Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Με γεια!
Είδες που ανησυχούσες; Τελικά όντως ήταν θέμα ημερών η αποστολή από τη στιγμή που χρέωσαν την κάρτα.

Ωραία, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε συγκριτικό δείγμα με Τamron 28-75/2.8 vs primes.

Kάποιο όφελος τελικά προέκυψε από την κουβέντα και τις παροτρύνσεις για συμμετοχή κι άλλων μελών!

σ'ευχαριστώ, θα τα πούμε αναλυτικότερα και στο σχετικό νήμα...

άποψή μου είναι πως πάντα βγαίνει κάτι από τη συζήτηση

Re: Απάντηση: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ....ολίγων λεπτών σούπερ οξύτατοι και άνευ χρωματικών εκτροπών αγαπητοί φίλοι! :flipout:
Δείτε το παρακάτω βίντεο, ίσως απαντά σε πολλά διλήμματα στην αιώνια μάχη των brand names.
Ειδικά απο το ένατο λεπτό και μετά.
Δείτε το μέχρι το τέλος όμως....

Ωραίο βίντεο.Σωστά όλα όσα είπε ,με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται σε επαγγελματίες και έχει την ικανότητα ο συγκεκριμένος να αλλάξει σύστημα σε λίγους μήνες .Αν τον βολέψει η Α7SIII ,όταν ανακοινωθεί και πουλήσει μία Α7ΙΙΙ με χασούρα ή αλλάξει σε Canon ακάθρεφτη σε υποθετικό μελλοντικό πολύ καλό μοντέλο δε θα έχει μεγάλο οικονομικό θέμα ,λόγω επαγγέλματος ,youtube κλπ. Για ερασιτέχνη ,η κίνηση που έκανε θα ήταν τελείως bad timing και δεν θα είχε το option της απόσβεσης. Παράδειγμα προς αποφυγή για μένα ,το οποίο βλέπω συχνά στην Αμερική ,όπου όταν βγαίνει κάτι καινούργιο ,τρέχουν όλοι οι enthousiasts να το αγοράσουν ,ειδικά στα κινητά.

Re: Απάντηση: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Ωραίο βίντεο.Σωστά όλα όσα είπε ,με την προϋπόθεση ότι αναφέρεται σε επαγγελματίες και έχει την ικανότητα ο συγκεκριμένος να αλλάξει σύστημα σε λίγους μήνες .Αν τον βολέψει η Α7SIII ,όταν ανακοινωθεί και πουλήσει μία Α7ΙΙΙ με χασούρα ή αλλάξει σε Canon ακάθρεφτη σε υποθετικό μελλοντικό πολύ καλό μοντέλο δε θα έχει μεγάλο οικονομικό θέμα ,λόγω επαγγέλματος ,youtube κλπ. Για ερασιτέχνη ,η κίνηση που έκανε θα ήταν τελείως bad timing και δεν θα είχε το option της απόσβεσης. Παράδειγμα προς αποφυγή για μένα ,το οποίο βλέπω συχνά στην Αμερική ,όπου όταν βγαίνει κάτι καινούργιο ,τρέχουν όλοι οι enthousiasts να το αγοράσουν ,ειδικά στα κινητά.

Νομιζω οτι δεν καταλαβες τι εννοει στο βιντεο ο τυπος αυτος.

Αυτα που λεει τα λεει ΑΚΡΙΒΩΣ για να δειξει οτι δεν χρειαζεται να εχει κανεις την σουπερ ντουπερ μηχανη , ειτε επαγγελματιας ειτε ερασιτεχνης.

Και οτι αν αντιληφθεις τις αναγκες σου και παρεις τον απολυτως απαραιτητο εξοπλισμο χωρις να επηρεαστεις απο το τι εχουν οι αλλοι που αγοραζουν εξοπλισμο που ειτε δεν ξερουν να χρησιμοποιουν ειτε τον αγοραζουν απλως απο χομπυ οπως τα κινητα οπως λες, σε συνδυασμο με το να μαθεις επεξεργασια μετα την ληψη και να μελετησεις ισως την τεχνικη του φωτος θα εχεις πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο τον καθε φλυαρο του youtube που προφανως ειτε επειδη τα παιρνει ειτε για αλλους λογους προτεινει το ενα και το αλλο.

Ο τυπος αλλωστε δεν ηταν tech freak με φτηνες καμερες και λυσεις προσπαθουσε εξαρχης, απλα ηταν η φυση της δουλειας του τετοια που τον αναγκαζε να παρει και διαφορετικο εξοπλισμο.

Ο εξοπλισμος δεν εκανε καναν φωτογραφο αντιθετα ο φωτογραφος ανεδειξε απιαστες πτυχες του εξοπλισμου.

Γι αυτό είπα σωστά όσα λέει .Οι αγοραστικές κινήσεις έγιναν σε λάθος timing ,που γι αυτόν δεν είναι πρόβλημα/λάθος λόγω επαγγέλματος ,μιας και δεν απέκλεισε μελλοντικό switch σε άλλη εταιρεία ή αναβάθμιση Sony.6 μηχανές και κάμποσοι φακοί αλλαγή χεριών σε μια μέρα δεν είναι για ερασιτέχνη.

μη το λες... εχω αλλαξει στο παρελθον αρκετα συστηματα, διπλά πολλες φορες και δεν ειμαι επαγγελματιας!

Θυμaμαι οταν εδωσα Canon kai Sony alpha για mirroless, Οταν κανεις δεν το αποφασιζε ουτε καν το σκεφτοταν.
Αν ξερεις τι θελεις και τι ψαχνεις , δεν υπαρχει θεμα... το προβλημα υπαρχει οταν το κανεις μονο επειδη ειναι μοδα.

6 μηχανές και κάμποσοι φακοί αλλαγή χεριών σε μια μέρα δεν είναι για ερασιτέχνη.

Σε βαθος χρονου τα πηρε ολα αυτα. Ετσι καταλαβα εγω απο τα μοντελα που ειχε.

Τι μας νοιάζει στο νήμα τι είχε και τι δεν είχε και τι πήρε ένας youtuber;

Θα επιθυμούσα αν είναι εύκολο ένα συγκριτικού α73 με την νέα rx100. Σύγκριση απλή ας πούμε ότι είμαστε σε ένα φωτομαγαζο και τραβάμε το μαγαζάτορα ετσι για τη πρώτη εντύπωση

Θα επιθυμούσα αν είναι εύκολο ένα συγκριτικού α73 με την νέα rx100. Σύγκριση απλή ας πούμε ότι είμαστε σε ένα φωτομαγαζο και τραβάμε το μαγαζάτορα ετσι για τη πρώτη εντύπωση

Δες με την Α9 που την ξερεις καλυτερα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Moυ θύμισες το πρώτο μου συγκριτικό που είχα κάνει έτσι με μαγαζάτορα το 2000, έχοντας την Canon G1 και πείστηκα με μια μόνο λήψη να πάρω την Canon D30, βλέποντας μετά το δείγμα στον υπολογιστή.

RX100VI vs α7III σε high iso δεν έχω, αλλά αν σε βοηθά ένα τέτοιο δείγμα με πορτραίτο σε εσωτερικό χώρο στα 200mm(!) μόνο από RX100VI:
RX100VI, full-size sooc jpeg, 200mm, wide open f/4.5, 1/125

20 χρόνια μετά, τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρο ή άσπρο όπως ήταν τότε με τις πρώτες ψηφιακές κόμπακτ.

Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Γεια σας. Διαβάζω το νημα χωρις να είμαι μέλος του forum και βλέπω διάφορα πράγματα που με ενεργοποίησαν να γράψω. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος γυρω απο το τελευταιο συγκριτικό. Ειδικά όταν κάποιοι λέτε οτι καλό ειναι να βλέπετε "συγκριτικά" ακόμη κι αν δεν έχουν ομογενοποιημένα settings και παραμέτρους. Πράγματι η Sony έβγαλε μια εξαιρετική compact. Ναι, ίσως να μην καταλαβαίναμε οτι ειναι απο compact η συγκεκριμένη λήψη. Όμως έχει σημασία; Εχετε καταλάβει οτι η φωτογραφία σαν ενασχόλιση δεν ειναι specs και οξύτητες; Οτι δεν είναι φράγκα και μετρήσεις; (ειδικά όταν μιλάμε για απιστευτα μικρές λεπτομέρειες η υπογράμμιση των οποίων σχετίζεται περισσότερο στο να την πούμε στο διπλανό μας, παρά στο να απολαύσουμε κατι περισσότερο μέσα στο κάδρο). Αν δεν είστε επαγγελματίας ή πραγματικα απαιτητικός καλλιτέχνης, οι τεχνικές διαφορές των λήψεών σας, 9,5 στις 10 φορές περνούν απαρατήρητες. Η μηχανή είναι απλά το μέσο. Εσεις είστε που λέτε κάτι μέσα απο το μηχανάκι που κρατάτε στα χέρια σας και όχι η οξύτητα της μηχανής σας ή το πόσα χρήματα επενδύσατε για εξοπλισμό. Εστιάστε στα πράγματα που έχουν νόημα, και απολαύστε τη φωτογραφία και όχι τα γρανάζια της μηχανής σας.

Παρακάτω βάζω ενα προβοκατόρικο δικό μου "συγκριτικό". Στα αριστερά η OMD EM10 MkII με τον κιτ 14-42 RII. Στα δεξιά η Sony DSC S750, κόμπακτ 12ετίας με 7,2 Mp ανάλυση και σένσορα 1/2,5 της ίντσας.

tumblr_pd734qKcYg1xbhn92o1_1280.png

Δειτε την είκονα ως εξής. Αντι για τα κυάλια, φανταστείτε οτι απεικονίζεται το παιδί σας σε μια υπέροχη στιγμή. Ο ερωτας της ζωής σας ή ένα μαγευτικό κάδρο που επρεπε οπωσδήποτε να βγάλετε. Η στιγμή της λήψης δεν ήταν σε εξωφρενικά δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, και το περιεχόμενο της εικόνας σας δεν είναι προς έκθεση σε γκαλερί, ούτε για εκτύπωση διαφήμισης. Τώρα συλλογιστείτε. Είναι η ποιότητα της μηχανής δεξιά τέτοια που θα σας απαγόρευε να απολαύσετε ένα τέτοιο σημαντικό κάδρο; Φαίνονται τόσο αισθητά τα 9 χρόνια, η διαφορά του σένσορα και τα περίπου 500 ευρώ που τις χωρίζουν;

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Καλωσήρθες στο φόρουμ.

Ναι, εμένα θα με πείραζε, όπως και με πειράζει, που καλές στιγμές του παρελθόντος τις έχω απαθανατίσει στο παρελθόν με τον εξοπλισμό της τότε εποχής, τόσο στη φωτογραφία, όσο ακόμη περισσότερο στο βίντεο, όπου έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια.
Ναι, μειώνεται η απόλαυσή μου, ακόμα και η συναισθηματική μου φόρτιση, αν δεν πετάγεται το θέμα από το κάδρο ολοζώντανο έτοιμο να το πιάσω.

Τα κυάλια αν ήταν μάτια που με κοιτούσαν στην ποιότητα που δείχνεις, όσο μπορώ να καταλάβω από το μικρό μέγεθος, δεν θα μου έδιναν την ίδια ευχαρίστηση που θα μου έδινε μια πιο ποιοτική λήψη. Ως προς τη σύγκριση, νομίζω πως έπιασες δείγμα που δεν αφήνει να φανερωθεί διαφορά ποιότητας υπέρ της αριστερής. Με τον περιορισμό πάντα και του κιτ φακού.

Σχετικά με το τι περιλαμβάνει το χόμπι της φωτογραφίας, περιλαμβάνει τα πάντα. Και το ψείρισμα που κάνουμε στο συγκεκριμένο νήμα μέρος του χόμπυ είναι.
Εμένα με ευχαριστεί το ψείρισμα σαν απασχόληση χόμπυ, άλλον δεν τον ενδιαφέρει. Δεν σημαίνει ότι ο ένας ή ο άλλος κάνει λάθος.
Πέρα από αυτό, τη φωτογραφία τη χαιρόμαστε και πέρα από τα στεγανά του ψειρίσματος.

Καλώς όρισες.

Την πας αλλού την κουβέντα, γενικότερα, στη φωτογραφία ως δημιουγία.
Στο δια ταύτα, ακόμα και στην ανάλυση που ανέβασες οι διαφορές φαίνονται. Ίσως δεν είναι σημαντικές για το συγκεκριμένο θέμα, αν όμως στη θέση του ήταν το πρόσωπο που λες σε ένα όμορφο τοπίο, το βάθος πεδίου, το δυναμικό εύρος και οι έντονες χρωματικές εκτροπές της "μικρής" θα έπαιζαν τον ρόλο τους, χώρια που υπάρχει περίπτωση να μην είχες πιάσει καν τη στιγμή!

Το τελευταίο συγκριτικό ήταν απλά μια αφορμή για συζήτηση και διαφωνίες.

Απάντηση: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Καλώς ήρθες.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Πρόσφατα έβλεπα φωτογραφίες από πρόσωπα αγαπημένα που γεύονται πια το αληθινό Φως πέρα από τη ματαιότητα αυτού του κόσμου και συγκινήθηκα μόνο στην ύπαρξη των φωτογραφιών τους ανεξάρτητα από ποιότητα, τεχνικά χαρακτηριστικά κτλ.

Ευχαριστώ!
... ο κύριος στο βίντεο είναι για τα μπάζα, άχρηστα δείγματα.

Ο νέος (στο forum) μας έβαλε τα γυαλιά και πολύ καλά έκανε, το είπε εξαρχής άλλωστε οτι το μίνι τεστ του είναι προβοκατόρικο για να περάσει το δικό του μνμ. που θέλει ως ερασιτέχνης εραστης της φωτογραφίας. Ένα μνμ. πανομοιότυπο με αυτό που περιείχε εν μέρη και στο τέλος το βιντεάκι του Billy the Kid από την σκοπιά του επαγγελματία.

Και οι δυο λένε το ίδιο πάνω κάτω, μην ασχολείστε υπερβολικά με τα τεχνικά και με τον εξοπλισμό σας ούτε κάν παίζει ρόλο ποιας εταιρίας είναι, εργαλεία είναι για να παράγεις έργο, ο επαγγελματίας για τη δουλειά του ο ερασιτέχνης για το μεράκι του.

Καλοσώρισες στο φόρουμ και από εμένα.

Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Τι μας νοιάζει στο νήμα τι είχε και τι δεν είχε και τι πήρε ένας youtuber;

Χα χα χαίρομαι για αυτή σου τη παρέμβαση , έρχεσαι στα λόγια μου ( και του Kosh) φίλε Γιάννη,

Χιουμοριστικά και μόνο θα πω και εγώ κάτι ανάλογο : τι μας νοιάζει τι είχε και τι δεν είχε ο Youtuber Tzo , αφού μου παρουσιάζεις το συγκριτικό ως γνήσιος YouTuber ?

Αν εχεις σκοπό να παρουσιάζεις τεχνικά άρτια συγκριτικά να βοηθήσουμε όλοι μας με προτάσεις να φτιαχτεί ένα πλαίσιο κανόνων και να ανεβαίνουν τα συγκριτικά με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και στην πάροδο του χρόνου να τον βελτιώνουμε, ειδαλως θα δούμε οποιοδήποτε μελος χωρίς καμία εμπειρία να ανεβάζει απίστευτα πράγματα.

Αν θελουμε να αποφύγουμε τον παραπάνω σκόπελο μια είναι η λύση πολύ πιο light τεχνικά αλλά πολύ πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφικα αρκεί να την στηρίξεις κατάλληλα. Με τις μηχανές στο χερι φωτό τσάρκα στη Θεσσαλονίκη και φωτό στο πεδίο και από τις δυο μηχανές σε δύσκολες φωτογραφικές συνθήκες και άσε εμάς να κρίνουμε. Δώσε μου φωτό με έντονες διαβαθμίσεις DR. νυχτερινές , αρχιτεκτονικές , τοπίο, δρόμο, πορτρέτο κλπ. Και γράψε και δυο λόγια τι σου αρέσει και τι όχι ως συμπέρασμα. Απλά και φωτογραφικα.

Μακαρι να ήσουν ΑΘΗΝΑ , θα σε βοηθούσα σε μια τέτοια προσπάθεια 200%, μάλιστα νομίζω αν ζητήσεις ή χρειαστείς βοήθεια πολλά μέλη του forum να θέλουν να βοηθήσουν ή να συνοδέψουν την προσπάθεια με τις δικές τους γνώσεις ή και να δανείσουν εξοπλισμό για να τεσταρεις ή να τους παροτρύνεις να γράψουν αυτοί δυο λόγια βασιζόμενοι στη δικη σου εμπειρία.

προσωπικά από τη σύγκριση του μεγαθήριου em1 με τη μικρούλα sony αποκόμισα ότι πλέον οι διαφορές δεν είναι τεράστιες.
Παλιότερα δε θα συζητούσαμε για μια αντίστοιχη σύγκριση.
Το ότι κάποιος άνθρωπος ερασιτεχνικά συγκρίνει 2 μηχανές και μου παρουσιάζει τα αποτελέσματα είναι κάτι που μου αρέσει, με ενδιαφέρει.
Και μου αρέσει το ότι δεν είναι κάποιος "επηρεαστής" αλλά ένας απλός χρήστης όπως κι εγώ (με πολλά περισσότερα "παιχνίδια" απο μένα βέβαια χοχοχοχ).
Οι μετρήσεις υπάρχουν στα αντίστοιχα σάητς και όσοι καταλαβαίνουν και αρέσκονται και αποφασίζουν μέσα από τέτοια πληροφόρηση μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν.

Επίσης, το ότι "οι διαφορές δεν είναι τεράστιες" ως προσωπική μου γνώμη έχει να κάνει και με το ότι πολύ πιθανότατα δεν έχω το τεχνικό υπόβαθρο αλλά και τη "φωτογραφική ματιά" για να κάνω τα δυο σετάκια αυτά να ξεχωρίσουν.
Δηλαδή στη χρήση που θα κάνω εγώ και όχι μόνο θα μου αρκεί ένα sharp καρέ με σωστά χρώματα στα 200mm σαν αυτό που είδα στα παραπάνω δείγματα. Δε πρόκειται να σουτάρω raw, δε πρόκειται να πειράξω φωτογραφία αφού την τραβήξω.

Πλέον τεχνολογικά έχουν προχωρήσει τόσο τα πράγματα που δε νομίζω ότι η πλειονότητα των χρηστών θα μπορεί να εξωθήσει τα όρια του διαθέσιμου εξοπλισμού στα άκρα.

Κάποιος ο οποίος έχει τα κότσια βέβαια είναι πολύ πιθανό να τραβήξει κάποιο καρέ το οποίο συγκριτικά να ξεβρακώνει τη μικρή μηχανούλα. Αυτός όμως δε πρόκειται να είναι δυνητικός αγοραστής της.

Πάντως για μη αμιγώς φωτογραφικό σάητ έχουμε τρελλή πληροφορία εδώ μέσα, keep walking!

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Χα χα χαίρομαι για αυτή σου τη παρέμβαση , έρχεσαι στα λόγια μου ( και του Kosh) φίλε Γιάννη,

Χιουμοριστικά και μόνο θα πω και εγώ κάτι ανάλογο : τι μας νοιάζει τι είχε και τι δεν είχε ο Youtuber Tzo , αφού μου παρουσιάζεις το συγκριτικό ως γνήσιος YouTuber ?

Αν εχεις σκοπό να παρουσιάζεις τεχνικά άρτια συγκριτικά να βοηθήσουμε όλοι μας με προτάσεις να φτιαχτεί ένα πλαίσιο κανόνων και να ανεβαίνουν τα συγκριτικά με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και στην πάροδο του χρόνου να τον βελτιώνουμε, ειδαλως θα δούμε οποιοδήποτε μελος χωρίς καμία εμπειρία να ανεβάζει απίστευτα πράγματα.

Αν θελουμε να αποφύγουμε τον παραπάνω σκόπελο μια είναι η λύση πολύ πιο light τεχνικά αλλά πολύ πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφικα αρκεί να την στηρίξεις κατάλληλα. Με τις μηχανές στο χερι φωτό τσάρκα στη Θεσσαλονίκη και φωτό στο πεδίο και από τις δυο μηχανές σε δύσκολες φωτογραφικές συνθήκες και άσε εμάς να κρίνουμε. Δώσε μου φωτό με έντονες διαβαθμίσεις DR. νυχτερινές , αρχιτεκτονικές , τοπίο, δρόμο, πορτρέτο κλπ. Και γράψε και δυο λόγια τι σου αρέσει και τι όχι ως συμπέρασμα. Απλά και φωτογραφικα.

Μακαρι να ήσουν ΑΘΗΝΑ , θα σε βοηθούσα σε μια τέτοια προσπάθεια 200%, μάλιστα νομίζω αν ζητήσεις ή χρειαστείς βοήθεια πολλά μέλη του forum να θέλουν να βοηθήσουν ή να συνοδέψουν την προσπάθεια με τις δικές τους γνώσεις ή και να δανείσουν εξοπλισμό για να τεσταρεις ή να τους παροτρύνεις να γράψουν αυτοί δυο λόγια βασιζόμενοι στη δικη σου εμπειρία.

Χιουμοριστικά κι εγώ:
Μήπως να σας μοιράσω όλους κι από έναν φραπέ όσο οργώνω την Ελλάδα για το τέλειο συγκριτικό με δυο μηχανές μόνιμα παραμάσχαλα; :flipout:

Σοβαρά τώρα, καταλαβαίνω κι εκτιμώ τη διάθεσή σου να βοηθήσεις για κάτι καλύτερο με τις προτάσεις σου.
Σε έναν ιδεατό κόσμο θα ήμουν 17 χρονών με άπειρο χρόνο, χρήμα για εξοπλισμό και όρεξη και θα ακολουθούσα κατά γράμμα τις ιδέες σου σχηματίζοντας και dream-team με άλλους.

Από τη μεριά μου κάνω ό,τι μπορώ στην κατηγορία και στο νήμα και αφιερώνω όσο χρόνο μπορώ και ακόμα παραπάνω.

Προσωπικά θα προτιμούσα να δω στο νήμα φιλότιμες προσπάθειες κι από άλλα μέλη κι ας είναι και οι πιο απλοϊκές και πρόχειρες συγκρίσεις, παρά άσχετα βιντεάκια, κηρύγματα, υπερβολικές απαιτήσεις, προσβολές, ειρωνείες και χαρακτηρισμούς από επαγγελματίες και μη. Ο χλευασμός και η απαξίωση από τον θρόνο εύκολη είναι, αλλά οι επικριτές ας δημοσιεύσουν κι εκείνοι κάτι στο νήμα (όχι βιντεάκι youtube, αλλά συγκριτικό δείγμα Α/Β) και όχι να φοβούνται το λάθος ή να κρύβονται πίσω από τις αντικειμενικές δυσκολίες για το τέλειο συγκριτικό που αντιπροσωπεύει το υψηλό τους επίπεδο γνώσης κι εμπειρίας, που δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να έχουν.

Σχετικά με το κήρυγμα να αφήσουμε τον εξοπλισμό, το ψείρισμα και να κοιτάξουμε την τέχνη της φωτογραφίας, θα απαντήσω ότι βρισκόμαστε στην κατηγορία του εξοπλισμού και συγκεκριμένα σε νήμα όπου ασχολούμαστε αποκλειστικά με συγκριτικά δείγματα. Κι ούτε παιδάκια είμαστε για να χρειαζόμαστε καθοδήγηση μην πάρουμε τον στραβό δρόμο. Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία Gallery για τους εραστές της τέχνης της φωτογραφίας.