Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Η δική μου έκπληξη είναι πόσο κοντά πλησίασε τον GM ο NX85 σε οξύτητα και πώς τον ξεπέρασε στο bokeh.

FF φακός βέβαια δεν δείχνει την πλήρη του ταυτότητα σε κροπ σώμα, αλλά ακόμη κι έτσι περίμενα μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του GM.

Re: Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας,
τελικά πάμε πρός Χ-Τ2 μεριά οπότε η αγαπημένη GX80 πάει στις αγγελίες, πραγματικά με μιση καρδιά..

Καλή χρυσή η GX80 άλλα η xt2 είναι άλλη κατηγορία, αν και θα σου λείψει πιστεύω η οθόνη touch, το ibis και το σφαίρα AF!!!

Αν πάει στην Χ-Τ20 μόνο το ibis δε θα έχει που για εμένα στη fuji είναι αδιάφορη η έλλειψη του.

Αν πάει στην Χ-Τ20 μόνο το ibis δε θα έχει που για εμένα στη fuji είναι αδιάφορη η έλλειψη του.

Δεν έχει νόημα να πάει στην Xt20 σε μια μηχανή στα ίδια κυβικά με την gx80, δεν θα έχει ούτε το φοβερό σκόπευτρο της xt2, ούτε την αδιαβροχοποίηση, ούτε την ίδια ποιότητα βίντεο 4κ της xt2 και ούτε το αρκετά καλύτερο συνολικά σώμα της xt2...
Τώρα για το ibis ο καθένας ξέρει τις ανάγκες του, προσωπικά mirrorless μηχανή χωρίς Ibis δεν ξαναγοράζω...ενώ και το saf στις m4/3 είναι τόσο γρήγορο που όταν πιάνεις άλλη μηχανή απορείς αν έχει κανένα πρόβλημα!!χαχα
Συνολικά συμφωνώ με τον φίλο αν είναι να αποχωριστεί την gx80 ας πάει στην xt2 και ας αφήσει την xt20 εκει που είναι...

Φίλε έχεις την Χ-Τ20 γιατί σε βλέπω πολύ σίγουρο για αυτά που γράφεις;

Ναι την έχω και πιάσει και δουλέψει (την ήθελα να την αγοράσω για ένα διάστημα) και καλύτερα να μην σου πω την γνώμη μου για αυτή γιατί και εκτός θέματος είμαστε και τις καρδιές μας θα χαλάσουμε....ας μείνουμε μόνο σε αυτό που είπα ότι καλά κάνει ο φίλος και πάει στην xt2 που είναι ουσιαστική αναβάθμιση από την gx80...

Όχι και να χαλάσουμε τις καρδιές μας, σιγά μην δε μιλιόμαστε για τις φωτογραφικές.:twoguns:
Πάντως αν θες πήδα δίπλα στο νήμα της Χ-Τ20 και γράψε εντυπώσεις, θα ήθελα να τις ακούσω γιατί σύντομα σκοπεύω να δείξω δείγματα σε φωτογραφία και βίντεο.
Την έχω τη μηχανή εδώ και 2 μήνες περίπου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δε γράφω για να μην κατηγορηθώ
πάλι ότι μόνο για τη fuji γράφω καλά λόγια.:smash:

Καλή χρυσή η GX80 άλλα η xt2 είναι άλλη κατηγορία, αν και θα σου λείψει πιστεύω η οθόνη touch, το ibis και το σφαίρα AF!!!

Μην μου λές θα μου λείψει το σφάιρα autofocus, νομιζά απο αυτά που διάβαζα οτι η Fuji ειναι εκεί επίσης σε autofocus ... (Χ-Τ2 με X-T20) πρέπει να έχουν το ίδιο focus συστημα..
Αμαν....αμα είναι αργή σαν την X-T1 τότε άκυρο και μένω με την σφεντόνα-focus-GX80 ! (SAF πάντα μιλάμε, για φώτο με ενδιαφέρει 75%)

Εγώ πάντως που είχα την χτ2 δεν μου έλλειψε η ταχύτητα εστίασης... Ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Μην δημιουργούμε εντυπώσεις λανθασμένες η εστίαση στις νέες Fuji είναι ακαριαία και ακριβής.

Είμαστε εκτός θέματος και θα τα γράψω κάποια στιγμή στο κατάλληλο νήμα, άλλα η εστίαση της xt20 είναι κοντά με τις m4/3 σε saf μόνο με τους κατάλληλους φακούς, δοκίμασα συνολικά 5 φακούς και μόνο ο 18-55 πλησιάζει σε απόδοση τις m4/3 σε εστίαση, ενώ αντίστοιχα σχεδόν όλοι οι φακοί m4/3 εστιάζουν ακαριαία σχεδόν σε όλα τα σώματα m4/3....δεν είναι θέμα μηχανής άλλα φακών.......

Υ.Γ. Ασχετο άλλα πόσοι με σύστημα fuji έχουν κάποιο φακό πέρα από τον 18-55??? Γιατί καλό χρυσό το σύστημα άλλα όσους βλέπω ή ξέρω με fuji (και με τις τιμές των φακών Fuji στο θεό) σχεδόν όλοι με τον 18-55 μένουν...ενώ στα άλλα συστήματα βλέπω και ξέρω αρκετό κόσμο με αρκετούς φακούς, ειδικά στο M4/3 όσους ξέρω έχουν 3-4 φακούς τουλάχιστον......για μένα αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στο σύστημα της Fuji, φακουδάρες μεν άλλα για λίγους και δεν υπάρχουν φτηνές εναλλακτικές λύσεις για αυτούς που δεν τα έχουν χοντρά ή δεν τους νοιάζει η maximum απόδοση....ποιο πολύ αυτό με ενόχλησε στην xt20 παρά η μηχανή καθαυτή. Για παράδειγμα είμαι μεγάλος Fan των υπερυρυγώνιων φακών ζουμ με AF, άλλα δεν μπορώ να σκάσω πάνω από 300 άντε 350 ευρώ για έναν τέτοιο φακό, στην fuji Τι κάνω που έχει μόνο τον 10-24 (φακουδάρα!!) άλλα κάνει κοντά στο χιλιάρικο????

Ο 18-55 έχει 300 ευρώ περίπου καινούργιος είτε σαν κιτ είτε από σπασμένο κιτ.
Βρείτε μου σε άλλο σύστημα φακό με τέτοια απόδοση και χαρακτηριστικά στα 300 ευρώ.
Ο 35 f2 wr κάνει 400 ευρώ και τον βρίσκεις εύκολα κοντά στα 300.
Τον 10-24 τον βρίσκεις στα 800 ευρώ αλλά αξίζει και τα διπλάσια.
Ο 23 f2 και ο 50 f2 έχουν κάτω από 500 ευρώ.
Αλλά μιλάμε σχεδόν όλοι οι fuji φακοί ότι είναι αστέρια σε οπτική απόδοση.
Πάντως οι καλοί φακοί όλων των εταιρειών είναι ακριβοί , φτηνός και καλός δεν υπάρχει.

Re: Versus

Για τον πρώτο (18-55) χωρίς ψάξιμο εύκολα θα σου πω τον Sigma 17-70f2,8-f4 για Nikon, Canon, Pentax ανώτερος σχεδόν στα πάντα από τον fuji...δες και τι γράφει παρακάτω το review ενός πολύ αξιόπιστου site.
http://www.lenstip.com/383.11-Lens_review-Fujifilm_Fujinon_XF_18-55_mm_f_2.8-4_OIS_Summary_and_sample_shots.html

Γενικότερα πάντως κανείς δεν είπε ότι οι fuji φακοί δεν είναι καλοί άλλα είναι όλοι πανάκριβοι, και όπως είπα δεν θέλουμε όλοι την τέλεια απόδοση...αν θέλω κάτι ποιο οικονομικό τι κάνω?? ναι φοβερός ο 10-24 άλλα προτιμώ να υπήρχε έκδοση λίγο ποιο σκοτεινή και λίγο χειρότερη οπτικά με κάτω από 500 ευρώ για εμάς τους θνητούς...
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω υπάρχουν αρκετοί φακοί καλοί και φτηνοί....Nikon 35mmf1,8, Canon/Nikon 50mmf1,8, Canon 22mmf2, Panasonic 25mmf1,7, Olympus 45mmf1,8, Panasonic 20mmf1,7 Sony 50mmf1,8 (e mount), όλοι οι φακοί prime της sigma για mirrorless κλπ...χωρίς να το ψάξω πολύ μερικοί φακοί άριστοι οπτικά με τιμές χώμα!!!! Και υπάρχουν και αρκετοί ακόμα......
Τώρα αν θες εσύ να δώσεις 500 ευρώ για έναν 50αρι φακό f2 και χωρίς σταθεροποίηση δικάιωμά σου και καλά κάνεις....
Βλέπεις ότι για τα πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, γνώμη μου είναι ότι αν δεν βγάλει η Fuji φτηνούς φακούς για τον ''λαό'' θα παραμείνει το σύστημα ελιτίστικο ότι και αν κάνει με τα σώματά της....μέχρι και η Nikon ξύπνησε και έβγαλε έναν φτηνό ευρυγώνιο τον 10-20 στα 300 ευρώ!!

Υ.Γ. Στο διαταύτα για πες μου πόσους φακούς Fuji έχεις πέρα από τον 18-55??? Στο m4/3 προσωπικά έχω αυτή την στιγμή 9 φακούς που καλύπτουν σχεδόν τα πάντα, όλοι σφαίρα σε εστίαση, με σταθεροποίηση και οπτική απόδοση από πολύ καλή έως εξαιρετική και όλοι αυτοί με κόστος που στην fuji θα είχα αγοράσει 3-4 το πολύ φακούς ποιο αργούς στην εστίαση και χωρίς σταθεροποίηση οι περισσότεροι.....το λέω αυτό γιατί καλά τα σώματα άλλα αν είναι για κάθε φακό που αγοράζεις να δίνεις ένα νεφρό ε δεν λέει!!!

Υ.Γ. Ο Fuji 35mmf2 κάνει 450 ευρώ καινούριος και οχι 400 και ο 10-24 κάνει 1.000 ευρώ καινούριος, ενώ ο 18-55 καινούριος σκέτος κάνει πάνω από 400 ευρώ, μόνο αν τον βρεις από κιτ τον παίρνεις ποιο φτηνά.....όπως και ο 23f2 Και 50f2 που αναφέρεις δεν κάνουν καινούριοι κάτω από 500 πουθενά (με Ευρωπαική εγγύηση και όχι Black market)...βλέπεις ότι ακόμα και εσύ προσπαθείς να ''ρίξεις'' τις τιμές τους, να ψάξεις για σπασμένα κιτ, για μεταχειρισμένους κλπ. για να δικαιολογήσεις τις τιμές τους!!! Αλλα θα σε ξαναρωτήσω πόσους φακούς έχεις της Fuji?? Ας μου απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση σε παρακαλώ αν μπορείς....

παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, δεν έχουμε μετοχές στις εταιρείες ας μιλήσουμε φιλικά.

Ναι, οι φακοί των μ43 ειναι πραγματικά φτηνοί και καλοί, π.x zoom φακό βρίσκεις τον 45-175 με 150 λίρες μτχ, Fuji 55-200 παει διπλή τιμη.
Φυσικά υπάρχει και ο φοβερός Pany 35-100 f2.8 ενω ο αντιστοιχος Pro της Fuji έχει διπλάσια τιμή σχεδόν.

ειναι όντως 2 φοβερα συστήματα/κάμερες, το κακό ειναι δεν βρίσκεις τις Fuji να τις συγκρίνεις (ειδικά την ΧΤ-20, που είναι πολυ VFM αυτην την στιγμή).
Εμένα μου αρέσει το αποτέλεσμα και χρώμα των Fuji... εκει πατάει νομίζω και έχει τέτοια επιτυχία.
Το θέμα τιμών νομίζω ειναι καθαρά θέμα ποσότητας και economy of scale, άλλα νούμερα πουλάει η Pany άλλα η Fuji (μικρότερη παραγωγή..)

1ος σε πωλήσεις xf φακός είναι ο 35mm f1.4 , 2ος ο 27mm f2.8 και σχεδόν ποτέ δεν έχω δει έξω φωτογράφο με τον 18-55 ,παρά μόνο με primes. Έχω 7 xf φακούς και κάθε φορά σκέφτομαι τι λάθος θα είχα κάνει αν χάλαγα τα ίδια λεφτά σε Canon 5d με μόνο 2-3 φακούς (24-70,50 1.2)

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω υπάρχουν αρκετοί φακοί καλοί και φτηνοί....Nikon 35mmf1,8
!!!!
Κάπου εκεί έπρεπε να σταματήσω να διαβάζω αλλά συνέχισα.
Εντάξει δεν έχει 400 ο fuji 35 f2 αλλά 412 ευρώ σχεδόν χωρίς ψάξιμο.
https://www.amazon.de/Fujifilm-FUJI...e=UTF8&qid=1497511080&sr=8-1&keywords=fuji+35
Ο 12-32 της panasonic έχει 200 ευρώ αλλά όλοι ή κιτ τον παίρνουν ή το πολύ 120 ευρώ , οπότε κάτι ανάλογο με τα 300 που όλοι αγοράζουν τον 18-55.
Έχω μόνο τον 18-55 γιατί δεν έχω χρήματα, το ίδιο θα συνέβαινε αν είχα και την Sony a6500 με τον κιτ θα ήμουν.
Και πάλι με τον 18-55 κάνω τόσα όσα θα έκαναν άλλοι με 2-3 φακούς.
Επόμενες αγορές μου αν εμφανιστούν λεφτά, ο samyang 12 και ο fuji 35 και ένα τηλεφακός και τέλος.
9 φακούς και 10 δε χρειάζομαι με τα παραπάνω κάνω τα πάντα.

Οι φακοί της fuji με LM motors είναι πολύ γρήγοροι, εξίσου γρήγοροι με τους αντίστοιχους των m43.

Είχα το 18-55 και 55-200 κι εστίασαν ταχύτατα και αθορυβα.
Το ίδιο και ο 35mm f2.

O 35mm 1.4 ήταν πιο αργός και θορυβώδης, αλλά δεν είχε κανένα θέμα σε νορμάλ θέματα με ήπια κίνηση.

Αυτο ισχυει για α τα συστήματα, υπάρχουν αργοί και γρήγοροι σε εστίαση, αθόρυβοι και θορυβώδης.

Οι φακοί των m43 έχουν πλεονέκτημα λόγω όγκου και βάρους... Πιο μικρός αισθητήρα σαι νέο πιο μικροί κι ελαφριού φακοί, άρα και πιο εύκολοι στο χειρισμό τους από τα μοτέρ.

Για όλους υπάρχει κάτι σε κάθε σύστημα....

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Versus

Το λάθος είναι οτι συγκρίνετε crop με 4/3, ειναι σαν να συγκρινουμε ff με crop, ακυρο δλδ απο την αρχή

Karamela, η xt2 εστιάζει σφαίρα,

Φτηνος ευρυγώνιος υπάρχει ο samyang 12mm f2 που είναι αστέρι

Δέκα ανθρώπους+ που γνωρίζω κατόχους fujifilm έxουν παραπάνω απο εναν φακό, μερικοί απ αυτους έχουν 6 με 7

Γιαυτό λέω κ ξαναλέω καλυτερα να μιλάνε πρώτα οι κάτοχοι

Πάντως ακουσα για xt2 δεν υπάρχει στοκ για αμεση αγορα απο Ελλαδα, δεν ξερω αν αληθευει, πολλοι μαλιστα πουλανε τον βαρυ οπλισμο πχ nikon d750 για χαρη της

Last edited:

Και Χ-Τ20 δύσκολα βρίσκεις ειδικά στην Αγγλία.
Φίλος ήθελε να την πάρει μέσω τη Fuji αντιπροσωπείας και όλο τον Μάιο τον είχαν στο περίμενε.

Απάντηση: Re: Versus

Eδω και μήνες υπάρχει το πρόβλημα με το στοκ, 1-2 φίλοι που ενδιαφερθηκαν την πήραν απεξω. Πολύ μικρή αγορά η Ελλάδα και με γνωστά τα προβλήματα στις εισαγωγές.