Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Versus

Επίσης (ΧΤ2)+(grip-3 batteries)+ (16-55) ή (50-140) είναι σχετικά βαρύ σύστημα για ακάθρεφτη ,σαφώς λιγότερο βάρος από το αντίστοιχο FF ,όχι όμως κάτι θεαματικό.

Και το κλασικό συγκριτικό του Dperview για μηχανές με εναλλάξιμους φακούς με κόστος από 1.200 έως 2.000....
Πάνω κάτω συμφωνώ με τις 2 μηχανές που επέλεξαν (Nikon D500 - Fuji Xt2)....Προσωπικά αν είχα τα χρήματα μια από αυτές τις 2 θα αγόραζα..
https://www.dpreview.com/reviews/2017-roundup-1200-2000-crop-sensor-interchangeable-lens-cameras

Και το κλασικό συγκριτικό του Dperview για μηχανές με εναλλάξιμους φακούς με κόστος από 1.200 έως 2.000....
Πάνω κάτω συμφωνώ με τις 2 μηχανές που επέλεξαν (Nikon D500 - Fuji Xt2)....Προσωπικά αν είχα τα χρήματα μια από αυτές τις 2 θα αγόραζα..
https://www.dpreview.com/reviews/2017-roundup-1200-2000-crop-sensor-interchangeable-lens-cameras

Αν κ δεν ειχα ποτε dslr νομιζω οτι το evf, το peaking κ η μεγεθυνση μου ειναι απαραιτητα.

Σιγουρα ο καθε ενας εχει διαφορετικες αναγκες και προτεραιοτητες, και ιδανικα θα πρεπει με βαση αυτες να αποφασιζει

Πχ, για εμενα το EVF (μιας και το ανεφερες) μου ειναι παγερα αδιαφορο

Ναι ο καθένας μας έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες, π.χ. εμένα το Peaking και η μεγέθυνση που ανέφερε ο φίλος μας παραπάνω, δεν μου χρειάζονται και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ, γενικότερα δεν μου αρέσουν οι Manual φακοί....
Συνολικά αν δεν ήταν στην εξίσωση το θέμα του βάρους δεν θα έφευγα ποτέ από τις Dslr....

Υ.Γ. Υπάρχουν φορές που αναπολώ την εποχή που είχα τις nikon D700 και D300, βαριές θηρία άλλα ''πραγματικές'' μηχανές!!!

Έχοντας την Sony α6000 αρκετό καιρό έχω να πω ότι τραβούσα με εξίσου καλή επιτυχία ριπές. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις νέες καινοτομίες της Sony α9 όπου αφήνει πίσω της τους δεινόσαυρους και υποχρεώνοντας τους στο μέλλον να ακολουθήσουν.

Απάντηση: Versus

Έχοντας την Sony α6000 αρκετό καιρό έχω να πω ότι τραβούσα με εξίσου καλή επιτυχία ριπές. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις νέες καινοτομίες της Sony α9 όπου αφήνει πίσω της τους δεινόσαυρους και υποχρεώνοντας τους στο μέλλον να ακολουθήσουν.

Ποιοί είναι οι δυνοσαυροι; Μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος;

Έχω κ εγώ a6000 Sony αλλά δεν την πολυδιαφιμηζω

Το υπονοώ στα γραφόμενα μου ... ανέφερα καινοτομίες της α9....
Ποιες κάμερες δεν διαθέτουν; Ποιες κάμερες θα ακολουθήσουν για να μην είναι αναχρονιστικές.

Για παλιό ποστ αναφορικά με το βάρος της xt2. Βαρύ μεν αλλά με μικρότερο όγκο δε αυτό της fuji με τον 50 140 , το οποίο παίζει και αυτό τον ρόλο του αν κουβαλάς και άλλα πράγματα μαζί σου, πχ αντιανεμικό νερό κλπ.

Στάλθηκε από το ASUS_Z00AD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το συγκεκριμένο site πάντα είναι πολύ αναλυτικό και αξιόπιστο.
Για εμένα δεν τίθεται θέμα.
Από τη στιγμή που υπάρχουν στην αγορά οι Fuji με τον 24αρη αισθητήρα δεν αξίζει η επιλογή προηγούμενου μοντέλου.

Το συγκεκριμένο site πάντα είναι πολύ αναλυτικό και αξιόπιστο.
Για εμένα δεν τίθεται θέμα.
Από τη στιγμή που υπάρχουν στην αγορά οι Fuji με τον 24αρη αισθητήρα δεν αξίζει η επιλογή προηγούμενου μοντέλου.

κι όμως.... αξίζει ως backup κι ως δεύτερο σώμα για τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Επειδή βλέπω ότι ο φανμποισμος εδώ μέσα καταστρέφει τα θέματα, είπα να έρθω εδώ να αρχίσω ένα flame μπας και καταλάβουν πόσο ακυρώνουν την αξία του φόρουμ.
Για μια μηχανή που με ενδιαφέρει, την 6D Canon λυσαξαν για το 4k video και δεν μπορώ να συζητήσω για τη μηχανή. Σαν να μου λέτε πήγαινε σε κάποιο πιο σοβαρό φόρουμ. Ε πήγα στο dpreview που αν και έχει φουλ τρολ μέσα, άνοιξα κανονική συζήτηση και έμαθα λεπτομέρειες για τη μηχανή.
Οπότε να αρχίσω εδώ για τα υπόλοιπα...

Α) ου ου ξεφτίλα στα 2 χιλιάρικα η Ολύμπους δίνει 4/3 αισθητήρα!!!

Β) ου ου ξεφτίλα στα 2 χιλιάρικα η xt2 δίνει κροπαρισμενο αισθητήρα!!!

Γ) ού ου ξεφτίλα στα 2 χιλιάρικα η νικον δεν δίνει καλό φοκους liveview

Δ) ου ου ξεφτίλα στα 2 χιλιάρικα η Σόνυ δεν δίνει raw video!!! Εδώ η blackmagic δίνει χρόνια raw video και η Σόνυ αρνείται να ακολουθήσει!!! Χωρίς raw video έπρεπε να βγει το 2013!!!

Ε) ου ου ξεφτίλα η Σόνυ δεν έχει δώσει αναδιπλούμενη οθόνη

Ζ) ου ου ξεφτίλα κτλ κτλ.

Και θα πάρω τα αποπανω και θα τα γράφω ανά δευτερο ποστ σε κάθε θέμα που ανοίγει για τις άλλες μηχανές. Τι λέτε;

Dstil, καλό post, χαμογελάω, αλλά :

-xt2 body 1432,kit 1889 amazon.it (καραευκαιρια)
-Τα νήματα του εξοπλισμού έχουν ως επί το πλείστον τα τελευταία χρόνια κυρίως ακαθρεφτες, οι όποιες έχουν δεχθεί τις περισσότερες κριτικές, καλές και κακες, πχ κάνει το ένα, λείπει το άλλο, οπότε αναπόφευκτα, όταν εμφανιστεί νέο μοντέλο θα τεθεί θέμα συζήτησης είτε είναι dslr είτε όχι . Προσωπική μου γνώμη είναι να κρατάνε ενεργά τα dslr νήματα οι κάτοχοι, ώστε να ενημερώνεσαι. Fanboys είναι λίγοι, όπως εγώ, που έχω και θα έχω μόνο Fuji, οι υπόλοιποι εδώ μέσα αλλάζαν/αλλάζουν συστηματικά μάρκες

Last edited:
Απάντηση: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Κι όμως ο dstil έχει δίκιο.
Το νήμα της 6d και της 200d για παράδειγμα.
Και επειδή ο fanboismός οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα αλλά κυρίως σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, πρέπει να αποφεύγεται.
Τρανό παράδειγμα -για τους παλιούς του φόρουμ- το γνωστό μέλος fanboy της Nikon πριν απο 8 χρόνια, είδαμε που κατέληξε η εμμονή του, να αποκλειστεί μόνιμα όχι μόνο απο το δικό μας φόρουμ αλλά και απο όλα τα ελληνικά και ξένα fora.

Γι αυτό, σύσταση είναι, να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις και οι αντιπαραγωγικές κριτικές, καταλήγουμε να σκοτωνόμαστε για τα προϊόντα μεγάλων εταιρειών ...

Απάντηση: Re: Versus

Μετέφερα εδώ τα τρία τελευταία post θεωρώντας το ως πιο κατάλληλο νήμα για να συνεχιστεί η συζήτηση μιας και το νήμα versus αφορά συγκεκριμένα μοντέλα μεταξύ τους. Επέλεξα το συγκεκριμένο νήμα και όχι το φωτογραφικό chat γιατί διακρίνω απο τις περισσοτερες δημοσιεύσεις που έγιναν στα σχετικά νήματα των τελευταίων μοντέλων της Canon μια απαξίωση των περισσότερων χρηστών υβριδικών ακάθρεπτων μηχανών για τις DSLR γενικότερα.

Θα παρακαλούσα η συζήτηση να διεξαχθεί κόσμια και να μην αναγκαστεί η διαχείρηση να διαγράψει παλι μυνήματα.