Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

Θα αφήσει Nikon d750 για να πάρει a7 ειδικά την 1η;!
Μετά θα πάει ο Ντίνος στη Νικολούλη να αναζητά την εστίαση που χάθηκε!

Ειχα υποσχεθει καποτε στον εαυτο μου να μην παρω σονυ ποτε (ξανα)

Αξιζει η Α7 λες ?

Η Α7ΙΙ αξίζει, έχει και σταθεροποίηση στο σώμα και αξιοπρεπή εστίαση, την A7I απέφυγέ την είναι αρκετά αργή στην εστίαση, θα ξενερώσεις ερχόμενος από την D750.

νομιζω η ΧΤ-20 είναι το τέλειο πακέτο στην καλύτερη δυνατή τιμή..
δηλαδή μεγάλος σενσοράς APC αλλα σε μικρό μέγεθος m4/3 και πολύ καλη ποιοτητα φωτογραφίας SooC (ετοιμο JPEG) + το touch screen που όποιος έμαθε ειναι πισω-γυρισμα να μην το έχεις (π.χ Χ-Τ2)

Η Α7ΙΙ αξίζει, έχει και σταθεροποίηση στο σώμα και αξιοπρεπή εστίαση, την A7I απέφυγέ την είναι αρκετά αργή στην εστίαση, θα ξενερώσεις ερχόμενος από την D750.

Ντινο, προσωπικά δεν θα πήγαινα Sony ελεω φακών...
+ αλλο πράμα να έχεις τόσα ωραία και γρήγορα προσπελάσιμα Dials πάνω στην κάμερα οπως έχουν οι Fuji

Το σκεπτικο μου ειναι για ενα ποιο μαζεμενο (και ουσιστικο) συνολο απο αυτο που εχω τωρα (D750, 27-70, 70-200 + GX80 12-32, 35-100), αλλα σε καμια περιπτωση υποβαθμιση, τουλαχιστον αναφορικα με την D750

Sony δεν αγοραζω, ειναι θεμα αρχης :p

Το σκεπτικο μου ειναι για ενα ποιο μαζεμενο (και ουσιστικο) συνολο απο αυτο που εχω τωρα (D750, 27-70, 70-200 + GX80 12-32, 35-100), αλλα σε καμια περιπτωση υποβαθμιση, τουλαχιστον αναφορικα με την D750

Το buffer της D750 το θεωρεις ικανοποιητικο; θα ήθελες καλυτερο; θα συμβιβαζοσουν με χειροτερο;

Το buffer της D750 το θεωρεις ικανοποιητικο; θα ήθελες καλυτερο; θα συμβιβαζοσουν με χειροτερο;

Δεν με εχει απασχολησει το συγκεκριμενο θεμα και τοσο

Απάντηση: Versus

Ποσοι πολλοι ?

Να πουλησουμε και εμεις, ή εχει γεμισει η αγορα με μεταχειρισμενο βαρυ οπλισμο ?

Ντίνο μην ακούς κανέναν, έχω φίλο που πέρασε απο d750 σε xt2 και είναι ξετρελαμένος, ξέρω ομως κι αλλους, και γενικα πολλοι το συνηθηζουν στο εξωτερικο, αν θέλεις του λεω να μιλήσετε να σου πει εντυπώσεις

Οπως το θέτεις η Fuji XT2 είναι μονόδρομος για τις ανάγκες σου, αν την συνδυάσεις και με μερικά πολύ καλά φακουδάκια που έχει η Fuji δεν θα σου λείψει σχεδόν τίποτα από την D750......

Με βαλατε καπως στην πριζα τωρα, ανεκαθεν με ιντριγκαραν οι fuji

Ευχαριστω για τις απαντησεις :-)

Φωτογραφικά μας έχεις δείξει ότι έχεις πολύ καλό μάτι οπότε και με τη Fuji φωτογραφικά δε θα χάσεις κάπου.

Απάντηση: Re: Versus

Ντϊνο για να έχεις πιο σωστή άποψη γιαυτό που ζητάς δες αρχικά το βασικό σετ σώματος φακών που κατέχεις και ξέρεις την απόδοσή του πόσο βάρος /μέγεθος και με τι κόστος θα το ανταλλάξεις σε ένα άλλο σύστημα που θα βρεθείς, αν π.χ. γλιτώνεις 50γρ. ή 2 κιλά και τι παραχωρήσεις είσαι διατεθειμένος να κάνεις φεϋγοντας απο FF.

Ξέρεις πόσες φορές έχω πει να δώσω την D750 για να έχω κάτι πιο μανιτζεβελο σε βάρος/μέγεθος που να το χρησιμοποιώ κάθε μέρα;
Όταν όμως την πιάσω στα χέρια μου και δουλέψω το AF της, και μετά στο PC το NEF της, λέω : "κράτα την όσο μπορείς και για τις βόλτες βολέψου με τη m43 που έχεις . Αν την δώσεις τώρα δεν θα την ξαναπάρεις όταν τη θελήσεις "
Και είμαι σίγουρος πως θα τη θελήσω όσο μεγαλώνει η πριγκίπισσα ;)

Κάπως έτσι το σκέφτομαι και εγώ Ηλια :-/

Κώστα, κατ αρχας ας πιάσω μια XT2 στα χερια μου :-)

Απάντηση: Re: Versus

Δεν φτανει να πιάσεις ένα σώμα στα χέρια σου δυστυχώς, αν πιάσεις μια FF ακάθρεπτη με σχετικα καλό γκριπ αμέσως θα πεις ωραϊα βρήκαμε σώμα, ελα όμως που οι αντίστοιχοι φακοί σε ζουμ που έχεις θα έχουν βαρος και κόστος ανάλογο των FF DSLR , αν είσαι διατεθειμένος να πας σε prime αλλάζει το πράγμα, θα βρεϊς μικρότερους και εξαιρετικοϋς φακοϋς αλλά θα σε βολέψουν και με τί τελικό κόστος?
Αν πας σε crop π.χ. Fuji δες και εκεί π.χ. τις επιλογές σε τηλεφακό 70-200 που έχεις ήδη (σε βάρος μέγεθος παντα που θέλεις να μειώσεις), εκτος και αν δεν εϊναι βαρόμετρο στην τελική σου επιλογή. Στην ποιότητα εικόνας λίγα θα χάσεις απο FF όσο πας στα ακριβά σετ φακού μηχανής και στο crop. Tο μειονεκτήμα της διαχείρησης του βάθους πεδίου σε crop όμως παραμένει παρότι κατα την γνώμη μου εϊναι διαχειρίσιμο με κατάλληλους φακούς (που σημαινει ότι σκας και άλλα λ7).

Αν κάποιος δουλεύει πολύ τηλεφακό, τότε δεν υπάρχουν αντίστοιχες επιλογές στα άλλα συστήματα. Ειδικά αυτό των canon δεν το ανταγωνίζεται κανείς. Και μιλώ συνολικά για απόδοση σε AF, ξεφοντάρισμα, οξύτητα εικόνας και λάθος χρώματα. Το Μ4/3 έχει τα εστιακά μήκη και τις φθηνές τιμές και την οπτική απόδοση, αλλά το ξεφοντάρισμα που κάνει δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο των FF. Τα υπόλοιπα ακόμη υπολείπονται σε κάλυψη.