Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Re: Φακοί e-mount

Δέχεσαι κάτι που λέω αναντίρρητα; Πώς κι έτσι εσύ; :p

Nα είναι καλύτερο ένα τρίτο κομμάτι από το πρώτο που ήδη έχω πολύ δύσκολο έως και απίθανο, από τη στιγμή που πέρασε ακόμη και μονοεστιακούς σε όσα τεστ έχω κάνει.

Το απρόσμενο είναι ότι η διαφορά στο δεύτερο κομμάτι αφορά και το κέντρο. Συνήθως οι διαφορές είναι σε κάποια πλευρά, να είναι οξύτερη από την άλλη, λόγω decentering.

Το δεχομαι για την οικονομια της κουβεντας. Δεν σημαινει οτι σε πιστευω απο οσα υποστηριζεις γενικως :grandpa:

Δεν υπαρχει απιθανο τιποτα με το quality control των εταιρειων. Και καλυτερο και χειροτερο μπορει να υπαρχει.

Φακός ζουμ που ξυρίζει σε κέντρο και άκρα κόντρα σε σταθερούς, δύσκολα να μειονεκτήσει κόντρα σε δεύτερη κόπια του ίδιου φακού ζουμ.

Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπίες και κ

οχι δεν ξερουμε, υπάρχει σκέψη όμως να γίνει κάτι πολύ πιο οργανωμένο, αν προχωρήσει θα μάθετε λεπτομέρειες.

μα αλλα έγραψες πριν στο νημα των φακών:

οφθαλμοφανής δεν σημαινει μικρή διαφορά που βλεπεις με εξτρα ζουμαρίσματα, αλλη μια φορά διακρίνω ότι τα συμπεράσματά σου αλλάζουν με τον αέρα, πως να πάρω σοβαρά τα δείγματά σου λοιπόν

Το θέμα έχει εξαντληθεί στο σχετικό νήμα, δική σου απόφαση είναι να μην ανεβάζεις δείγματα στα πλαίσια που σου προτείναμε.

φυσικά εσύ δεν εισαι υποχρεωμένος να παρέχεις ουδεμία σύσταση και προφύλαξη σε τρίτον, όχι όμως ότι είναι και προφανές στα μέλη που επισκέπτονται και διαβαζουν ένα τεστ

Όχι, εγώ έγραψα ότι παρά τις διαφωνίες περί της μεθοδολογίας, θα συνέχιζα με αμείωτο ενδιαφέρον τα συγκριτικά. Κι εσύ έγραψες, όχι, αν δεν είναι με τους όρους τους δικούς σου, δεν θα το επιτρέψεις.
Ποιος αποφάσισε λοιπόν;
Γι’ αυτό έγραψα «αποφασίστηκε», ας το πούμε από κοινού, αφού ούτε μπορώ ούτε θέλω να ακολουθήσω τη δική σου μεθοδολογία, και σεβόμενος τον λόγο σου ως διαχειριστής είπα ότι τότε ας μην ανεβάζω. Τα συγκριτικά ούτως ή άλλως τα κάνω για μένα. Μια δουλειά λιγότερη είναι να μην τα ανεβάζω αφού σε ενοχλούν.

Με τον αέρα δεν αλλάζουν τα συμπεράσματά μου, που λες ότι δεν τα παίρνεις στα σοβαρά. Μέχρι τώρα δεν διαπίστωσα να με έχουν διαψεύσει ποτέ.
Οφθαλμοφανής διαφορά σε μια σύγκριση Α/Β σε 1:1 θέαση δεν σημαίνει ότι ο φακός που υστερεί είναι λεμόνι.
Λεμόνι λέμε τον φακό που και μόνο του να τον τσεκάρεις θα αντιληφθείς το ελάττωμά του.
Μόνο του αν τον έβλεπα τον δεύτερο φακό θα αποδεχόμουν την απόδοσή του στα 70mm που είναι και η πιο αδύναμη εστιακή του.
Βέβαια παίζουμε με τις λέξεις, τι εστί οφθαλμοφανής σε μένα τι σε κάποιον άλλον.
Ένα α/β = χίλιες λέξεις, και ο καθένας θα έκρινε από μόνος του.
Αλλά πώς να ανεβάσω αν αρχίσουν πάλι τα γιατί το έκανες έτσι το τεστ και γιατί αλλιώς και όχι έτσι κάντο και αλλιώς κάντο.

Απάντηση: Φακοί e-mount

Το κακό είναι ότι ο άνθρωπος ξενέρωσε και δεν ανεβάζει τίποτα.
Κάποιους δεν τους νοιάζει, οι υπόλοιποι τι φταίμε;

Προσωπικά πάντως περισσότερο ενδιαφέρον είναι για μένα τα δείγματα και συγκριτικά δίπλα δίπλα διαφόρων φακών, συστημάτων κλπ. που ανέβαζε ο TZO κατά καιρούς (και ας μην είναι άψογα τεχνικά) παρά πολλές από τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Gallery που δεν έχουν οι περισσότερες να μου προσφέρουν κάτι, από φώτος να μαστε καλά έχουμε χορτάσει, έχει ένα σκασμό το Flickr, Dpreview κλπ. και αν θέλω έμπνευση υπάρχουν ένα σωρό φωτογράφοι, βιβλία, blogs, περιοδικά και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
Προσωπική γνώμη πάντα και ας ακούγεται υπερβολική σε κάποιους.

Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπίες και καταστήματα

Οφθαλμοφανής διαφορά ο μέσος νους καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει. Δεν χρειάζεται ανάλυση. Προφανώς στεκόμαστε στο νόημα του επιθέτου "οφθαλμοφανής" και όχι στην ετυμολογία, προφανώς με τον... οφθαλμό διαπιστώνεις τις διαφορές ακόμα κι αν ζουμάρεις 5 φορές.

Αλλά _tzo_ μιας και μετά από τόσο καιρό ψάχνεις ευκαιρία να ξανασυζητηθεί μια διαφωνία που υπήρξε καιρό πριν, και παρά την παράκλησή μου μέσω pm συνεχίζεις, μπορείς σε παρακαλώ να αναφέρεις επιτέλους ποιά είναι αυτή η περίπλοκη μεθοδολογία που λέει ο kbouk ή εγώ κι εσύ δεν θεωρείς σωστή/δόκιμη/βαριέσαι ή οτιδήποτε άλλο; Συγκεκριμένα.

Ειδικά για τη σύγκριση 2 ίδιων φακών αυτή τη φορά που πήρες ως αφορμή (που σε πιστεύουμε έχουν διαφορά, θα επιστρέψεις τον 2ο κλπ κλπ δεν είναι αυτό το ζήτημα), και όχι για διαφορετικούς φακούς σε διαφορετικά σώματα /διαφορετικά ισοδύναμα διαφράγματα/ διαφορετικές συνθήκες όπως κάποιες φορές έκανες;

Γιατί γράφεις αόριστα για άλλη μια φορά και αφήνεις εντυπώσεις. Το αν σε έχουν διαψεύσει ποτέ ή όχι δεν βοηθά την κουβέντα.

Υ.Γ.1 άσχετο, αλλά γιατί αγόρασες ξανά τον ίδιο φακό, αφού ο 1ος ήταν "ξυράφι"; Είχες κάποιες αμφιβολίες; αγοράζεις πολλές φορές το ίδιο προϊόν για να κρατήσεις το καλύτερο κομμάτι; Γιατί πανομοιότυπους zoom σε 2 τυχαία κομμάτια σε όλες τις εστιακές σε 1-1... χλωμό έως πολύ χλωμό, εάν μπεις σε αυτό το τρυπάκι θα ταλαιπωρείσαι συνέχεια στο εγγυώμαι.

Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπίες και καταστήματα

Ένα πολύ απλό παράδειγμα το τρίποδο ως υποχρεωτική προϋπόθεση.

Η δική μου θέση είναι ότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση τριπόδου για εξαγωγή σωστού συμπεράσματος σε μια σύγκριση.

Δεν μπορεί 20 φορές να γίνεται λάθος η λήψη με τον έναν φακό και 20 φορές σωστά η λήψη με τον άλλον φακό.

Δεν ανέβασες όμως 20 δείγματα και αν θυμάμαι καλά δεν ήσουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Ούτε καν ίδιο κάδρο και ισοδύναμο διάφραγμα. Ή κάτι τέτοιο πάει καιρός. Θυμάμαι λάθος;

Για οφθαλμοφανείς διαφορές αρκεί μια προσεκτική χεράτη σύγκριση, για 1-1 που κάνεις εσύ αρκεί θεωρείς;

Όχι ότι δεν σε πιστεύουμε. Σε πιστεύουμε, οπότε αν σταθούμε στην εμπιστοσύνη, τι 1 τι κανένα το ίδιο είναι. Τι ειναι το σωστό όμως;

Υ.Γ.1 άσχετο, αλλά γιατί αγόρασες ξανά τον ίδιο φακό, αφού ο 1ος ήταν "ξυράφι"; Είχες κάποιες αμφιβολίες; αγοράζεις πολλές φορές το ίδιο προϊόν για να κρατήσεις το καλύτερο κομμάτι; Γιατί πανομοιότυπους zoom σε 2 τυχαία κομμάτια σε όλες τις εστιακές σε 1-1... χλωμό έως πολύ χλωμό, εάν μπεις σε αυτό το τρυπάκι θα ταλαιπωρείσαι συνέχεια στο εγγυώμαι.

Ήταν σε προσφορά και πέρασα την παραγγελία όπως κάνω πάντα σε προσφορές, και στην πορεία συνήθως τις ακυρώνω.
Τη συγκεκριμένη δεν την ακύρωσα με τη σκέψη να ανανεωθώ με νέο κομμάτι και να το βάλω σε 5ετή εγγύηση/κάλυψη ατυχήματος, καθώς είναι αγαπημένος μου φακός, workhorse που λένε.
Το παλιότερο κομμάτι θα το έδινα γύρω στην τιμή που πήρα τον δεύτερο σε προσφορά, ή με μικρή χασούρα.
Δεν είχα σκοπό να συγκρίνω και να επιλέξω την καλύτερη κόπια.
Αλλά αφού τα είχα δίπλα-δίπλα και δεν πρόλαβε να φύγει ο παλιός, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να συγκρίνω.
Και ευτυχώς δηλαδή που έγινε έτσι.
Πέρα από αυτά, χόμπυ μου είναι, δεν είναι ταλαιπωρία η ενασχόλησή μου με τον εξοπλισμό και το τέσταρε, σύγκρινε κτλ.

Δεν ανέβασες όμως 20 δείγματα και αν θυμάμαι καλά δεν ήσουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Ούτε καν ίδιο κάδρο και ισοδύναμο διάφραγμα. Ή κάτι τέτοιο πάει καιρός. Θυμάμαι λάθος;

Για οφθαλμοφανείς διαφορές αρκεί μια προσεκτική χεράτη σύγκριση, για 1-1 που κάνεις εσύ αρκεί θεωρείς;

Όχι ότι δεν σε πιστεύουμε. Σε πιστεύουμε, οπότε αν σταθούμε στην εμπιστοσύνη, τι 1 τι κανένα το ίδιο είναι. Τι ειναι το σωστό όμως;

Μέχρι να ποστάρω ένα, προηγήθηκαν εκατό καρέ.
Αν είναι χαμηλή η ταχύτητα, έχω τραβήξει και με υψηλή, με αντίστοιχο αποτέλεσμα.
Προφανώς και δεν χρειάζεται να ανεβάσω εκατοντάδες καρέ, για να δείξω ό,τι μπορεί να δείξει ένα από τα καλύτερα καρέ που κρίνω ότι είναι αντιπροσωπευτικό σε κάθε πλευρά.
Εξάλλου δεν έχω λόγο να υπερασπιστώ συγκεκριμένη μάρκα ή φακό. Σε 5 με 6 συστήματα κινούμαι και δεκάδες φακούς.
Όλα αγορασμένα κι επιλεγμένα με προσοχή τα έχω, και θέλω να τα πάνε εξίσου καλά στα τεστ, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Re: Συγκριτικά δείγματα μεταξύ μηχανών/φακών

Δικαίωμά σου να συγκρίνεις ό´τι και όπως θες για πάρτη σου, αφού το διασκεδάζεις, δεν το συζητώ. Και μακάρι ό'τι αγοράζεις να τα πηγαίνει καλά στα τεστ και να είναι και καλότυχο.

Δεν χρειάζεται να πεις πόσα συστήματα έχεις, δεν ειπώθηκε ότι αβαντάρειες εταιρία. Ειπώθηκε;

Αλλά αφού ασχολείσαι τόσο, βάλε βρε αδερφέ που λένε 2 τριποδα δίπλα - δίπλα να τελειώνει η ιστορία (αν έχεις 2 αντίστοιχα που πιθανόν να έχεις, αλλιώς 1 και αλλάζεις) παρά να κάθεσαι να διαφωνείς και να ξαναδιαφωνείς μήνες. Πόσο είναι, 5 λεπτά, 10; 20; Να πεις ορίστε βρε kbouk που αμφιβάλλεις. Ειδικά εσύ που τα ψειρίζεις όλα τόσο.

Τέλος, σε νήμα που μιλάμε για αντιμετώπιση πελατών από καταστήματα και αντιπροσωπείες, αυτό που γράφεις ότι κάνεις με παραγγελίες που ακυρώνεις, επιστροφές (που θα πουληθούν σε άλλον όπως γράφεις) κλπ δεν τα επικροτώ. Αυξάνουν το κόστος των εταιριών και αυτό συνήθως με κάποιο τρόπο περνά στον πελάτη, είτε σαν αύξηση τιμής, είτε σαν κακή αντιμετώπιση του επόμενου. Οκ σε ακριβό κομμάτι ναι να είσαι απαιτητικός, άλλο αυτό. Σαν τακτική διαφωνώ.

Όχι ότι θα λυπηθώ το Amazon, αλλά σκέψου ότι αν το κάνουν πολλοί, πιθανόν με τον 2ο Sony ο προηγούμενος να είχε παίξει μπάλα στο χαλί του μαζί με άλλους 5 φακούς επειδή έτσι την βρίσκει κι εσύ να κάθεσαι να ταλαιπωρείσαι άδικα και η Sony να εισπράττει "δυσφήμιση" άδικα. Δικαίωμά σου να το κάνεις, ούτε θέλω να σου πουλήσω ηθική, αλλά το γράφεις για πολλοστή φορά, σαν να καλείς να το κάνουν και οι άλλοι. Εκεί διαφωνώ αν μου επιτρέπεις.

Αλλά αφού ασχολείσαι τόσο, βάλε βρε αδερφέ που λένε 2 τριποδα δίπλα - δίπλα να τελειώνει η ιστορία

Από αυτό φαίνεται πόσο λίγο έχεις παρακολουθήσει τα τεστ μου στο νήμα.
Σχεδόν πάντα τρίποδο χρησιμοποιώ, και με χρονοκαθυστέρηση.

Αν κάνω τεστ στο χέρι, όχι διπλοτσεκάρω, εκατοτσεκάρω για ελαχιστοποίηση πιθανότητας λανθασμένου συμπεράσματος.

Σε τρεις διαφορετικούς υπολογιστές και οθόνες κάνω τις συγκρίσεις.

Δεν διαφέρουν τα συμπεράσματα.

Ειναι ιδιες οι οθονες μεταξυ τους ή διαφορετικες ? Κσι ποια ειναι αυτη που εμπιστευεσαι πιο πολυ απο ολες ?

Δεν χρειάζεται να πεις πόσα συστήματα έχεις, δεν ειπώθηκε ότι αβαντάρειες εταιρία. Ειπώθηκε;

Όχι, αλλά εκ των πραγμάτων είμαι πιο αμερόληπτος από κάποιον άλλον με ένα και μόνο σύστημα από πάντα.

Ειναι ιδιες οι οθονες μεταξυ τους ή διαφορετικες ? Κσι ποια ειναι αυτη που εμπιστευεσαι πιο πολυ απο ολες ?

Διαφορετικά συστήματα και οθόνες σε διαφορετικούς χώρους. Δεν έχω προτίμηση όσον αφορά αυτό που συζητάμε, δηλαδή την εύρεση διαφορών.