ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ AVCLUB : 5090H vs 50V10 - 46SV685 vs 46G15 - PS3 vs POPCORN C200 vs LX-91

Υπεροχος χωρος, αψογη και επαγγελματικου επιπεδου οργανωση.

Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα μελη που με προσωπικο κόπο, οργανωσαν τις δυο βραδιες αλλα και τα συγχαρητηρια στους Ανθρωπους ( εχει σημασια το κεφαλαιο α) του PIONEER CENTER που εδωσαν για μια ακομη φορα νοημα στην λεξη φιλοξενια.

Ιδιαιτερη μνεια πρεπει να γινει στον Μαριο που ηταν η ψυχη του συγκριτικου τεστ στην ειδικα διαμορφωμενη αιθουσα.

Γνωρισα πολλα παιδια απο το φορουμ και χαρηκα ιδιαιτερα. Επισης θα ηθελα να ευχαριστησω και εγω τον μετρ του ISF Μ Καστρουνη για τις συμβουλές του.

Παντα τετοια παιδια, και ραντεβου στην επομενη εκδήλωση.

Μπραβο στα παιδια που οργανωσανε αυτη την εκδηλωση.Επισης μπραβο στον ιδιοκτητη του καταστηματος,ο οποιος εκτος απο εξαιρετικα καλαισθητο καταστημα που αξιζει ολοι να το επισκευτουν,πουλαει τηλεορασεις οπως πρεπει να πωλουνται,ως μεσα υψηλης οπτικης τεχνολογιας και οχι οπως πωλουνται στα πολυκαταστηματα διπλα στα πλυντηρια.

Επειδη ολα εχουν ειπωθει πιο πανω,απλα να πω οτι κι εγω ειδα τη διαφορα στο μαυρο της ΚΟΥΡΟ σε σχεση με την Πανασονικ,ηταν πιο πολυ απ'οτι περιμενα.Περιμενα κατι ανεπαισθητο αλλα η διαφορα ηταν αρκετα εμφανης.Δεδομενου οτι μιλαμε για την εταιρια που "κληρονομησε" την Pioneer αυτο ειναι λιγο απογοητευτικο.Κατα τ'αλλα ειναι μια αξιοπρεπεστατη τηλεοραση.
Στον πανω οροφο τα πραγματα ηταν σαφεστατα με την υπεροχη της πλασμα.
Για το θεμα του interpolation εμενα μου αρεσει και στους προβολεις και στις τηλεορασεις.
Ελπιζω να συνεχιστουν αυτα τα ωραια συγκριτικα.

Καλησπέρα σε όλους!!!
Για άλλη μια φορά τα μέλη του avclub έδωσαν βροντερό παρών σε ένα ακόμα επιτυχημένο από κάθε άποψη event!!!
Θάθελα να πω ένα ευχαριστώ στον czoun,στον Μάριο και στον Λάρρυ για την επιτυχία και των δύο events!!!...ήταν ακούραστοι!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ-επίσης-στον Παύλο Καλογερόπουλο και στον Γιώργο Θεοδοσόπουλο για τον καταπληκτικό τους χώρο-το Pioneer Center!!!
Τώρα η μεγάλη αποκάλυψη για μένα (ο οποίος είμαι κάτοχος της KRP-500A) ήταν η Panasonic...πάρα πολλή καλή τηλεόραση και απόλυτα τίμια για το κόστος της!!!....με εξέπληξε ευχάριστα!!!!
Τελειώνοντας να ευχηθώ: καλή επιτυχία και στα επόμενα!!!

Last edited:
Μπραβο κι απο μενα στα παιδια που το οργανωσαν αλλα και στα παιδια που ηρθαν καθως τα περασα πολυ ωραια προχτες που ηρθα και γνωρισα καποιους και μιλησαμε και εμαθα αρκετα, σημερα δεν μπορεσα να ερθω και ζητω συγγνωμη..

Να γινονται τετοιες συναντησεις ειναι πολυ ωραιες..

Until we meet again...........

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα σε όσους μόχθησαν για να γίνει αυτή η παρουσίαση.Ένα μπράβο στο Μάριο για τη διάθεση που είχε στο να μας εξηγήσει το συγκριτικό μεταξύ της KURO και της Panasonic V. Aν αλλάξεις ομάδα τώρα Μάριε ίσως προλάβεις να σωθείς!!:flipout:
Εντύπωση μου έκανε το πάρα πολύ ωραίο κατάστημα του κ. Καλογερόπουλου, πραγματικά σε κάνει να θέλεις να κάνεις αγορές και το δώρο Χριστουγέννων είναι κοντά......
Πολύ καλό το στήσιμο του όλου event, πάντα τέτοια παιδιά!

Ήμουν σίγουρος ότι όλα θα πήγαιναν καλά όπως και πήγαν και αυτό γιατί οι άνθρωποι που ανέλαβαν να διοργανώσουν το συγκριτικό είναι διαμάντια.... (δεν σας λέω ευχαριστώ, έχω βαρεθεί να σας μιλάω και να σας βλέπω !!!!!:D)

Δεν κατάφερα να έρθω σήμερα και έχασα πολλά από ότι είδα....

Την επόμενη θα το έχω σίγουρο...

Και πάλι συγχαρητήρια παίδες !!!:grinning-smiley-043

Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τους διαργανωτές. :grinning-smiley-043

Εκτός από τις γνώσεις και κυρίως "εμπειρίες" που αποκόμισα είχα την ευκαιρία να γνωριστώ από κοντά με συμ-φορουμίτες.

Σαν συνολική εικόνα, που η απειρία μου επιτρέπει να έχω, η Kuro είναι πολύ μπροστά. Δεν ξέρω τι είναι, αλλά το video είναι πολύ ζωντάνο και πιο πραγματικό από το... πραγματικό. Αν εστιάσω στο θέμα κίνηση αυτό θα έλεγα ξεχνιέται... Φαίνεται ότι η στατική εικόνα είναι η βάση του οπτικού αποτελέσματος.

Μπράβο κ από εμένα σε όλους όσους κουράστηκαν για να επιτύχουν το εξαιρετικό για άλλη μια φορά αποτέλεσμα !!

Το avclub έδειξε τι εστί παρουσιάσεις, πόσο το αγαπά ο κόσμος κ το αγκαλιάζει.

Την επόμενη φορά ακόμα περισσότεροι !

Παιδιά, εγώ έχω μια απορία. Την δευτερα στο συγκριτικό με την πιο και πάνυ, όταν είδαμε λίγο ποδόσφαιρο από το Sky HD, είδα judder όταν παρακολουθούσα την μπάλα με μακρινά σοοτ στην 5090 (δεν μηλαω για την πανυ εδω, με ενδιαφερει για την πιο).

Όμως στο σπίτι μου όταν βλέπω ποδόσφαιρο στην Nova στη 6090 μου, (SD), δεν βλέπω καθόλου judder. Είναι πολύ smooth η μπάλα εν κίνηση. Το HD φταιει σε αυτό? Δηλαδή ρωτάω, το HD το κάνει πιο έντονο το judder από το SD?

Last edited:
Μάλλον αυτό πρέπει να είναι διότι το SKY HD έχω την εντύπωση ότι παίζει στα 50 fps οπότε με την τηλεόραση να παίζει στα 100 Hz δεν φαντάζομαι ότι θα έχει judder.

Το αρχείο του Sky HD ήταν λίγο "μυστήριο". Αν μας πει ο Μάριος τις ακριβείς προδιαγραφές του, αλλά και του TS από το οποίο προέκυψε, ίσως πάρουμε μια ιδέα για το τι έφταιγε. Αλλά και πάλι, θα υπάρχουν ερωτηματικά.

τελικα η κληρωτιδα τι εβγαλε χθες??? ο τυχερος που κερδιζει ποιος απ ολους μας ειναι??

αντε καλημερα σε ολους!!!!

υγ... τελικα το γκολ της αρσεναλ το ειδατε χτες σε HD ή οχι???
υγ2 πιστευω στο μελλον καλο κομματι συγκρισεις θα πρεπει να ειναι η κουρσα του λεοναρντο.... χαχαχααα λογικα στη κουρο θα ειχε περισσοτερο αποτι στη πανασονικ -bye--bye-:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

καλημερουδια σε ολους και καλη συνεχεια!!!!

qzoun και nkaral οι νικητες μας !!!!! την κληρωση εκανε ο Γιωργος γενικος δερβεναγας της Καλογεροπουλος Pioneer Center

Οι νικητες μας ας επικοινωνησουν με pm με τον Διαχειριστη Pontios του οποιου τα δωρα κληρωθηκαν

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!

Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τους ιδιοκτήτες του πανέμορφου καταστήματος που μας φιλοξένησε , τον φίλο Πόντιο που ανέχτηκε τις εξυπνάδες μας και όλα τα παιδιά της παρέας...

Δεν αποκόμησα κάτι καινούριο , ΚURO rulez ,αλλά μου άρεσε η Toshiba ,δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα οι Panasonic (όλα σχετικά είναι βέβαια ,πρόκειται για πολύ ωραίες τηλεοράσεις στα χρήματά τους -εκτός της Ζ η οποία δεν αποδίδει τα 5000 που ζητάει)

Και πάλι ευχαριστώ

ps.Σε ένα κλιπ με ποδόσφαιρο από SKY HD υπήρξε μεγάλο θέμα με την κίνηση ,η οποία ήταν μη ανεκτή και από τις δύο τηλεοράσεις του υπογείου . Αν δεν είναι θέμα με το downscaling ,τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον scaler .Οι κάτοχοι ήταν καθησυχαστικοί οπότε δεν έχω λόγο να γκρινιάζω...

Last edited:
Περί Panasonic plasma vs. Toshiba LCD/LED στον ημιόροφο:

- Plasma still rules στο μαύρο. H Toshiba είχε μπλέ, και όχι μαύρο.
- Το local dimming όπως το είδα υλοποιημένο είναι αδιάφορο σαν τεχνολογία. Όχι μόνο τρώει σκόνη από την Panasonic, αλλά "φουσκώνει" και τη διάσταση του βάθους της τηλεόρασης.
- Οι τηλεοράσεις είχαν λίγο διαφορετικά gamma, οπότε δεν μπορούσα να πω με σιγουριά ποια έχει καλύτερη ευκρίνεια / overall εικόνα. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η εικόνα της plasma. Η Toshiba μου φάνηκε περισσότερο "πλαστική" / ψεύτικη.
- Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι η Panasonic σκούπιζε το πάτωμα με την Toshiba στην κίνηση και την ποιότητα του processing. Η Toshiba εμφάνιζε ορατά artifacts από το processing σε συγκεκριμένες σκηνές.

Χτες λοιπόν ξανα-είδαμε λίγο το θέμα Panasonic vs. Toshiba.

Με ενημέρωσαν ότι την Τετάρτη όταν είχα δει την Toshiba το local dimming ήταν ξεχασμένο στο off. Φαντάζομαι ότι η ρύθμιση της τηλεόρασης είχε γίνει από τον Μανώλη με local dimming on, οπότε αυτό που είδα ήταν πραγματικά αρρύθμιστο, και εξηγεί πολλά.

Με το local dimming on, η κατάσταση βελτιώνεται πολύ. Βέβαια, το μαύρο εξακολουθεί να είναι μπλε, απλά αρκετά πιο σκούρο μπλε.. :p

Γενικά πάντως, η εικόνα τους πλησίασε πολύ.

Πάρτε και δυο φωτογραφίες, όπου κάπως φαίνεται η διαφορά.

Η πρώτη είναι με local dimming, και η δεύτερη χωρίς:

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_0558_crop_resized.jpg
    IMG_0558_crop_resized.jpg
    274.9 KB · Views: 566
  • IMG_0559_crop_resized.jpg
    IMG_0559_crop_resized.jpg
    286.5 KB · Views: 564
qzoun και nkaral οι νικητες μας !!!!! την κληρωση εκανε ο Γιωργος γενικος δερβεναγας της Καλογεροπουλος Pioneer Center

Οι νικητες μας ας επικοινωνησουν με pm με τον Διαχειριστη Pontios του οποιου τα δωρα κληρωθηκαν

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!

Larry μπορουμε να κληρωσουμε και το c200 του μαριου μαζι με το περιεχομενο που ειχε????-bye--bye--bye- ολα τα λεφτα!!!!