Συμπεράσματα από το Συγκριτικό των "τιτάνων" low profile για όλους

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Καστρουνή, σιγά-σιγά...
Έγραψες 6-7 συνεχόμενα μηνύματα κι έπεσε ο server... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Τα μηχανάκια να τα δεις ξανά αλλά δεν έχω αφησει τις ρυθμίσεις.
Όντως ο Panasonic είναι ποιο κινηματογραφικός αλλά τι το ήθελαν αυτό το smooth screen σε προβολέα 1080.
Όπως ανέφερα, θα βάλω το Brilliant Cinema Mode στον Sanyo και το Color 1 Mode στον Panasonic και θα δω τι κάνουν με πάτερνς.

Κάποιες βασικές ρυθμίσεις τις κάνω επι τόπου αν χρειαστεί.

Συμφωνώ για το smooth screen. Αν δεν το είχε θα ήταν πολύ καλύτερος!
Παντως η Panny βελτιώνεται! Στον ΑΕ1000 τους έκραξαν ότι ήταν θόλος και το βελτίωσαν στον ΑΕ2000. Ίσως στον ΑΕ3000 το αφαιρέσουν τελείως! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!

Όπως ανέφερα, θα βάλω το Brilliant Cinema Mode στον Sanyo και το Color 1 Mode στον Panasonic και θα δω τι κάνουν με πάτερνς.

Κάποιες βασικές ρυθμίσεις τις κάνω επι τόπου αν χρειαστεί.

Συμφωνώ για το smooth screen. Αν δεν το είχε θα ήταν πολύ καλύτερος!
Παντως η Panny βελτιώνεται! Στον ΑΕ1000 τους έκραξαν ότι ήταν θόλος και το βελτίωσαν στον ΑΕ2000. Ίσως στον ΑΕ3000 το αφαιρέσουν τελείως! :flipout:

Μεγάλη προσοχή στα preset modes.
Κάθε φορά που αλλάζεις mode αλλάζουν πολλά και στο CIE1931 ιδιαίτερα στην ισορροπία των δευτερευώντων χρωμάτων όπως επίσης και gamma.

Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Λοιπόν μετά από όσα είδα, διάβασα και άκουσα και μετά από την δημοσίευση της προσφοράς της Ηχοέκφρασης ας δούμε τι -νομίζω - ότι αγοράζω εγώ (αν η αγορά είναι οφφ-τοπικ εδώ πείτε μου να ανοίξω άλλο νήμα - νομίζω ενδιαφέρει πολλούς):

Με το χέρι στην καρδιά: EPSON. Όμως η προσφορά δεν είναι κάτω απο την τρέχουσα τιμή. Τόσο το δίνουν κι άλλοι οπότε δεν με ζορίζει να το πάρω μέχρι την Παρασκευή.

Με το χέρι στην ... τσέπη: SANYO + PS3. Η τιμή είναι 200Ε κάτω από την αντίστοιχη προσφορά της αντιπροσωπείας (2100Ε) έχω όμως ερωτήματα: Ο Sanyo δίνεται και άσπρος (να μη πολυφαίνεται στο ταβάνι); Το PS3 τι λέει σαν player; Κάνει θόρυβο; Για παιχνίδια PS3 κλπ δεν ενδιαφέρομαι καθόλου.

O ΒΕΝQ θα έπαιζε άνετα αλλά έχω πολλές ανησυχίες: Μου ανοίγει αρκετές inches στα 3.5μ; Μπαίνει παράκεντρα ή πρέπει να μπεί ακριβώς απέναντι από την οθόνη (μιλάω για οριζόντια μετακίνηση); Μήπως βλέπει rainbow η γυναίκα μου ή κάποιος φίλος (ή και εγώ μετά από λίγο καιρό ή κάτω από άλλες συνθήκες);

Με όλα τα παραπάνω - αν είχα όρεξη να διαθέσω ένα κάρο ευρώ που σε 2 χρόνια θα τα έκλαιγα - θάπαιρνα ενα D-ILA κι ας μην τον έχω δεί...

Σχετικά με τις λάμπες τους (διάρκεια ζωής & κόστος αντικάτάστασης) ξέρει κανένας;

Αν σας κουράζω με το θέμα αγορά να ανοίξω χωριστό thread...

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Για κάτι τέτοια events στενοχωριέμαι μόνο που ζω εκτός Αττικής.

Επίσης, επίσης!!

Κ Α Τ Α Ρ Α !!!!:bigcry::bigcry::bigcry:

Anyway, θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Τουλάχιστον μέσα απ' αυτό το εξαίσιο Avclub εμείς οι άτυχοι της "περιφέρειας" (αυτός είναι ο σύγχρονος κομψός όρος - το "επαρχία" πεθαίνει στα χαρτιά) μπορούμε να μαθαίνουμε τα τεκταινόμενα στον αγαπημένο μας χώρο των προβολέων και να συμμετέχουμε νοερά στην απόλαυση όσων τυχερών παραβρέθηκαν.

ΜΠΡΑΒΟ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟ

Μεγάλη προσοχή στα preset modes.
Κάθε φορά που αλλάζεις mode αλλάζουν πολλά και στο CIE1931 ιδιαίτερα στην ισορροπία των δευτερευώντων χρωμάτων όπως επίσης και gamma.
Δεν θα ασχοληθώ με το color space. Αν κάποιο primary δείχνει πέρα για πέρα λάθος απλά θα ήθελα να το δω, αλλά χωρίς όργανα ρύθμισης δεν υπάρχει λόγος να πειραματιστώ με αυτό.

Mε ενδιαφέρει πολύ να δω μαζί τι κάνουν οι 2 σε grayscale, Uniformity, ανάλυση, φωτεινότητα, κοντραστ και μάυρο.

Αν χρειαστεί, το γάμμα το αλλάζω με το "μάτι" (τόσα χρόνια με τη CRT έχω μάθει με 2.4 και μου κτυπάει άσχημα όταν είναι πιο χαμηλό). Και πάλι, δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με αυτό.

Φοβερό αυτό το συγκριτικό συγχαρητήρια σε όλους Για εμάς στην περιφέρεια είσαστε ολοι όσοι πήγατε στο συγκριτικό τα μάτια μας και τα αυτιά μας. Για την προσφορά απο την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ κανείς δεν αναφέρει ποιά είναι. Εμείς απο τα 720χιλιόμετρα απο την Αθήνα που ενδιαφερόμαστε πώς θα την μάθουμε. Εδώ στην Ξάνθη όχι στημενο προβολέα για θέαση αλλά ούτε δείγμα προβολέα δεν υπάρχει. Αυτά λοιπόν τα συγκριτικά οπως και αλλα εδώ στην περιφέρεια δεν τα διαβάζουμε απλώς, αλλά τα ξεζουμίζουμε. Για αυτό λοιπόν αν εσείς ευχαριστείτε ολους αυτούς που έτρεξαν και μόχθησαν για αυτό το συγκριτικο μία φορά εμείς τις περιφέρειας τους ευχαριστούμε 100 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!

+1

Σπύρο, γεια σου από Αλεξανδρούπολη! Όταν θα ξανάρθω στην Ξάνθη, ίσως τα πούμε και από κοντά.

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Στο συγκεκριμενο και για να προσπαθησω να σου πω τι φαινοταν στην εικονα, ειχαμε φως απο το απολυτο μαυρο (0 ire) και μεχρι καποια 20/30 ire "πεπλακι" κατα την δικη σου ορολογια. .

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Eπίσης, το περιβόητο κοντραστ του 50.000 : 1 που διαφημίζει η επσον σε τι επιπεδο βρισκεται τελικα κατα τη νορμαλ θεαση σε σχεση με τους αλλους?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Eπίσης, το περιβόητο κοντραστ του 50.000 : 1 που διαφημίζει η επσον σε τι επιπεδο βρισκεται τελικα κατα τη νορμαλ θεαση σε σχεση με τους αλλους?

Αστο αυτο, αλλη ερωτηση :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Αστο αυτο, αλλη ερωτηση :flipout:

Τι θέλεις να πεις???? Ότι έχει φωτοστέφανο σαν τον..... D _ _ _ ?

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!

Τι θέλεις να πεις???? Ότι έχει φωτοστέφανο σαν τον..... D _ _ _ ?

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Εισαι μεγαλη "σουπια" τελικα :ernaehrung004::flipout:

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Λοιπόν μετά από όσα είδα, διάβασα και άκουσα και μετά από την δημοσίευση της προσφοράς της Ηχοέκφρασης ας δούμε τι -νομίζω - ότι αγοράζω εγώ (αν η αγορά είναι οφφ-τοπικ εδώ πείτε μου να ανοίξω άλλο νήμα - νομίζω ενδιαφέρει πολλούς):

Με το χέρι στην καρδιά: EPSON. Όμως η προσφορά δεν είναι κάτω απο την τρέχουσα τιμή. Τόσο το δίνουν κι άλλοι οπότε δεν με ζορίζει να το πάρω μέχρι την Παρασκευή.

Με το χέρι στην ... τσέπη: SANYO + PS3. Η τιμή είναι 200Ε κάτω από την αντίστοιχη προσφορά της αντιπροσωπείας (2100Ε) έχω όμως ερωτήματα: Ο Sanyo δίνεται και άσπρος (να μη πολυφαίνεται στο ταβάνι); Το PS3 τι λέει σαν player; Κάνει θόρυβο; Για παιχνίδια PS3 κλπ δεν ενδιαφέρομαι καθόλου.

O ΒΕΝQ θα έπαιζε άνετα αλλά έχω πολλές ανησυχίες: Μου ανοίγει αρκετές inches στα 3.5μ; Μπαίνει παράκεντρα ή πρέπει να μπεί ακριβώς απέναντι από την οθόνη (μιλάω για οριζόντια μετακίνηση); Μήπως βλέπει rainbow η γυναίκα μου ή κάποιος φίλος (ή και εγώ μετά από λίγο καιρό ή κάτω από άλλες συνθήκες);

Με όλα τα παραπάνω - αν είχα όρεξη να διαθέσω ένα κάρο ευρώ που σε 2 χρόνια θα τα έκλαιγα - θάπαιρνα ενα D-ILA κι ας μην τον έχω δεί...

Σχετικά με τις λάμπες τους (διάρκεια ζωής & κόστος αντικάτάστασης) ξέρει κανένας;

Αν σας κουράζω με το θέμα αγορά να ανοίξω χωριστό thread...

:ernaehrung004:

Εγω θα διαλεγα με "το χερι στην τσεπη".
Η γνωμη μου ειναι οτι το ps3 ειναι απο τα καλυτερα player που κυκλοφορουν στην αγορα, ΚΑΙ για dvd!

Τωρα οσον αφορα τις λαμπες, η αληθεια ειναι οτι ο "απαιτητικος" δεν θα μεινει με την ιδια λαμπα πανω απο καμμια 400-500αρια ωρες.
Εκεινος που πηρε μηχανημα για να βλεπει σινεμα σπιτι του, πιστευω οτι μεχρι τις 800-900 ωρες θα παει.

Kαλό απόγευμα παιδιά.θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τη διεύθυνση του καταστήματος για το χώρο που μας παρείχε καθώς και τα παιδιά του AVCLUB τον Κώστα Παπαγεωργίου το Δημήτρη Δημητρακούδη και το Μανώλη Καστρουνή.Συγνώμη αν συμετείχε και κάποιος άλλος και τον ξεχνάω.Να πω και δύο λόγια για το πως είδα τα 4 μηχανήματα.
1).ΒΕΝQ:όπως τον περίμενα με ευκρίνεια πολύ καλή ,καλός στα βασικά χρώματα (μπλε,κόκκινο και πράσινο) και πολύ καλό μαύρο.Παρ'όλα αυτά δεν μου άρεσε το ότι κοκκίνιζε τα πρόσωπα και κάποια μικροπροβληματάκια στην κίνηση.Παρόλα αυτά τον θεωρώ τον καλύτερο των τεσσάρων με δεδομένο το ότι ήταν ο μόνος που η λάμπα του έπαιζε σε normal mode.
2).EPSON:η ευχάριστη έκπληξη για μένα παρά τις άσχημες κριτικές που διαβάζω.Αρκετά ευκρινής και πολύ καλό μαύρο,στο σύνολό του όμως ενα κλικ κάτω από το BENQ.
3).PANASONIC:'Aριστος σε κίνηση δεν είχε όμως τα ζωντανά χρώματα των δύο παραπάνω προβολέων ειδικά στο μαύρο και η εικόνα του έδειχνε σαν να έχει κάποιο πέπλο.
SANYO:O χειρότερος για μένα της δοκιμής με μειωμένη ευκρίνεια και υποτονικά χρώματα ακόμα και πιο κάτω από τον PANASONIC.
Τελειώνοντας και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συνέβαλαν σ'αυτή την παρουσίαση και συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

PANASONIC PT-AE2000U Vs SANYO PLV-Z2000 PART 2!!!!!!!

Μόλις γύρισα από την Ηχοέκφραση, όπου πήγα για να ξαναδώ τους πιο πάνω προβολείς.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο της Ηχοέκφρασης που με ανέκτηκε αφού τον παίδεψα αρκετά!!!!!

Πήρα μαζί μου το DVE HD Basics σε Blue Ray και ρύθμισαμε τους 2 προβολείς με το μάτι (και τα φίλτρα του DVE).

Την καλύτερη εικόνα στο Sanyo την πετύχαμε στο Pure Cinema mode και στον Panasonic στο Color1 mode (που είναι προρυθμισμένος στο REC709 D6500 από το εργοστάσιο - αλλά και πάλι θέλει δουλειά).

Στον Sanyo επίσης χρειάστηκε να επέμβουμε στο HDMI Setup και αλλάξαμε τη ρύθμιση στο "Extended" αφού στο "Νormal" ο προβολέας δεν έδειχνε Below Black & Above White.

Και οι δύο προβολείς χρειάστηκαν ουσιαστικά ρύθμιση στη φωτεινότητα και στην οξύτητα (sharpness). Ο Κορεσμός στην εργοστασιακή ρύθμιση έδειχνε σωστός, όπως και το κόντραστ.

Tα παρακάτω σχόλια τα γράφω βάσει αυτού που είδα στα πάτερνς. Σε θέαση ταινίας προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολο να τα εντοπίσεις.

Στο ψητό τώρα!

ΣΟΚ1! O Panny είναι εφάμιλλος (αν όχι και λίγο καλύτερος) σε πραγματική ευκρίνεια (παρά το Smoothscreen) με τον Sanyo που όταν τον είχα δει στο συγκριτικό με τον Epson μου φάνηκε σούπερ-σούπερ ευκρινής.

ΣΟΚ2! Ο Panny είναι αρκετά πιο φωτεινός από τον Sanyo που όταν τον είδα δίπλα στον BenQ μου φάνηκε σκοτεινός.

ΣΟΚ3! Ο Panny έχει πολύ καλύτερη ομοιομορφία στο πάνελ από τον Sanyo του οποίου η εικόνα στο πάνω αριστερά μέρος κοκκινίζει και στο κάτω δεξιά πρασινίζει.

ΣΟΚ4! O Sanyo έχει εμφανή λάθος χρώματα χωρίς τη χρήση CMS. Το κόκκινο του τραβάει προς μπορντό, το κυανό του προς πράσινο, το πράσινο του προς μπλε και άλλα!!!! Ο Panny είναι (με το μάτι) πολύυυυ πιο σωστός και μόνο με τη χρήση χρωματόμετρου θα δείξει τα τυχόν λάθη του.

ΣΟΚ5! Ο Panny έχει καλύτερο μαύρο και η ίριδα του δεν προκαλεί εμφανή σκαμπανεβάσματα στη φωτεινότητα όπως του Sanyo.

ΣΟΚ6! Προσπαθώντας να κάνουμε τον Sanyo πιο φωτεινό, στo Brilliant Cinema mode είναι λίγο φωτεινότερος από τον Panny (στο color1) αλλά πλέον τα χρώματα γίνονται πολύ ξεπλυμένα και το μαύρο υποφέρει πολύ.

Βλέποντας τώρα παράλληλα τους 2 προβολείς στα Demo φιλμάκια του DVE HD Basics, ό Panny είναι αρκετά πιο φωτεινός, με περισσότερο κόντραστ, με εξίσου καλή ευκρίνεια, καλύτερο και πιο σωστό χρώμα, καλύτερο μαύρο και πιο φυσική εικόνα.

Εν ολίγοις ο Panny είναι πολύ πολύ καλύτερος προβολέας από τον Sanyo και για μένα αξίζει με το παραπάνω τη διαφορά στα λεφτά του από τον Sanyo.

Στο συγκριτικό το Σάββατο, όπως τον είχα δει τον αδίκησα πάρα πολύ (αφού τον βαθμολόγησα τελευταίο), αλλά σήμερα με ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ διότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχα δει.

Είναι ένας καταπληκτικός προβολέας που θα με ικανοποιούσε 100% αφού πέρα από τις βασικές ρυθμίσεις, έχει ένα φοβερό μενού με απίστευτα πολλές άλλες ρυθμίσεις που όταν ασχοληθεί κάποιος θα τον φέρει εκεί που πρέπει.

Επιπλέον στο χώρο μου υπολογίζω ότι θα είναι ακόμη πιο φωτεινός (20-30%) αφού το πανί μου είναι 80" (στην Ηχοέκφραση είχαμε 90-95" εικόνα) και επιπλέον θα προβάλλω πιο κοντά στο πανί (μικρότερο throw και με το φακό σε πιο ευρυγώνια ρύθμιση).

Οπότε μάλλον εγώ έχω πάρει την απόφαση μου!!!! Panasonic PT-AE2000U!!! -bye-

Last edited:

PANASONIC PT-AE2000U Vs SANYO PLV-Z2000 PART 2!!!!!!!

Μόλις γύρισα από την Ηχοέκφραση, όπου πήγα για να ξαναδώ τους πιο πάνω προβολείς.

Την καλύτερη εικόνα στο Sanyo την πετύχαμε στο Pure Cinema mode και στον Panasonic στο Color1 mode (που είναι προρυθμισμένος στο REC709 D6500 από το εργοστάσιο - αλλά και πάλι θέλει δουλειά).

Μια ερωτηση και μονο.

Απο φως πηρες κατι παραπανω απο αυτο που ειδαμε το σαββατο?

Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 'τιτάνων' LOW profil, για ΟΛΟΥΣ!!!

Τον ειδες σε dynamic mod?
Όχι. Τον είδα σε Color1 mode και με ικανοποιεί ΑΠΟΛΥΤΑ.

Με το rainbow πως πηγε?Ειδες BENQ?
Μετά από αυτό που είδα και με κατενθουσίασε σήμερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαναδώ τον BenQ. Όσο καλός και να είναι μπορεί να με ενοχλεί με το Rainbow.

Μια ερωτηση και μονο.
Απο φως πηρες κατι παραπανω απο αυτο που ειδαμε το σαββατο?
Σίγουρα NAI. Το πόσο περισσότερο θα πρέπει να ψάξω ξανά στο ίντερνετ να βρω το Review που λέει ακριβώς πόσα Lumens βγάζει στο κάθε mode.
Κάτι θυμάμαι για 345 στο Cinema1 και 500κάτι στο Color1 αλλά δεν είμαι σίγουρος.

UPDATE:

Έψαξα και βρήκα αυτό:
"As far as brightness is concerned, there is quite a range of options on the AE2000. The preset video optimized modes, Cinema 1, 2, and 3, are color balanced and set for optimal video performance. They vary somewhat in gamma and color temperature, but not much in brightness. On our test sample they measured 345, 390 and 370 ANSI lumens respectively. Among the three, Cinema 1 mode was our choice for most of our viewing.

Once you are in Normal mode with the default color temperature, you can reduce color temperature to compensate for the cooler image. With the color temperature control alone, you can warm up the image in incremental steps while dropping lumen output in incremental steps. At the warmest setting you still end up with a very substantial 600 lumens."

Last edited: