θα τους δούμε; Που θα μαζευτούμε τουλάχιστον 20-30 άτομα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον γι´αυτή τη παρουσίαση;
Όπως καταλαβαίνεται μηχανήματα θα βρούμε, ανθρώπους να τρέξουν να το οργανώσουν θα βρούμε, χώρο όμως κατάλληλο δυσκολεύομαι να σκεφτώ που θα βρούμε.
Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα στο μυαλό του ας την πεί.
Διαφορετικά πάλι, αναγκαστικά, θα μιλάμε για κλειστές συγκεντρώσεις 5-10 ανθρώπων κι αυτό θα δημιουργεί τα γνωστά διακιολογημένα παράπονα.
Τί άλλο μπορεί να γίνει όμως;

Ίσως αν νοικιάζαμε έναν (υπόγειο πιθανόν) χώρο και τον διαμορφώναμε κατάλληλα? Αρκετή προσωπική δουλειά, προσφορές συνφορουμιτών για τον πάγιο εξοπλισμό και όσο για τα χρήματα: "κουρβανά κονσόρτσιουμ"! Ας ανοίξουν οι συντονιστάδες ένα τέτοιο θέμα, και όσοι πιστοί ας προσέλθουν. Η πράξη θα μας δείξει...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Last edited:
Γιωργο καλημερα..
Κατι τετοιο ειναι σιγουρα στα σχεδια μας, αλλα χρειαζεται πολυ οργανωση και ακομα περισσοτερα χρηματα τα οποια στην παρουσα φαση δεν εχουμε διαθεσιμα ως συλλογος.. Πιστευω ομως οτι καποια στιγμη, θα καταληξουμε σε αυτο..

Από το χθεσινό Hitech (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=409785&postcount=89):

Θα γελάσετε αλλά το χρώμα του εξωφύλλου ήταν κόκκινο.

Είχε τεστ τον JVC HD100.

Όπως άλλωστε και με τον HD1, ʽκατάφερανʼ να μην τον αναδείξουν σύμφωνα με τη πραγματικότητα: Με λίγα λόγια είναι παντού χειρότερος από τον VW200 με εξαίρεση το μαύρο και την το πόσο διακριτά είναι τα pixel παράμετροι όπου απλώς βγαίνουν ισάξιοι.

Στο μαύρο φαίνεται δεν τους έπαιρνε να τον βγάλουν και χειρότερο οπότε τα κατάφεραν τουλάχιστον να τους βγάλουν ίδιους (όταν είναι κοινώς αποδεκτό ότι ακόμα και ο HD1 έχει καλύτερο μαύρο από τον VW200).

Το όλο κείμενο διακατέχεται από την γνωστή φιλοσοφία: Με περίτεχνες προτάσεις, αποφεύγουμε να εκτεθούμε (aka δεν λέμε ότι ο JVC είναι μάπα) αλλά κάνουμε σαφές παντού ότι ο Sony είναι ο βασιλιάς (έτσι ακριβώς τον αποκαλούν) και όλοι οι άλλοι απλώς ακολουθούν.

Last edited:
Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Από το χθεσινό Hitech (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=409785&postcount=89):

Θα γελάσετε αλλά το χρώμα του εξωφύλλου ήταν κόκκινο.

Είχε τεστ τον JVC HD100.

Όπως άλλωστε και με τον HD1, ‛κατάφεραν’ να μην τον αναδείξουν σύμφωνα με τη πραγματικότητα: Με λίγα λόγια είναι παντού χειρότερος από τον VW200 με εξαίρεση το μαύρο και την το πόσο διακριτά είναι τα pixel παράμετροι όπου απλώς βγαίνουν ισάξιοι.

Στο μαύρο φαίνεται δεν τους έπαιρνε να τον βγάλουν και χειρότερο οπότε τα κατάφεραν τουλάχιστον να τους βγάλουν ίδιους (όταν είναι κοινώς αποδεκτό ότι ακόμα και ο HD1 έχει καλύτερο μαύρο από τον VW200).

Το όλο κείμενο διακατέχεται από την γνωστή φιλοσοφία: Με περίτεχνες προτάσεις, αποφεύγουμε να εκτεθούμε (aka δεν λέμε ότι ο JVC είναι μάπα) αλλά κάνουμε σαφές παντού ότι ο Sony είναι ο βασιλιάς (έτσι ακριβώς τον αποκαλούν) και όλοι οι άλλοι απλώς ακολουθούν.

Είσαι εμπαθής... :p
Εγώ το διαβάζω το περιοδικό για να μάθω τι συμβαίνει στο χώρο της βιντεοπροβολής.
Διάβασα, κι έμαθα λοιπόν, οτι ο 200 παίρνει 10 (άριστα) στην ευκρίνεια, οτι ο Marantz είναι ισάξιος με τον HD1 στα σκοτεινά και πολύ καλύτερος στα φωτεινά (μάλλον το διαπίστωσαν χρησιμοποιώντας 2 μνήμες
icon10.gif
), και οτι ο
60-άρης είναι ψιλομάπα... :BDGBGDB55:
Καί πολλά άλλα όμορφα βεβαίως...
Οκ, μάγκες, είπαμε να το μαμήσουμε, όχι να το ...ξεκοιλιάσουμε.... Έλεος!

Όταν πριν μερικούς μήνες ορισμένοι φωνάζαμε για την τιμολογιακή
πολιτική του Hitech, μετά το ξεκίνημα της "σταυροφορίας" υπέρ του
BR και της SΟΝΥ, μας έλεγαν "κακοπροαίρετους", "γκρινιάρηδες",
"τσιγκούνηδες" και εγώ δεν θυμάμαι τί άλλο ...... επιβεβαιωνόμαστε λοιπόν για άλλη μια φορά

Οντως, αν διαβασεις το review του 200ρη στο τελευταιο Hitech, αναρωτιεσαι αν η ιδια η Sony εγραφε το κειμενο, τι παραπανω θα μπορουσε να πει...:speechless-smiley-0
Πολυ καλος ο 200ρης, αλλα νομιζω οτι αδικειται απο τετοιου ειδους "σπρώξιμο"...

Γιατι εκτος του μαυρου και του contrastυπερεχει καπου αλλου ο jvc; Να το θεσω και αλλιως: Εκτος του μαυρου και του contrast υπερεχει καπου ο jvc απεναντι στον ruby;

P.S η φωτεινοτητα δε πιανεται μπορεις να αλλαζεις xenon καθε 100 ωρες.

To Hitech και ολα τα περιοδικα του χωρου χρησιμοποιουν ειδικο αλγοριθμο σε συναρτηση με την τιμη για να βγαλουν τις βαθμολογιες.

Γιατι εκτος του μαυρου και του contrastυπερεχει καπου αλλου ο jvc; Να το θεσω και αλλιως: Εκτος του μαυρου και του contrast υπερεχει καπου ο jvc απεναντι στον ruby;

Για να μπορεσω να απαντησω στο ερωτημα σου, θα ηθελα να ξαναδω τον 200ρη.. Παντως, το μοντελο προπαραγωγης που ειχαμε δει, ειχε σαφως χειροτερο μαυρο και κοντραστ απο τον HD-1, λιγο χειροτερη ευκρινεια απο τον HD-1 (μπορει να εφταιγε το κομματι), ακομα πιο υπερκορεσμενα χρωματα σε rec 709 (HD) και περισσοτερο φως. Αναλυτικα τα εγραψα εδω.
Θα ειχε παντως ενδιαφερον να κανουμε ενα ανοιχτο συγκριτικο μεταξυ 100ρη και 200ρη μολις ο Dion999 παραλαβει! :BDGBGDB55:

Παντως εκτος απο τα επιμερους στοιχεια (contrast, ευκρινεια, φωτεινοτητα) υπαρχουν και καποια τα οποια δεν ειναι τοσο "δημοφιλη" αλλα για εμενα παιζουν μεγαλο ρολο.
Τι εννοω:
O Benq 5000 ειναι πολυ καλος σε contrast, φωτεινοτητα, ευκρινεια αλλα εμενα δε μου αρεσει η εικονα του. Ο Ruby του Μπαμπη δεν ηταν καλος σε κανενα απο αυτα αλλα εγω εκει εχω δει την καλυτερη εικονα μεχρι σημερα (δεν εχω δει τον 200αρι).

To Hitech και ολα τα περιοδικα του χωρου χρησιμοποιουν ειδικο αλγοριθμο σε συναρτηση με την τιμη για να βγαλουν τις βαθμολογιες.
Καμία σχέση.

Μιλάμε για καθαρούς δείκτες απόδοσης / τομέα και όχι δείκτη απόδοσης / τιμή.

Παντως εκτος απο τα επιμερους στοιχεια (contrast, ευκρινεια, φωτεινοτητα) υπαρχουν και καποια τα οποια δεν ειναι τοσο "δημοφιλη" αλλα για εμενα παιζουν μεγαλο ρολο.
Τι εννοω:
O Benq 5000 ειναι πολυ καλος σε contrast, φωτεινοτητα, ευκρινεια αλλα εμενα δε μου αρεσει η εικονα του. Ο Ruby του Μπαμπη δεν ηταν καλος σε κανενα απο αυτα αλλα εγω εκει εχω δει την καλυτερη εικονα μεχρι σημερα (δεν εχω δει τον 200αρι).

Το σημαντικο ειναι να αγοραζουμε προβολεα αναλογως των γουστων μας...
Ισως θα πρεπει να ψαχθεις για κανενα μεταχειρισμενο 100ρη..

Τις εντυπώσεις μου για τον 200-άρη τις έχω γράψει και τις έχω πεί. Αν θυμάσαι στην παρουσίαση που κάναμε προχθές, σε σχετική συζήτηση, είπα οτι μάλλον ο καλύτερος προβολέας αυτή τη στιγμή είναι ο 200-άρης. ´
Δεν αμφισβητώ το μηχάνημα λοιπόν, άλλο λέω.
Για να είναι κορυφαίος ένας προβολέας δεν είναι απαραίτητο να είναι κορυφαίος σε όλες τις κατηγορίες, αυτό τις περισσότερες φορές είναι ανέφικτο.
Δεν μπορεί ένας τρίτσιπος πχ να έχει άριστα 10 σε ευκρίνεια, όση δηλαδή κι ένας κορυφαίος μονότσιπος, θα πρόκειται για θαύμα.
Ούτε στο μαύρο του ο συγκεκριμένος προβολέας μπορεί να πάρει το άριστα 10 επειδή υπάρχουν κάποιοι καλύτεροι, δεν είναι κακό να βάλεις 9,8 ας πούμε.
Κοτσάροντας ένα άριστα 10 παντού μοιάζεις μάλλον αναξιόπιστος.

Υ.Γ. Επειδή δεν θέλω να αδικήσω το περιοδικό κρατάω μια επιφύλαξη για το τί εννοεί "σκοτεινές σκηνές". Αν εννοεί το επίπεδο του μαύρου διαφωνώ κάθετα. Αν εννοεί γενικά το πώς "γράφει" ο προβολέας σκοτεινά θα είμαι πιό επιεικής γιατί όντως το gamma του και οι διαβαθμίσεις του 200-άρη είναι κορυφαίες.

Ο sony 200 ειναι η βελτιωση του Ruby....
Ειναι σε ολα καλυτερος αρκετα.....
Αρα ειναι αυτο που ζητας.....

Θα ελεγα οτι ειναι οτι ποιο καλο στην εικονα για εναν που δεν ψαχνετε με τα της εικονας προβληματα...γινετε απο απλος προβολεας εως τελειως 3d προβολεας....και φυσικα ειναι ενα μηχανακι με αριστη ποιοτητα κατασκευεις.
Ενας λοιπον που δεν ψαχνετε....τον αγοραζει με την μια...

Και οπως ειπε ο Τακης...

Το σημαντικο ειναι να αγοραζουμε προβολεα αναλογως των γουστων μας...

Υ.Γ. Επειδή δεν θέλω να αδικήσω το περιοδικό κρατάω μια επιφύλαξη για το τί εννοεί "σκοτεινές σκηνές". Αν εννοεί το επίπεδο του μαύρου διαφωνώ κάθετα. Αν εννοεί γενικά το πώς "γράφει" ο προβολέας σκοτεινά θα είμαι πιό επιεικής γιατί όντως το gamma του και οι διαβαθμίσεις του 200-άρη είναι κορυφαίες.
''Σκοτεινά Πλάνα'' το ονομάζει τυπικά.

Στο κείμενο όμως (ειδικά στο review του 200) αναφέρει συγκριμένα ότι έχει το ίδιο καλό μαύρο (αν δεν μιλάει και συγκεκριμένα και για επίπεδο μαύρου - δεν θυμάμαι) με τον HD1.

Το λένε μάλιστα με στυλ ότι ''ο HD1 δεν είναι πλέον και καλύτερος'' - υπάρχει βέβαια ένα υπονοούμενο για κάτι τέτοιο αλλά δεν διατυπώνεται σαφώς.

Η απορία λοιπόν είναι πως ο HD100, που έχει καλύτερο μαύρο και χρώματα / gamma από τον HD1 (όπως άλλωστε φάνηκε πιο έντονα τελευταία από την ενασχόληση μαζί του) εξακολουθεί να παραμένει στα ίδια επίπεδα, κατά το Hitech, μαύρου με τον 200.

Και εγώ επιεικείς ήμουν μαζί τους αλλά αυτό μέχρι το προηγούμενο τεύχος.

Last edited:

Και βεβαίως βάσει αυτού του αλγόριθμου ο Qualia έχει στην εικόνα βαθμολογία 10.

Ο sony 200 ειναι η βελτιωση του Ruby....
Ειναι σε ολα καλυτερος αρκετα.....
Αρα ειναι αυτο που ζητας.....

Θα ελεγα οτι ειναι οτι ποιο καλο στην εικονα για εναν που δεν ψαχνετε με τα της εικονας προβληματα...γινετε απο απλος προβολεας εως τελειως 3d προβολεας....και φυσικα ειναι ενα μηχανακι με αριστη ποιοτητα κατασκευεις.
Ενας λοιπον που δεν ψαχνετε....τον αγοραζει με την μια...

Ε τώρα με μπέρδεψες...

Δηλαδή ξεπερνά τον HD-1 που θα ικανοποιήσει το 95% των καταναλωτών???
:p