Συγκριτικά μηχανών γιά φωτογραφία

Απάντηση: Leica Q (typ 116) και Q2

Συγκριτικό των : Olympus EM1 mark II, Panasonic G9, Sony a6400 a6500

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΣ
το συγκριτικό (από οτι το είδα στο γρήγορο) δίνει βαρύτητα κυρίως στην χρηστικότητα - εργονομία των 4 μηχανών και εκεί υπερτερούν ΕΜ1.2/G9. Δεν βλέπω να ξέρουν καλά ούτε τις ρυθμίσεις των μηχανων της Sony.

Last edited:
Συγκριτικό premium compacts με το studio comparison scene του dpreview: https://www.dpreview.com/articles/0042697914/compare-leading-1-sensor-compacts-with-our-studio-scene-comparison-tool?utm_source=self-desktop&utm_medium=marquee&utm_campaign=traffic_source

...Όλες ίδιες μου φαίνονται, όπως και οι Panasonic LX15 και ΤΖ100 που έβαλα μόνος μου. Μικροδιαφορές στις γωνίες εν μέρει (ή και 100%) οφείλονται στα συγκεκριμένα κομμάτια - είναι καταφανές αφού καμία δεν έχει και τις 4 περιοχές καλές.

Re: Απάντηση: Versus - Συγκριτικά φωτογραφικά δείγματα μηχανών/φακών

Συγκριτικό premium compacts με το studio comparison scene του dpreview: https://www.dpreview.com/articles/0042697914/compare-leading-1-sensor-compacts-with-our-studio-scene-comparison-tool?utm_source=self-desktop&utm_medium=marquee&utm_campaign=traffic_source

...Όλες ίδιες μου φαίνονται, όπως και οι Panasonic LX15 και ΤΖ100 που έβαλα μόνος μου. Μικροδιαφορές στις γωνίες εν μέρει (ή και 100%) οφείλονται στα συγκεκριμένα κομμάτια - είναι καταφανές αφού καμία δεν έχει και τις 4 περιοχές καλές.

Λογικό Δημήτρη, ίσιο αισθητήρα έχουν όλες και οι φακοί τους σε όλες κάνουν παραχωρήσεις για να βγουν σε τέτοιο μέγεθος, κάπου υπερέχει η μια κάπου η άλλη, άλλα χοντρικά όλες παρόμοιες είναι, απλά παίρνεις όποια σου γυαλίσει περισσότερο ή την πιο φτηνή που θα βρεις, απλά τα πράγματα.

Θα μπορουσα να το κανω και καλυτερα αν ειχα χρονο αλλα εδω https://www.flickr.com/photos/57438221@N02/albums/72157710887754872
εκανα ενα τεστ καποιων απο των καλυτερων 90mm manual φακων ( κατεμε των καλυτερων) .
Του Tokina 90 f2.5 macro γνωστο και ως bokina λογω του φοβερου bokeh που εχει για το διαφραγμα του και του καταπληκτικου Olympus zuiko 90 F2 . Οι φακοι απο τι στιγμη που τους εβαλα πανω στη μηχανη μου <<κολλησαν>> ,
ειναι μια πολυ καλη λυση μακρο αλλα και πολυ καλοι για πορτραιτα και ξυριζουν και στο landscape .... αν ο Tokina οπως διαβασα πλησιαζει τον φοβερο για sony A mount 90 G macro τοτε ο zuiko που ειναι 1 με 2 κλικ καλυτερος δεν εχει τυχαια αυτη την τιμη στη μεταχειρισμενη αγορα ...

Last edited by a moderator:
Re: Sony a7R IV φωτογραφία

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειδικο τεστ για να ψησουν τον Βασιλη που εχει τις 2 απο τις 3 :BDGBGDB55:

Which has the best lens? Sony RX100 VII vs Canon G5 X II vs Canon G7 X III: https://www.dpreview.com/articles/8249297755/sony-rx100-vi-vs-canon-g5-x-ii-vs-canon-g7-x-iii-which-has-the-best-lens?utm_source=self-desktop&utm_medium=marquee&utm_campaign=traffic_source

Σε γενικές γραμμές η sony έχει καλύτερο φακό και με μεγαλύτερο εύρος, αλλά χάνει (πολύ) στην φωτεινότητα. Τέλος μια δική μου σημείωση, οι διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι μπορεί να είναι δραματικές, πρώτη δουλειά όταν παραλάβουμε το απλό τεστ που έχουμε αναφέρει κατ' επανάληψη...

Σε πρώτη φάση δεν το συγκρίνεις με κάτι, απλά την τεστάρεις ως εξής: βρίσκεις επιφάνεια με ανάγλυφο - η δική μου είναι ένας τοίχος με πέτρινη επένδυση - την στήνεις απέναντι σε ένα τρίποδο κλείνοντας την σταθεροποίηση, και μετά τραβάς κάμποσα καρέ σε διάφορα τυπικά εστιακά μήκη και διαφράγματα, εννοείται με χειρισμό από το κινητό ή με την χρονοκαθυστέρηση. Μετά ξεφορτώνεις τα αρχεία στον υπολογιστή και τα ελέγχεις 1:1 για θολούρες και έκκεντρο φακό.

Το μόνα προσωπικά συμπεράσματα που βγάζω είναι ότι : ο Sony GM έχει περισσότερο color fringing από τον Canon (και στους 2 είναι αρκετά ελεγχόμενο).Επίσης f1.2 από 1.4 σε βάθος πεδίου έχει διαφορά στις φωτογραφίες.Λίγη ,αλλά αισθητή.Στην οξύτητα δεν καταλαβαίνω,γιατί είναι 30mp vs 24mp και ίσως είναι παραπλανητικό.Τέλος ,μου αρέσουν περισσότερο τα skin tones της Sony απ'ό,τι της Canon .Δείχνουν πιο φυσικά της α7 στο παραπάνω τεστ,ενώ η R πολύ 'πορτοκαλίζει' εδώ.Δείχνει καλύτερος ο Canon RF ,αλλά και τα 2800 που ζητάει δεν είναι λίγα.

Απάντηση: Re: Versus - Συγκριτικά φωτογραφικά δείγματα μηχανών/φακών

τι μπορούμε να πούμε για το συγκριτικό ? εγώ δεν πολύ καταλαβαίνω αυτό που ανεφερε στο τέλος σχετικά με την επεξεργασία των αρχείων, προφανώς αναφέρεται στο DR των δυο μηχανων αλλά στη συγκεκριμένη φωτογράφηση ήταν πολύ ελεγχόμενη η σκηνή για να απαιτήσει υπερβολικό τέντωμα, θεωρώ οτι εκεί μιλούσε συνολικά για τις δυο μηχανές με βάση τη συνολική εμπειρία χρήσης του.

Στις φωτό που μας έδειξε πάντως σε σύγκριση δίπλα δίπλα σχεδόν παντού εγώ διάλεγα τη φωτό της Canon (τις βλέπω σε iPad Pro), το δέρμα ήταν πολύ πιο φυσικό και η ποιότητα του bokeh ένα κλικ καλύτερη. Αν αυτό δικαιολογεί την premium τιμή θα απαντούσα ναι αν ημουν επαγγελματίας που ζει αποκλειστικά από φωτό πορτρέτου. Αν ήθελα να έχω ένα εργαλείο που να καλύπτει και πορτρέτο το πακέτο της SONY κάνει μια χαρά τη δουλίτσα του.

εφοσον και οι δυο καμερες δεχονται φακους με ανταπτορα επρεπε να χρησιμοποιηθει ενας και μονον ενας ιδιος φακος.

Το πως "γραφουν" δυο διαφορετικοι φακοι εστω και κορυφαιοι δεν μπορει να το συνυπολογισει κανεις σε ενα τετοιο τεστ.

Και φυσικα το που κοιταζει κανεις αυτο το τεστ - σε τι οθονη εννοω- ειναι ΠΑΝΤΑ το μεγαλο ερωτημα....

Θα συμφωνήσω, με την ευκαιρία της Canon μου φέρνει λίγη κιτρινίλα στο πρόσωπο.

.....
Και φυσικα το που κοιταζει κανεις αυτο το τεστ - σε τι οθονη εννοω- ειναι ΠΑΝΤΑ το μεγαλο ερωτημα....

Μια σύγκριση μεταξύ Sony A7II vs Panasonic GX9: Όπως προανέφερα στο νήμα των Sony A7, οι λήψεις σε iso 1600/3200 μου φαίνονται παραπλήσιες σε ότι αφορά θόρυβο, λεπτομέρεια κ.λ.π. Τα αρχεία που θα βρείτε στο link είναι τραβηγμένα με την Α7 ΙΙ+ 28-70mm/f3,5-5,6 και την GX9+12-32mm/f3,5-5,6 σε f4 με προτεραιότητα διαφράγματος και ότι χρόνο έδωσε η μηχανή - περίπου 1 στοπ διαφορά λόγω διαφορετικών ρυθμίσεων: Η Sony με DRO 4, η panny με καμπύλες φωτεινά -2, σκοτεινά +2. Στηριγμένες σε σταθερή επιφάνεια κι οι δυό - έχω και χεράτες αλλά εκεί υπεισέρχονται υποκειμενικοί παράγοντες. Σε γενικές γραμμές η σταθεροποίηση της GX9 είναι περίπου 1 στοπ καλύτερη σε αυτή την εστιακή.

https://app.box.com/s/rgnnkthwkrcyr1k02ddk35gdn0vzscya

edit: εννοείται ο 12-32 ρυθμισμένος στα 28mm

edit2: Θυμίζω ότι η Α7ΙΙ ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του '14 ενώ η GX9 Φεβρουάριο του '18, οπότε τις χωρίζουν 3 χρόνια και 3 μήνες.