Re: Versus
Για τον πρώτο (18-55) χωρίς ψάξιμο εύκολα θα σου πω τον Sigma 17-70f2,8-f4 για Nikon, Canon, Pentax ανώτερος σχεδόν στα πάντα από τον fuji...δες και τι γράφει παρακάτω το review ενός πολύ αξιόπιστου site.
http://www.lenstip.com/383.11-Lens_review-Fujifilm_Fujinon_XF_18-55_mm_f_2.8-4_OIS_Summary_and_sample_shots.html
Γενικότερα πάντως κανείς δεν είπε ότι οι fuji φακοί δεν είναι καλοί άλλα είναι όλοι πανάκριβοι, και όπως είπα δεν θέλουμε όλοι την τέλεια απόδοση...αν θέλω κάτι ποιο οικονομικό τι κάνω?? ναι φοβερός ο 10-24 άλλα προτιμώ να υπήρχε έκδοση λίγο ποιο σκοτεινή και λίγο χειρότερη οπτικά με κάτω από 500 ευρώ για εμάς τους θνητούς...
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω υπάρχουν αρκετοί φακοί καλοί και φτηνοί....Nikon 35mmf1,8, Canon/Nikon 50mmf1,8, Canon 22mmf2, Panasonic 25mmf1,7, Olympus 45mmf1,8, Panasonic 20mmf1,7 Sony 50mmf1,8 (e mount), όλοι οι φακοί prime της sigma για mirrorless κλπ...χωρίς να το ψάξω πολύ μερικοί φακοί άριστοι οπτικά με τιμές χώμα!!!! Και υπάρχουν και αρκετοί ακόμα......
Τώρα αν θες εσύ να δώσεις 500 ευρώ για έναν 50αρι φακό f2 και χωρίς σταθεροποίηση δικάιωμά σου και καλά κάνεις....
Βλέπεις ότι για τα πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, γνώμη μου είναι ότι αν δεν βγάλει η Fuji φτηνούς φακούς για τον ''λαό'' θα παραμείνει το σύστημα ελιτίστικο ότι και αν κάνει με τα σώματά της....μέχρι και η Nikon ξύπνησε και έβγαλε έναν φτηνό ευρυγώνιο τον 10-20 στα 300 ευρώ!!
Υ.Γ. Στο διαταύτα για πες μου πόσους φακούς Fuji έχεις πέρα από τον 18-55??? Στο m4/3 προσωπικά έχω αυτή την στιγμή 9 φακούς που καλύπτουν σχεδόν τα πάντα, όλοι σφαίρα σε εστίαση, με σταθεροποίηση και οπτική απόδοση από πολύ καλή έως εξαιρετική και όλοι αυτοί με κόστος που στην fuji θα είχα αγοράσει 3-4 το πολύ φακούς ποιο αργούς στην εστίαση και χωρίς σταθεροποίηση οι περισσότεροι.....το λέω αυτό γιατί καλά τα σώματα άλλα αν είναι για κάθε φακό που αγοράζεις να δίνεις ένα νεφρό ε δεν λέει!!!
Υ.Γ. Ο Fuji 35mmf2 κάνει 450 ευρώ καινούριος και οχι 400 και ο 10-24 κάνει 1.000 ευρώ καινούριος, ενώ ο 18-55 καινούριος σκέτος κάνει πάνω από 400 ευρώ, μόνο αν τον βρεις από κιτ τον παίρνεις ποιο φτηνά.....όπως και ο 23f2 Και 50f2 που αναφέρεις δεν κάνουν καινούριοι κάτω από 500 πουθενά (με Ευρωπαική εγγύηση και όχι Black market)...βλέπεις ότι ακόμα και εσύ προσπαθείς να ''ρίξεις'' τις τιμές τους, να ψάξεις για σπασμένα κιτ, για μεταχειρισμένους κλπ. για να δικαιολογήσεις τις τιμές τους!!! Αλλα θα σε ξαναρωτήσω πόσους φακούς έχεις της Fuji?? Ας μου απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση σε παρακαλώ αν μπορείς....