Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Απάντηση: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Κι όμως ο dstil έχει δίκιο.
Το νήμα της 6d και της 200d για παράδειγμα.
Και επειδή ο fanboismός οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα αλλά κυρίως σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, πρέπει να αποφεύγεται.
Τρανό παράδειγμα -για τους παλιούς του φόρουμ- το γνωστό μέλος fanboy της Nikon πριν απο 8 χρόνια, είδαμε που κατέληξε η εμμονή του, να αποκλειστεί μόνιμα όχι μόνο απο το δικό μας φόρουμ αλλά και απο όλα τα ελληνικά και ξένα fora.

Γι αυτό, σύσταση είναι, να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις και οι αντιπαραγωγικές κριτικές, καταλήγουμε να σκοτωνόμαστε για τα προϊόντα μεγάλων εταιρειών ...

Έχουμε άλλο ορισμό για τον fanboy-ισμό ,προφανώς μιλάς για τα γραφόμενα στα νήματα και όχι στις αγοραστικές προτιμήσεις όπου στα μέλη που ίσως θεωρείς οπαδούς δεν είναι σταθερές/φανατικές σε μία μάρκα .Δεκτόν όμως ,μιας και δεν παρακολουθώ όλα τα posts .

Re: Απάντηση: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Κι όμως ο dstil έχει δίκιο.
Το νήμα της 6d και της 200d για παράδειγμα.
Και επειδή ο fanboismός οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα αλλά κυρίως σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, πρέπει να αποφεύγεται.
Τρανό παράδειγμα -για τους παλιούς του φόρουμ- το γνωστό μέλος fanboy της Nikon πριν απο 8 χρόνια, είδαμε που κατέληξε η εμμονή του, να αποκλειστεί μόνιμα όχι μόνο απο το δικό μας φόρουμ αλλά και απο όλα τα ελληνικά και ξένα fora.

Γι αυτό, σύσταση είναι, να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις και οι αντιπαραγωγικές κριτικές, καταλήγουμε να σκοτωνόμαστε για τα προϊόντα μεγάλων εταιρειών ...

Στα κόκκινα συμφωνώ ότι χαλάμε τις καρδιές μας για τις εταιρείες που δεν δίνουν καρφί για εμάς αλλά το να υποστηρίξεις το γούστο σου και την επιλογή σου
δεν είναι απαραίτητα Fanboismos.
Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει αναπόφευκτα για παράδειγμα και εσύ Βασίλη με έχεις κατηγορήσει για υποστηρικτή της Fuji αλλά
fuji έχω και για τη fuji μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά και ίσως και ήσουν λίγο υπερβολικός στην κριτική σου
απέναντι μου αλλά δεν με πειράζει αυτό.
Στο θέμα μας όμως δεν μπορούσα να μην γράψω για την έλλειψη του 4Κ στις νέες Canon που εμένα προσωπικά με χαλάει μέγιστα.
Ο κύριος λόγος που άλλαξα την Χ-Τ10 με την Χ-Τ20 ήταν το πολύ καλύτερο βίντεο άσχετα αν στην πορεία είδα ότι υπάρχουν και πολλές άλλες θετικές διαφορές.
Δεν κρίνω αυτόν που θα πάρει την Canon , κρίνω την Canon για αυτά που θα ήθελα να έχει.
Για να είμαι όμως δίκαιος θα πω ότι και εγώ κουράζομαι με κάποιους που όλο τους λείπει κάτι σε κάθε μηχανή μια το ibis,μια το touch,μια το 4K,
μια η σπαστή οθόνη κτλ.

Απάντηση: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Βρε Παναγιώτη έχω κι εγώ Fuji (απο το 2003), παίζει να είμαι και ο παλαιότερος χρήστης της εδώ, οπότε μη λές πως σε κατηγορώ! :flashbang:
Η οποία Fuji S2Pro δουλεύει ακόμη άψογα μετά απο πραγματικά σκληρή χρήση, με ότι αυτό σημαίνει..

Re: DSLR vs Mirrorless: Your PlayGround

Τουλάχιστον εσύ βρε Πανο, αγαπάς τη Fuji, αλλά μας το δείχνεις με απτά δείγματα δουλειάς σου κι όχι μόνο με εκθειασμο των specs sheets.
Αυτο στο αναγνωρίζω !

Θα πω την γνώμη μου καλοπροαίρετα και όποιος θέλει ακολουθεϊ

ειναι πάρα πολύ λογικό χρήστες που έχουν ένα συγκεκριμένο εξοπλισμό (απο επιλογή ή απο ανάγκη) να ασχολοϋνται και να γράφουν αποκλειστικά γιαυτόν, αυτόν έχουν - αυτόν ξέρουν απέξω και ανακατωτά- αυτόν μποροϋν να δειγματϊσουν ή να δωσουν λεπτομέρειες για την λειτουργία του, αυτό για εμένα προσωπικά δεν τους κατηγοριοποιεί ως fanboy-στές, μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα , ο χρόνος και η όρεξη να δοκιμάζουμε κάθε χρόνο τα πάντα και να διαλέγουμε αυτό που μας βοηθά να εξασκήσουμε καλύτερα και πιο ευχάριστα το χόμπι μας ή την δουλειά μας ,

αν όμως βγαϊνει π.χ. ο kbouk(Κώστας) και σε κάθε φωτό που βγαίνει με Όlympus μιλά π.χ. για το OLYMPUS blue (το γράφω επι προσωπικοϋ για να μην παρεξηγηθεί κανείς τρίτος μιας και σχολϊασα πριν λίγο φωτογραφία στο Landscape) εϊναι fanboysmos ,

αν σε φωτό που βγαίνει στα νήματα εκτός εξοπλισμοϋ π.χ. με Fuji ή SONY ή ΧΨ μάρκα πετάγεται κάποιος και λέει ξυρίζει ο φακός και η φωτό δεν εϊναι κατα τα αλλα τίποτε σπουδαίο ενώ γιαυτή καθαυτή την φωτογραφία πρέπει να γράψει 2 λόγια ή γϊνονται συγκρίσεις με άλλες μηχανές που δεν τις έχει πιάσει ποτέ στα χέρια του και έχει άποψη και γνώμη αυτα εϊναι δείγματα fanboy-σμοϋ,

δεν βοηθουν κατα την γνώμη μου σε κάτι, κουράζουν πολύ και στο τελος τέλος κάνουν και αναξιόπιστο αυτόν που τα γράφει συνεχώς. Αναξιόπιστος έως ένα βαθμό γίνεται κανεϊς και με το τελείως αντίθετο σενάριο δηλ. να είναι GAS κάτοχος υπερβολικοϋ εξοπλισμού και να μην παρουσιάζει κάπου παραγωγικό έργο ενώ γράφει ατελεϊωτα για εξοπλισμό και ζητά καθε νέο μηχανάκι να έχει πιτόγυρο με απόλα και τιμή 1 ευρώ.

Έτσι τελευταία απο τον fanboy-σμό των εταιριών καταλήξαμε στον fanboy-σμό των υβριδικών (ολα σε ένα πακέτο) και απέναντι όλων των άλλων επιλογών (για να μην στοχοποιήσω μόνο τις DSLR),
πρέπει λοιπόν κάποιοι να αντιληφθοϋν ότι ακόμη και το έτος 2017 δεν εϊναι απαραίτητο μια μηχανή να τραβά 4Κ ή ακόμη καλϋτερα γενικά να τραβά βίντεο για να είναι επιλογή κάποιου μελλοντικού αγοραστή. Ίσως όταν η δικη μας γενιά φύγει μετα απο 10-20-30 χρόνια (:grandpa:) να έχουν όλα αυτά ξεπεραστεί αλλά σήμερα το πορτοφόλι είναι ακόμη μοιρασμένο και οι εταιρίες το ξέρουν.
Προσωπικά μιλώντας και για να το δώσω να το καταλάβει κανείς πιο παραστατικά και πάντα για τον εξοπλισμό που εγώ προτιμώ θα αγόραζα δευτερη ΕΜ1 αν στοίχιζε 1250-1400 ως δεϋτερο σώμα αν έλειπε παντελώς το βίντεο απο την μηχανή.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν σέβομαι την επιλογή αυτοϋ που θα την αγοράσει κυρίως για το σταθεροποιημένο 4k αλλά στεναχωριέμαι που πληρώνω έστω και ένα ευρώ για καποιες λειτουργίες που δεν θα τις χρησιμοποιήσω ποτέ.

"...και στο τελος τέλος κάνουν και αναξιόπιστο αυτόν που τα γράφει συνεχώς"
Ε ναί!
και κάτι άλλο και ας ακουστεί όπως θέλει. Αν έψαχνα να αγοράσω φωτογραφική, το τελευταίο φόρουμ που θα διάβαζα (όπως έχει τουλάχιστον τώρα η κατάσταση) για αυτό το σκοπό θα ήταν το δικό μας, και το λέω με λύπη...

Αυτό που λες Chris ελπίζω νά το αντιληφθούν και οι διαχειριστές.
Επί του θέματος ξανά, όταν συγκρίνουμε μια μηχανή σε χαρακτηριστικά δε σημαίνει ότι πρέπει να αναφέρουμε αυτό που ψωνίζουμε εμείς ως το καλύτερο πάντα.
Καταντά κουραστικό από 2-3 μέλη ή ίδια καραμέλα.
Οκ κάνουν την καλύτερη επιλογή του κόσμου, το λέμε για να χαρούν. Δε σημαίνει ότι οι ανάγκες όλων όμως είναι οι ίδιες.
Δες το θέμα της 6D ii και πες τι προσφέρουν όλοι αυτοί που συνεχίζουν να τονίζουν το θέμα με το βίντεο. Οκ τα καταλάβαμε. Κάτι χρήσιμο για αυτά που η μηχανή κάνει;
Μια κουβέντα για τον αισθητήρα; Για τα μεγαπιξελ; Για το iso και πως αποδίδουν οι κανον;

Μα δεν περιμένεις από τα μέλη ενός φόρουμ να αξιολογήσεις τις δικές σου ανάγκες για να επιλέξεις μια μηχανή.
Κακά τα ψέμματα από ένα χρονικό διάστημα και μετά μπορείς σε κάποιο φόρουμ εύκολα να αναγνωρίσεις την αξιοπιστία αυτών που λέει ο καθένας και να κρίνεις τα γραφόμενα του, όχι όμως τον ίδιο γιατί η απομακρυσμενη ανάγνωση των γραπτών συχνά μπορεί να μην ανταποκρίνεται και στην προσωπικότητα αυτού που βρίσκεται από πίσω.

Δεν περιμένω να αξιολογήσω τίς ανάγκες μου αλλά τη μηχανή. Και δεν βοηθούν όσο και αν νομίζουν ότι το κάνουν. Ζούν σε μια ψευδαίσθηση όπου βοηθούν πολύ ενώ απλά καταστρέφουν τις συζητήσεις. Αν δέν το καταλαβαίνουν...

Δεν περιμένω να αξιολογήσω τίς ανάγκες μου αλλά τη μηχανή. Και δεν βοηθούν όσο και αν νομίζουν ότι το κάνουν. Ζούν σε μια ψευδαίσθηση όπου βοηθούν πολύ ενώ απλά καταστρέφουν τις συζητήσεις. Αν δέν το καταλαβαίνουν...

Βρίζεις μέρα νύχτα και κανείς δεν σου λέει τίποτα, ποιοι ζουν σε ψευδαισθηση; Οι συμφοιτητές σου; Όσο μπορεί ο καθένας βοηθά, εγώ πιστεύω, απλά με τους τσακωμούς, τα ban, και κτλ πολλοί έχουν σταματήσει να γράφουν, κ γενικά επικρατεί μια φορτισμένη ατμόσφαιρα, και σου το λέω μετά λόγου γνώσεως, προχθές πήγα να πω την γνώμη μου για κάποιους φακούς, και μου την "πέφτει, αλεξιπτωτιστης" στο άσχετο κάποιος με ύβρεις κ προσβολές, προφανώς έχει προβλήματα ο κόσμος, και γράφει στο forum να ξεσπάσει, και θέλω να μου πεις, μετά από αυτό το περιστατικό, μπαίνεις στη διαδικασία να ξαναγράψεις;

προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις προειδοποίησα ότι θα σβήνονται άμεσα

@underfire.
Βρίζεις μέρα νύχτα και κανείς δεν σου λέει τίποτα, ποιοι ζουν σε ψευδαισθηση; Οι συμφοιτητές σου

Που είδες βρίσιμο φίλε μου και δεν το αντιλήφθηκε η ΔΟ ? Αν εννοείς αυτό που παράθεσες απο τη δημοσιευσή του dstil μαλλον δεν κατάλαβες τί έγραψε ή δεν διαβάζεις συχνά το forum γιατϊ αυτό ακριβώς συμβαίνει. Τα μισά και βάλε μυνήματα σε κάθε νήμα είναι off topic ή επανάληψη πανομοιότυπη αυτών που έχουν γραφτεί σε άλλο νήμα, π.χ Ρίξε μια ματιά στο νήμα της Canon 200d όπου αντϊ για τη μηχανή σε μια ολόκληρη σελίδα συγκρίνεται ο τάδε ευρυγώνιος Canon με τον τάδε ευρυγώνιο SONY φακό.
Μετά φταίει η διαχείρηση που σβήνει τα μυνήματα και κάνει υπερβολική αστυνόμευση και βαραίνει το κλίμα. Έχουμε ζητήσει επανηλλειμένα απο όλους πριν πατήσουν το κουμπάκι Αποστολή να ρίχνουν μια ματιά στο κείμενό τους ώστε να είναι σχετικό με το νήμα και με τους κανόνες που διέπουν το forum.

Αυτό που λες Chris ελπίζω νά το αντιληφθούν και οι διαχειριστές.
@dstil και μόνο ότι γϊνεται αυτή η συζήτηση δεϊχνει τον προβληματισμό μας, ταχουμε ξαναθίξει, το ιδανικό εϊναι τα ίδια τα μέλη να δείχνουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση και όχι να την επιβάλεις

προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις προειδοποίησα ότι θα σβήνονται άμεσα

@underfire.

Που είδες βρίσιμο φίλε μου και δεν το αντιλήφθηκε η ΔΟ ? Αν εννοείς αυτό που παράθεσες απο τη δημοσιευσή του dstil μαλλον δεν κατάλαβες τί έγραψε ή δεν διαβάζεις συχνά το forum γιατϊ αυτό ακριβώς συμβαίνει. Τα μισά και βάλε μυνήματα σε κάθε νήμα είναι off topic ή επανάληψη πανομοιότυπη αυτών που έχουν γραφτεί σε άλλο νήμα, π.χ Ρίξε μια ματιά στο νήμα της Canon 200d όπου αντϊ για τη μηχανή σε μια ολόκληρη σελίδα συγκρίνεται ο τάδε ευρυγώνιος Canon με τον τάδε ευρυγώνιο SONY φακό.
Μετά φταίει η διαχείρηση που σβήνει τα μυνήματα και κάνει υπερβολική αστυνόμευση και βαραίνει το κλίμα. Έχουμε ζητήσει επανηλλειμένα απο όλους πριν πατήσουν το κουμπάκι Αποστολή να ρίχνουν μια ματιά στο κείμενό τους ώστε να είναι σχετικό με το νήμα και με τους κανόνες που διέπουν το forum.

@dstil και μόνο ότι γϊνεται αυτή η συζήτηση δεϊχνει τον προβληματισμό μας, ταχουμε ξαναθίξει, το ιδανικό εϊναι τα ίδια τα μέλη να δείχνουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση και όχι να την επιβάλεις

Πιστεύω ότι πρέπει να απαντάμε σ αυτούς που ψεύδονται και παραπληροφόρουνε ότι τάχα μου, έχουν περάσει (όλες οι μηχανές και όλοι οι φακοί από τα χέρια μου) και φλυαρούν, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και νέοι στη φωτογραφία που διαβάζουν, ας μην τους μπερδεύουμε,

Με την ΔΟ δεν θέλω μπερδεματα, (είσαστε και πολλοι)

Είμαι από αυτούς που διαβάζω καθημερινά αλλά γράφω σπάνια .
Ξεκίνησα με μια Pentax k100d αρχάριος στην φωτογραφία πριν καμιά δεκαριά χρόνια και σήμερα αισθάνομαι γεμάτος από αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, και χαίρομαι για πολλές από τις φωτογραφίες μου.
Με βοήθησαν πολλά αξιόλογα μέλη να γίνω καλύτερος, άτομα που γράφουν περιορισμένα πια εδώ μέσα.
Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να κάνουμε το νήμα της φωτογραφίας-εξοπλισμου πιο προσιτό στον καινούργιο κόσμο που μας διαβάζει, έτσι ώστε με τα χρήματα που διαθέτει ο καθένας να μπορεί να'χει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Οι αντιπαραθέσεις περί μηχανών, φακών δεν οδηγούν πουθενά.
Βγάλτε φωτογραφίες και χαρείτε το χόμπι σας.

Τις περισσότερες και καλύτερες φωτογραφίες τις έχουμε δει από τους φίλους με τον λιγότερο συγκριτικα εξοπλισμό.

Αυτό δείχνει πως για να λέγεσαι φωτογράφος, δε χρειάζεται να έχεις ότι πιο σύγχρονο επιτάσσει το marketing των εταιρειών σε όλες τις εκδοχές και τους συνδυασμούς.

Διαβάζω πολύ τα θέματα που με ενδιαφέρουν τα τελευταία 5 χρόνια. Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι οπαδοί της μίας ή της άλλης εταιρείας, αλλά η υπερβολική αντίδραση στα γραφόμενα τους, λες και μιλάμε επί προσωπικού.
Και τι έγινε αν κάποιος γράψει "Οι μηχανές Fuji είναι ΓΤΠΚ!!!!!!!"; Ποιος θίγεται; Γιατί; Πως τον προσβάλει ή επηρεάζει αυτό;
Όσοι διαβάζουν το forum, ξέρουν ποιος είναι αξιόλογος συνομιλητής και ικανός κριτής. Και αυτούς τους ανθρώπους εμπιστεύονται. Όσοι δεν ξέρουν καλά τα ενεργά μέλη, δεν έχουν έτσι και αλλιώς άλλη επιλογή, παρά να τα μάθουν. Άλλωστε αυτό γίνεται στην ζωή μας. Κάποιους ανθρώπους θα πρέπει να εμπιστευτείς.
Επίσης,αν οι άνθρωποι σκέπτονταν πολύ πριν γράψουν κάτι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είχαν πεθάνει ή θα γίνονταν πολύ βαρετά. Αφήστε να πούμε και καμμιά παπαριά.

Ακούω ότι βρίζω... μάλιστα. Οκ.
Επί του θέματος τώρα.
Τα ποστ βγαίνουν σχεδόν πάντα εκτός θέματος γιατί αυτοί που θεωρούν ότι βοηθούν και κατέχουν την αλήθεια τελικά καταλήγουν απλά σε κάθε θέμα αντί να αναλύσουμε τις κάθε μηχανή, να συγκρίνουμε με συγκεκριμένες mirrorless.
Η διαφορά της ανάλυσης που δεν γίνεται σε ε σχέση με την αντιπαράθεση και τη σύγκριση που γίνεται σε κάθε θέμα τώρα είναι πού μπορεί να κάνει ένα φόρουμ ποιοτικό.
Ο λόγος που είναι μόνο λίγοι που γράφουν θεωρώ είναι αυτός.
Και εγώ έχω πέσει στη παγίδα και το έχω κάνει αλλά υπάρχουν και όρια.

Ελπίζω να το αντιληφθούν οι ίδιοι ότι το φόρουμ που αγαπάνε δεν έχει νόημα αν κάθε νήμα έχει ακριβώς τα ίδια ποστ από τους ίδιους ξανά και ξανά.
Αρχίζει και μοιάζει με blog.

Πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση. Θα ήθελα κάποια στιγμή να καταιέσω την άποψή μου μιας και βρίσκομαι ανάμεσα στους δύο τεχνολογικούς κόσμους.
Όταν ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα. :2thumb22sup:

Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Sigma SD1 + Sigma 24-35/2, μετατροπή raw με Sigma Photo Pro 6
vs
Sony α7ΙΙ + MC-11 + Sigma 24-35/2, μετατροπή raw με DXO Optics Pro 11

35mm, f/2, 1/800, iso 100 και στις δύο μηχανές. Μια πρώτη quick and dirty σύγκριση χωρίς τήρηση των αντιστοιχιών ff/aps-c και χωρίς PP.

Kλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος του 100% κροπ:

WTF?! Για τον κάδο κατευθείαν η λήψη με την α7II.

η διαφορά είναι τεράστια και ορατή σε όλους. Σίγουρα έγινε και λάθος φωτομέτρηση από τη μηχανή.

Καλά δεν υπάρχει η σύγκριση, η διαφορά υπερ της Sigma είναι λες και βλέπω φώτο από Dslr VS κινητό...σίγουρα όλα έγιναν σωστά ΤΖΟ στην λήψη??? Τέτοια διαφορά????