Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Απάντηση: Re: Versus

Εγώ άκουσα οτι υπάρχει μεγάλη ζήτηση

...γενικά φτηνό και καλό δεν υπάρχει, και η fuji ειναι καλές και ψιλοακριβές, αλλά σε σχεση με αλλες μαρκες που ειναι εξισου τσουχτερες η fuji δεν ειναι καθολου ακριβες γιαυτα που προσφερουνε
(βλεπε sony olympus), πιστευω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη για οποιον το σκεφτεται

Re: Versus

Νομίζω ότι παγκοσμίως δεν υπάρχει μεγάλο απόθεμα με τις Χ-Τ2 και Χ-Τ20.
Αυτό ίσως να οφείλεται και στη διαθεσιμότητα αισθητήρων που της δίνει η Sony.

Γενικά πρέπει να υπάρχει θέμα στην Ελλάδα.
Τον περασμένο μήνα δύσκολα έβρισκες ετοιμοπαράδοτη την Gx80.

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω υπάρχουν αρκετοί φακοί καλοί και φτηνοί....Nikon 35mmf1,8
!!!!
Κάπου εκεί έπρεπε να σταματήσω να διαβάζω αλλά συνέχισα.
Εντάξει δεν έχει 400 ο fuji 35 f2 αλλά 412 ευρώ σχεδόν χωρίς ψάξιμο.
https://www.amazon.de/Fujifilm-FUJI...e=UTF8&qid=1497511080&sr=8-1&keywords=fuji+35
Ο 12-32 της panasonic έχει 200 ευρώ αλλά όλοι ή κιτ τον παίρνουν ή το πολύ 120 ευρώ , οπότε κάτι ανάλογο με τα 300 που όλοι αγοράζουν τον 18-55.
Έχω μόνο τον 18-55 γιατί δεν έχω χρήματα, το ίδιο θα συνέβαινε αν είχα και την Sony a6500 με τον κιτ θα ήμουν.
Και πάλι με τον 18-55 κάνω τόσα όσα θα έκαναν άλλοι με 2-3 φακούς.
Επόμενες αγορές μου αν εμφανιστούν λεφτά, ο samyang 12 και ο fuji 35 και ένα τηλεφακός και τέλος.
9 φακούς και 10 δε χρειάζομαι με τα παραπάνω κάνω τα πάντα.

Παναγιώτη σίγουρα ότι αρέσει στον καθένα, δεν έχω κανένα θέμα με την Fuji απλά κουράζομαι να διαβάζω υπερβολές για αυτό το σύστημα, π.χ. μου είπες ότι δεν υπάρχει αλλού φακός σαν τον 18-55 της fuji με αυτή την τιμή και σου έβαλα το Sigma 17-70f2,8-f4 και το αντίστοιχο review του lenstip για να δεις τι γράφουν οι άνθρωποι.
Από τους φακούς που έβαλα όλοι είναι εξαιρετικοί και φτηνοί, και είμαι σίγουρος ότι αν πάρεις τους αντίστοιχους και πολύ ποιο ακριβούς fuji και τραβήξεις φώτος δεν πρόκειται να καταλάβεις ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε πολύ κόσμος ακόμα σχεδόν καμία οπτική διαφορά.
Τέλος πάντων μην μακρηγορούμε ο καθένας ας κάνει αυτό που θέλει, νομίζω κατάλαβες το θέμα της Fuji και αυτά που ήθελα να σου πω και ας μην θέλεις να το παραδεχθείς....

Re: Απάντηση: Re: Versus

Το λάθος είναι οτι συγκρίνετε crop με 4/3, ειναι σαν να συγκρινουμε ff με crop, ακυρο δλδ απο την αρχή

Karamela, η xt2 εστιάζει σφαίρα,

Φτηνος ευρυγώνιος υπάρχει ο samyang 12mm f2 που είναι αστέρι

Δέκα ανθρώπους+ που γνωρίζω κατόχους fujifilm έxουν παραπάνω απο εναν φακό, μερικοί απ αυτους έχουν 6 με 7

Γιαυτό λέω κ ξαναλέω καλυτερα να μιλάνε πρώτα οι κάτοχοι

Πάντως ακουσα για xt2 δεν υπάρχει στοκ για αμεση αγορα απο Ελλαδα, δεν ξερω αν αληθευει, πολλοι μαλιστα πουλανε τον βαρυ οπλισμο πχ nikon d750 για χαρη της

Δεν συνέκρινα ούτε μηχανές, ούτε αισθητήρες, απλά μόνο ότι στο σύστημα m4/3 μπορείς να βρεις φακούς για όλα τα βαλάντια κάτι που δεν μπορείς στο σύστημα της Fuji που έχει σχεδόν αποκλειστικά ποιοτικούς άλλα ακριβούς φακούς και μόνο για βαθιά πορτοφόλια.
Ναι ο samyang 12mmf2 είναι φτηνός άλλα ούτε af έχει, ούτε σταθεροποίηση και ούτε ζουμ...οπότε για μένα προσωπικά δεν κάνει....
Και για να το ξαναπώ, κανένας δεν είπε ότι το σύστημα της Fuji δεν είναι εξαιρετικό, είναι και παραέιναι απλά είναι ένα ακριβό σύστημα και για λίγους, για να πάρω π.χ. φακούς στα εστιακά μήκη που θέλω, χρειάζομαι πολύ παραπάνω χρήματα από ότι π.χ. στο crop της Nikon, Canon ή σε m4/3...την sony δεν την συζητάω καν γιατί είναι αλλού για αλλού στο crop που έχει να βγάλει φακό εκει πάνω από 4 χρόνια...

Υ.Γ. Προσωπικά όπως και πολύς άλλος κόσμος που δεν είναι επαγγελματίες και κυρίως δεν έχουν και μεγάλα βαλάντια, δεν ψάχνουμε την μέγιστη οπτική απόδοση σε ένα φακό, ποτέ δεν το έκανα αυτό...σε ένα φακό κοιτάζω να είναι αρκετά καλός ποιοτικά σε καλή τιμή. Π.χ. δεν μπορώ με τίποτα να χωνέψω ότι για έναν απλό 50mm (f2) φακό όπως της Fuji θα πρέπει να δώσω 500 ευρώ ενώ μπορείς να βρεις σχεδόν σε κάθε σύστημα αντίστοιχο φακό ποιο φωτεινό και με πολύ λιγότερα χρήματα.....και όσο για την ποιότητα εικόνας τον είχα τον φακό δανεικό για 2 εβδομάδες και πραγματικά δεν μπορούσα να βρω καμιά οπτική διαφορά υπερ του σε σχέση με τον πάμφθηνο nikon 50mmf1,8 που τον είχα το ίδιο διάστημα....αν βρω χρόνο μέσα στο ΣΚ θα σας βάλω και δείγματα ανάμεσα στους 2 αυτούς φακούς, και σε φωτογράφο που τα έδειξα ποιο sharp του φάνηκε ο πάφτηνος και φωτεινότερος Nikon....

Αναμένω φωτογραφίες και εντυπώσεις από την εμπειρία σου με την Χ-Τ20.

Μέσα στο ΣΚ λογικά θα ανεβάσω κάποιες, εντυπώσεις αναλυτικές δεν θέλω να γράψω ακόμα μιας και θα την ξαναπάρω την μηχανή την Δευτέρα για μερικές μέρες οπότε θέλω να έχω ποιο ολοκληρωμένη άποψη οπότε εντυπώσεις από εβδομάδα.
Σαν πρώτη θετική εντύπωση θα έλεγα ότι μου αρέσει αρκετά η μηχανή jpeg engine που είναι πολύ καλύτερη από την παλιά, έχει πλέον αρκετά καλό caf, πολύ καλό βίντεο ενώ είναι πολύ χρήσιμη η οθόνη touch. Ενώ όπως πάντα η μηχανή είναι πολύ όμορφη και ποιοτική με πολύ καλή εργονομία.
Στα αρνητικά θα έλεγα έτσι πρόχειρα ότι θα ήθελα με τα χρήματα που κάνει ένα κάπως μεγαλύτερο σκόπευτρο και να είχε αδιαβροχοποίηση και κάπως καλύτερο grip, αν και αυτό που πραγματικά μου λείπει είναι το IBIS, αν έχεις μάθει σε αυτό δυσκολεύεσαι πολύ να δουλέψεις σε μηχανή που δεν το έχει...όχι μόνο σε βίντεο άλλα στις φώτος που σου δίνει δυνατότητα να τραβάς λείψεις χεράτες σε ακραίους χρόνους που σου ανοίγουν νέους δημιουργικούς ορίζοντες άλλα και σε σταθερά θέματα να κρατάς το iso χαμηλά ή το διάφραγμα κλειστό για να τα έχεις όλα νετ σε landscape photography.

Θα γράψω αναλυτικό review από εβδομάδα με δείγματα....

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση που συχνά αυτοαναιρείς αυτά που γράφεις.
Πριν λίγα ποστ έλεγες ότι δεν αξίζει για αγορά η Χ-Τ20 και δεν είναι λόγος αναβάθμισης και τώρα έγραψες αρκετά θετικά που αυτά και μόνο αποτελούν λόγω αγοράς.

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση που συχνά αυτοαναιρείς αυτά που γράφεις.
Πριν λίγα ποστ έλεγες ότι δεν αξίζει για αγορά η Χ-Τ20 και δεν είναι λόγος αναβάθμισης και τώρα έγραψες αρκετά θετικά που αυτά και μόνο αποτελούν λόγω αγοράς.

Μα δεν την έθαψα την μηχανή είναι πολύ καλή και φυσικά αξίζει να την πάρει κάποιος, απλά αν κάποιος έχει μια μηχανή σαν την gx80 που είναι εξαιρετική και κάνει πολλά από όσα κάνει η xt20 νομίζω είναι καλύτερα να πάει σε κάτι καλύτερο όπως η xt2, νιώθω ότι δεν είναι ουσιαστική αναβάθμιση η xt20 όταν έχεις την panasonic gx80. Γιατί ναι μεν θα πάρεις μεγαλύτερο αισθητήρα και καλύτερη jpeg engine, άλλα θα χάσεις το ibis, το ποιο γρήγορο saf και όλα τα ψηφιακά καλούδια που έχει η Gx80 (4κ photo, timelapse, stop motion κλπ κλπ.)....καλύτερη κατά την γνώμη μου η xt20 άλλα όχι σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά αυτή είναι η δική μου γνώμη...ο καθένας φυσικά ξέρει για τον εαυτό του του τι θεωρεί αναβάθμιση, άλλος πουλάει την μηχανή του για να πάρει κάποια άλλη επειδή η νέα έχει Wifi τι να λέμε τώρα!!!

Η fuji έχει το πιο πλήρες σύστημα φακών στις ακαθρεφτες, ακριβό μεν, πλήρες δε. Υπάρχουν και 2 φθηνές επιλογές σε xc zoom καθώς και οι 3rd party manual. Μαζί με τον 18-55(300),35 (γύρω στα 380) και τον 27 (από 160 ως 320).Οι sigma είναι 3rd party και μάλλον στη sigma πρεπει να παραπονεθεις που δεν έχει εισβάλλει στις ακαθρεφτες ακόμα, ούτε καν Sony mount δεν έχει ανακοινώσει, αν και φημολογείται καιρό. Μακάρι δηλαδή να βγουν και sigma x mount με af, όσο μεγαλώνει η δημοτικότητα των fuji τόσο πιο πιθανό.

Απάντηση: Versus

Μα δεν την έθαψα την μηχανή είναι πολύ καλή και φυσικά αξίζει να την πάρει κάποιος, απλά αν κάποιος έχει μια μηχανή σαν την gx80 που είναι εξαιρετική και κάνει πολλά από όσα κάνει η xt20 νομίζω είναι καλύτερα να πάει σε κάτι καλύτερο όπως η xt2, νιώθω ότι δεν είναι ουσιαστική αναβάθμιση η xt20 όταν έχεις την panasonic gx80. Γιατί ναι μεν θα πάρεις μεγαλύτερο αισθητήρα και καλύτερη jpeg engine, άλλα θα χάσεις το ibis, το ποιο γρήγορο saf και όλα τα ψηφιακά καλούδια που έχει η Gx80 (4κ photo, timelapse, stop motion κλπ κλπ.)....καλύτερη κατά την γνώμη μου η xt20 άλλα όχι σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά αυτή είναι η δική μου γνώμη...ο καθένας φυσικά ξέρει για τον εαυτό του του τι θεωρεί αναβάθμιση, άλλος πουλάει την μηχανή του για να πάρει κάποια άλλη επειδή η νέα έχει Wifi τι να λέμε τώρα!!!

Καραμελα
Μπερδευεται ο κοσμος που δεν ξερει κ θελει να μαθει, αν αποφασισεις ποια σ αρεσει ευχαριστως να διαβασουμε, εγω παντως μπερδευτηκα

Τελικα που κλεινει η ζυγαρια; γραφεις πολλα κ γινεσαι κουραστικος (στραβωθηκαμε) χωρις να προσφερεις καποια εμπειρεια ή γνωση κ χωρις να εισαι κατοχος,
Φανταζομαι θελεις μια μηχανη που να τα εχει ολα κ φτηνα, λυπαμαι που θα σ απογοητευσω αλλα αμα δεν τα σκασεις δεν...

Ελπιζω να μην μου θυμωσεις

Η fuji έχει το πιο πλήρες σύστημα φακών στις ακαθρεφτες, ακριβό μεν, πλήρες δε. Υπάρχουν και 2 φθηνές επιλογές σε xc zoom καθώς και οι 3rd party manual. Μαζί με τον 18-55(300),35 (γύρω στα 380) και τον 27 (από 160 ως 320).Οι sigma είναι 3rd party και μάλλον στη sigma πρεπει να παραπονεθεις που δεν έχει εισβάλλει στις ακαθρεφτες ακόμα, ούτε καν Sony mount δεν έχει ανακοινώσει, αν και φημολογείται καιρό. Μακάρι δηλαδή να βγουν και sigma x mount με af, όσο μεγαλώνει η δημοτικότητα των fuji τόσο πιο πιθανό.

Εχει πλήρες σύστημα φακών η Fuji άλλα όχι το ποιο πλήρες, με διαφορά είναι ποιο πλήρες το m4/3 που έχει φακούς για κάθε κόστος, από πάμφθηνους έως και σε εξωφρενικά κόστη, μην ξεχνάς ότι για το m4/3 φτιάχνουν φακούς 2 εταιρίες. Η Sigma βγάζει ήδη φακούς με AF σε ακάθρεπτες, οι 19mmf2,8 , 30mmf2,8, 30mmf1,4, 60mmf2,8 και είναι όλοι τους εξαιρετικοί, sharp και με καλές τιμές,....απλά δεν τους βγάζει σε X mount λόγω χαμηλών πωλήσεων όπως είχε ανακοινώσει η Sigma. δεν ξέρω αν στο μέλλον αλλάξει αυτό. Θα έπρεπε να μπεί βέβαια ποιο δυναμικά η Sigma στις Mirrorless και με άλλους φακούς....

Υ.Γ. Τον Sigma 60mmf2,8 τον έχω σε m4/3 και είναι απίστευτος φακός, super sharp σφαίρα εστίαση, πολύ καλή κατασκευή και με κόστος που δεν ξεπερνάει τα 170 ευρώ...

Υ.Γ. Στο παρακάτω link το σύστημα φακών για m4/3 μέχρι τώρα.....δεν υπάρχει τίποτα που να το πλησιάζει στις ακάθρεφτες ενώ λείπουν από την λίστα και κάμποσοι φακοί + όλοι οι φακοί 4/3 που παίζουν σε σώμα m4/3 με af άλλα θέλουν αντάπτορα
http://www.four-thirds.org/en/microft/lense.html

ναι μου ξέφυγαν τα m4/3,αλλά διείσδυση όπως σε Canon Nikon αντίστοιχα σε dslr δύσκολα να κάνει στο πρόσεχες μέλλον η Sigma κλπ. Το μόνο εύκολο switch είναι από Dslr FF σε Sony FF με ανταπτορες ή Fuji με πώληση όλου του παλιού εξοπλισμού . Μπορείς να αναμενεις και την xe3 ή τις επόμενες γενιές μηχανών.

ναι μου ξέφυγαν τα m4/3,αλλά διείσδυση όπως σε Canon Nikon αντίστοιχα σε dslr δύσκολα να κάνει στο πρόσεχες μέλλον η Sigma κλπ. Το μόνο εύκολο switch είναι από Dslr FF σε Sony FF με ανταπτορες ή Fuji με πώληση όλου του παλιού εξοπλισμού . Μπορείς να αναμενεις και την xe3 ή τις επόμενες γενιές μηχανών.

Καλά ναι πολύ δύσκολο να κάνει τέτοια διείσδυση η Sigma στις ακάθρεφτες όπως με Nikon και Canon, θα περιμένει τις εξελίξεις και θα κάνει το μεγάλο βήμα μόνο και όταν οι mirrorless πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα από τις dlsr, το θέμα είναι ότι οι Dslr κουτσά στραβά αντέχουν ακόμα αρκετά καλά παρά τις δισοίωνες προβλέψεις.
Αν φύγεις από FF Dslr τότε σαφώς πάς στην Sony FF ή και σε Fuji, το θέμα είναι ότι δεν φεύγουν όλοι από FF, υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που έχει crop dslr και θέλει κάτι μικρότερο σε όγκο και σχετικά οικονομικό, εκει μπαίνει δυναμικά το m4/3 και τα καταφέρνει μια χαρά μέχρι τώρα.
Προσωπικά πλέον αυτή η γενιά των μηχανών fuji με καλύπτουν μια χαρά, με τους φακούς έχω θέμα...π.χ. σε κάθε σύστημα που έχω θέλω έναν υπερευρυγώνιο ζουμ με AF και σταθεροποίηση, είναι για μένα must ένας τέτοιος φακός άλλα δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα, αν βγάλει έναν οικονομικό (κάτω από 500 ευρώ) τέτοιο φακό η Fuji σαφώς και θα το δω ποιο ζεστά το σύστημα...

Re: Απάντηση: Re: Versus

Το λάθος είναι οτι συγκρίνετε crop με 4/3, ειναι σαν να συγκρινουμε ff με crop, ακυρο δλδ απο την αρχή

Karamela, η xt2 εστιάζει σφαίρα,

Φτηνος ευρυγώνιος υπάρχει ο samyang 12mm f2 που είναι αστέρι

Δέκα ανθρώπους+ που γνωρίζω κατόχους fujifilm έxουν παραπάνω απο εναν φακό, μερικοί απ αυτους έχουν 6 με 7

Γιαυτό λέω κ ξαναλέω καλυτερα να μιλάνε πρώτα οι κάτοχοι

Πάντως ακουσα για xt2 δεν υπάρχει στοκ για αμεση αγορα απο Ελλαδα, δεν ξερω αν αληθευει, πολλοι μαλιστα πουλανε τον βαρυ οπλισμο πχ nikon d750 για χαρη της

Ποσοι πολλοι ?

Να πουλησουμε και εμεις, ή εχει γεμισει η αγορα με μεταχειρισμενο βαρυ οπλισμο ?

"Αξιξει" να δωσω D750 και GX80 για μια XT2 που λετε οτι ειναι πολυ καλη ?

Δεν εχω ιδιαιτερο λογο να συντηρω δυο συστηματα, την GX80 την ειχα παρει να μην κουβαλαω την γκουμουτσα

Για πειτε καμια ιδεα

"Αξιξει" να δωσω D750 και GX80 για μια XT2 που λετε οτι ειναι πολυ καλη ?

Δεν εχω ιδιαιτερο λογο να συντηρω δυο συστηματα, την GX80 την ειχα παρει να μην κουβαλαω την γκουμουτσα

Για πειτε καμια ιδεα

θα σου λείψει το full-frame μετά. πάρε καμιά α7 καλύτερα

Και εγώ για Α7 θα σου έλεγα να κινηθείς....έχεις τα θετικά της D750 σε μικρότερο σώμα που είναι και αυτό που σε ενοχλεί στην D750...

θα σου λείψει το full-frame μετά. πάρε καμιά α7 καλύτερα

Ειχα υποσχεθει καποτε στον εαυτο μου να μην παρω σονυ ποτε (ξανα)

Αξιζει η Α7 λες ?

νάτος και ο ποδηλατακιας με την γκουμούτσα!