σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

παντως εγω απ'αυτα που βλεπω και ακουω ,δυσκολα σημερα καποιος θα δωσει πανω απο 5χηνες για προβολεα-αυτο παιρνει μπαζα και τον 100αρη- JVC, οποτε τα αλλα ειναι ακαδημαικα.
Βεβαια σε ενα φορουμ υπαρχουν κι αυτοι που βλεπουν με ενα χιλιαρικο κι αλλοι που θα δωσουν και τα 10χιλιαρικα και παραπανω.Παντως αξιζει να σκεφτει κανεις ποια ιδεα μας πρωοθουν οι εταιριες.Δηλαδη με την κοστολογηση αυτη η ΣΟΝΥ εν ολιγοις σου λεει ,αν θες πραγματικα την καλη εικονα που εχω να σου δωσω θα σκασεις 10 χηνες(η 11 κανει?).Αν οχι εν γνωση σου θα παρεις λειψα πραγματα.Καπως ετσι δεν εχουν τα πραγματα?:chinscratch:

3.000.000 Δρχ. περίπου έδωσα πριν αρκετά χρόνια γιά να <απολαύσω>εικόνα απο εναν top της εποχής εκείνης προβολέα, όπως ο SIM2 HT200DM με την φοβερή ανάλυση 800χ600!!!, δηλαδή σημερινά ευρώπουλα κοντά στα 9 χιλιάρικα....
Πλέον δεν ξανακάνω κάτι τέτοιο, όχι μόνο γιατί δεν έχω τα χρήματα, όσο γιά το ότι πλέον εκτιμώ πως δεν χρειάζεται να δώσω τόσο πολλά χρήματα(ούτε κάν τα μισά!!!) γιά να έχω σπίτι μου απο προβολικό, απίθανη εικόνα.

Δεν διαφωνω.....αλλα...

Απλα θεωρω μια νορμαλ κατασταση πηγαινωντας απο το 2.2 στο 2.1 η 2.3 ..η οποια και δεν ειναι τοσο εμφανης βλεπωντας εικονα...
Το 1.6 ειναι τραγικο....πως βλεπετε..!!!!!!:flipout:
Εχει να κανει με την τεχνολογια καθαρα.....
Ειναι σοβαρο προβλημα..
Εχει να βγαλει πολλα κουσουρια ....για να μην πω απο τωρα κατι που εχω δει..!!!!

Δηλαδή το gamma στον D-ILA πάει στο 1.6 και στον Ruby στο 2.1 ή 2.3 ;
Επειδή δεν πιστεύω οτι παραποιείς τα γεγονότα εσκεμένα, και πρίν αρχίσεις να εκτίθεσαι αναλύοντάς μας τα "κουσούρια" της τεχνολογίας D-ILA, σε πληροφορώ οτι ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχουν και οι SXRD.
To αν ο προβολέας έχει ρυθμιστικά ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα και δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Τακη εσενα επειδη κατεχεις τη θεση αυτη θα σε κρινω αυστηροτερα.....

Πες οτι εγω ειμαι τρελλος του χωριου κατα την αποψη σου.....

Δεν επιτρεπεται να μπαινεις σε απευθειας αντιπαραθεση με μενα....οχι κατα αυτον τον τροπο.
Εσυ πρεπει να δινεις το καλο παραδειγμα συμφωνεις δεν συμφωνεις με τη θεση αυτη.
Αν εγω ερθω σε αντιπαραθεση-συγκρουση αυριο με το Συριο πως θα μας ζητησεις να ηρεμησουμε?

Τελος παντως τελος το θεμα.

ΜΟυ αρεσει πολυ να διαβαζω εδω μεσα και πραγματικα ειδικα στα τεχνικα θεματα θελω να διαβαζω kai να μαθαινω οχι να το παιζω δασκαλος σε προσωπικο επιπεδο.

Σορρυ αν σας κουρασα.

Ναθαναηλ να ξεκαθαρισουμε κατι: επειδη ειμαι ενας εκ των διαχειριστων της κατηγοριας, δεν σημαινει οτι πρεπει να γινομαι αδιαμαρτύρητα "σακκος του μποξ" για καποιους προκειμενου να εξωτερικεύσουν τα απωθημενα τους. Διαβασε τις προηγουμενες σελιδες με τις προσβολες του Κωστα προς το προσωπο μου και θα καταλαβεις..
Εδω μεσα προσπαθουμε οπως προειπα να μαθουμε ο ενας απο τον αλλο και να διοργανώνουμε και κανενα συγκριτικό-παρουσιαση για να τα λεμε απο κοντα. Οχι ομως και να πεταμε ειρωνιες, προσβολες και συκοφαντιες οταν δεν μπορουμε να στηριξουμε τα επιχειρηματα μας οπως κανει ο Κωστας.
Οπως και εσυ, ετσι και εγω πιστευω στον πολιτισμενο διαλογο και την λυση των "διαφορων" μας πανω στο χομπι απο κοντα, σε συγκριτικα προβολεων.
Ομως βλεπεις, οσες φορες και αν εχω καλεσει τον Κεφαλα να συμμετασχει σε κατι τετοιο, "ποιεί την Νήσσα" και το γυρνα σε προσωπικες προσβολες.
Αυτα για το θεμα που εθιξες στο οποιο δεν προκειται να επανελθω..
Ας συνεχισουμε την κουβεντα περιοριζομενοι στα των προβολεων και μονο.

Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Ασχετο αλλά ας επανέλθουμε στα τεχνικά λίγο:

Δλδ η λάμπα ''πέφτει'' το ίδιο αν έχει δουλέψει πχ 400 ώρες στο normal ή 400 ώρες στο low;

''Πέφτει'' = "προσδόκιμο" ζωης ;

... και ακομη κατι, στο ιδιο μηκος κυματος:

2 ιδιοι προβολεις που εχουν συνολο στην λαμπα, ας πουμε 200 ωρες (στο ιδιο mode), ο ενας τις εχει γραψει σε 20 μερες και ο αλλος σε 20 μηνες.

Εαν ας πουμε οτι ειχαν ακριβως την ιδια φωτηνοτητα στην αρχη, ποιος απο τους δυο (εαν) θα ειναι ποιο φωτεινος και γιατι.

Γνωριζει κανεις ?

Ασχετο αλλά ας επανέλθουμε στα τεχνικά λίγο:

Δλδ η λάμπα ''πέφτει'' το ίδιο αν έχει δουλέψει πχ 400 ώρες στο normal ή 400 ώρες στο low;

''Πέφτει'' = "προσδόκιμο" ζωης ;

Κατα την JVC δεν εχει διαφορα ειτε εχεις την λαμπα στο full ειτε στο normal οσον αφορα τις ωρες ζωης της λαμπας..

... και ακομη κατι, στο ιδιο μηκος κυματος:

2 ιδιοι προβολεις που εχουν συνολο στην λαμπα, ας πουμε 200 ωρες (στο ιδιο mode), ο ενας τις εχει γραψει σε 20 μερες και ο αλλος σε 20 μηνες.

Εαν ας πουμε οτι ειχαν ακριβως την ιδια φωτηνοτητα στην αρχη, ποιος απο τους δυο (εαν) θα ειναι ποιο φωτεινος και γιατι.

Γνωριζει κανεις ?

Για τη ζωή της λάμπας, εκτός από τις ώρες λειτουργίας της, παίζει ρόλο και το πόσες φορές έχει ανάψει. Τα συνεχή ON/OFF ρίχνουν τη λάμπα.
Άρα, θεωρητικά, αυτός που έχει τα λιγότρα OΝ/OFF θα είναι πιό φωτεινός.

Δηλαδή το gamma στον D-ILA πάει στο 1.6 και στον Ruby στο 2.1 ή 2.3 ;
Επειδή δεν πιστεύω οτι παραποιείς τα γεγονότα εσκεμένα, και πρίν αρχίσεις να εκτίθεσαι αναλύοντάς μας τα "κουσούρια" της τεχνολογίας D-ILA, σε πληροφορώ οτι ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχουν και οι SXRD.
To αν ο προβολέας έχει ρυθμιστικά ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα και δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία.

Ειχες παει εκδρομουλα και μου γυρισες ορεξατος βλεπω....;)
Mπαμπινο δεν παραπειω τιποτα,ουτε εκτιθομαι ....γιατι ξερω πολυ καλα τι λεω και τι εχω πει πριν 5 χρονια μιας και η εικονα δεν αλλαζει καθε μηνα η εξαμηνο..η σε 10 χρονια....και οταν κανω λαθος καπου θα το παραδεχτω...
....copy/paste λοιπον...

Αρχική Δημοσίευση από Τακης Σωτηροπουλος
Ο Μανωλης ειχε παρατηρησει την διαφοροποιηση στο gamma με την παροδο του χρονου οχι μονο στον JVC αλλα και στον Ruby. Επομενως πιθανοτατα ισχυει το ιδιο και για τον 200ρη. Αλλα αφου πλεον υπαρχουν τα εργαλεια για να το διορθωσουμε, τι χωλοσκας! Ετσι και αλλιως, οποιον προβολεα και αν εχεις, αν θες να εισαι σωστος σε ολα, πρεπει να τον καλιμπραρεις καθε 200 περιπου ωρες!

Δεν διαφωνω.....αλλα...

Απλα θεωρω μια νορμαλ κατασταση πηγαινωντας απο το 2.2 στο 2.1 η 2.3 ..η οποια και δεν ειναι τοσο εμφανης βλεπωντας εικονα...
Ειναι σοβαρο προβλημα..
Εχει να βγαλει πολλα κουσουρια ....για να μην πω απο τωρα κατι που εχω δει..!!!!

Αρχική Δημοσίευση από Browser
Με τη διαφορα οτι στο ρουμπι και στον 200 μπορεις να το ρυθμισεις και να το φερεις....

συμφωνω....βεβαιως-βεβαιως....

Αληθεια Χρηστο εχεις δει κατι τετοιο(τοσο λαθος)σε dlp..?
Εννοωντας να χανει με την παροδο του χρονου τοσο πολυ το gamma...

Και δεν διορθωνης μονο αυτο το προβλημα στους sony....αλλα οπου εχεις προβλημα....Ακομα και την ανομοιομορφια η οποια δεν διορθωνετε στους jvc ουτε με εξωτερικη βοηθεια......

Κοιτα να δεις που θα με βγαλουν και σονακια.......!!!!!!:flipout:

Οπως βλεπεις δεν διαφωνησα και για τους sxrd προβολεις...

Και να μην κοβεις-ραβης οπου θελεις....χαμου#@$@τσα :ernaehrung004:

Βιαζεσαι Μπαμπινο.....

Last edited:
Re: Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Μα σε αυτο που λεει δικιο εχει....

αν δεις πρωτη φορα τον Ντιλα παθαινεις κατι και τον αγοραζεις αβλεπη.....
Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι αν μετα δει ο αγοραστης τον Σονυ η πλαστιγγα θα γειρει προς τα κει λογω χρωματων και οχι μονο....

Εδώ κάνεις λάθος... Μα είναι δυνατόν να υποθέτεις ότι θα είναι έτσι μόνο και μόνο επειδή διαβάζεις κάποιον που χωρίς να έχει δει τους 2 αυτούς προβολείς μαζί χαρακτηρίζει απόλυτα και μάλιστα είναι σίγουρος για το γούστο των υπολοίπων???

Επέτρεψέ μου λοιπόν επειδή είχα όλους αυτούς τους προβολείς στον χώρο μου και έζησα μαζί τους αρκετό καιρό να θεωρώ ότι έχω καλύτερη άποψη.

απλα ειναι μερικες φορες τα πραγματα.....

για λεφτα δεν μιλαμε νομιζω....αλλιως βαλε στην τιμη του Ντιλα 1 και ενα λουματζεν που χρειαζεται μπας και ερθει και να δεις το κοστος.....

Μα ακόμα και με 2 Lumagen δεν φθάνει την τιμή του Sony!!! Είναι δυνατόν να μην το συζητάμε???

Και επιτρεψε μου και κατι αλλο....
καλα θα κανουμε να μην αποθαρρυνουμε οποιον διαβαζει το νημα αυτο με χαρακτηρισμους off topic ...

Ποιος είναι ο χαρακτηρισμός off topic??? Το ότι είναι εκτός? Επειδή εκφράζεται απόλυτα για κάτι που έχει δει περιστασιακά?

Μήπως θα πρέπει όταν μιλάει ο Κώστας, θεωρητικά, εμείς οι υπόλοιποι να σιωπούμε επειδή δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως αυτός?

Συγχώρα με αλλά εδώ και 10 έτη περίπου που αρθρογραφώ, προσπαθώ να είμαι όσο το δνατόν πιο αντικειμενικός και πάντα φιλάω και μια πισινή. Και ποτέ δε μιλάω χωρίς να έχω 'βιώσει' και 'ξεσκονήσει' αυτό που θα δηλώσω.

Και ειδικά όταν αναφέρομαι σε άλλους, έχω τουλάχιστον κάποιες ενδείξεις πριν το κάνω και δεν χρησιμοποιώ λόγια του αέρα.

Οχι οταν πολλα μυνηματα ειναι εκτος αλλα αφηνονται αχαρακτηριστα προς χαρη της κουβεντας.
Μην τσουβαλιαζουμε και οτι θεωρουμε λαθος η προσωπικη αποψη.
Και ειδικα απο διαχειριστες τεχνικης κατηγοριας.
Μπορω να καταλαβω οτι ο Κεφαλας εχει μια ιδιαιτερη σχεση με καποιους απο εσας.
Αλλα ειμαι παρα πολυ σιγουρος οτι οταν καταφερουμε να κανουμε το συγκριτικο μεταξυ του Σονυ και του νεου Ντιλα θα μπορεσουμε σε οπτικο επιπεδο να αναπτυξουμε ενα νεο επιπεδο επικοινωνιας.
Γιατι τωρα απλα εικαζουμε.....

Μα αυτό δεν επιδιώκουμε όλοι μας? Ειδικά στη διαχειριστική ομάδα δεν ανοίξαμε μέχρι και THREAD για τη συμβολή των μελών σε μελλοντικές παρουσιάσεις?

Διαθέσιμοι HD-1 υπάρχουν πολλοί. Ακόμη και HD-100. Οποιοσδήποτε θέλει και μπορεί να διαθέσει έναν Sony θα προσωρήσουμε άμμεσα σε συγκριτικό... Κανένα πρόβλημα.

Συγκρισεις γινονται με ομοιες συνθηκες .

Το τελευταίο δεν το κατάλαβα πραγματικά. Τι εννοείς 'όμοιες' συνθήκες?

Θέλεις να πεις ότι εμείς δεν τους είδαμε με όμοιες συνθήκες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.

Μαλλον δεν τα διαβαζεις ολα....

Και σαφως εχουν νοημα φιλε μου και πρεπει να γινονται.

Εχω γραψει σε αλλο μυνημα οτι ο sony 200 εχει να δειξει την καλυτερη ομοιομορφια απο τα τριτσιπα οπως και παρα πολυ καλο χρωμα...
....αυτο δεν ειναι + στην τεχνολογια-βελτιωση..

Εαν δεν τον βλεπαμε θα το ξεραμε...οχι...αρα πρεπει να βλεπουμε,αλλα θα πρεπει να λεμε και τι βλεπουμε +/- .....οχι να λεμε εμενα δεν μου αρεσε στο ματι κ.λ.π.....πιστευω να με καταλαβες.

Αυτη την στιγμη το μονο μηχανακι που παιζει εικονα για γουστα οπως θελει ο κοσμος ειναι ο sony 200.....

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου... Εξακολουθείς να λες τα ίδια πράγματα, ενώ σε διέψευσα περίτρανα και με αποδείξεις..
Τουλάχιστον πες 'κατά τη γνώμη σου'.

Τι να πω. Ειλικρινά δεν ξέρω...

Δηλαδη δεν υπαρχει μηχανακι να τον χτυπηση πουθενα....
....ακομα και ο jvc100 .....
....αν παρουμε σαν δεδομενο το συγκριτικο που εκανε το avclub
....jvc hd100 - jvc hd1

Δηλαδή Κώστα λαμβάνεις σοβαρά υπόψη το συγκριτικό που κάναμε μεταξύ των 2 JVC, αλλά αγνοείς και αντιτίθεσαι κάθετα σε αυτά που γράψαμε για τη σύγκριση μεταξύ του Sony + JVC???

Αλήθεια πως τα καταφέρνεις?
:idea:

Ειχες παει εκδρομουλα και μου γυρισες ορεξατος βλεπω....;)
Mπαμπινο δεν παραπειω τιποτα,ουτε εκτιθομαι ....γιατι ξερω πολυ καλα τι λεω και τι εχω πει πριν 5 χρονια μιας και η εικονα δεν αλλαζει καθε μηνα η εξαμηνο..η σε 10 χρονια....και οταν κανω λαθος καπου θα το παραδεχτω...
....copy/paste λοιπον...

Οπως βλεπεις δεν διαφωνησα και για τους sxrd προβολεις...

Και να μην κοβεις-ραβης οπου θελεις....χαμου#@$@τσα :ernaehrung004:

Βιαζεσαι Μπαμπινο.....

Εκδρομούλα ναί, είχα πάει... Κι επειδή είναι βαρετό να τσακώνομαο μόνο με τη κυρά μου στο αυτοκίνητο είπα να μπώ κι εδώ μέσα να ξαλαφρώσω..;)

Τώρα για τα υπόλοιπα τι να σου πώ; Εγώ βιάζομαι ή εσύ μας έχεις σαλτάρει;
Σου γράφει ο Τάκης οτι τα ίδια προβλήματα έχουν και οι SXRD κι εσύ λές "Ναί δεν διαφωνώ αλλά άλλο 1,6 κι άλλο 2,1 ή 2,3."
Απ' αυτά, ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος καταλαβαίνει οτι οι D-ILA ολισθαίνουν μέχρι 1,6 ένώ οι SXRD κάπου γύρω από το ιδανικό, ελάχιστα πάνω ή κάτω.
Κάνω κι εγώ copy-paste λοιπόν και σε ρωτάω. Που κόβω και ράβω;

Απάντηση: σύγκριση μεταξυ Sony W200 και JVC HD-1.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Τακης Σωτηροπουλος
Ο Μανωλης ειχε παρατηρησει την διαφοροποιηση στο gamma με την παροδο του χρονου οχι μονο στον JVC αλλα και στον Ruby. Επομενως πιθανοτατα ισχυει το ιδιο και για τον 200ρη. Αλλα αφου πλεον υπαρχουν τα εργαλεια για να το διορθωσουμε, τι χωλοσκας! Ετσι και αλλιως, οποιον προβολεα και αν εχεις, αν θες να εισαι σωστος σε ολα, πρεπει να τον καλιμπραρεις καθε 200 περιπου ωρες!

Απάντηση δική σου:

Δεν διαφωνω.....αλλα...

Ειναι σοβαρο προβλημα..

Αληθεια Χρηστο εχεις δει κατι τετοιο(τοσο λαθος)σε dlp..?
Εννοωντας να χανει με την παροδο του χρονου τοσο πολυ το gamma...

Σε μαχανακια που εχω δει με οργανικα τσουτσουματζαλα στα πανελ, sxrd/ dila/ lcd , εχω καταλαβει οτι με την παροδο του χρονου επηρεάζονται πολλα πραγματα . Σε αλλα περισσοτερο σε αλλα λιγοτερο. Το ενα με το gamma αναφερθηκε. Σε φτηνους lcd αλλαζουν και ομοιομορφιες.
Δυστυχως δεν μπορω να στοιχειοθετησω κατι, διοτι δεν εχω στοιχεια διαρκειας, καθως συνηθιζουμε να αλλαζουμε τα μηχανακια με ωρες λιγοτερες εως πολυ λιγοτερες απο τις 500 , οποτε και δεν ξερουμε πραγματικα τι συμβαινει.

Οσον αφορα τους dlp που ρωτησες, εχω δει μηχανακια με πολλες ωρες και πεσμενες λαμπες, ακομα και τιγκα στη βρωμα απο το καπνισμα, και παιζαν χαλια. Που ειναι λογικο.
Παντως αν εννοεις αν παθαινουν αντιστοιχο πραγμα με τα οργανικα, παλι δεν εχω αποψη και στοιχεια, παντως θα πιθανολογισω οτι ειναι μαλλον πολυ δυσκολο . Μονο αν χαλαει η επίστρωση του dmd μετα απο ωρες...

Όταν γράφονται ανακρίβειες, είτε εσκεμένα είτε από λάθος, καλό είναι να μην τις προσπερνάμε.

Θες δηλαδη να σχολιασουμε οσες "ανακριβειες" ειναι γραμμενες στο θεμα και τις αφησαμε και περασαν ?

Θες δηλαδη να σχολιασουμε οσες "ανακριβειες" ειναι γραμμενες στο θεμα και τις αφησαμε και περασαν ?

Βεβαίως.... Αν πράγματι θέλουμε να βγεί κάτι από αυτό κι όχι ο καθένας να λέει το κοντό του και το μακρύ του αυτό πρέπει να κάνουμε.

Βεβαίως.... Αν πράγματι θέλουμε να βγεί κάτι από αυτό κι όχι ο καθένας να λέει το κοντό του και το μακρύ του αυτό πρέπει να κάνουμε.

Παντως οσες φορες προσπαθησα δεν πηγε εκει που λες.

Δυστυχως υπαρχει πολυ περισσοτερος εγωισμος απο θεληση να βγει κατι η να μαθουμε κατι.

Πλεον "τις μετραμε". Οτι μαθαμε μαθαμε....