Απάντηση: Versus
Tο τεστ το κάνουν νομίζω κάθε χρόνο και έγινε όπως λίγο πολύ περιγράφεται ένα IPX-1 test (το βασικό και χαμηλότερο σε ένταση), δηλ. οι μηχανές υποβλήθηκαν σε <έκθεση> σε υγρό περιβάλλον με καθαρό γλυκό νερό για πάνω απο 10 λεπτά (IPX-1: Protected against falling water Equivalent to 1mm rainfall per minute for a duration of 10 minutes. Unit is placed in its normal operating position). Οι pro μηχανές κατασκευάονται για να υπερκαλύπτουν την κατηγορία αυτή.
Η A7RIII έχει τσιμούχες και μάλιστα η Sony γράφει για την μηχανή : Refine your sense of reality with α7R III an ideal partner offering superior speed, high-resolution imaging, pro-class operability, and
reliable performance even under harsh conditions.
Αν χωλαίνει κάπου το τέστ του IR για εμένα (όπως και τα αντίστοιχα τεστ των φακών) είναι ότι εξέτασαν μόνο ένα δείγμα απο κάθε μηχανή οπότε τυχον θέματα quality control δεν τα έλαβαν υπόψην. Και στο παραπάνω τεστ, για να είναι πιο τεκμηριωμένο, καλό θα ήταν να είχαν ανοίξει μετά όλες τις μηχανές παρότι δούλευαν απροβλημάτιστα για να δουν αν εσωτερικά έχει περάσει κάπου νερό, το οποίο αν εγκλωβιστεί μέσα σε ένα στεγανό σώμα που δεν αερίζεται καλά θα καταστρέψει μελλοντικά τα ηλεκτρονικά του, και αυτό είναι ακόμη πιο ύπουλο γιατί πάει η μηχανή στο σέρβις νεκρή μετά από μήνες και εκεί διαπιστώνουν οι τεχνικοί άλατα / διαβρώσεις στα ηλεκτρονικά που μαρτυρούν είσοδο νερού και ο πελάτης δεν δέχεται την ζημιά.
Προσωπικά όταν κάνω βαριά <χρήση> των ΕΜ5,ΕΜ1 σε αντίξοες συνθήκες δεν σκέπτομαι ότι μπορεί να συμβεί κάτι περίεργο, έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στα pro σώματα της Ολυμπους στον τομέα αυτό και αυτή η εμπιστοσύνη προέρχεται από την πολυχρονη εμπειρία μου και με τα παλιά DSLR σωματα E1,E3,E30,E5 που ημουν κάτοχος απο παλιά, την Ε1 μου μεσα απο τον Νιαγάρα να την περάσω δεν θα πάθει τίποτε (ισως και να πάθει γιατί ειναι μοντέλο 2003 και οι τσιμουχες θελουν και άλλαγμα :bigcry

. Για εμένα το πρόβλημα στην βροχή δεν είναι τόσο η είσοδος νερού στο σώμα ή στον φακό όσο οι σταγόνες που θα αρπάξει ο φακός και θα καταστρέψουν την φωτογράφηση ακόμη και αν φοράς παρασολειγ ακόμη και αν τις σκουπίσεις στα πεταχτά. Πιο προβληματική ειδικά στην Ελλάδα θεωρώ την είσοδο σκόνης και άμμου (σε παραλία, βουνό) σε ένα σώμα, γιατί το νερό έως ένα σημείο εξατμίζεται αν αφήσεις την μηχανή ανοιχτή, αντίθετα η σκόνη ΑΜΜΟΣ δεν φεύγει , καταστρέφει μηχανισμούς, μοτερ κλπ.
Τέλος αν η μηχανή πάρει νερό και είναι εντός εγγύησης και πάει σερβις δύσκολα θα αποδείξεις ότι δεν ξεπέρασες την κατηγορία IPX που έχει το σώμα. Είναι καθαρά θέμα του τοπικού service και της εταιρίας που το εχει πως θα αντιμετωπίσει τέτοια θέματα χωρις να το ρίξει σε υπαιτιοτητα του πελάτη.π.χ. παλιά (επι Φωτοματικ στις καλές εποχές) TG1 που πήρε νερό μέσα στην εγγύηση (μαλλον γιατι ο υιος μου δεν έκλεισε καλά την δευτερηη ασφαλεια - τάπα μπαταρίας) μου την αλλάξαν αβλεπι και μάλιστα με νέο μοντέλο, το ίδιο και του λογιστή μου που του είχα δώσει μια Τ1030 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο. Και δεν ηταν καν μοντέλα επαγγελματικά αλλά τήρησαν τον κανόνα που λέει ο πελάτης έχει δίκιο (και ας μην είχα:slapface

.