Re: Versus
Ωχ ανακάτεψα πολύ με αυτά που έγραψα το νήμα!!
Γενικότερα να πω όπως πολύ σωστά αναφέρατε ότι ήταν η πρώτη σοβαρή φορά που ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο θέμα (το έχω κάνει άλλη μια)και σαφώς έκανα πολλά λάθη και η ασχετοσύνη μου δεν βοηθούσε. Την μηχανή την ξέρω μεν καλά άλλα όχι όπως π.χ. ο Κώστας (Kbook).
Σίγουρα αν ξαναδοκιμάσω τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Π.χ. είχα μεγάλο θέμα και με το WB καθώς έφαγα ώρα να βρω το σωστό, ενώ π.χ. η canon στο AWB απλά θέριζε (παρεπιπτόντως σε WB οι Canon δεν παίζονται, το είχα διαπιστώσει και την 800D που είχα).
Από εκει πέρα η η δυσκολία ρύθμισης της Em1 και ο μικρός αισθητήρας δεν βοηθάνε. Με την canon γρήγορα και απλά είσαι έτοιμος και πυροβολάς, έχει και το αυτόματο Flickering που όπως είπε ο Ηλίας πιο πάνω τραβάει στον ανώτατο φωτισμό και όλες οι φώτος έχουν παρόμοιο exposure. Δεν βοήθησε και το γεγονός ότι ήμασταν σχετικά μακριά και τραβάγαμε μόνο φώτος από τα 150mm και πάνω, αν είμασταν όπως αναφέρθηκε κοντά στην μπασκέτα, θα έβαζα πάνω τον panasonic 25mmf,14 και θα ήμουν άρχοντας!!!
Από εκει και πέρα τα αποτελέσματα της Em1 δεν είναι τόσο άσχημα (δεν έχω προλάβει να τις ξεδιαλύνω τις φώτος), με κατάλληλη επεξεργασία στέκονται σε Facebook, ιστοσελίδες κλπ. άλλα δεν είναι αποτελέσματα για σετ αξίας 3.000 ευρώ, παρόλα τα θέματα που είχα, και εδώ θα προσθέσω ότι παλιότερα είχα τραβήξει κάποιες φώτος σε παρόμοιες συνθήκες με μια Nikon D5300 και έναν Nikon 70-300, συνολικό πακέτο αξίας 1.000 ευρώ και τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια!!, ενώ το 3D tracking της Nikon ήταν μοναδικό.
Δουλεύοντας με την Canon έβλεπες άμεσα ότι το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο, σου έδινε μια σιγουριά, να πω επίσης ότι ο φίλος μου είναι φωτογράφος γάμου, ξέρει καλά τον εξοπλισμό του άλλα από φωτογράφιση αθλητισμού δεν έχει ιδέα και πάλευε και αυτός στην αρχή να βρει τον ''ρυθμό'' του.
Συνολικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος με την em1 καθώς είναι μια μηχανή πλήρως εξοπλισμένη που κάνει για το 95% των δουλειών που θα τις αναθέσεις και κάτω από προϋποθέσεις κάνεις δουλειά και με m4/3 σε sport με κακό φωτισμό απλά δεν συνιστάται για τέτοιες περιπτώσεις και απλά όταν έχει απέναντί σου ένα θηρίο FF απλά σηκώνεις τα χέρια ψηλά, τόσο απλά, το μέγεθος πάντα κάνει την διαφορά σε τέτοια θέματα!!